Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

To inaczej - sportowe autko

Featured Replies

Napisano

> Nie jeśli się pilnuje oleju i jego wymian.

Użytkownicy FC by się chyba z tym nie do końca zgodzili.

Napisano

> Bo?

Stanowczo nie jest to wzór bezawaryjności, a do tego wg mnie zawieszenie w FC średnio się nadaje do takich mocy.

Największy plus to chyba to że łatwo można mu podnieść moc smile.gif

Napisano

> Użytkownicy FC by się chyba z tym nie do końca zgodzili.

A użytkownicy integrale się zgadzają. Paradoks smile.gif

Zasada jest jedna - jest ciśnienie oleju to nic się nie dzieje.

Problem pojawia się gdy ktoś kupuje i zamiast włożyć troszkę wysiłku w serwis silnika po prostu upala.

Napisano

> Stanowczo nie jest to wzór bezawaryjności, a do tego wg mnie zawieszenie w FC średnio się nadaje do

> takich mocy.

Mam trzecią z kolei Lancię. Żadna jakoś specjalnie awaryjna nie była.

Zawieszenie jest takie samo lub podobne jak w europejskiej konkurencji z tamtych lat. O tym, że auto zawsze było bardzo chwalone za prowadzenie nie wspominam. A, prowadzenie fiata różni się od lancii.

> Największy plus to chyba to że łatwo można mu podnieść moc

To ogromny plus.

Napisano

> nie chcę skrętnej tylnej osi.. a na początek te 133 wytarczy

A to 2.2 nie występował bez skrętnej tylnej osi? hmm.gif

Pralka Vgen z silnikiem 2.0......... dupy nie urywa. Mój kolega z pracy ma coś takiego i miałem okazję się tym samochodem przejechać. Na jakieś mega wrażenia z jazd raczej nie licz, szybko się przyzwyczaisz do tych 130KM.

Natomiast mając 10 tysi w kieszeni chyba Pralki 2.2 nie kupisz, może ew. IV generację.

Kiedyś mocno się przymierzałem do Hondy...... Accord Coupe. To taki amerykański dupowóż z silnikiem 3.0 V6 i automatem na pokładzie. Dla mnie to świetna sprawa, bo przyspieszenie jest, prowadzenie też nie najgorsze a wygoda nie do pogardzenia. Części ściąga się z USA bez większych problemów i za nieduże pieniądze.

Co by Ci to nie radzili, na pewno najwięcej naoglądasz się wszelakich beememek - rozsądny i powszechnie dostepny samochód europejski dający sporo frajdy z jazdy.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Mam trzecią z kolei Lancię. Żadna jakoś specjalnie awaryjna nie była.

To pewnie dlatego są takie tanie zlosnik.gif

> A, prowadzenie fiata różni się

> od lancii.

Całkiem możliwe, ja bazuję moją opinię na FC i wg mnie tam zawieszenie nie odpowiada do tej mocy.

To zawieszenie jest ok ale dla wersji bez T smile.gif

Napisano

> A użytkownicy integrale się zgadzają. Paradoks

> Zasada jest jedna - jest ciśnienie oleju to nic się nie dzieje.

> Problem pojawia się gdy ktoś kupuje i zamiast włożyć troszkę wysiłku w serwis silnika po prostu

> upala.

Jak bym kupił coś z tym silnikiem to od razu bym panewki wymienił, są dosyć tanie a ich wymiana może zapobiec wyłożeniu większych pieniędzy smile.gif

Napisano

> A to 2.2 nie występował bez skrętnej tylnej osi?

Z tego co pamiętam to występowała bez, jako 4ws oraz jeszcze jeden system ale to rzadkość była smile.gif

Napisano

> To pewnie dlatego są takie tanie

pewnie tak.

> Całkiem możliwe, ja bazuję moją opinię na FC i wg mnie tam zawieszenie nie odpowiada do tej mocy.

> To zawieszenie jest ok ale dla wersji bez T

w FC sama przednia maska wazy cos kolo 30 kg. W Lancii jest lepszy rozklad masy. A czy zawieszenie daje rade? przy predkosci wykraczajacej to co jest na skali szybkosciomierza auto nadal prowadzi sie bardzo dobrze.

W zakretach Visco bardzo pomaga weliminowac podsterownosc.

Napisano

> Jak bym kupił coś z tym silnikiem to od razu bym panewki wymienił, są dosyć tanie a ich wymiana

> może zapobiec wyłożeniu większych pieniędzy

a do tego zegar wskazujacy cisnienie oleju i zasadniczo nic sie stac nie moze wink.gif

Napisano

> Z taka kwota to raczej skup sie na tym w jakim to będzie stanie a nie na konkretnej marce.

jak będzie miał dużo czasu to i na odpowiedniej marce może się skupić... zlosnik.gif

Napisano

Audi Coupe ok.gif Bardzo fajne i trwałe auto, sporo jeździłem wersją 2.0 która w mojej opinii była już całkiem nie najgorsza, silnik 2.8 coś cudownego, aczkolwiek z tego co wiem spalanie już nie najniższe.

Chyba że nie koniecznie musi być nadwozie coupe to Saxo / 106 1.6 8V (tyłka nie urywa ale baaaardzo ekonomiczny silnik) lub 16V, Golf mk3 VR6 - chociaż tu (przynajmniej w egzemplarzu którym ja jeździłem) zawieszenie jakieś takie nie teges, tak jakby za silnikiem nie nadążało smile.gif

Napisano

> Audi Coupe Bardzo fajne i trwałe auto, sporo jeździłem wersją 2.0 która w mojej opinii była już

> całkiem nie najgorsza, silnik 2.8 coś cudownego, aczkolwiek z tego co wiem spalanie już nie

> najniższe.

Cos cudownego az do pierwszego zakretu...

> Chyba że nie koniecznie musi być nadwozie coupe to Saxo / 106 1.6 8V (tyłka nie urywa ale baaaardzo

> ekonomiczny silnik) lub 16V,

>Golf mk3 VR6 - chociaż tu (przynajmniej w egzemplarzu którym ja

> jeździłem) zawieszenie jakieś takie nie teges, tak jakby za silnikiem nie nadążało

Ciezko zeby zawieszenie nadazylo za szesciocylindrowym klockiem upchnietym pod maska... icon_rolleyes.gif

Napisano

> sprowadź sobie e36 coupe 2.5 może Ci się uda 2.8

> szukaj w DE bo w tej cenie w PL to tylko sztrucle...

Daj namiary na 325/8 coupe w dobrym stanie w tej kwocie to ze dwa wezmę.

Napisano

> Daj namiary na 325/8 coupe w dobrym stanie w tej kwocie to ze dwa wezmę.

Ja miałem ale sedana 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Daj namiary na 325/8 coupe w dobrym stanie w tej kwocie to ze dwa wezmę.

Ciezko bedzie dac namiary. Tym bardziej jesli stan ma byc naprawde dobry oslabiony.gif

Napisano

dołóż 2k i kup VTi

lub szukaj Saxo VTS zlosnik.gif

Napisano

> Ciezko bedzie dac namiary. Tym bardziej jesli stan ma byc naprawde dobry

Ja to wiem. Ale panie na mobile.de to już za 1000 ejro można beeeme taką kupić sciana.gif

Napisano

> Doradzcie co warto brać pod uwagę w klasie Prelude, Celica. Auto ma być dynamiczne (nie jakiś

> zaawansowany technologicznie potwór 200 PS, wystarczy coś do 150), dawać frajdę z jazdy ale

> być też w miarę praktyczne, dla dwóch, czasem trzech osób z większym bagażnikiem.

> Budżet +/- 10 000 PLN

Do 150 to nie jest jeszcze sportowe

Napisano

> a od ilu jest?

Z kontekstu wynika że od 151 grinser006.gif

Napisano

> Z kontekstu wynika że od 151

uf, no to mój tatowóz się łapie w sportowe skromny.gif

Napisano

> Do 150 to nie jest jeszcze sportowe

facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

kurde wyprzedziles mnie z tym facepalmem wink.gif

Napisano

> Doradzcie co warto brać pod uwagę w klasie Prelude, Celica. Auto ma być dynamiczne (nie jakiś

> zaawansowany technologicznie potwór 200 PS, wystarczy coś do 150), dawać frajdę z jazdy ale

> być też w miarę praktyczne, dla dwóch, czasem trzech osób z większym bagażnikiem.

> Budżet +/- 10 000 PLN

Ja bym szukał 306 Gti-6 z końca produkcji. Ale nie u nas, lecz za zachodnią granicą. W związku z czym, budżet się robi mocno ciasny.

Napisano

> Do 150 to nie jest jeszcze sportowe

Czyli Malibu mojej córki to supersportowy samochóe smile.gif

Napisano

> civic Vgen + swap na b18c6 ewentualnie na b18c4

Hahaha, C6 pelny swap to 10k a trzeba jeszcze to wsadzic. No i przydalyby sie jakies wieksze hamulce niz seryjny spowalniacz 242mm. I jakis zawias. Nawet z C4 nie zmiesci sie nijak w 15k.

Napisano

niestety nie uda mu sie, moze ew. rozejrzec sie za xsara z poczatku produkcji, ktora juz jezdzi naprawde fajnie wink.gif

Napisano

> niestety nie uda mu sie, moze ew. rozejrzec sie za xsara z poczatku produkcji, ktora juz jezdzi

> naprawde fajnie

Dlatego pisalem o takim aucie jak moje. Za 10-12 tys zlotych bez problemu da sie wyrwac zdrowa sztuke.

Napisano

> a od ilu jest?

150 to może mieć byle TDI, czy sportowy to nie zależy od samej mocy, ale od stosunku mocy do masy.

Napisano

> 150 to może mieć byle TDI, czy sportowy to nie zależy od samej mocy, ale od stosunku mocy do masy.

no to taka np mx-5 sportowa nie jest bo ma stosunek masy do mocy jak auta dla przedstawicieli handlowych...

Napisano

> 150 to może mieć byle TDI, czy sportowy to nie zależy od samej mocy, ale od stosunku mocy do masy.

no i teraz zaczynasz pisać z sensem wink.gif

Napisano

1:4 daje już sporo frajdy z jazdy smile.gif

Napisano

> 1:4 daje już sporo frajdy z jazdy

Tak? ostatnio jezdzilem camaro SS ktore tez ma fajny stosunek masy do mocy. i jakos malo sportowo bylo...

Napisano

> Tak? ostatnio jezdzilem camaro SS ktore tez ma fajny stosunek masy do mocy. i jakos malo sportowo

> bylo...

Trzeba umieć jeździć...

Napisano

> Trzeba umieć jeździć...

Moge powtorzyc jazde probna. Udzielisz jakis porad jak tym razem mam jezdzic zeby poczuc sportowy charakter tego mocnarnego wozu? smirk.gif

Napisano

> Moge powtorzyc jazde probna. Udzielisz jakis porad jak tym razem mam jezdzic zeby poczuc sportowy

> charakter tego mocnarnego wozu?

Dam Ci video z tego jak osoba umiejąca jechać używa tego pojazdu:

Napisano

> Dam Ci video z tego jak osoba umiejąca jechać używa tego pojazdu:

mialem nadzieje, ze napiszesz cos na bazie wlasnych doswiadczen. Video to ja Ci moge dac nawet ze sportowej jazdy dostawczakiem. tylko czy to udowodni, ze ten dostawczak jest sportowy? smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.