Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki jest nowy chevrolet aveo?

Featured Replies

Napisano

Marka Chevrolet stara się właśnie zerwać z wizerunkiem "nowego Daewoo" i buduje swój nowy image.

Chevrolet_aveo_Jaki_nowy_5321606.jpg

A tutaj całość za interią !!!

Napisano

ciekawe ile ten 1.6 będzie kosztował. Wygląda nieźle.

Napisano

> Marka Chevrolet stara się właśnie zerwać z wizerunkiem >"nowego Daewoo" i buduje swój nowy image.

Dlatego malpuja grill od micubishi wink.gif

Napisano

> Stanowczo za duzo...

> Z takimi cenami to zerwa... Kontakt z klientami

To są w zasadzie normalne ceny w tym segmencie. Gdyby nie Fiat z modelem Bravo można by się nawet zastanawiać nad którymś z takich samochodów, tak... hehe.gif. Aż dziwne, że nikt z tym nic nie robi zlosnik.gif.

Napisano
  • Autor

> Dlatego malpuja grill od micubishi

Auta obecnie są do siebie bardzo podobne ,ale jeżeli upodobniaja sie do najlepszych to gitara ok.gifwink.gif

Napisano

> Marka Chevrolet stara się właśnie zerwać z wizerunkiem "nowego Daewoo" i buduje swój nowy image.

Fajny, ale drogi

Napisano

Trzeba czekac na promocje. IMO dopiero za rok. Cena -5K i mozna sie zastanowic. Przewiduja wersje sportowa 1.4T 140KM

Napisano

> A co to za wynalazek?

Miało być oryginalnie. I jest. wink.gif

Napisano

> A co to za wynalazek?

Jak dla mnie - robiąc auto testowe zapomnieli o zegarach, więc na szybko przykleili jakiegoś archaicznego palmtopa.

No i zostało. Wygląda sick.gif

Napisano

> Jak dla mnie - robiąc auto testowe zapomnieli o zegarach, więc na szybko przykleili jakiegoś

> archaicznego palmtopa.

> No i zostało. Wygląda

Coś mi to przypomina...

BD95BS3DDSDICPT3.jpg

Napisano

> Jak dla mnie - robiąc auto testowe zapomnieli o zegarach, więc na szybko przykleili jakiegoś

> archaicznego palmtopa.

> No i zostało. Wygląda

W obecnych też jest podobna deska. Ma to udawać motocykl i dodawać sportowego stylu wink.gif

Napisano

> Coś mi to przypomina...

Tyle że to z aveo do tego co wkleiłeś ma się jak sprzęt marki Panasonix kupiony na odpuście do Panasonica.

Napisano

> Tyle że to z aveo do tego co wkleiłeś ma się jak sprzęt marki Panasonix kupiony na odpuście do

> Panasonica.

Cena też. Mi raczej chodziło o to, że design Francuzi podpatrzyli u GM, bo takie zegary były prezentowane jeszcze przed premierą nowego Megane, w koncepcie Sparka.

Napisano
  • Autor

> A co to za wynalazek?

Zapatrzyli sie na francuzy ok.gif

Napisano

> Zapatrzyli sie na francuzy

Na odwrót. To Francuzom zdarza się zapatrzeć na inne marki. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Na odwrót. To Francuzom zdarza się zapatrzeć na inne marki.

Jak z pożytkiem dla klientów to fajnie ok.gif

Napisano

> Jak z pożytkiem dla klientów to fajnie

Trudno powiedzieć, mi się akurat ani jedne ani drugie nie podobają. Wolę tradycyjne, okragłe ze wskazówkami.

Napisano

> Trudno powiedzieć, mi się akurat ani jedne ani drugie nie podobają.

Ale chyba przyznasz, że to co zrobili Francuzi jakoś wygląda i może się podobać.

Wytwór koreańsko-GMowy wygląda paskudnie i mega tandetnie, jak z odpustu albo co najwyżej sklepu "wszystko po 4 zł".

Napisano

> Ale chyba przyznasz, że to co zrobili Francuzi jakoś wygląda i może się podobać.

> Wytwór koreańsko-GMowy wygląda paskudnie i mega tandetnie, jak z odpustu albo co najwyżej sklepu

> "wszystko po 4 zł".

Nic nie powiem póki nie dotknę. Czasem coś co wygląda dobrze na zdjęciach okazuje się na żywo straszną tandetą, czasem na odwrót.

wink.gif

Napisano

> Nic nie powiem póki nie dotknę.

Tej kupy z GM nie chciałbym nawet kijem dotykać.

Napisano

> Tej kupy z GM nie chciałbym nawet kijem dotykać.

Jak będę z autem w serwisie to sobie pooglądam. Oni się tyle czasu bawią z głupią wymianą oleju, że człowiek z nudów nie takie rzeczy robi.

zlosnik.gif

Napisano

> Tej kupy z GM nie chciałbym nawet kijem dotykać.

Ej, no przeciez jezdzisz inna "kupa z GM" - Tacuma to niby co? smile.gif

Napisano

> Ej, no przeciez jezdzisz inna "kupa z GM" - Tacuma to niby co?

Już nie (nie zauważyłeś, że U100 zniknęło z profilu). Ale na Tacumę/Rezzo nie dam złego słowa powiedzieć - lubiłem to auto.

No i różnica jest taka, że Tacuma/Rezzo było brzydkie z zewnątrz, natomiast wnętrze miało bardzo praktyczne i estetycznie akceptowalne.

Nowe aveo może jest ładne z zewnątrz, ale ten PDA zamiast deski rozdzielczej wygląda ochydnie. Jednak patrząc z pozycji kierowcy/użytkownika ważniejszy dla mnie jest wygląd wewnętrzny, bo swojego auta raczej z zewnątrz nie oglądam.

Napisano

> Stanowczo za duzo...

Ceny względnie na poziomie konkurencji. Imho ciekawą ofertę mają w zakresie ASB. Co to za automaty?

Napisano
  • Autor

> Ej, no przeciez jezdzisz inna "kupa z GM" - Tacuma to niby co?

Tak własnie sie wychodzi na * generalizowaniu swoich opinii ! ok.gifhehe.gif

*generalizowanie

Napisano
  • Autor

> Za rok, czy dwa będą zapewne spore upusty.

Firmy sie miotają żeby sprzedac swój wyrób ,ale niestety w Polsce ale chyba nie tylko rządzą stereotypy dobrych i złych marek wink.gif

I to nie tylko w sferze motoryzacji ! cool.gif

Napisano

> Już nie (nie zauważyłeś, że U100 zniknęło z profilu)

To jednak sprzedales???

Napisano

> To jednak sprzedales???

Jednak. Nie są mi potrzebne 2 duże auta, a że było w bliskiej rodzinie coś na zastępstwo, to spróbujemy diesla. Jak mi się nie spodoba myślę że łatwo sprzedam - model popularny, silnik poszukiwany na rynku.

Napisano

> Ceny względnie na poziomie konkurencji. Imho ciekawą ofertę mają w zakresie ASB. Co to za automaty?

Patrząc po liczbach, tj. kilkunastu % dołożonych do spalania w mieście, to tradycyjny hydraulik (wg wiki 6-biegowy).

Co do automatu, to fajnie, że jest, ale... Katalogowe spalanie 9-10l/100 (100-115KM) w mieście dla takiego maluszka to jest wynik IMO fatalny - por. do Yarisa czy Polo/Fabii/Ibizy.

I ten zarzut nie dotyczy tylko wersji z A/T - generalnie katalogowe spalanie ma cokolwiek niedzisiejsze.

Napisano

> Auta obecnie są do siebie bardzo podobne ,ale jeżeli upodobniaja sie do najlepszych to gitara

moze i najlepszych .... ale stylistyka = sick.gif

Napisano

> Tyle że to z aveo do tego co wkleiłeś ma się jak sprzęt marki Panasonix kupiony na odpuście do

> Panasonica.

A nawet, powiedział bym, jak Panascanic do Panasonica sick.gif.

Napisano

oni się nie nauczą znaczka z przodu montować niewiem.gif?

Napisano

Nie rozumiem Waszego marudzenia. Mi to auto przynajmniej na papierze wygląda dość interesująco. Zważywszy na wyposażenie i fakt, że to nowość cena też w miarę rozsądna. Silniki i spalanie może bez rewelacji, ale za to dostępny klasyczny automat za na prawdę umiarkowane pieniądze i to nie jakaś stara kupa 3-4 biegowa.

Jasne, że polo z 1,2 tsi i 7 biegowym DSG jest fajniejsze, tylko ile kosztuje? A tu zdaje się można bez problemu LPG dołożyć?

Napisano

> Jasne, że polo z 1,2 tsi i 7 biegowym DSG jest fajniejsze, tylko ile kosztuje?

Ale czemu porównujesz tanią markę GM do podstawowej marki VW ?

Chevroleta porównuj z Dacią czy Skodą - ale przy Skodzie wybierz stare silniki i klasyczne rozwiązania (czyli nie tsi i dsg).

Popatrz na ceny aveo vs fabia - podstawka aveo 36490 podstawka fabia 33850, z silnikiem 70KM 35050 zł.

Więc rewelacji cenowej nie ma. Czy będzie rewelacja jakościowa - czas pokaże, ale dla mnie zachętą do zakupu aut daewoo zawsze była lepsza niż u konkurencji cena. To pozwalało przymknąć oko na gorsze materiały wykończeniowe czy nie najwyższych lotów stylistykę. A tu choćby taka wtopa z starym tandetnym PDA Panascanixa zamiast zegarów.

Napisano

> Ale czemu porównujesz tanią markę GM do podstawowej marki VW ?

> Chevroleta porównuj z Dacią czy Skodą - ale przy Skodzie wybierz stare silniki i klasyczne

> rozwiązania (czyli nie tsi i dsg).

> Popatrz na ceny aveo vs fabia - podstawka aveo 36490 podstawka fabia 33850, z silnikiem 70KM 35050

> zł.

> Więc rewelacji cenowej nie ma.

No dobrze, ale czy ta skoda ma w tej cenie ESP i tempomat? Radio CD i głośniki? Możliwość instalacji LPG bez utraty gwarancji?Możliwość niedrogiego dokupienia klimy? (2 kPLN)

Napisano

> No dobrze, ale czy ta skoda ma w tej cenie ESP i tempomat?

Nie wiem, szczegóły trzeba by porównać, ale to nie jest tak, że Chevrolet/Daewoo jest inną klasą cenową.

Stąd zobacz, że na drogach wcale wiele tego nie widać, a np. cruze jest IMHO ładnym autem.

Napisano

> Chevroleta porównuj z Dacią czy Skodą - ale przy Skodzie wybierz stare silniki i klasyczne

> Popatrz na ceny aveo vs fabia - podstawka aveo 36490 podstawka fabia 33850, z silnikiem 70KM 35050

> zł.

> Więc rewelacji cenowej nie ma. Czy będzie rewelacja jakościowa - czas pokaże, ale dla mnie zachętą

> do zakupu aut daewoo zawsze była lepsza niż u konkurencji cena. To pozwalało przymknąć oko na

> gorsze materiały wykończeniowe czy nie najwyższych lotów stylistykę. A tu choćby taka wtopa z

> starym tandetnym PDA Panascanixa zamiast zegarów.

podstawowa fabia kosztuje ponizej 30kzl

Napisano

> Nie wiem, szczegóły trzeba by porównać, ale to nie jest tak, że Chevrolet/Daewoo jest inną klasą

> cenową.

> Stąd zobacz, że na drogach wcale wiele tego nie widać, a np. cruze jest IMHO ładnym autem.

To Aveo w porównaniu z Fabią jest wręcz przepiękny wink.gif

Napisano

> zł.

> Więc rewelacji cenowej nie ma. Czy będzie rewelacja jakościowa - czas pokaże, ale dla mnie zachętą

> do zakupu aut daewoo zawsze była lepsza niż u konkurencji cena. To pozwalało przymknąć oko na

> gorsze materiały wykończeniowe czy nie najwyższych lotów stylistykę. A tu choćby taka wtopa z

> starym tandetnym PDA Panascanixa zamiast zegarów.

Tylko ze porownaj wyposazenie skody za 30tys a to aveo.

W skodzie nie znajdziesz ASR i wielu innych rzeczy z zakresu bezpieczenstwa ktore bedzi mialo to aveo.

Juz nie mowiac o beznadziejnym wygladzie skody auta dla kapelusznikow:D.

W tej cenie tylko fiat grande punto moze moglby byc konkurencja. Inne z tym wyposazenie kosztuja dobre 7tys wiecej

Napisano

W 98 roku za cenę gołej Astry F z workiem po ziemniakach na tapicerce, 60-cio konnym silnikiem, korbkami do szyb i gnijącą blachą można było kupić Lanosa z welurem, 100-konnym 16V, elektryką, klimą i ocynkowaną budą. O nowym Golfie czy Toyocie nie było co marzyć. Dzisiaj ludzie oczekują tego samego, nie da się nam wmówić, że Golf przeszedł do klasy premium, Astra próbuje gonić ceną hehe.gif, Fabia i Aveo to luksus, a dawniejsze Lanosy to Dacia i Tata zlosnik.gifhehe.gifrotfl.gif. Ci którzy chcą sprzedawać samochody, sprzedają model Bravo biglaugh.gif za 41900, a konkurencja podobne samochody po 59000 grinser006.gif. Jak to nowe Aveo nie będzie w cenie Matiza, to się nie sprzeda.

Napisano

> Stanowczo za duzo...

Do tego jeszcze dołożenie silnika pod-podstawowego (1.2 70KM) - zabieg marketingowy mający podnieść cenę silnika podstawowego ze starego Aveo (1.2 86KM) no.gif

Różnica w cenie to 4k PLN a silnik chyba technicznie identyczny. Różnica pewnie w elektronice i dolocie. Ale 'klyjenta' można skasować 4 klocki więcej za 'mocniejszą' jednostkę...

Ceny staną się sensowne po nowym roku pewnie jak zniknie z oferty stare Aveo. OK 15% od cennika będzie taniej po upustach.

Napisano

> z zakresu bezpieczenstwa ktore bedzi mialo to aveo.

Z tym bezpieczeństwem w aveo może być różnie. Sedan T250 zaliczył potężną wtopę.

Skodzie takie wpadki się nie zdarzają.

Bo można auto napakować poduchami, tylko co z tego jak konstrukcja nie wyszła. Chińczyki poduszek mają dużo a składają się jak pudełka po butach.

> Juz nie mowiac o beznadziejnym wygladzie skody auta dla kapelusznikow:D.

Samochodu używam do jeżdżenia a nie do kreowania wyglądu czy przedłużania sobie czegokolwiek.

Napisano

> Z tym bezpieczeństwem w aveo może być różnie. Sedan T250 zaliczył potężną wtopę.

> Skodzie takie wpadki się nie zdarzają.

> Bo można auto napakować poduchami, tylko co z tego jak konstrukcja nie wyszła. Chińczyki poduszek

> mają dużo a składają się jak pudełka po butach.

> Samochodu używam do jeżdżenia a nie do kreowania wyglądu czy przedłużania sobie czegokolwiek.

Porownaj wyposażenie skody i cheviego. Aveo wychodzi taniej. T250 zostal zmodyfikowany i ma wiecej gwiazdek. Poza tym to aveo jest na nowej plycie bedzie IMO 5 gwiazdek. A czy Ty widziales podstawowa fabie toz to masakra grinser006.gif

Juz niedlugo VW zrobi nowy porządek i skoda bedzie jak Dacia. Ma byc tania a nie drozsza od VW.

Co do Aveo - 5, 6k i bedzie hit ale na to trzeba poczekac okolo rok.

Napisano

> Porownaj wyposażenie skody i cheviego. Aveo wychodzi taniej.

OK, nie przeczę że może wyjść taniej. Ale cena cennikowa IMHO zniechęca do zagłębiania się w szczegóły.

> T250 zostal zmodyfikowany i ma wiecej gwiazdek.

Wiesz coś więcej o tym ? Masz jakieś źródła, testy ? Bo rozważam T250 na drugie auto i wszystko by było OK, gdyby nie te 1,5 gwiazdki.

Troszkę dziwne mi się wydaje, że jeśli go zmodyfikowali, to nie poddali go kolejnemu testowi - Nissan tak zrobił z Navarą, której pierwszy test wypadł źle.

> Poza tym to aveo jest na nowej plycie bedzie IMO 5 gwiazdek.

Poczekamy, zobaczymy. Oby, bo mam dobre wspomnienia z tą marką i życzę jej dobrze.

> Co do Aveo - 5, 6k i bedzie hit ale na to trzeba poczekac okolo rok.

Nie uważasz, że to trochę bezsensowna taktyka - zniechęcić ewentualnych klientów ceną, a jak już sobie odejdą to przyciągać ich rabatem ?

Przecież traci się cały efekt wprowadzenia na rynek nowego modelu.

Popatrz na cruze - fajne auto, a na ulicach go nie ma.

Napisano

> No dobrze, ale czy ta skoda ma w tej cenie ESP i tempomat? Radio CD i głośniki? Możliwość

> instalacji LPG bez utraty gwarancji?Możliwość niedrogiego dokupienia klimy? (2 kPLN)

nie

a zeby taka wyjechac z saloona to trzeba okolo 43kpln wydac zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.