Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stacja przed Zgorzelcem

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich! Gdzie jest ostatnia stacja bezynowa przed granicą w drodze do Zgorzelca jadąc A4, żeby sie można było za mniej nieludzkie pieniądze dotankowac?

Napisano

napisz na regionalnym, może ktos pomoże

Napisano

> Witam wszystkich! Gdzie jest ostatnia stacja bezynowa przed granicą w drodze do Zgorzelca jadąc A4,

> żeby sie można było za mniej nieludzkie pieniądze dotankowac?

Jak wjedziesz od A4 na teren zab. Zgorzelca, to na pierwszych światłach w lewo - na teren hipermarketu (nie pamiętam nazwy). Mają tam niedrogą stację paliw.

Napisano

> Witam wszystkich! Gdzie jest ostatnia stacja bezynowa przed granicą w drodze do Zgorzelca jadąc A4,

tez mnie to czeka :D tylk oze w sierpniu :D a po samych niemczech zrobie lekko 2 tys. km matko jedyna juz mnie portfel boli facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Myślę, że nie potrzebnie robisz tenże facepalm. Ceny paliw w naszym ciemnogrodzie niezbyt zaczynają odbiegać od europejskich, a jadąc autostradami mniej spalisz.

Napisano

zjezdzasz z A4 do Zgorzelca i w promieniu 1,5km od zjazdu masz chyba z 4 stacje, polecam Orlen zaraz za Realem, dobre ceny i paliwo,

marketowa stacje sobie odpusc, leja tani syf,

PS po drodze do Zgorzelca jest niezly gumiarz (tak na wszelki wypadek)

Napisano

> Myślę, że nie potrzebnie robisz tenże facepalm. Ceny paliw w naszym ciemnogrodzie niezbyt zaczynają

> odbiegać od europejskich, a jadąc autostradami mniej spalisz.

Powiem ci ze mnie to tez jest interesujace. Za 3 tygodnie jade. Pierwsze tankowanie w okolicach Bruxeli a drugie dokladnie na granicy D-PL

Pozmienialo sie cos na A4 ?

Napisano

To zależy, ile paliwa będziesz potrzebował. Jak troche wiecej, to polecam stacje JERSAK na "starej" 4 (aktualna 94) - około 1,5km od zjazdu z A4 w Krzywej (kier. Bolesławiec), miejsowość: Wilczy Las. Średnio 15gr taniej niż stacje przy Autostradzie, tankuje tam wiele zestawów.

Napisano

wjedź do centrum Zgorzelca.

Tam masz Shella i kilka Orlenów.

Jest taniej, jakość sprawdzona w 4 autach rok temu i żadne nie kaszlało. Nie polecam Orlena przy markecie, paliwo do bani czy to ON czy Verva ON.

LINK do Dolnego Śląska

Napisano

> To zależy, ile paliwa będziesz potrzebował. Jak troche wiecej, to polecam stacje JERSAK na "starej"

> 4 (aktualna 94) - około 1,5km od zjazdu z A4 w Krzywej (kier. Bolesławiec), miejsowość: Wilczy

> Las. Średnio 15gr taniej niż stacje przy Autostradzie, tankuje tam wiele zestawów.

Mozesz podeslac link z google maps?

przy 70-75 litrach to juz nieco sie zbiera. Daj znac jeszcze czy przyjmuja karty platnicze bo niestety nie mam nic zlotowek.

Napisano

> Mozesz podeslac link z google maps?

Wilczy las Stacja na końcu wsi, jadąc od A4 po lewej stronie na górce.

> przy 70-75 litrach to juz nieco sie zbiera. Daj znac jeszcze czy przyjmuja karty platnicze bo

> niestety nie mam nic zlotowek.

tak - jest terminal.

Napisano

zjeżdżając z autostrady chyba po niecałym 1km masz real i tam bodajże jest Orlen spineyes.gif

Napisano

> Myślę, że nie potrzebnie robisz tenże facepalm. Ceny paliw w naszym ciemnogrodzie niezbyt zaczynają

Hehe, skończy się rumakowanie. Teraz wszyscy pojadą niemieckimi autostradami grzecznie 130km/h.

hehe.gif

Napisano

> Pozmienialo sie cos na A4 ?

Pewnie więcej dziur grinser006.gifbiglaugh.gif

Napisano

> zjeżdżając z autostrady chyba po niecałym 1km masz real i tam bodajże jest Orlen

Dokładnie są tam trzy stacje o wyboru: wspomniany przez józka Orlen, Carrefour i stacja przy Realu. Tylko nie daj się zmylić Orlenem przy samym zjeździe z autostrady - ceny wyższe o 15-20 groszy niż kilometr dalej w stronę Zgorzelca

Napisano

U nas powyżej 5zł, a w Niemczech prawie 7zł, to chyba jest różnica czy nie?

Napisano

> U nas powyżej 5zł, a w Niemczech prawie 7zł, to chyba jest różnica czy nie?

jakie znowu 7???

ON jest po ok. 1,4E na autostradzie co po kursie 4,1 daje 5,74 zl

czyli ok. 10% wiecej niz u nas

Napisano

> jakie znowu 7???

> ON jest po ok. 1,4E na autostradzie co po kursie 4,1 daje 5,74 zl

> czyli ok. 10% wiecej niz u nas

Pisałem o benzynie, ok. 1.6-1.7E

Napisano

jesli nie chcesz zjezdzac z autostrady to za Wroclawiem masz taki maly Orlen a pozniej Statoil (tez nie jest to bezposredni zjazd z autostrady, ale prawie jak taki zjazd) i zaraz obok niego nowy Orlen. Ten Statoil jest jeszcze kawalek do Zgorzelca

Napisano

> Pisałem o benzynie, ok. 1.6-1.7E

NRW - DO:

Super po 1,53 do 1,56

Diesel po 1,40 do 1,44

Napisano

twoje zdanie smile.gif moje jest inne ze sie tak wyraze cena paliwa plus naladowane akcyzy itp w innych krajach jest tak samo ok tylko widac efekt takich cen, budaja sie dobre drogi itp a u nas co ? placisz jak za zboze zblizamy sie cenami do uni ale wyposazeniem jestesmy jeszczeb.daleko smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.