Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wersja produkcyjna 5d Holden Cruze jest po prostu ...

Featured Replies

Napisano

... jest po prostu brzydkalizak.gif ... ale lud kupuje palacz.gif.

Wersja podstawowa 1.8l 104kW/176Nm i jako opcja 103kW/200Nm 1.4l turbo lub 120kW/360Nm 2.0l diesel.

284969529-2012-holden-cruze-hatch-1-625x416.jpg

284969529-2012-holden-cruze-hatch-2-625x416.jpg

A lud kupuje ... w 3 najpopularniejszy model w poprzednim miesiacy fly.gif wiec pewnie teraz sie zwiekszypalacz.gif

post-1538-14352512680446_thumb.jpg

Napisano

> ... jest po prostu brzydka ... ale lud kupuje .

> Wersja podstawowa 1.8l 104kW/176Nm i jako opcja 103kW/200Nm 1.4l turbo lub 120kW/360Nm 2.0l

> diesel.

> A lud kupuje ... w 3 najpopularniejszy model w poprzednim miesiacy wiec pewnie teraz sie zwiekszy

Opla Insignie mi przypomina.

Napisano

> A lud kupuje ... w 3 najpopularniejszy model w poprzednim miesiacy wiec pewnie teraz sie zwiekszy

W porównaniu do konceptu ciut go zmienili. Trochę zawiedziony jestem wyglądem ciekawie jak na żywo wyglada.

Nie ma dziennych frown.gif

Napisano
  • Autor

[...] Trochę zawiedziony jestem wyglądem ciekawie jak na żywo

> wyglada.

IMVHO ciut nieproporcjonalniepad.gif - tylnono.gif

Napisano

> [...] Trochę zawiedziony jestem wyglądem ciekawie jak na żywo

> IMVHO ciut nieproporcjonalnie - tyl

A prototyp taki ładny był.

chevrolet-cruze-hb-3.jpg

Napisano

W sumie chodzi głównie o zderzak. Może być taki rozbudowany ze względu na różnice w przepisach homologacyjnych.

Miejmy nadzieję, że europejski będzie bardziej przypominał prototyp. smile.gif

Napisano

Nowego Focusa kształtem tyłu przypomina. I tak ładniejszy od Toyoty Auris biglaugh.gif Poza tym ze złotym znaczkiem chevroleta będzie na pewno ładniejszy niż z tym okrągłym czymś... wink.gif

Sedan jest ładniejszy, ale i tak kupiłbym hb ze względu na te beznadziejne pałąki klapy bagażnika sedana no.gif

Jakoś w Epice, Megane I ph 2 sedan i nawet w głupiej Cordobie I potrafili zrobić zawiaski na amortyzatorach nie zajmujące miejsca w bagażniku... a tutaj "oszczędności". Ręce opadają pad.gif

Napisano

Kolor marny ale bryła OK .

Napisano

> ... jest po prostu brzydka ... ale lud kupuje .

> Wersja podstawowa 1.8l 104kW/176Nm i jako opcja 103kW/200Nm 1.4l turbo lub 120kW/360Nm 2.0l

> diesel.

Trzeba by to na żywo zobaczyć. Może nie będzie tak źle.

Może też zrobią jakiś lifting i zmienią ten paskudny zderzak. Bo reszta IMO jest całkiem ok.

Napisano

> (...)

> Sedan jest ładniejszy, ale i tak kupiłbym hb ze względu na te beznadziejne pałąki klapy bagażnika

> sedana

> Jakoś w Epice, Megane I ph 2 sedan i nawet w głupiej Cordobie I potrafili zrobić zawiaski na

> amortyzatorach nie zajmujące miejsca w bagażniku... a tutaj "oszczędności". Ręce opadają

Marudzisz... Teraz wszyscy takie oszczędności robią. Zobacz jak ma Opel Insignia, Toyota Avensis czy też nowy VW Jetta.

Napisano

przód ok.gif, ale tył to chyba jakaś pomyłka spineyes.gif, ale na żywo może będzie lepiej tongue.gif

Napisano

No i Cruze nie będzie mi sie kojarzył z ładnym sedanem....

Prototyp ładniejszy.....

Napisano

> Raczej Astrę IV

otototo mialem to samo pisac

Napisano

Pewnie chcieli żeby nie był za bardzo podobny do Chevroleta Volt (który jest tak naprawdę elektrycznym Cruze 5d). Volt ma bardzo ładną sylwetkę i miałem nadzieję że Cruze 5D będzie po prostu Voltem z normalnym silnikiem i wnętrzem. Ale pewnie bali się że im to zabierze część klientów...

11_ch_volt_ovr_ext_4.jpg

Napisano

> Marudzisz... Teraz wszyscy takie oszczędności robią. Zobacz jak ma Opel Insignia, Toyota Avensis

> czy też nowy VW Jetta.

yyyy w mojej ladne teleskopki sa...O-)

Napisano

> Marudzisz... Teraz wszyscy takie oszczędności robią. Zobacz jak ma Opel Insignia, Toyota Avensis

> czy też nowy VW Jetta.

w mojej ladne telskopki sa

Napisano

> yyyy w mojej ladne teleskopki sa...O-)

W Insigni sedan są zwykłe blaszane zawiasy.

VAUXHALLInsigniaSedan-medium-4200_30.jpg

Napisano

> W Insigni sedan są zwykłe blaszane zawiasy.

To nieładnie. Bagażnik nie wygląda jakoś specjalnie imponująco, jak na segment D.

W HB/Liftbacku dość trudno rozwiązać podparcie klapy na czymś innym, niż na sprężynach gazowych, więc tu nie ma co za bardzo porównywać.

Napisano

> To nieładnie. Bagażnik nie wygląda jakoś specjalnie imponująco, jak na segment D.

> W HB/Liftbacku dość trudno rozwiązać podparcie klapy na czymś innym, niż na sprężynach gazowych,

> więc tu nie ma co za bardzo porównywać.

Właśnie. A w sedanach coraz częściej rezygnują z drogich i skomplikowanych systemów sprężyn na rzecz prostych zawiasów.

Napisano

> Właśnie. A w sedanach coraz częściej rezygnują z drogich i skomplikowanych systemów sprężyn na

> rzecz prostych zawiasów.

Bo kto wozi upchany do granic bagażnik? Od tego jest kombi albo taxi bagazowe. Zawiasy IMO w niczym nie przeszkadzają.

Napisano

> Bo kto wozi upchany do granic bagażnik? Od tego jest kombi albo taxi bagazowe. Zawiasy IMO w niczym

> nie przeszkadzają.

Burzą moje wrodzone poczucie estetyki biglaugh.gif, poza tym jeśli są niczym nie osłonięte niszczą bagaż.

Banalny przykład - do Meganki sedan wchodziły mi do bagażnika 4 opony. Do Lacettiego sedana 4-tą musiałem wrzucać do środka nie dlatego, że się nie mieściła w bagażniku, bo mieściła się, tylko dlatego, że po włożeniu kompletu nie mogłem zamknąć klapy przez te cholerne zawiasy crazy.gif

Napisano

W cruze to nie Zawiasy ale brak uchwytów do montażu siatki stanowią problem. Ja woze powietrze ale nie wyobrażam sobie jak po tym wielkim bagażniku zbierał zakupy. IMO wielki minus

Napisano

> Banalny przykład - do Meganki sedan wchodziły mi do bagażnika 4 opony. Do Lacettiego sedana 4-tą

> musiałem wrzucać do środka nie dlatego,

I to jest bardzo dobry wyznacznik "jakości" bagażnika. Jak mieści swoje cztery kółka - jest waytogo.gif

Niestety, ani wcześniej posiadany przeze mnie Łajnos, ani pojazd który obecnie ujeżdżam, nie są tak dobre pod tym względem.

Napisano
  • Autor

> Pewnie chcieli żeby nie był za bardzo podobny do Chevroleta Volt (który jest tak naprawdę

> elektrycznym Cruze 5d). [...]

Patrzac na te linie boczna widze podobienstwo - male ale jednakfly.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> W cruze to nie Zawiasy ale brak uchwytów do montażu siatki stanowią problem. Ja woze powietrze ale

> nie wyobrażam sobie jak po tym wielkim bagażniku zbierał zakupy. IMO wielki minus

Siatka do bagażnika jest dostępna jako dodatek.

W czasie zamawiania swojego Cruzaka wybierz ją z listy akcesoriów GM i po problemie cfaniak.gif

Napisano

> Siatka do bagażnika jest dostępna jako dodatek.

> W czasie zamawiania swojego Cruzaka wybierz ją z listy akcesoriów GM i po problemie

A uchwyty są? Ja jeżeli Juz to będę brał demo żeby choć trochę uniknąć dużego spadku wartości. Widzę, ze diesel cały czas jest za 63k ls+ demo IMO koło 55k a to Juz jest dobra cena.

Napisano

> A uchwyty są? Ja jeżeli Juz to będę brał demo żeby choć trochę uniknąć dużego spadku wartości.

> Widzę, ze diesel cały czas jest za 63k ls+ demo IMO koło 55k a to Juz jest dobra cena.

W demo (BASE) najprawdopodobniej nie ma fabrycznie żadnego uchwytu na siatkę w bagażniku z powodu cięcia kosztów facepalm%5B1%5D.gif

Nie zmienia to jednak faktu, iż pod tapicerką na bocznych ściankach ukrywają się otwory (po trzy na każdą stronę),

w które można wkręcić albo fabryczne haczyki albo mocowanie siatki.

Inne polskie wersje Cruzaków mają jeden haczyk z lewej strony na którym wisi gaśnica.

W zależności od wersji i kraju są takie które mają w bagażniku od razu dwa haczyki plus siatkę na apteczkę.

post-151333-14352513038959_thumb.jpg

Napisano

Ja w LT nie widziałem czy one są pod tapicerka?

Napisano

> Ja w LT nie widziałem czy one są pod tapicerka?

W LT na 100% musi być chociaż jeden widoczny haczyk po lewej stronie, na którym fabrycznie wisi gaśnica.

W załączniku lewa ścianka wewnątrz bagażnika po zdjęciu tapicerki, w środku miejsce mocowania haczyka, mniejsze z tyłu i z przodu służą jednocześnie jako mocowanie tapicerki oraz dają możliwość wkręcenia uchwytów do mocowania siatki lub wkręcanych, wciskanych pojedynczych haczyków.

post-151333-14352513042687_thumb.jpg

Napisano

jak nie sprzedadza to wtedy 2 letniego kupisz. Obawiam sie ze nizej 63000 nie zjedziesz. Salony maja kiepskie marze na Chevrolet'ach, a nie sa zainteresowane sprzedaza z strata po pol roku uzywania. W takiej cenie to kupisz pewniaka od "dziadka".

Napisano

2 pytania:

- po co oklejales blachy ta wykladzina?

- co to za modul widac na zdjecie?

Napisano

> 2 pytania:

> - po co oklejales blachy ta wykladzina?

Przeciez to mata gluszaca ?

Napisano

Mówisz, ze po pól roku na demo nie sprzedadzą taniej? To bez łaski grinser006.gif za 63k to mam golfa demo +5k z dsg. Na podstawie moich obsewacji samochody demo są jakieś 10-15 k tańsze. Moze prócz astry No i Aso we Włocławku srzedaje cruze 150KM drożej niż nowka w saloniegrinser006.gif

Napisano

> Moze prócz astry No i Aso we Włocławku srzedaje cruze 150KM drożej niż nowka w salonie

Ot prawdę powiedziałeś - zawsze mnie to dziwiło te ich wyceny, choć auto raczej dostało cenkę zaporową dlatego że ktoś znajomy jest już na nie ustawiony.

Napisano

> Ot prawdę powiedziałeś - zawsze mnie to dziwiło te ich wyceny, choć auto raczej dostało cenkę

> zaporową dlatego że ktoś znajomy jest już na nie ustawiony.

Nowka 163KM jest tańsza. Zainteresowalem

Sie bo jest z automatem. Sprzedają od zimy nie wiem czy w końcu sie udało

Napisano

> Nowka 163KM jest tańsza. Zainteresowalem Sie bo jest z automatem. Sprzedają od zimy nie wiem czy w końcu sie udało

Jak spadnie mi temperatura i będę mógł ruszyć po L4 dupę z domu to zajadę się spytam Jacka, bo i tak wstawiam swojego dupka na coroczną wymianę zderzaka do nich.

Napisano

> Jak spadnie mi temperatura i będę mógł ruszyć po L4 dupę z domu to zajadę się spytam Jacka, bo i

> tak wstawiam swojego dupka na coroczną wymianę zderzaka do nich.

Sorki za OT ale co robisz z tym zderzakiem?? icon_eek.gif

Napisano

> Sorki za OT ale co robisz z tym zderzakiem??

Jedni okresowo zmieniają oleje i filtry, inni to samo + zderzaki. smile.gif

Napisano

> Sorki za OT ale co robisz z tym zderzakiem??

Jak co roku musiałem w coś przypier... i mu się pękło biglaugh.gif

Napisano

> 2 pytania:

> - po co oklejales blachy ta wykladzina?

To nie wykładzina lecz maty wyciszające.

> - co to za modul widac na zdjecie?

To jakiś etatowy moduł,

nie wiem (jeszcze grinser006.gif) do czego służy,

rzut oka na schemat elektryczny powinien dać odpowiedź.

EDIT: po chwili namysły sądzę że może to być moduł od czujników cofania/parkowania, ale pewności nie mam. confused.gif

Napisano

> Przeciez to mata gluszaca ?

Zgadza się, to polimerowa mata wygłuszająca.

Napisano

> a ile taka przyjemność?

z kosztorysu z ac wynika ze z lekka przekroczy to 2000, niech robią bezgotówkowo mnie sie nie chce bawić w rozliczanie nie mam na to czasu, a po drugie tyle lat płace ubezpieczenie wiec i mi się coś z niego należy

Napisano

> Zgadza się, to polimerowa mata wygłuszająca.

Tylko po co jak i tak jest cicho w tym aucie.

Napisano

> Tylko po co jak i tak jest cicho w tym aucie.

Przegrodę silnika można by obkleić bo od kabiny to goła blacha jest widoczna

Napisano

> Przegrodę silnika można by obkleić bo od kabiny to goła blacha jest widoczna

Można by i to, i o wiele więcej. I to się też robi.

Powtórzę swoją opinię: europejski Cruz jest wg. mnie samochodem niedoposażonym doposażonym, miejscami wręcz budżetowym (niskobudżetowym).

Zaoszczędzono na wielu rzeczach, (właściwie to totalnie na wszystkim), w tym i na wyciszeniu. Są w tym aucie całkowicie puste przestrzenie, które można wytłumić samodzielnie i efektywnie. 5f25be5d7d52.jpg1ab2740f4a08.jpg88cdbddaf3aaa751large.jpguser664pic2520127818174.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.