Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Camaro dostępne w Polsce

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> No więc niestety nie czepiam się bo zrobiłem HHR-em ok. 2500 km i było tragicznie,

> od wykończenia, po prowadzenie.

Potwierdzam. Kiedyś chyba nawet dawalem tu minitest tego pojazdu. Plastik który zawstydzilby każdy zakład utylizacji butelek po Coca cola. Samochód który stałe chce gdzieś jechac, byleby nie prosto. A najlepszy bajer był z przelaczaniem licznika na kilometry - pokazywał wtedy max 130 km/h a potem nie wiadomo było jak prędko sie jedzie...

Napisano

> Tak doslownie pare kilometrów w okolicach Turnhout, drogi lokalne.

Mhm. i co konkretniej w jego prowadzeniu Ci się nie podobało?

Napisano

> Prosimy przykłady

Calibra zlosnik.gif

Ale pośród nowych to raczej ciężko będzie hmm.gif Samo Camaro jest super cool.gif troche ich już po Polsce jeździ z prywatnego importu, więc może jeszcze paru chętnych się znajdzie na te z oficjalnej dystrybucji.

Napisano
  • Autor

> Tak doslownie pare kilometrów w okolicach Turnhout, drogi lokalne.

Pewnie dali Ci zepsuty egzemplarz żebyś nie marzył smile.gif ja jeździłem tym na torze i jest zupełnie przyzwoity w zachowaniu. Jak na moje potrzeby to kierownica była precyzyjna a mocy wystarczająco. Nie podchodził mi automat, bo był jak w Corvette, ale mozna miec Camaro z manualem który jest podobno niezły (ten sam manual w Corvette wymaga sporo siły do zmieniania biegów, ale to pewnie wina lokalizacji, w Camaro jest tam gdzie trzeba a nie na tylnym moście).

Napisano

> Poza tym ma cały

> zestaw bezsensownych wskaźników - woltomierz itp.

No i to jest właśnie fajne.

Im więcej wskaźników tym lepiej. Ja tam lubię coś w rodzaju kokpitu samolotu.

zlosnik.gif

Napisano

> Mhm. i co konkretniej w jego prowadzeniu Ci się nie podobało?

W zakretach auto jest podsterowne i to zdecydowanie, ja to odczulem przy predkosci okolo 100km/h na waskil kretym odcinku asfaltowym. Porownalismy 2 sumie 3 auta, Camaro, Shelby GT 500 oraz dosyc popularna w Polsce Subaru Impreze WRX STI. Z tej trojki aut ,na tym samym odcinku drogi ,najgorzej wypadl Chevrolet. Pierwszy raz widzialem te auto (w kolorze zoltym) chyba w marcu 2010 roku w okolicach Hagi. W tym roku widzialem 2 sztuki w Warszawie, srebrne i czerwone.

Napisano

Ten co mialem okazje troszke "przetestowac" mial 6 biegowy manual.

Napisano

> W zakretach auto jest podsterowne i to zdecydowanie, ja to odczulem przy predkosci okolo 100km/h na

> waskil kretym odcinku asfaltowym. Porownalismy 2 sumie 3 auta, Camaro, Shelby GT 500 oraz

> dosyc popularna w Polsce Subaru Impreze WRX STI. Z tej trojki aut ,na tym samym odcinku drogi

> ,najgorzej wypadl Chevrolet. Pierwszy raz widzialem te auto (w kolorze zoltym) chyba w marcu

> 2010 roku w okolicach Hagi. W tym roku widzialem 2 sztuki w Warszawie, srebrne i czerwone.

Ciekawe, dzięki za opinię ok.gif

Ale bardziej podsterowne niż Impreza, pomimo tylnego napędu?? yikes.gif

Napisano

> Ciekawe, dzięki za opinię

> Ale bardziej podsterowne niż Impreza, pomimo tylnego napędu??

Niestety ale to auto zdecydowanie ma tendencje do poszerzania zakretów. sick.gif

Shelby GT500 to juz inna bajka serduszka.gif

Napisano

> Niestety ale to auto zdecydowanie ma tendencje do poszerzania zakretów.

A widziałeś jego recenzję w 5th Gear? W nim zakręty trzeba PLANOWAĆ biglaugh.gif

Napisano

A ten kiedy będzie? serduszka.gif

dodge_challenger_srt8_silver.jpg

mar00ha

Napisano
  • Autor

> A ten kiedy będzie?

> mar00ha

Pewnie już niedługo, jako Lancia.

Napisano

> Pewnie już niedługo, jako Lancia.

Miałeś okazję posadzić w tym tyłek? Nadaje się do czegoś, czy tylko do oglądania z zewnątrz?

mar00ha

Napisano

> A widziałeś jego recenzję w 5th Gear? W nim zakręty trzeba PLANOWAĆ

Nie ogladalem. sob.gif, zaniedbuje tv od kilku lat facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> A ten kiedy będzie?

u mnie na ulicach już dawno jest. Nie robi takiego wrażenia jak Camaro.

Napisano
  • Autor

> Miałeś okazję posadzić w tym tyłek? Nadaje się do czegoś, czy tylko do oglądania z zewnątrz?

> mar00ha

Niestety tylko jako pasażer w SRT-8. Samochód jest przede wszystkim potwornie duży. Wszystko jest wielkie - koła, bagażnik, siedzenia. W środku bardzo ładnie wykończony - nie wiem czy nawet nie troszkę lepiej niż Camaro. Dźwięk silnika niesamowity. Moment obrotowy jak w traktorze - nie kręcąc wyżej niż 2-3 tysiące samochód zrywa sie jak rakieta (tak mój kierowca jechał).

Ale moim zdaniem na polskie drogi to sie nie nadaje - nie byłoby jak tym zaparkować. Optycznie wydaje sie szerszy od S-klasy (nie wiem jak jest w rzeczywistości, nie chce mi sie sprawdzać).

Edycja - wg danych producenta ma prawie 193 cm szerokości bez lusterek czyli jest o 6 cm szerszy od S550!!!!

Napisano

> Edycja - wg danych producenta ma prawie 193 cm szerokości bez lusterek czyli jest o 6 cm szerszy od S550!!!!

Muszę pomierzyć jaką szerokość ma moje miejsce parkingowe. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Muszę pomierzyć jaką szerokość ma moje miejsce parkingowe.

> mar00ha

Pamiętaj ze to pojazd dwudrzwiowy - do otwarcia drzwi potrzebujesz znacznie wiecej miejsca niż w czterodrzwiowcu.

Napisano

> Muszę pomierzyć jaką szerokość ma moje miejsce parkingowe.

> mar00ha

Z auto sąsiada na podwójnym postojowym w garażu mieścimy się super, tylko że ja mam dużego kompakta a on honde city która jest malutka. Podejrzewam że po zaparkowaniu takich dwóch potworów zmięlibyśmy zdanie o miejscach w garażach podziemnych, europejskie są przeogromnie małe zlosnik.gif

Napisano

> Cena USA x 2 hahaha

Większość aut w US kosztuje 2x mniej niż w EU. Taka polityka.

Napisano

Pochwalę się, że dawno temu mialem okzaję się przejechac pierwowzorem zlosnik.gif.

Ten robi wrażenie. W ogóle cała ta seria odświeżanych aut (Charger, Challenger, Mustang i Camaro) robi wrażenie. Przynajmniej w kwestiach stylistycznych, ładnie nawiązują do protoplastów a jednocześnie pasują do dnia dzisiejszego skutecznie wyróżniając się z tłumu ok.gif

Napisano
  • Autor

> europejskie są przeogromnie małe

Nie tyle europejskie są małe (bo w Europie się produkuje BMW 7, Mercedesa S, Audi A8, Bentleye, Rolls Royce i Maybachy), co ten Dodge jest po prostu olbrzymi jak na relatywnie tanie i popularne auto. Nawet w USA jest wielki - mój kolega (ten od SRT-8) narzekał ostatnio że nie zdawał sobie sprawy z rozmiarów tego samochodu jak go kupował i teraz w dwu-samochodowym garażu mu się tylko jeden mieści.

Napisano

> Nie tyle europejskie są małe

Europejskie są mniejsze.

> (bo w Europie się produkuje BMW 7, Mercedesa S, Audi A8, Bentleye,

> Rolls Royce i Maybachy),

I ich właściciele mają problem. My tu nie lubimy bogaczy. wink.gif

> (...)

Porównanie:

Polska: minimum 2,3m x 5,0m

Za oceanem:

5.6 metres length

2.6 metres width

2.0 metres height

A minimum 6 metre aisle width is required.

When a two-way aisle is less than 6.0 metres in width the following minimum parking space width applies:

3 metre width with aisles narrower than 6.0 metres with no obstructions

3.3 metre width with aisles narrower than 6.0 metres with any obstructions

Napisano
  • Autor

> Polska: minimum 2,3m x 5,0m

Czyli parkując tego Challengera nie ma szans na otwarcie drzwi jeżeli po obu stronach stoją samochody frown.gif

Napisano

> Czyli parkując tego Challengera nie ma szans na otwarcie drzwi jeżeli po obu stronach stoją

> samochody

Owszem. smile.gif

Mam w pamięci przewijające się tu niedawno wątki, że niektórzy z forumowiczów parkują idealnie w liniach wybranego miejsca i nie obchodzi ich czy blokują tego obok (w końcu to jego problem - oni stoją prawidłowo) oraz to, że zostałem wtedy niemal wyśmiany gdy przyznałem się, że ja szukam innego miejsca gdy mógłbym komuś utrudnić wsiadanie (mimo że to ON zaparkował np. krzywo). Wniosek z tego prosty: użytkowanie takiego auta w Polsce nie jest możliwe, gdyż nie spotkasz się z uprzejmością i wyrozumiałością. To, że nie wsiądziesz to będzie tylko i wyłącznie TWÓJ problem.

hehe.gif

Oficjalnie mogę to napisać jako powód, dla którego nie kupię takiego Dodge'a.

hehe.gifwink.gif

Napisano

> Pamiętaj ze to pojazd dwudrzwiowy - do otwarcia drzwi potrzebujesz znacznie wiecej miejsca niż w czterodrzwiowcu.

No to lipa. Nie wysiądę z auta. Mam ścianę po stronie drzwi kierowcy. crazy.gif

mar00ha

Napisano

> Z auto sąsiada na podwójnym postojowym w garażu mieścimy się super, tylko że ja mam dużego kompakta

> a on honde city która jest malutka. Podejrzewam że po zaparkowaniu takich dwóch potworów

> zmięlibyśmy zdanie o miejscach w garażach podziemnych, europejskie są przeogromnie małe

Mój sąsiad ledwo daje rady Fordem Mondeo zaparkować w podziemnym pod blokiem. Ale on nie umie parkować.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> No to lipa. Nie wysiądę z auta. Mam ścianę po stronie drzwi kierowcy.

> mar00ha

42 sekunda wyjaśnia jak się do Challengera wsiada smile.gif

Napisano

> Gazeta informuje że Chevrolet Camaro jest dostępny w oficjalnej sieci dealerów Chevroleta w PL.

> Ceny zaczynają się od 199 tysięcy PLN. Nie będzie oferowany silnik V6. Tylko V8.

> Są jacyś napaleni na zakup tego samochodu?

jak zrobią kabrio, to zamienię stanga na toto ok.gif

Napisano
  • Autor

> jak zrobią kabrio

Już dawno temu zrobili, w Polsce dostępny od bodajże 227 tyś. PLN.

Napisano

Poczekam z dziesięć lat i kupię używkę. zlosnik.gif

Napisano

> Są jacyś napaleni na zakup tego samochodu?

Powiedziałem sobie że kiedyś sobie takie sprawie , to moje motoryzacyjne marzenie. Musi tylkko trochę stanieć.

Napisano

> Jak na europejskie warunki, to 426 KM rakieta tocząca się na 20" felgach za 200 kPLN jest raczej

> śmiesznie tania.

> P.S. A mi się i tak bardziej Mustang podoba, szczególnie z nowym 5.0L silnikiem

Musti 5.0 jeździ naprawdę nieźle devil.gif

Chyba najszybszy pojazd jaki prowadziłem icon_eek.gif

HanYs

Napisano

> Poczekam z dziesięć lat i kupię używkę.

Juz to widze.

Panie to kosztuje wiecej niz falwej w tedeiku od dziadka z Niemiec,a to jest jezdzone przez amerykanca z jueseja.

NIE BIORE

biglaugh.gif

Napisano

> Ile to kosztuje w stanach?

tutaj link do cen w USA

http://www.chevrolet.com/vehicles/2011/camaro/build.do

Podstawa

LS 3.6L 312-hp V6 engine - 22 805 USD / ok 13,820.79 GPB /ok 63 206.34 zł

max

to

2SS 6.2L 426-hp V8 engine - 34 420 USD /ok 19 647.89 GPB /ok 95 398.47 zł

ceny tylko po przeliczeniu z USD na GPB i Złotówki brak podatków

Ale auto fajne co wybrać Camaro czy Mustanga czy może Corvette wink.gif

Napisano

> Jak na europejskie warunki, to 426 KM rakieta tocząca się na 20" felgach za 200 kPLN jest raczej

> śmiesznie tania.

EvoX jest od 120tyś

Napisano

> EvoX jest od 120tyś

Pomyliło ci się z Lancerem Ralliart 240 KM.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.