Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czego brakuje Wam w Chevroletach

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Po ostatnim pobycie w salonach Citroena oraz Fiata zaczalem sie zastanawiac czego brakuje w sprzedawanych autach firmy Chevrolet na naszym rynku.

No i mi osobiscie brakuje nastepujacych rzeczy:

-mozliwosci przedluzenia gwarancji ( w Niemczech/Czechach jest u nas podobno mysla o tym)

- zakupu w opcji np:

swiatel ksenonowych

skrzyn 6 biegowych

klimatyzacji dwu strefowych

Zapraszam do dyskusji

Arek Epica LMV 09

Napisano

W Chevrolecie mojej córki brakuje dwóch drobiazgów:

- filtra pylkow - wielkie niedopatrzenie ktore powoduje ze trzeba czyścić klima znacznie częściej

- mocy silnika - te 160(?) KM to za mało jak na pojazd tych rozmiarów. Krowa nie jest, ale przyjemności z jazdy tez nie ma.

Ksenony - a po co to? Dwustrefowa klima tez jest moim zdaniem niepotrzebna, szczególnie gdy samochodem przez prawie cały czas jeździ jedna osoba. Szesciobiegowy automat jest, wiec nie ma powodów do narzekania.

Napisano

> swiatel ksenonowych

Dobrze byłoby mieć wybór choć Epica światła ma super ok.gif

Napisano

- lepszej wartości odsprzedaży

- lepszych materiałów wykończeniowych (niby tragedii nie ma, a jednak)

- szybszych "automatów"

- lepszego czucia drogi

- lepszego rozplanowania przestrzeni wewnątrz

- wersji światowych aut - co by można sobie ew. zaimportować auto do Europy, przełączyć jednostki z amerykańskich na metryczne

- przyjaźniejszych serwisów

- niższego oprocentowania kredytu (niby 4.9% to norma na Equinox'a, ale na Malibu miałem po roku od wprowadzenia do sprzedaży 2.9% i to widać w rozpisce rat)

Napisano

> - mocy silnika - te 160(?) KM to za mało jak na pojazd tych rozmiarów. Krowa nie jest, ale

> przyjemności z jazdy tez nie ma.

No właśnie. Ten sam silnik nieco mocniejszy jest w Equinox'ie. Pewnie jak byś miał 'noxem jeździć wpadłbyś w depresję. A jednak często moja prędkość podróżna na autostradzie jest względnie wysoka, a auto zdaje się przyspieszać bez końca.

Napisano

> W Chevrolecie mojej córki brakuje dwóch drobiazgów:

> - filtra pylkow - wielkie niedopatrzenie ktore powoduje ze trzeba czyścić klima znacznie częściej

No to sie nie spisali.

> - mocy silnika - te 160(?) KM to za mało jak na pojazd tych rozmiarów. Krowa nie jest, ale

Przeciez tam sie wiecej niz 130 nie jezdzi po co wiecej KM hehe.gif

> przyjemności z jazdy tez nie ma.

> Ksenony - a po co to? Dwustrefowa klima tez jest moim zdaniem niepotrzebna, szczególnie gdy

> samochodem przez prawie cały czas jeździ jedna osoba.

Nie kazdy jezdzi sam, ksenony IMO niepotrzebne zwlaszcza w USA.

Szesciobiegowy automat jest, wiec nie ma

> powodów do narzekania.

IMO on jest ciut ospaly. Moze dlatego tych koni nie czuc.

Napisano

Zaraz KvM wpadnie i Ci wytłumaczy ze do mocy zalezy przyspieszenie a od momentu prędkość czy jakoś tak.

Napisano

> Zaraz KvM wpadnie i Ci wytłumaczy ze do mocy zalezy przyspieszenie a od momentu prędkość czy jakoś

> tak.

Wszystko jedno. Fakt on dosc ciezki jest ale 160KM jak na pierwsze auto IMO az za duzo. Poza tym w PL malo kto tyle ma.

Napisano

Mnie w Aveo brakowalo klimy. Wszystko inne jak na auto do miasta bylo ok. Nawet przyspieszenie 12s do setki bylo ok. Jakbym chcial wiecej to musialbym pojsc do innego producenta.

Napisano

Kierunkowskazów na lusterkach! busted.gif

Napisano

> Wszystko jedno. Fakt on dosc ciezki jest ale 160KM jak na pierwsze auto IMO az za duzo. Poza tym w

> PL malo kto tyle ma.

Ona nie narzeka, bardzo lubi ten samochód. To takie moje narzekania i tylko dlatego ze temat był do ponarzekania. Poza tym to jestem pozytywnie zaskoczony tym produktem GM - psuje sie, ale mniej niż BMW znajomych smile.gif

Napisano

> Mnie w Aveo brakowalo klimy. Wszystko inne jak na auto do miasta bylo ok. Nawet przyspieszenie 12s

> do setki bylo ok. Jakbym chcial wiecej to musialbym pojsc do innego producenta.

No, ale pod górke z klima Aveo to - albo schładzarka albo wzniesienie. hehe.gifhehe.gif

...moze nie jest tak zle, bo z trojka dzieci, bagazem i klima na drugi koniec europy daje rade, ale w nowym, ciezszym i z silnikiem 70 KM... hmmm..., chyba dziękuję, postoję. icon_eek.gif

Napisano

> Kup Epicę

Aż tak zdesperowany nie jestem biglaugh.gif

Dziś pojeździłem sobie nówka sztuką volvem S40 i tam są kierunkowskazy na lusterkach, wygląda to bardzo szykownie claps.gif

Więc i w Cruzaku musi być, i będzie grinser006.gif

chevroletcruze0910345en.jpg

88678117.jpg

16723968.jpg

Napisano

> Aż tak zdesperowany nie jestem

tuk.gif

> Więc i w Cruzaku musi być, i będzie

Powodzenia na ciasnych parkingach grinser006.gif

Napisano

> No, ale pod górke z klima Aveo to - albo schładzarka albo wzniesienie.

> ...moze nie jest tak zle, bo z trojka dzieci, bagazem i klima na drugi koniec europy daje rade, ale

> w nowym, ciezszym i z silnikiem 70 KM... hmmm..., chyba dziękuję, postoję.

Nie rozumiem? Po co wiecej KM do miasta? Swoje 20km do pracy prawie caly czas w korku.

Pod gorke klima sie sama wylacza. wink.gif

Napisano

> Aż tak zdesperowany nie jestem

> Dziś pojeździłem sobie nówka sztuką volvem S40 i tam są kierunkowskazy na lusterkach, wygląda to

> bardzo szykownie

> Więc i w Cruzaku musi być, i będzie

Po co podwojne kierunkowskazy?

Napisano

> Witajcie,

> Po ostatnim pobycie w salonach Citroena oraz Fiata zaczalem sie zastanawiac czego brakuje w

> sprzedawanych autach firmy Chevrolet na naszym rynku.

> No i mi osobiscie brakuje nastepujacych rzeczy:

> -mozliwosci przedluzenia gwarancji ( w Niemczech/Czechach jest u nas podobno mysla o tym)

Niepotrzebne, przecież się nie psują.

> - zakupu w opcji np:

> swiatel ksenonowych

Służątylko do pozbywania sięw ogromnym tempie płynu do spryskiwaczy.

> skrzyn 6 biegowych

Więcej machania. sick.gif

> klimatyzacji dwu strefowych

Głównie sam jeżdżę. A jak nie jestem sam to i tak wolę, żeby w całym aucie było jak JA chcę.

hehe.gif

> Zapraszam do dyskusji

> Arek Epica LMV 09

Brakuje mi:

- większych kół (a włąściwie profilu opony): co jakiś czas udaje mi się zabić oponę na dziurze

- żeby po otwarciu z pilota klapa bagażnika się sama unosiła na pełną wysokość (teraz unosi się na jakieś 10-20cm): byłoby łatwiej siatki wsadzić

- tempomatu z radarem odległości

- rozkładania siedzeń jak w Daewoo Lanosie (wajchą zamiast pokrętła): byłoby szybciej i nie trzeba się tak tym kółkiem nakręcić

- łatwiejszego sposobu wymiany żarówek w reflektorach

- napędu na 4 koła

- większego o kilka cm prześwitu

Napisano

> - rozkładania siedzeń jak w Daewoo Lanosie (wajchą zamiast pokrętła): byłoby szybciej i nie trzeba

> się tak tym kółkiem nakręcić

> - łatwiejszego sposobu wymiany żarówek w reflektorach

Oj tak, tu muszę przyznać Ci rację, też to odczuwam.

Napisano

> Brakuje mi:

> - większych kół (a włąściwie profilu opony): co jakiś czas udaje mi się zabić oponę na dziurze

> - żeby po otwarciu z pilota klapa bagażnika się sama unosiła na pełną wysokość (teraz unosi się na

> jakieś 10-20cm): byłoby łatwiej siatki wsadzić

> - tempomatu z radarem odległości

> - rozkładania siedzeń jak w Daewoo Lanosie (wajchą zamiast pokrętła): byłoby szybciej i nie trzeba

> się tak tym kółkiem nakręcić

A moje odczucie jest odwrotne: w Lanosie miałem problem z ustawienie siedzenia, a w Lacetti pokrętłem precyzyjnie mogę ustawić pochylenie oparcia.

Napisano

- komputera pokładowego

- termometru zew.

- większego bagażnika w hb

Napisano

> Nie rozumiem? Po co wiecej KM do miasta? Swoje 20km do pracy prawie caly czas w korku.

> Pod gorke klima sie sama wylacza.

Nie wyłącza się. Ściślej - tez tak myslalem, moze dlatego, ze najczesciej po tym jak puszcze np. gaz do dechy, to slysze wlaczajace sie sprzegielko klimy. Ale w kazdym aucie gdzie sie wylaczala, to jak dluzej 2-3 min. przytrzymalem gaz do dechy to zaczynalo leciec cieplejsze powietrze (bo klima wylaczona). A tutaj tak nie jest - leci caly czas zimne.

Napisano

> Po co podwojne kierunkowskazy?

Z tego samego względu co chromowane klamki i listwy przyokienne 270635636-JUMP2.gif

Estetyka panie, estetyka biglaugh.gif

A właśnie w polskich chevy brakuje mi chromowanych klamek!

ale to również da się przeskoczyć cfaniak.gif

Napisano

> Powodzenia na ciasnych parkingach

Dzięki biglaugh.gif będzie dobrze! claps.gif

Szkoda tylko, że nie da się elektrycznie złożyć lusterek zewnętrznych mad.gif,

choć instrukcja obsługi i książka serwisowa mówią o takiej możliwości,

i nawet włącznik jest haha hehe.gif

A właśnie... składanych elektrycznie lusterek również mi brakuje w chevroletach! zlosnik.gif

Napisano

W Lacetti brakuje mi porządnego wyciszenia kabiny i szóstego biegu na autostradzie. Poza tym bocznych poduch, kurtyn i ESP.

W Epice - automatu, ksenonów, ESP i instalacji LPG hehe.gif

W nowych modelach:

- mocnego silnika benzynowego

- oszczędnego silnika diesla

- kombi (normalnego z dużą ilością miejsca dla 5 os. z dużym bagażnikiem, lub Orlando w wersji 5-os z przesuwaną tylną kanapą - ja nie potrzebuję wersji 7-os, w której 1/3 bagażnika zajmują tylne siedzenia, których nigdy nie użyję)

Napisano

> A właśnie... składanych elektrycznie lusterek również mi brakuje w chevroletach!

A mówiłem: kup Epicę hehe.gif

Napisano

W Lacetti hb (innymi Chevroletami nie jeździłem, więc się nie wypowiadam) brakuje mi:

1. większego bagażnika

2. wymiany żarówek w reflektorach bez wyjmowania całego reflektora

3. bardziej typowego rozmiaru opon (195/55/R15 są mało popularne, a przez to mały wybór i drogie)

4. przydałby się też komputer pokładowy

Napisano

> 2. wymiany żarówek w reflektorach bez wyjmowania całego reflektora

Do tej pory zmieniałem jedynie pozycyjne, ale nie miałem potrzeby wyciągania reflektora - wydaje mi się, że skoro dekiel da się ściągnąć i założyć bez wyciągania lampy, to z żarówkami już chyba nie będzie problemu.

Napisano

> Do tej pory zmieniałem jedynie pozycyjne, ale nie miałem potrzeby wyciągania reflektora - wydaje mi

> się, że skoro dekiel da się ściągnąć i założyć bez wyciągania lampy, to z żarówkami już chyba

> nie będzie problemu.

Będzie. Już łatwiej wyjąć ten reflektor niż manewrować w tej małej przestrzeni za nim.

Napisano

> 2. wymiany żarówek w reflektorach bez wyjmowania całego reflektora

Dziwne bo wymieniłem wszystkie żarówki bez wyjmowania reflektora icon_eek.gif

> 3. bardziej typowego rozmiaru opon (195/55/R15 są mało popularne, a przez to mały wybór i drogie)

Nie ma tragedii - w necie jest trochę do wyboru a różnica w cenie nie jest duża ok.gif

> 4. przydałby się też komputer pokładowy

A tu się zgodzę w pełni - nie ma nawet głupiego termometru w standardzie no.gif

Co do bagażnika to jak sie nie ma dzieci to jest całkowicie wystarczający wink.gif

Napisano

W takim razie masz cos popsute. Przy mocnym wcisnieciu gazu klima automatycznie sie wylacza.

Napisano

> W takim razie masz cos popsute. Przy mocnym wcisnieciu gazu klima automatycznie sie wylacza.

A po czym to poznac - po cieplym powietrzu, a jak tak to po jakim czasie?

Napisano

hehe "temat morze", ale jak na razie najbardziej brakuje mi lepszego zawieszenia (tzn aby nie bujało), i trochę wigoru silnika

na plus hamulce i przestrzeń we wnętrzu

ale co do komputera pokładowego w Lacettim - to już szykujcie po sto dolców - już przetłumaczyłem instrukcję tego ruskiego i jeszcze mam do zrobienia plik komunikatów do softu - będzie całkiem spolszczony z lcd i to w miejsce orginalnego zegarka - bez zbędnego ciągania kabli do silnika itp (jedynie do czujnika temp. zewn. pod zderzak gdzieś).

Ma termometry i zew. i wew., spalanie chwilowe średnie, prędkość maks, średnia, przyspieszenie (i to w trzech wymiarach czasu wszystko - bieżąca podróż, dziennie i łącznie przez cały czas), odległość do celu, koszty w zł za jazdę i w przestojach, obciążenie silnika, czas otwarcia wtrysków, pokazywanie błedów ecu z komentarzem (i kasowaniem), skład mieszanki, dostosowanie do LPG, sterowanie z przełącznika świateł i wiele wiele innych rzeczy - tego to nawet maybah-ach pewnie nie ma.

Napisano

> A po czym to poznac - po cieplym powietrzu, a jak tak to po jakim czasie?

Nie poznasz. Klima wyłącza się przy pełnym gazie i dużym obciążeniu silnika. Raczej nie da się takich warunków utrzymać przez dłuższy czas w normalnym ruchu. A zimne powietrze będziesz miał jeszcze przez kilka minut po wyłączeniu sprężarki.

Napisano

> hehe "temat morze", ale jak na razie najbardziej brakuje mi lepszego zawieszenia (tzn aby nie

> bujało),

Kurcze to mój chyba zepsuty bo twardy jak taczka i nic nie buja wink.gif Czuć nawet małe kamyczki na drodze wink.gif Wolał bym chyba żeby był ciut bardziej miękki... Za to jest bardzo wrażliwy na gwałtowne podmuchy bocznego wiatru... jeżdżę do pracy autostradą (a właściwie to zapierniczam a nie jadę wink.gif )i czasem jak wyjade zza ekranu akustycznego to mnie przesuwa o 1,5 metra jak jest mocny wiatr :/

> na plus hamulce i przestrzeń we wnętrzu

> ale co do komputera pokładowego w Lacettim - to już szykujcie po sto dolców - już przetłumaczyłem

> instrukcję tego ruskiego i jeszcze mam do zrobienia plik komunikatów do softu - będzie całkiem

> spolszczony z lcd i to w miejsce orginalnego zegarka - bez zbędnego ciągania kabli do silnika

> itp (jedynie do czujnika temp. zewn. pod zderzak gdzieś).

> Ma termometry i zew. i wew., spalanie chwilowe średnie, prędkość maks, średnia, przyspieszenie (i

> to w trzech wymiarach czasu wszystko - bieżąca podróż, dziennie i łącznie przez cały czas),

> odległość do celu, koszty w zł za jazdę i w przestojach, obciążenie silnika, czas otwarcia

> wtrysków, pokazywanie błedów ecu z komentarzem (i kasowaniem), skład mieszanki, dostosowanie

> do LPG, sterowanie z przełącznika świateł i wiele wiele innych rzeczy - tego to nawet

> maybah-ach pewnie nie ma.

Czekamy z niecierpliwością smile.gif Mam nadzieje że poradzę sobie z instalacją tego crazy.gif

Napisano

> Nie poznasz. Klima wyłącza się przy pełnym gazie i dużym obciążeniu silnika. Raczej nie da się

> takich warunków utrzymać przez dłuższy czas w normalnym ruchu. A zimne powietrze będziesz miał

> jeszcze przez kilka minut po wyłączeniu sprężarki.

Jestem prawie 2000 km od PL, bede wracal z cala rodzina, w pelni obciazony, gorami rowniez - wiec prosze o info co to dokladnie znaczy. A wtedy przetestuje - bo z tego co piszecie (nie mowie, ze nie macie racji, ale piszecie takie ogolniki tylko!) nic konkretnego nie wynika niestety. A w poludniowym klimacie jak w cieniu jest blisko 40 st. to na pewno 8 minut nie poleci zimne przy wylaczeniu klimy, tylko najdalej po 2-3 minutach, przynajmniej tak mialem w kazdym innym aucie z wylaczajaca sie klima.

Tutaj moze to jest, moze nie ma - ale niech ktos wreszcie prosze napisze... KONKRETY! Please!

Napisano

> Kurcze to mój chyba zepsuty bo twardy jak taczka...

możliwe (masz wybite) ja mam nowy. Pojeździj innymi markami i sprawdź jak tam się "czuje" drogę. No ale za to jest wygodny.

> Czekamy z niecierpliwością Mam nadzieje że poradzę sobie z instalacją tego

poradzisz sobie instrukcja montażu to zaledwie kilka zdań (i to jeszcze z podziałem na kombi/hb i sedan)

Napisano

> Jestem prawie 2000 km od PL, bede wracal z cala rodzina, w pelni obciazony, gorami rowniez - wiec

> prosze o info co to dokladnie znaczy. A wtedy przetestuje - bo z tego co piszecie (nie mowie,

> ze nie macie racji, ale piszecie takie ogolniki tylko!) nic konkretnego nie wynika niestety. A

> w poludniowym klimacie jak w cieniu jest blisko 40 st. to na pewno 8 minut nie poleci zimne

> przy wylaczeniu klimy, tylko najdalej po 2-3 minutach, przynajmniej tak mialem w kazdym innym

> aucie z wylaczajaca sie klima.

> Tutaj moze to jest, moze nie ma - ale niech ktos wreszcie prosze napisze... KONKRETY! Please!

Konkret jest taki: jeździj normalnie autem i ciesz się że jedzie i chłodzi. Jeśli chcesz koniecznie sprawdzić (nie wiem po co) czy Ci się klima odłącza czy nie to jedź do ASO i zrób sobie wydruk z komputera.

Nie ma sensu katowanie auta nie wiadomo jak długo tytułem eksperymentu. Poza tym nikt Ci tu nie powie jak długo i jak mocno masz obciążać auto żeby się udało. Przecież to jest zależne od dziesiątków zewnętrznych czynników.

Napisano

> możliwe (masz wybite) ja mam nowy. Pojeździj innymi markami i sprawdź jak tam się "czuje" drogę. No

> ale za to jest wygodny.

Zawiecha jest w 100% sprawna. Prędzej to różnica pomiędzy budą kombi z 1,6 a HB 1,4... Zawiecha taka sama a z dużą budą pracuje zupełnie inaczej...

> poradzisz sobie instrukcja montażu to zaledwie kilka zdań (i to jeszcze z podziałem na kombi/hb i

> sedan)

Napisano

> Dziwne bo wymieniłem wszystkie żarówki bez wyjmowania reflektora

Mnie się to nie udało. Może mam za duże dłonie do manipulowania pomiędzy reflektorem a akumulatorem.

Napisano

> Zawiecha jest w 100% sprawna. Prędzej to różnica pomiędzy budą kombi z 1,6 a HB 1,4... Zawiecha

> taka sama a z dużą budą pracuje zupełnie inaczej...

> > sedan)

No na pewno to też się liczy - chociaż niby amory z tyłu w kombi są inne, ale siora ma hb 1.4 i jeździłem i takim - może i jest trochę lepiej niż kombi, ale do obecnych standardów "trzymania się" drogi to jeszcze daleko (mam też forda, ech gdyby dało się przełożyć tamto zwieszenie smile.gif))) chyba Cruze już tak nie odstaje ?

Napisano

> Konkret jest taki: jeździj normalnie autem i ciesz się że jedzie i chłodzi. Jeśli chcesz koniecznie

> sprawdzić (nie wiem po co) czy Ci się klima odłącza czy nie to jedź do ASO i zrób sobie wydruk

> z komputera.

> Nie ma sensu katowanie auta nie wiadomo jak długo tytułem eksperymentu. Poza tym nikt Ci tu nie

> powie jak długo i jak mocno masz obciążać auto żeby się udało. Przecież to jest zależne od

> dziesiątków zewnętrznych czynników.

Znaczy - dopiero jak katujesz to sie wylacza? Na co komu taka funkcja.

A moze nie wiesz, a usilujesz mi udowodnic, ze skoro zaplacilem ponad 3 dychy gotowka za auto, to mam byc szczesliwy i nie wnikac czy cos dziala czy nie?

Jak kupiles na raty albo masz starszy czy uzywke to twoja sprawa - moj jest nowy i ma wszystko dzialac. Nie mierz innych swoja miara, prosze. smile.gif

I nie smęć proszę o jakichś dziwnych czynnikach zewnętrznych: moze to byc gaz do dechy jedynie, ew. cos z tym zwiazane (obroty itp.) a nie niewiadomo co.

Napisano

> A tu się zgodzę w pełni - nie ma nawet głupiego termometru w standardzie

> A tu się zgodzę w pełni - nie ma nawet głupiego termometru w standardzie

To da się obejść smile.gif Widziałem na allegro coś ala uniwersalny komputer pod OBDII, ale teraz nie widzę. Jest też wersja od naszych wschodnich sąsiadów, wciąż czekam na tę z językiem rodzimym.

Napisano

Mi brakuje:

-Kompa w standardzie

-Teleskopy (czy jak to sie nazywa) otwierania klapy bagażnika (nawet 20 letnie Vento to ma icon_eek.gif) bo te zawiasy strasznie ograniczają bagażnik.

I to co jest zbędne:

-Silnik 1.4 w sedanie zlosnik.gif

Napisano

> Znaczy - dopiero jak katujesz to sie wylacza? Na co komu taka funkcja.

Na to żebyś się nie zderzył czołowo z innym autem jak Ci braknie mocy przy wyprzedzaniu.

> A moze nie wiesz, a usilujesz mi udowodnic, ze skoro zaplacilem ponad 3 dychy gotowka za auto, to

> mam byc szczesliwy i nie wnikac czy cos dziala czy nie?

Ależ wnikaj. Tylko nie ma sensu robienie tego poprzez eksperymenty na publicznej drodze.

> Jak kupiles na raty albo masz starszy czy uzywke to twoja sprawa - moj jest nowy i ma wszystko

> dzialac. Nie mierz innych swoja miara, prosze.

Pochopnie mnie oceniasz. I chyba właśnie swoją miarą. wink.gif

> I nie smęć proszę o jakichś dziwnych czynnikach zewnętrznych: moze to byc gaz do dechy jedynie, ew.

> cos z tym zwiazane (obroty itp.) a nie niewiadomo co.

Łopatologicznie: decyzję o odłączeniu sprężarki klimatyzacji podejmuje komputer. W oparciu o dane z czujników. W związku z tym nie istnieje stały i powtarzalny zestaw warunków przy których on ją odłączy. Zależy od konkretnego obciążenia silnika, właśnie obrotów, temperatury, prędkości i bóg wie czego jeszcze.

Napisano

> A po czym to poznac - po cieplym powietrzu, a jak tak to po jakim czasie?

Depczesz gaz w podloge i ECM wylacza klime zeby sprawnie przyspieszac. IMO powietrze nie powinno sie drastycznie zmienic.

Napisano

U mnie w kia decuduje otwarcie przepustnicy - wciskam gwaltownie przy wyprzedzaniu i sie wylacza. W Pandzie bylo to samo. IMO wszedzie jest podobnie. Ma oddac teKM, ktore zabrala.

Napisano

> Depczesz gaz w podloge i ECM wylacza klime zeby sprawnie przyspieszac. IMO powietrze nie powinno

> sie drastycznie zmienic.

No i z tym sie zgodze! cool.gif

Ale nie z tym, ze komputer bierze pod uwage kilkanascie czujnikow i "bog wie co jeszcze" - teraz wiem kto czyja miara ocenia grinser006.gif

Poza tym jakkolwiek by jednak nie bylo, to jadac w gorach, pod gore, w 5 osob, zapakowany bagaznik, do dechy, to - jesli komp odlacza - to MUSI wtedy odlaczyc. A nie odlacza, ale postaram sie to sprawdzic.

NA DRODZE publicznej sprawdze - i nie uwazam bynajmniej takich warunkow jako wystepujacych w porownaniu z cala eksploatacja za katowanie auta. Przy katowaniu to odcina paliwo i po to to jest. hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.