Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś mi tu nie gra...

Featured Replies

Napisano

Szukam w necie zdjęć sanek przedniego zawieszenia bo chcę sobie zmienić mechanizm zmiany biegów z linek na patyki. No i znalazłem takie dziwne zdjęcie, w ogóle nie rozumiem o co w nim chodzi spineyes.gifniewiem.gif

Coś mi tu ewidentnie nie pasuje, tu nie ma miejsca na sierżanta, ja nie wiem w ogóle czy to jest uno sciana.gif

Czy ktoś może coś pomóc z tą zagadką?

img8424j.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

Nie wiem od czego to sanki ale ktos chyba grubo będzie jechał devil.gif jak chcesz jakieś foto sanek i "miejsca" na sierżanta to pisz, mam wszystko "na wierzchu" i prawdopodobnie dziś będę składał wink.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem od czego to sanki ale ktos chyba grubo będzie jechał jak chcesz jakieś foto sanek i

> "miejsca" na sierżanta to pisz, mam wszystko "na wierzchu" i prawdopodobnie dziś będę składał

Sam już nie wiem, zainteresowało mnie mocno to zdjęcie i nie wiem czy nie poświęcę się trochę zgłębieniu tego tematu hmm.gif

Napisano

na pewno nie są to z tej budy sanki, bo widać już przygotowania pod inne mocowanie

znaleźć teraz z czego to, nie będzie łatwe

Napisano
  • Autor

> ta sa sanki z BBM'a

Ooo, po czym poznajesz że akurat to niewiem.gif

Ja klikam po necie bez przerwy i nie namierzyłem.

Znalazłem foto sanek bravy i jakoś nie do końca to jest to, chociaż podobne.

sankibrava.jpg

Napisano

charakterystyczne mocowania wahacza...

moga to tez byc sanki z tipo/tempra tam takie same wahacze byly

Napisano

> Szukam w necie zdjęć sanek przedniego zawieszenia bo chcę sobie zmienić mechanizm zmiany biegów z

> linek na patyki. No i znalazłem takie dziwne zdjęcie, w ogóle nie rozumiem o co w nim chodzi

> Coś mi tu ewidentnie nie pasuje, tu nie ma miejsca na sierżanta, ja nie wiem w ogóle czy to jest

> uno

> Czy ktoś może coś pomóc z tą zagadką?

A poco Ci nowe sanki?Układy sterowania biegami,nie mają z belką nic wspólnego.Mocowanie sierżanta jest na pokrywie,którą się zakłada zamiast obejm mocujących przekładnię kierowniczą do belki,to jest nowszy typ mocowania,w starszym rozwiązaniu wszystko było zamocowane do skrzyni biegów.

Napisano
  • Autor

> A poco Ci nowe sanki?Układy sterowania biegami,nie mają z belką nic wspólnego.Mocowanie sierżanta

> jest na pokrywie,którą się zakłada zamiast obejm mocujących przekładnię kierowniczą do

> belki,to jest nowszy typ mocowania,w starszym rozwiązaniu wszystko było zamocowane do skrzyni

> biegów.

No ja wiem już ale jak napisałem wcześniej - szukałem fotek i znalazłem tą dziwną belkę to pomyślałem, że zapytam co to za wynalazek.

Napisano

> No ja wiem już ale jak napisałem wcześniej - szukałem fotek i znalazłem tą dziwną belkę to

> pomyślałem, że zapytam co to za wynalazek.

To może być fiat Duna,Elba i Uno mille,one miały zawieszenie przednie podobne do tipo tempra i niezamienne z częściami z włoskigo uno.

Napisano

ja wiem co to, ale nie powiem, priv ewentualnie swiety.gif

Napisano
  • Autor

> ja wiem co to, ale nie powiem, priv ewentualnie

A nie możesz napisać tu? To jest jakaś tajemna tajemnica? hmm.gif

Ja sporo googlałem i mam kolejne foto, chyba z dalszego etapu ale nadal wiele się tu nie dzieje, żeby można było powiedzieć o co tu tak na prawdę kaman icon_rolleyes.gif

img8439f.jpg

Napisano

a to nie jest przyadkiem z pandy ? tak cos wyglada skromny.gif

Napisano

> Jakaś totalna rzeźba w brązie

tez mi tak to wyglada....glaca , googlaj nastepne zdjecia i wrzucaj spineyes.gif

Napisano

> A nie możesz napisać tu? To jest jakaś tajemna tajemnica?

> Ja sporo googlałem i mam kolejne foto, chyba z dalszego etapu ale nadal wiele się tu nie dzieje,

> żeby można było powiedzieć o co tu tak na prawdę kaman

Po szybkim przeanalizowaniu ja tu widzę dziurę na wał oink.gifgrinser006.gif

Napisano

Cóż za kolor, zupełnie jak moja buda grinser006.gif

Skoro sanki są pod płytę bravo/brava/marea/delta II/dedra/tipo, a co z tego miało napęd na więcej niż dwa koła to już wiadomo grinser006.gif

Niech się modyfikator chwali 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> tez mi tak to wyglada....glaca , googlaj nastepne zdjecia i wrzucaj

Nie wiem czemu ktoś te foty tak po necie porozrzucał, może to było na jakimś forum które przestało istnieć a ja teraz zbieram jakieś mirrory spineyes.gif

Napisano

> ja tu widzę dziurę na wał

Dziura na wał. icon_eek.gifpad.gif Glaca szukaj wiecej fotek bo zapowiada się ciekawie. Ciekawe co będzie później. V8 HEMI pod maską screwy.gif

Napisano
  • Autor

> Dziura na wał. Glaca szukaj wiecej fotek bo zapowiada się ciekawie. Ciekawe co będzie później. V8

> HEMI pod maską

Różne ludzie mają skrzywienia spineyes.gif

Napisano

jakiś czas temu szukałem dla siebie info, gdzieś na brazylijskich stronach właśnie ta fota mi się przewinęła.... i pisali ze to Uno, ale nic więcej nie zrozumiałem smile.gif

Napisano

> jakiś czas temu szukałem dla siebie info, gdzieś na brazylijskich stronach właśnie ta fota mi się

> przewinęła.... i pisali ze to Uno, ale nic więcej nie zrozumiałem

Brazylijskie Uno mają inną budowę przedniego zawieszenia. Zdaje się, że trochę podobne do tego z Fiata Sieny czy Palio.

Napisano
  • Autor

> Brazylijskie Uno mają inną budowę przedniego zawieszenia. Zdaje się, że trochę podobne do tego z

> Fiata Sieny czy Palio.

Może Brazylijczycy wzorują się na europejskich modach smile.gif

Napisano

> Czy ktoś może coś pomóc z tą zagadką?

Powiem tyle: "Pitolicie Hipolicie!" grinser006.gif

Napisano

> Może Brazylijczycy wzorują się na europejskich modach

eee - chyba nie ....

ale faktycznie coś jest na rzeczy bo też mi parę fot wpadło w oko:

img8518o.jpg

img8527l.jpg

ciekawe co z tego wyjdzie...

Napisano

> eee - chyba nie ....

> ale faktycznie coś jest na rzeczy bo też mi parę fot wpadło w oko:

> ciekawe co z tego wyjdzie...

ja jestem cały czas ciekaw jak te napędy będą na tyle wyglądać biglaugh.gif

Napisano

> Szukam w necie zdjęć sanek przedniego zawieszenia bo chcę sobie zmienić mechanizm zmiany biegów z

> linek na patyki.

post-60031-14352513481686_thumb.jpg

Napisano

> co to za silnik

co tam silnik, turbina wygląda jak by była z czołgu

gdzieś miałem jakieś fotki chyba tego jak znajdę to je wrzucę

Napisano

> co tam silnik, turbina wygląda jak by była z czołgu

> gdzieś miałem jakieś fotki chyba tego jak znajdę to je wrzucę

DP na oko 3" zlosnik.gif

Napisano

> eee - chyba nie ....

> ale faktycznie coś jest na rzeczy bo też mi parę fot wpadło w oko:

> ciekawe co z tego wyjdzie...

Jaram się bananaevil.gif

Jedynie zastanawia mnie czy lekki tył Uno nie będzie przeszkodą w poganianiu tylnej osi takim zacnym piecem.

Niedawno zainteresowała mnie konstrukcja Alfa Romeo 75 z przeniesieniem napędu typu transaxle, czyli silnik z przodu a skrzynia biegów z mechanizmem różnicowym z tyłu. Jednak skoro wspomnieliście o 4x4 hmm.gif

Kibicuje i czekam na dalsze foty waytogo.gif

Napisano

> DP na oko 3"

a kolektor serduszka.gif

w tej całej Brazyli to coraz ciekawsze projekty powstają ok.gif

ciekawe kiedy u nas jakieś grube Uno się zbuduje devil.gif

Napisano

> a kolektor

> w tej całej Brazyli to coraz ciekawsze projekty powstają

> ciekawe kiedy u nas jakieś grube Uno się zbuduje

było ciekawych kilka nieskończonych grinser006.gif

ludzie wolą dłubać co innego niż Uno grinser006.gif

Napisano

> gdzieś miałem jakieś fotki chyba tego jak znajdę to je wrzucę

tylko taką jedną wygrzebałem, dosyć stara jest z tego co pamiętam i nie mam pewności czy to z tego ale wygląda dosyć podobnie

img8505lg.jpg

Napisano

> ciekawe kiedy u nas jakieś grube Uno się zbuduje

myślę, że niebawem zlosnik.gif

Napisano

> myślę, że niebawem

u nas jest tendencja do nie lania 30 litrów na 100 km

Napisano

> u nas jest tendencja do nie lania 30 litrów na 100 km

wierz mi, że tak jak było u mnie czy obecnie się rzeźbi (i to naprawdę ostro) u niektórych, to nie pisze się na forum "bo ja będę robił" tylko się robi waytogo.gif

o moim swapie napisał Glaca jak ja wracałem do domu, o projekcie 4x4 się nie mówi (no może nie do końca) ale wszystkie graty są, część już w aucie, a reszta czeka tylko na czas ok.gif

my wolimy pochwalić się skończonym projektem, a nie gdybaniem, że bym zrobił to i tamto wink.gif

Napisano

> wierz mi, że tak jak było u mnie czy obecnie się rzeźbi (i to naprawdę ostro) u niektórych, to nie

> pisze się na forum "bo ja będę robił" tylko się robi

> o moim swapie napisał Glaca jak ja wracałem do domu, o projekcie 4x4 się nie mówi (no może nie do

> końca) ale wszystkie graty są, część już w aucie, a reszta czeka tylko na czas

> my wolimy pochwalić się skończonym projektem, a nie gdybaniem, że bym zrobił to i tamto

waytogo.gif

sam zastanawiałem się, czy z remontu czerwonego wrzucać fotorelację na forum, ale wolę czas spędzony przy kompie poświęcić na dłubanie w garażu zlosnik.gif jak parch wyjedzie z garage to pokażę grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.