Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdjęciowe wróżki: co jest nie tak z tym A4?

Featured Replies

Napisano

Auto podobno miało jakąś przygodę przodem. Z tego co widze licznik mógł być lekko cofnięty ale sądząc po fotelach niedużo (porównanie z A3 z przebiegiem 160tys.). A może ktoś to już oglądał w okolicach Poznania? Wycieczka Wwa-Poznań żeby zobaczyć trupa średnio się kumplowi uśmiecha a w okolicy nie ma ładnego kombi.

foto poglądowe:

dscf2854v.jpg

Więcej tutaj

Napisano

co jest nie tak z tym starym A4 - nie jest to nowy chevrolet

bez urazy 20.GIF

Napisano
  • Autor

> który rok tego audi?

A czy to ważne? Nie kupowałem nigdy auta po roczniku. Ten na pewno jest pomiędzy 2005 a 2007 palacz.gif

Chodzi mi o jakieś niedociągnięcia "rzucające się" w oczy. Nie znam się, może ktos miał i widzi, że plastików pod maską brakuje albo "zydle we świniaku" są nie z tego modelu. Ewentualnie VIN pokazuje że był panoramiczny dach a go nie ma grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> co jest nie tak z tym starym A4 - nie jest to nowy chevrolet

> bez urazy

a gdzie napisałem, że to jest auto z salonu? niewiem.gif

Jest używane. Nie wygląda na mocno zużyte. Wiesz coś na jego tema? widzisz jakieś poważne niedociągnięcia po naprawach?

Napisano
  • Autor

> Czy on ma na zadku szyby korbkowe?

tak.

Sporo A4 z S-line ma właśnie takie "schizofreniczne" wyposażenie. Te auta można było skonfigurować z korbą i nawigacją spy.gif

Właściciel z tyłu nie będzie jeźzdił więc go to delikatnie mówiąc nie interesuje cool.gif

Napisano

> tak.

> Sporo A4 z S-line ma właśnie takie "schizofreniczne" wyposażenie. Te auta można było skonfigurować

> z korbą i nawigacją

> Właściciel z tyłu nie będzie jeźzdił więc go to delikatnie mówiąc nie interesuje

Hehe, tak właśnie wyposażone jest moje auto - z przodu niezły wypas z tyłu korbki. biglaugh.gif

Napisano

nadwoziowo imo wyglada ok, ale bez czujnika i obmacania calosci ciezko cos wywnioskować, aha ma silnik 2.0 TDI BLB wink.gif

Napisano

> A czy to ważne? Nie kupowałem nigdy auta po roczniku.

Na Audi się nie znam.

Może mieć znaczenie w detalach stosowanych w konkretnym roczniku.

Np 2005 - srebrna obwódka, a 2006 już czarna.

jak była wymieniana na niewłaściwą dla danego rocznika, to zapewne tutaj było walone wink.gif

Jakbyś podał rocznik, to jakiś znawca Audi miałby łatwiej znaleźć robione miejsce zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Na Audi się nie znam.

> Może mieć znaczenie w detalach stosowanych w konkretnym roczniku.

> Np 2005 - srebrna obwódka, a 2006 już czarna.

Nigdzie nie było czarnych. Ta jest malowana

> jak była wymieniana na niewłaściwą dla danego rocznika, to zapewne tutaj było walone

Było walone i sprzedawca tego nie ukrywa. Przód dostał. Do sprawdzenia zostaje tylko czy rzeczywiście to była "stłuczka w korku" czy spotkanie z pociągiem.

> Jakbyś podał rocznik, to jakiś znawca Audi miałby łatwiej znaleźć robione miejsce

2005

Napisano
  • Autor

> nadwoziowo imo wyglada ok, ale bez czujnika i obmacania calosci ciezko cos wywnioskować, aha ma

> silnik 2.0 TDI BLB

BLB?

Znaczy dobrze, czy remont przy każdej zmianie klocków? niewiem.gif

Napisano

> BLB?

> Znaczy dobrze, czy remont przy każdej zmianie klocków?

pewnie czesciej, blb- pierwszy wypust 2,0 tdi - nie polecamy

patrz watek o pasacie

Napisano

Vin i do Aso. Czujnik grubości lakieru, ale taki profesjonalny. Można wypożyczyć taki dobry sprzęt. Po tym już będzie wiadomo czy jest sens sobie głowę zawracać.

Napisano

> Auto podobno miało jakąś przygodę przodem. Z tego co widze licznik mógł być lekko cofnięty ale

> sądząc po fotelach niedużo (porównanie z A3 z przebiegiem 160tys.). A może ktoś to już oglądał

> w okolicach Poznania? Wycieczka Wwa-Poznań żeby zobaczyć trupa średnio się kumplowi uśmiecha a

> w okolicy nie ma ładnego kombi.

> foto poglądowe:

> Więcej tutaj

Przedni zderzak od wersji S-line i brak innych elementów tego pakietu, więc z jakiegoś powodu wymieniony. Na atrapie brak nalepki ostrzegawczej wentylatora, więc pewno nowa.

BLB + 3000 zeta na części z robocizną i będzie jeździć biglaugh.gif

Napisano

> Nigdzie nie było czarnych.

bardzo się mylisz skromny.gif

Napisano

Jezdze podobnym tylko sedan i czarny kolor, troche ubozsza wersja bo nez navi i skory no i silnik 1.9 TDI. Przebieg wlasciwie identyczny bo 151k na liczniku i ogolnie stan podobny do tego co dales na zdjeciach. Chodzi mi o brak przetarc na galce zmiany biegow, pedalach czy kierownicy. Grill z przodu rzeczywiscie wymieniony lub malowany bo powinnien miec srebrna obwodke - moj jest z 2005 roku i ma wlasnie srebrna. Polecam sprawdzic dwumas i sprzeglo bo u mnie 5k temu dwumas powidzial 30.GIF i byla wymiana kompletu. W tych autach wlasnie mniej wiecej okolo 150 - 180kkm wytrzymuje.No i silnik 2.0 TDI - duzo historii sie naczytalem, zeby z premedytacja wziazc starszego klekota 1.9 TDI i zrobic chip na 148KM a nie jezdzic z dusza na ramieniu czy umrze gdzies po drodze czy nie.

P.S. Jestes swiadomy, ze wersja S-Line ma obnizone i utwardzone zawiesznie ? Do tego 18" kola i na kiepskiej nawierzchni naprawde trzesie... cfaniaczek.gif

Ja jezdze po Irlandii, tak wiec drogi sa glosne aleaz tak duzo dziur nie ma wiec jakos zyje, chociaz czasem zaluje, ze nie wzialem "cywilnej" wersji bo komfort jest wiekszy biglaugh.gif

Napisano

> bardzo się mylisz

A jakies wersje RS4 nie mialy przypadkowo czarnych ? Bo ja kazdego S-line jakiego widzialem mial srebrna obwodke grilla - chyba, ze ktos sobie sprejem walnal zlosnik2.gif

Napisano

Tak może przy okazji tematu zastanawia mnie co Audi odbiło, żeby

błotnik robić tak by był jakby częścią zderzaka... Wszystkie inne

"normalne" auta mają linię prostą zderzaka, aż do nadkola. Tylko Audi

se wymyśliło że nadkole przechodzi dalej w nadwozie, a zderzak jest

taki "malutki"... To ma być ładne czy jak? smile.gif

Napisano

> Jezdze podobnym tylko sedan i czarny kolor, troche ubozsza wersja bo nez navi i skory no i silnik

> 1.9 TDI. Przebieg wlasciwie identyczny bo 151k na liczniku i ogolnie stan podobny do tego co

> dales na zdjeciach. Chodzi mi o brak przetarc na galce zmiany biegow, pedalach czy kierownicy.

> Grill z przodu rzeczywiscie wymieniony lub malowany bo powinnien miec srebrna obwodke - moj

> jest z 2005 roku i ma wlasnie srebrna. Polecam sprawdzic dwumas i sprzeglo bo u mnie 5k temu

> dwumas powidzial i byla wymiana kompletu. W tych autach wlasnie mniej wiecej okolo 150 -

> 180kkm wytrzymuje.No i silnik 2.0 TDI - duzo historii sie naczytalem, zeby z premedytacja

> wziazc starszego klekota 1.9 TDI i zrobic chip na 148KM a nie jezdzic z dusza na ramieniu czy

> umrze gdzies po drodze czy nie.

> P.S. Jestes swiadomy, ze wersja S-Line ma obnizone i utwardzone zawiesznie ? Do tego 18" kola i na

> kiepskiej nawierzchni naprawde trzesie...

> Ja jezdze po Irlandii, tak wiec drogi sa glosne aleaz tak duzo dziur nie ma wiec jakos zyje,

> chociaz czasem zaluje, ze nie wzialem "cywilnej" wersji bo komfort jest wiekszy

to są 17" felgi, poza tym nie wiemy czy ma zawieszenie 1BE czy 1BV, to pierwsze jest zupełnie znośne

Napisano

> A jakies wersje RS4 nie mialy przypadkowo czarnych ? Bo ja kazdego S-line jakiego widzialem mial

> srebrna obwodke grilla - chyba, ze ktos sobie sprejem walnal

standardowo każdy ma chrom, ale przy konfigurowaniu auta można było sobie zażyczyć:

- szary

- black

- czerń błyszcząca

- szary platinum

- czarny phantom efekt perłowy

Napisano

> standardowo każdy ma chrom, ale przy konfigurowaniu auta można było sobie zażyczyć:

> - szary

> - black

> - czerń błyszcząca

> - szary platinum

> - czarny phantom efekt perłowy

Kazdego dnia czlowiek czegos nowego sie uczy biglaugh.gif

Napisano

> BLB?

najbardziej awaryjny 2,0 TDI jeśli taki jest pod maską bez względu na przebieg nie warto kupować, chyba że masz extra koło ~7000zł to dołożysz na remoncik silnika i wymianę istotnych części by się problem nie powtarzał smile.gif lepiej szukaj sprawdzonego 1,9TDI wink.gif

Napisano

> to są 17" felgi, poza tym nie wiemy czy ma zawieszenie 1BE czy 1BV, to pierwsze jest zupełnie

> znośne

ja mam 1BE i po Łodzi daje radę jeździć smile.gif tyle, że na laćkach 16" 270751858-jezyk.gif

Napisano

> najbardziej awaryjny 2,0 TDI jeśli taki jest pod maską bez względu na przebieg nie warto kupować,

> chyba że masz extra koło ~7000zł to dołożysz na remoncik silnika i wymianę istotnych części by

> się problem nie powtarzał lepiej szukaj sprawdzonego 1,9TDI

A co maja takiego złego te dwulitrowe?

Tak z ciekawości pytam.

Napisano

> A co maja takiego złego te dwulitrowe?

> Tak z ciekawości pytam.

Quote:

2.0 TDI 8V bez wałków wyrównoważających (np. BMM, BGW) -

zero problemów mechanicznych w układzie korobowo - tłokowym,

czasem (bardzo sporadycznie) pękające głowice na mostku pomiędzy zaworami

a końcówką pompowtrysku, wyrabiające się gniazda pompowtrysków,

awaryjne turbiny i problemy wynikające z DPF,

- 2.0 TDI 16V bez wałków wyrównoważajkących z popmpkami Bosch

(np. BSY, BKD, AZV) - pękają głowice do 2007 r,

siadają pompki z końcówką "B", awaryjne rumuńskie turbiny,

kiwające się na boki pompowtryski, drgania na obrotach jałowych,

- 2.0 TDI 8V z wałkami wyrównoważającymi

(np. BKP) - problemy te same co z BMM + awarie napędu pompy oleju,

- 2.0 TDI 16 V z wałkami wyrównoważającymi i pompkami Bosch

(np. BLB, BRE) - problemy te same co z BKD + awarie napędu

pompy oleju i wałków wyrównoważających,

- 2.0 TDI 16 V z wałkami (BKP, BMR, BRD)

lub bez wałków wyrównoważających (BMN) ale z pompkami piezo od Siemensa -

analogiczne problemy jak dla tych z Boschem + problemy z pompkami

(utrata mocy, zapychanie się dysz).

Generalnie najmniej awaryjny jest BMM,

najbardziej BKP i BMR. Bardzo przyzwoity jest BKD roczniki od 2007

Napisano

O matko.Takie rzeczy w XXI wieku? U prodenta, ktory u nas nad Wisla jest synonimem luksusu i wypasu, ze az wszytskie panny maja mokro a sasiedzi umieraja na zawal. Sorry za ot ale jak to jest mozliwe? Po co swiadomie kupowac takie auto uzywane? Brac 1.9TDI albo jakas benzyne i smigac.

Napisano

> O matko.Takie rzeczy w XXI wieku? U prodenta, ktory u nas nad Wisla jest synonimem luksusu i

> wypasu, ze az wszytskie panny maja mokro a sasiedzi umieraja na zawal. Sorry za ot ale jak to

> jest mozliwe? Po co swiadomie kupowac takie auto uzywane? Brac 1.9TDI albo jakas benzyne i

> smigac.

z benzyną też są problemy. tongue.gif

Napisano

> z benzyną też są problemy.

To ja juz bym wolal nowego Cruza 163KM diesel Panie w cenie tego A4.

Napisano

> To ja juz bym wolal nowego Cruza 163KM diesel Panie w cenie tego A4.

ja też - i tak nie ma RWD w tym ałdi.

Napisano

> To ja juz bym wolal nowego Cruza 163KM diesel Panie w cenie tego A4.

Zaraz Ci powiedza: "paaaanie to przeciez szewrolet jest tylko, a tamto to audi" hahaha.gif

Napisano

> Zaraz Ci powiedza: "paaaanie to przeciez szewrolet jest tylko, a tamto to audi"

Ale jakbym mail wylozyc 7-10k na reanimacje trupa ze skreconym licznikiem pewnie jeszcze bitego to wole nowke sztuke klase nizej.

Napisano

> Ale jakbym mail wylozyc 7-10k na reanimacje trupa ze skreconym licznikiem pewnie jeszcze bitego to

> wole nowke sztuke klase nizej.

kwestia priorytetów biglaugh.gif

ale co fakt to fakt smile.gif ja wziąłem 1,9 i póki co odpukać jeździ mimo, że nie jest nówka smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.