Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trakt Brzeski ...

Featured Replies

Napisano

... zbiera żniwo.

Trakt Brzeski, droga nr 2, na odcinku od Zakrętu do Dębe Wielkie zbiera żniwo "niuważnych" kierowców.

Raz w tygodniu w przydrożnych fosach "lądują" pomniki debilizmu, głupoty i kretynizmu projektantów Drogi magistralnej M1

W tym tygodniu na wysokości Rataja Suzuki Shift na numerach WGR zaliczył "szkolenie" z praw fizyki.

Z drogi widać tylko ... dach.

Kto pozwolił na takie fosy bez pobocza drogi?

Napisano

> ... zbiera żniwo.

> Trakt Brzeski, droga nr 2, na odcinku od Zakrętu do Dębe Wielkie zbiera żniwo "niuważnych"

> kierowców.

> Raz w tygodniu w przydrożnych fosach "lądują" pomniki debilizmu, głupoty i kretynizmu projektantów

> Drogi magistralnej M1

> W tym tygodniu na wysokości Rataja Suzuki Shift na numerach WGR zaliczył "szkolenie" z praw fizyki.

> Z drogi widać tylko ... dach.

> Kto pozwolił na takie fosy bez pobocza drogi?

wg. mnie ta droga powinna być remontowana dopiero po wybudowaniu A2 z MM do Wa-wy o rowach nie wspomnę irked.gif

Napisano

> Kto pozwolił na takie fosy bez pobocza drogi?

Może jeszcze mają za grube pieniądze zrobić gumowe barierki, żeby oszczędzić kilku kretynów bez wyobraźni? screwy.gif Ja bym tam dla odmiany posadził szpaler drzew, żeby nie lądowali w rowie i nie niszczyli zieleni hehe.gif.

Napisano
  • Autor

> Może jeszcze mają za grube pieniądze zrobić gumowe barierki, żeby oszczędzić kilku kretynów bez

> wyobraźni? Ja bym tam dla odmiany posadził szpaler drzew, żeby nie lądowali w rowie i nie

> niszczyli zieleni .

ciekawe co powiesz jak zamiast pobocza zaliczysz 2-3m fosę screwy.gif

Napisano

Czyli kopia tego co jest SDL-WAW

Rowy i wysepki co pare metrów.

Od SDL do bodajże Kałuszyna (~20km) ponad 100 sztuk !!

Napisano

> Może jeszcze mają za grube pieniądze zrobić gumowe barierki, żeby oszczędzić kilku kretynów bez

> wyobraźni? Ja bym tam dla odmiany posadził szpaler drzew, żeby nie lądowali w rowie i nie

> niszczyli zieleni .

Chyba nie wiesz o czym mówisz.

1. Może się zdarzyć, że ktoś się zdekoncentruje i droga powinna mu to wybaczyć, tzn. powinno być pobocze, na które można bezpiecznie uciec.

2. To jest droga do Lublina, jest tam duży ruch i dużo ciężarówek.

3. Czy jeśli ktoś inny popełni błąd i pójdzie z Tobą na czołówkę to rozumiem, że bierzesz na klatę, że TY zginiesz?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> wg. mnie ta droga powinna być remontowana dopiero po wybudowaniu A2 z MM do Wa-wy o rowach nie

> wspomnę

Budują poki co obwodnice MM.

Kiedyś w Tygodniku Siedleckim był fajny artykuł, w którym wykonawca zapowiedział, że moze się wyrobić nawet przed czasem zawartym w umowach. Martwiła go jednak kwestia zapłaty od GDDKiA.

Ale i na to byłoby rozwiązanie wg niego.

50zł za wpis EKD (?) i pare osób do poboru opłat - moment by zarobili konkretne pieniądze smile.gif

Napisano

> ciekawe co powiesz jak zamiast pobocza zaliczysz 2-3m fosę

Głęboką fosę o stromych brzegach i betonowe mostki na wjazdach do posesji co kilkadziesiąt metrów!

Byłem przerażony widząc to na jesieni, miałem nadzieję, że postawią tam ciągłe barierki ochronne.

To właśnie kretyni bez wyobraźni potrafią taką maszynę do zabijania stworzyć.

Napisano

> Raz w tygodniu w przydrożnych fosach "lądują" pomniki debilizmu, głupoty i kretynizmu projektantów

> Drogi magistralnej M1

> W tym tygodniu na wysokości Rataja Suzuki Shift na numerach WGR zaliczył "szkolenie" z praw fizyki.

No właśnie się zastanawiałem jak on to zrobił?

Skręcał i się nie wyrobił?

Teraz to pikuś, ale jak sie zrobi ślisko - np w zimę to będzie tam masakra...

Napisano

> niszczyli zieleni .

Naprawdę nigdy nie musiałeś spadać na pobocze, żeby uciec przed czołówką? icon_rolleyes.gif

Napisano

> niszczyli zieleni .

jak cię ktoś kiedyś zepchnie z drogi wprost na taki szpaler drzew, czy do głębokiej na 3m fosy to może zmienisz zdanie ...

czego oczywiście nie zyczę, ale życzę więcej wyobraźni icon_rolleyes.gif

u mnie (DK75, ulica Brzeska w Krk) są właśnie takie kilkumetrowe rowy, ze dwa lata temu był właśnie wypadek że nic nie winnego gościa zepchnęli do rowy prost na mostek frown.gif

ciężarówkę jadącą z przeciwka zarzuciło na koleinie i ...

pamiętaj że nie jesteś sam na drodze

Napisano

Potwierdzam...

Pracuję w tym rejonie i codziennie tamtędy jeżdżę.

Nawet przed rozpoczęciem remontu tej trasy widok samochodów w rowach był częstym widokiem.

A wtedy ta trasa była jeszcze o wiele szersza a rowy były płytsze.

To co zaprojektował jakiś debil (nie bójmy się użyć tego słowa, bo musiał to być ktoś zupełnie pozbawiony rozumu i wyobraźni)

a ktoś inny zaakceptował, przyprawia o ciarki...

Rowy pogłębiono i poszerzono. Niestety nie zadbano

i o właściwe odprowadzanie wody. Początkowo gromadziła

się i prawie całkiem je wypełniała icon_eek.gif

Zeszłego lata zaraz obok zjazdu do mojej firmy gdzie rowy

są chyba największe i najgłębsze, wpadła do niego babka Micrą. Przewróciła się tak że leżała na dachu.

Nie dało się otworzyć żadnych drzwi bo auto było po prostu zaklinowane!

Chyba dopiero strażacy pomogli jej wyjść przez tylną klapę.

Wyobraźmy sobie teraz tą samą sytuację gdy w tym rowie jest stojąca woda... facepalm%5B1%5D.gif

Wykonanie rowów było badziewne bo ziemia się obsypywała i spływała razem z deszczówką.

W końcu zaczęli obkładać je betonowymi ażurowymi płytami. Poprawili też odpływy

ale podczas takich ulew jak ostatnio, i tak jest w nich bardzo dużo wody...

To że postawili wysepki to jeszcze przeżyję...

Nie ścigam się, nie wyprzedzam jak głupi (bo nie mam czym, ale to inna sprawa zlosnik.gif)

Ale dopóki nie oddzielą zupełnie pasów jakimiś garbami

(miejscami są) to i tak zawsze znajdzie się kretyn który wyprzedza po drugiej stronie takiej wysepki.

Wg mnie, pieniądze w błoto.

Napisano

a były już takie przypadki, wpadniecie auta do takiego rowu i w dodatku z wodą do góry kołami, pomimo pomocy ludzi ofiary się potopiły brak możliwości otworzenia drzwi, istny klin \/

Napisano

> Chyba nie wiesz o czym mówisz.

> 1. Może się zdarzyć, że ktoś się zdekoncentruje i droga powinna mu to wybaczyć, tzn. powinno być

> pobocze, na które można bezpiecznie uciec.

> 2. To jest droga do Lublina, jest tam duży ruch i dużo ciężarówek.

To jest droga na Siedlce, Terespol więc nie ten kierunek na Lublin

> 3. Czy jeśli ktoś inny popełni błąd i pójdzie z Tobą na czołówkę to rozumiem, że bierzesz na klatę,

> że TY zginiesz?

> Pozdrawiam BAS

Napisano

> Głęboką fosę o stromych brzegach i betonowe mostki na wjazdach do posesji co kilkadziesiąt metrów!

> Byłem przerażony widząc to na jesieni, miałem nadzieję, że postawią tam ciągłe barierki ochronne.

...i są. Na odcinku powiedzmy Zakręt - Dębe Wielkie. Jak sie złapie tzw. gumę to blokuje się kawałek pasa sciana.gif nie ma gdzie bezpiecznie stanąć bez tamowania ruchu

> To właśnie kretyni bez wyobraźni potrafią taką maszynę do zabijania stworzyć.

Napisano

> Potwierdzam...

> Pracuję w tym rejonie i codziennie tamtędy jeżdżę.

> Nawet przed rozpoczęciem remontu tej trasy widok samochodów w rowach był częstym widokiem.

> A wtedy ta trasa była jeszcze o wiele szersza a rowy były płytsze.

> To co zaprojektował jakiś debil (nie bójmy się użyć tego słowa, bo musiał to być ktoś zupełnie

> pozbawiony rozumu i wyobraźni)

> a ktoś inny zaakceptował, przyprawia o ciarki...

> Rowy pogłębiono i poszerzono. Niestety nie zadbano

> i o właściwe odprowadzanie wody. Początkowo gromadziła

> się i prawie całkiem je wypełniała

> Zeszłego lata zaraz obok zjazdu do mojej firmy gdzie rowy

> są chyba największe i najgłębsze, wpadła do niego babka Micrą. Przewróciła się tak że leżała na

> dachu.

> Nie dało się otworzyć żadnych drzwi bo auto było po prostu zaklinowane!

> Chyba dopiero strażacy pomogli jej wyjść przez tylną klapę.

> Wyobraźmy sobie teraz tą samą sytuację gdy w tym rowie jest stojąca woda...

> Wykonanie rowów było badziewne bo ziemia się obsypywała i spływała razem z deszczówką.

> W końcu zaczęli obkładać je betonowymi ażurowymi płytami. Poprawili też odpływy

> ale podczas takich ulew jak ostatnio, i tak jest w nich bardzo dużo wody...

> To że postawili wysepki to jeszcze przeżyję...

> Nie ścigam się, nie wyprzedzam jak głupi (bo nie mam czym, ale to inna sprawa )

oj nie gadaj! jak siedzi pi....da za kierą nawet super fury to da sie naszymi autkami go wyrolować rotfl.gif

> Ale dopóki nie oddzielą zupełnie pasów jakimiś garbami

> (miejscami są) to i tak zawsze znajdzie się kretyn który wyprzedza po drugiej stronie takiej

> wysepki.

> Wg mnie, pieniądze w błoto.

całkowicie popieram Twoja wypowiedż waytogo.gif

Napisano

> oj nie gadaj! jak siedzi pi....da za kierą nawet super fury to da sie naszymi autkami go

> wyrolować

Jak by ta pi...da chciała to by ciebie wciągnęła nosem i nawet tego nie zauważyła. Poprostu ma to gdzieś i nawet nie zwraca uwagę na twoje pocenie się za kierownica żeby sobie udowodnić że matiz potrafi grinser006.gif

Bez urazy, ale rozbawił mnie Twój post i taka moja reakcja. 20.GIF

Napisano

> oj nie gadaj! jak siedzi pi....da za kierą nawet super fury to da sie naszymi autkami go

> wyrolować

zlosnik.gif

> całkowicie popieram Twoja wypowiedż

20.GIF

Napisano

O tej drodze i rowach był reportaż przeprowadzony przez dziennikarzy TVN24. Ogólnie masakra dla mnie, żeby rowy robić na 2 metry sciana.gif, ale podobno takie są wymogi facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> O tej drodze i rowach był reportaż przeprowadzony przez dziennikarzy TVN24. Ogólnie masakra dla

> mnie, żeby rowy robić na 2 metry , ale podobno takie są wymogi

Z tego co widziałem wzdłuż tych rowów stawiają barierki z linami. Nie wiem czy wszędzie to zrobią... w każdym razie ciekawe jaki jest kryterium wyboru miejsca z barierką...

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Z tego co widziałem wzdłuż tych rowów stawiają barierki z linami. Nie wiem czy wszędzie to

> zrobią... w każdym razie ciekawe jaki jest kryterium wyboru miejsca z barierką...

> pozdrawiam,

> bromsky

Abstrahując od tematu, jaka jest wyższość tych słupków z linami od drogowej bariery energochłonnej których jest pełno na drogach?

To jakiś nowy wynalazek, bo coraz więcej tego widuję. Jak wygląda wytrzymałość takiego słupka z linami w zestawieniu z barierą?

Napisano

> Abstrahując od tematu, jaka jest wyższość tych słupków z linami od drogowej bariery energochłonnej

> których jest pełno na drogach?

Są wielokrotnie tańsze, a zadanie spełniają tak samo, podobnie albo lepiej grinser006.gif.

Napisano

> To co zaprojektował jakiś debil (nie bójmy się użyć tego słowa, bo musiał to być ktoś zupełnie

> pozbawiony rozumu i wyobraźni)

> a ktoś inny zaakceptował, przyprawia o ciarki...

Ten debilizm jest zaraźliwy, bo widziałem sporo takich dróg u mnie w okolicy, od powiatówek w górę. Znajomi z zachodnich krajów po przejechaniu takimi drogami mnie pytali, czy projektant już siedzi, bo to przecież u nich by była sprawa dla prokuratora.

Napisano

> Ten debilizm jest zaraźliwy, bo widziałem sporo takich dróg u mnie w okolicy, od powiatówek w górę.

> Znajomi z zachodnich krajów po przejechaniu takimi drogami mnie pytali, czy projektant już

> siedzi, bo to przecież u nich by była sprawa dla prokuratora.

podobno ta sama PANI projektant robi drogę na sochaczew

Napisano

> Są wielokrotnie tańsze, a zadanie spełniają tak samo, podobnie albo lepiej .

A co z moto?

Napisano

> A co z moto?

Ale co z moto? Ja mówię o tych linkach jako tańszym zamienniku pancernych szyn między pasami. Zamontowane na środku normalnej drogi między pasami ruchu mogą faktycznie utrudniać życie, ale też na niebezpiecznych odcinkach ratować. Motocykl przy dobrej woli kierowcy samochodu zlosnik.gif zawsze się zmieści grinser006.gif. Inna sprawa, że takie linki przy naszych mistrzach kierownicy zwiększyły by ilość obcierek, ale to i tak lepiej niż jeden czołowy dzwon. Z nami tak trzeba zlosnik.gif, przy DK88 na zjeździe do M1 nie wystarczyła podwójna ciągła, musieli położyć progi na osi bo ludziom nie chciało się robić 600m pętli przez wiadukt facepalm%5B1%5D.gif.

Napisano

> Ale co z moto? Ja mówię o tych linkach jako tańszym zamienniku pancernych szyn między pasami.

> Zamontowane na środku normalnej drogi między pasami ruchu mogą faktycznie utrudniać życie, ale

> też na niebezpiecznych odcinkach ratować. Motocykl przy dobrej woli kierowcy samochodu

> zawsze się zmieści . Inna sprawa, że takie linki przy naszych mistrzach kierownicy zwiększyły

> by ilość obcierek, ale to i tak lepiej niż jeden czołowy dzwon. Z nami tak trzeba , przy DK88

> na zjeździe do M1 nie wystarczyła podwójna ciągła, musieli położyć progi na osi bo ludziom nie

> chciało się robić 600m pętli przez wiadukt .

Zrozumiałem że to przy poboczach. Zwracam honor.

Napisano

> Zrozumiałem że to przy poboczach. Zwracam honor.

A przy poboczach jako zabezpieczenie przeciw tytułowym nierozważnym wpadaczom rowowym zlosnik.gif też jak najbardziej ok.gif. Jako zabezpieczenie rowów przed zanieczyszczeniami oczywiście grinser006.gif, a i samochód zedrze sobie tylko bok, a nie oba z dachem włącznie hehe.gif.

Napisano
  • Autor

jadę wczoraj, jadę dziś i GOPRu nie widzę a fosa pełna hmm.gif

Napisano

> jadę wczoraj, jadę dziś i GOPRu nie widzę a fosa pełna

raczej WOPRu ok.gif

Napisano
  • Autor

> raczej WOPRu

racja WOPRu ale to należy nowe pogotowie utworzyć GWOPR biglaugh.gif

Napisano

Jeden tak Radziu uciekał - Tirem się na drzewie zatrzymał po drodze ryjąc ok 50 m rowu , niszcząc mostek i zatrzymał się na drzewie. Rozwiązanie konstrukcyjne podobne do tego na trasie do Mińska. Kierowca miał mnóstwo szczęścia

Napisano
  • Autor

czy w tym poj..nym kraju już nic nie może być normalnie icon_rolleyes.gif

W miejscowości Zakręt są dwa skrzyżowania z sygnalizacją świetlną. Do niedawna działało jedno przy "odbiciu" do Sulejówka.

Teraz uruchomili drugie, przy ul. Szkolnej. Nic dziwnego gdyby nie to, iż światło czerwone dla jadących trasą nr 2 na tym skrzyżowaniu świeci się przez dwa cykle świateł przy odbiciu do Sulejówka.

Może inaczej napiszę.

Na trasie nr 2 w kierunku Warszawy, stoję jako trzeci przed skrzyżowaniem do Sulejówka i mamy czerwone światło.

Za skrzyżowaniem stoją auta bo na skrzyżowaniu 100m dalej, przy ul. Szkolnej, jest czerwone światło.

Następuje zmiana na zielone i dalej stoimy bo 100m nadal jest czerwone.

Światło zmienia się na czerwone.

Następuje kolejna zmiana świateł na zielone i dopiero teraz 100m dalej światło zmienia się na zielone.

sciana.gif

Pozdrawiam jadących tą Drogą magistralną M1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.