Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Neste - 5gr rabatu na paliwo

Featured Replies

Napisano

Mam.

Zapewne dla większości minusem będzie to, że przelew zasilający konto Neste może iść od kilku godzin do 3 dni. Mi osobiście to nie przeszkadza,

Napisano

> Czy ktoś korzysta z karty rabatowej Neste? 5gr taniej na kazdym paliwie. Są jakies minusy

> posiadania takiej karty, czy wylacznie same plusy?

> http://www.neste.pl/default.asp?path=14391,14543,16796,17486,16798

IMHO lepiej zastanowić się nad kontem bankowym z kartą debetową dającą zwrot 3-4% (od 5 zł wychodzi 15-20gr) za platnosci na stacjach benzynowych.

Na szybko google podalo: to albo to

Minusem ww kart jest ograniczenie kwoty zwracanej do ok 50zl miesiecznie - no ale jak sie skumuluje roczne oszczędności, to starczy na kilka dobrych piwo.gif

Napisano

Mam. Tankowałem tylko raz i no.gif. Kasa szła prawie tydzień... A zapłacić tym to kolejny cud na Wisłą sick.gif

Napisano

> Czy ktoś korzysta z karty rabatowej Neste? 5gr taniej na kazdym paliwie. Są jakies minusy

dziwię się takim ludziom jak Ty, którzy dla 5 gr na litrze będą kombinować w kierunku, w którym Ty kombinujesz.

Żeby nie było że jestem aż tak majętny - dla mnie cena paliw jest już z kosmosu i ograniczam jazdy ile mogę, od kilku miesiecy.

Ale nie zmienia to postaci rzeczy, że żeby poczuć REALNĄ róznicę w cenie paliwa to musi być minimum 50gr na litrze różnicy.

przy zbiorniku 50L przy rabacie 5gr/L sobie przemnóż ile zyskasz.

Napisano

> Mam. Tankowałem tylko raz i . Kasa szła prawie tydzień... A zapłacić tym to kolejny cud na Wisłą

Ja też mam.

Tankuje 2 auta.Przelew / z Millenium - nigdy nie szedł dłużej jak dobę,Nigdy nie miałem problemów z płatnościami itp.

Ogólnie jestem zadowolony.Tym bardziej że prowadzący / obsługujący stacje na której tankuje pokazuje mi zawsze karty paliwowe i parametry ropy są więcej niż zadowalające silnik w moich autach

P.S. Mój doradca finansowy uświadomił mi jaka to sciema z tym "dobrym kontem" jest.

Napisano

> P.S. Mój doradca finansowy uświadomił mi jaka to sciema z tym "dobrym kontem" jest.

Jaka?

Napisano

> dziwię się takim ludziom jak Ty, którzy dla 5 gr na litrze będą kombinować w kierunku, w którym Ty

> kombinujesz.

> Żeby nie było że jestem aż tak majętny - dla mnie cena paliw jest już z kosmosu i ograniczam jazdy

> ile mogę, od kilku miesiecy.

> Ale nie zmienia to postaci rzeczy, że żeby poczuć REALNĄ róznicę w cenie paliwa to musi być minimum

> 50gr na litrze różnicy.

> przy zbiorniku 50L przy rabacie 5gr/L sobie przemnóż ile zyskasz.

2,5zł przy jednym tankowaniu - to ja dziwię się takim ludziom jak Ty, którzy gardzą taką oszczędnością, a potrafią tylko gadać jakie to paliwo drogie.

Napisano

daje to realna mozliwosc kupienia sobie jakiegos napoju przy kazdym tankowaniu. Mowiac szczerze to wole to wypic niz wypalic w paliwie. Mozesz zamiast tego kupic sobie jakas slodka bulke czy cokolwiek innego wartego 2,5 zł ok.gif

Jest takie stare powiedzenie, ze jak nie umiesz sie schylic po 1 grosza to nigdy nie bedziesz bogaty zlosnik.gif

Napisano

> 50gr na litrze różnicy.

piwo.gif darmo

Napisano

> daje to realna mozliwosc kupienia sobie jakiegos napoju przy kazdym tankowaniu. Mowiac szczerze to

> wole to wypic niz wypalic w paliwie. Mozesz zamiast tego kupic sobie jakas slodka bulke czy

> cokolwiek innego wartego 2,5 zł

Sęk w tym, że te 2,5 zł nie jest za darmo. Powiedzmy, że miesięcznie tankujesz 3 razy więc masz oszczędność 7,5 zł. Z tym, ze ta oszczędność nie jest "za darmo. Musisz:

- tankować tylko na neste (czasem nie ma z tym problemu, czasem trzeba nadkładać drogę, więc może pojawić się pierwszy minus)

- zamrozić kasę z góry

- pamiętać o przelewach no i poświęcać czas na ich wykonywanie

- wgryzać się w regulaminy

- podać swoje dane osobowe i narazić się na przesyłanie spamu (aby dostać kartę, trzeba się zgodzić na przetwarzanie danych do celów marketingowych)

itd, itp

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Sęk w tym, że te 2,5 zł nie jest za darmo. Powiedzmy, że miesięcznie tankujesz 3 razy więc masz

> oszczędność 7,5 zł. Z tym, ze ta oszczędność nie jest "za darmo. Musisz:

> - tankować tylko na neste (czasem nie ma z tym problemu, czasem trzeba nadkładać drogę, więc może

> pojawić się pierwszy minus)

> - zamrozić kasę z góry

> - pamiętać o przelewach no i poświęcać czas na ich wykonywanie

> - wgryzać się w regulaminy

> - podać swoje dane osobowe i narazić się na przesyłanie spamu (aby dostać kartę, trzeba się zgodzić

> na przetwarzanie danych do celów marketingowych)

> itd, itp

> pozdrawiam,

> bromsky

bo lepiej zamiast cokolwiek zaoszczędzić, to narzekać:)

przecież podobnie jest z tak szeroko promowanymi lokatami w banku, gdzie mrozisz na rok 1000zł, z po roku masz 50-60zł do przodu zlosnik.gif

Napisano

> bo lepiej zamiast cokolwiek zaoszczędzić, to narzekać:)

Oszczędzać też trzeba z głową. Czy chciałbyś za 7,5 zł miesięcznie przypominać mi o uzupełnianiu kasą karty? Sprawdzać saldo. Robić za mnie przelewy (oczywiście z mojego konta ale Ty poukrywasz koszty przelewu), zgodzić się na przesyłanie spamu na skrzynkę email? Masz niepowtarzalną szansę zarobić - oszczędzić 7,5 zł miesięcznie.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Sęk w tym, że te 2,5 zł nie jest za darmo. Powiedzmy, że miesięcznie tankujesz 3 razy więc masz

akurat neste mam 3 po drodze. Ale ja karty nie mam bo po zrobieniu rachunku sumienia wyszlo, ze mi sie to nie oplaca. Ale rozumiem osoby, ktore chca te pare zlotych (mimo ograniczen) miec w kieszeni. Zreszta czesto jest tak, ze odejmujac te 5 gorszy z ceny Neste i porownujac do np Shella roznica robi sie calkiem spora ok.gif

Napisano

Mam, i bardzo dużo korzystam. Dla mnie dużym plusem jest jedna faktura na koniec miesiąca. Ta dodatkowa różnica w cenie w moim przypadku nie była decydująca, i tak tankuje głównie na Neste ze względu na oszczędność czasu i ogólnie (do niedawna) niższą cenę niż na innych stacjach.

Robiłem już co najmniej kilkadziesiąt zasileń kont (korzystam z kilku różnych) do kart, nigdy nie zdarzyło mi się, żeby następnego dnia po przelewie z mBanku stan konta Neste się nie zwiększył.

Dla mnie jedynym minusem jest brak możliwości zmiany numeru PIN do karty, co powoduje że mam kilka dodatkowych, nie pasujących do systemu, PIN'ów do pamiętania smile.gif

Napisano

Z minusów to właśnie trzeba planować kiedy będziemy tankować, bo kasa idzie parę chwil na kartę.

A drugi to taki, że cena poszła w górę odkąd dają te karty. Śmiech na sali.

Ostatnio bez łaski tankowałem taniej o 7 groszy na bliskiej. Czyli nawet z rabatem na neste byłoby drożej.

Jak im odejdą klienci to pójdą po rozum do głowy.

Napisano

> Z minusów to właśnie trzeba planować kiedy będziemy tankować, bo kasa idzie parę chwil na kartę.

> A drugi to taki, że cena poszła w górę odkąd dają te karty. Śmiech na sali.

> Ostatnio bez łaski tankowałem taniej o 7 groszy na bliskiej. Czyli nawet z rabatem na neste byłoby

> drożej.

> Jak im odejdą klienci to pójdą po rozum do głowy.

Tia, kiedys faktycznie na neste bylo i kilkanascie groszy mniej. Przez kilka lat, robiac 60kkm rocznie tankowalem w zasadzie tylko u nich. Obecnie, czesto maja drozej niz shell czy bp.

Ja mam w poblizu (chyba nawet sa to najblizsze stacje jakby sie dokladnie zastanowic) stacje hipermarketow. Na auchanie maja niezle ceny w standardzie, ale czesto w tesco, po uwzglednieniu rabatu za zakupy jest jeszcze taniej grinser006.gif

Napisano

To już lepiej załatwić sobie karte biznestank na orlen, tam jest max. 8gr na litrze i brak koniecznosci robienia przelewow itp

Napisano

> Tia, kiedys faktycznie na neste bylo i kilkanascie groszy mniej. Przez kilka lat, robiac 60kkm

> rocznie tankowalem w zasadzie tylko u nich. Obecnie, czesto maja drozej niz shell czy bp.

> Ja mam w poblizu (chyba nawet sa to najblizsze stacje jakby sie dokladnie zastanowic) stacje

> hipermarketow. Na auchanie maja niezle ceny w standardzie, ale czesto w tesco, po

> uwzglednieniu rabatu za zakupy jest jeszcze taniej

mowiac szczerze tylko raz widzialem wyzsze ceny na Neste - ostatnio jak Orlen zaszalal z marza. BP, Shell (to mam po drodze) zawsze byly sporo drozsze hmm.gif

Napisano

> mowiac szczerze tylko raz widzialem wyzsze ceny na Neste - ostatnio jak Orlen zaszalal z marza. BP,

> Shell (to mam po drodze) zawsze byly sporo drozsze

Zalezy od miasta, a nawet stacji.

Byl taki okres, kiedy w Warszawie byli tansi od duzych stacji. W rodzicow, w Gliwicach taniej bylo na BP, ale juz w Zabrzu na neste bylo taniej o 15-20gr niz na neste w Gliwicach. Odleglosc miedzy tymi stacjami nie przekraczala 5km confused.gif

Napisano

> Oszczędzać też trzeba z głową. Czy chciałbyś za 7,5 zł miesięcznie przypominać mi o uzupełnianiu

> kasą karty? Sprawdzać saldo. Robić za mnie przelewy (oczywiście z mojego konta ale Ty

> poukrywasz koszty przelewu), zgodzić się na przesyłanie spamu na skrzynkę email? Masz

> niepowtarzalną szansę zarobić - oszczędzić 7,5 zł miesięcznie.

> pozdrawiam,

> bromsky

Czy nie robisz tego wszystkiego praktycznie co dzień? Jeśli masz płatne przelewu, to zobacz sam ile tracisz.

Po za tym, spam tez prawie co dzień otrzymujesz zlosnik.gif jeśli masz darmowe konto:)

Napisano

> Tia, kiedys faktycznie na neste bylo i kilkanascie groszy mniej. Przez kilka lat, robiac 60kkm

> rocznie tankowalem w zasadzie tylko u nich. Obecnie, czesto maja drozej niz shell czy bp.

Zgadza się, dodatkowo jeszcze do niedawna cena na okolicznych neste w weekendy zmniejszana była o dodatkowe ~10gr, co przy tankowaniu kilkuset litrów paliwa miesięcznie dawało zauważalne kwoty. Niestety od czasu "przedwyborczego" kryzysu zaniechali tej praktyki.

Na razie nie zmieniam stacji ze względu na jedną fakturę na miesiąc i brak opóźniającej obsługi, ale może trzeba będzie pomyśleć.

Napisano

Mam kartę - ostatni raz tankowałem tam w lipcu i jeżeli nic się nie zmieni w polityce firmy, nie zamierzam na Neste więcej tankować.

Dzis wolałem zatankować na Carrefourze Pb95 za 5,31, gdzie paliwo schodzi non stop, niż wpłacać Neste kasę, czekać dwa dni i po rabacie mieć paliwo tez po 5,31 (bez rabatu 5,36), ale niewiadomej jakości, bo jak ostatnio zauważyłem, tam prawie nikt nie jeździ tankować i musi to tygodniami zalegać w zbiornikach...

Jednym słowem no.gif

Nie wspominam już o takim drobnym szczególe, ze jadąc na wakacje musiałbym planować trasę wg położenia stacji zlosnik.gif absurd. W tym roku będąc na Bałtykiem do najbliższego Neste miałem ze 100 km...

Napisano

> To już lepiej załatwić sobie karte biznestank na orlen, tam jest max. 8gr na litrze i brak

> koniecznosci robienia przelewow itp

dokladnie, rabat na bliskiej to 6gr

i dzieki upustowi tankuje

lpg 2.71 zł

pb95 5,29 zł

Napisano

> dokladnie, rabat na bliskiej to 6gr

> i dzieki upustowi tankuje

> lpg 2.71 zł

> pb95 5,29 zł

na bliskiej to raczej 5 gr max hmm.gif

Napisano

> na bliskiej to raczej 5 gr max

mozliwe, nie bede sie spierał wink.gif

Napisano

> P.S. Mój doradca finansowy uświadomił mi jaka to sciema z tym "dobrym >kontem" jest.

no właśnie... jaka jaka? smile.gif

Napisano

Mam i przestałem uzywać odkąd mam konto bankowe ze zwrotem 3%. Nic nie musze kombinować z przelewami a przy obecnej cenie diesla wraca mi 16 gr. Na Neste cxasami jest promocja że jest 10gr. taniej dla karciarzy ale to i tak mało opłacalne.

Napisano

> P.S. Mój doradca finansowy uświadomił mi jaka to sciema z tym "dobrym kontem" jest.

Jaka to ta ściema jest?

Karty Neste używałem do sierpnia. Później przerzuciłem się właśnie na Dobre Konto w Millenium. Zwrota za paliwo + spożywka - 3% wydanej kwoty. Limit miesięczny zwrotu jak ktoś już wyżej napisał 50zł/miesiąc, do którego nie udało mi się jeszcze dobić. Największy zwrot jaki dostałem to coś koło 35zł. Z czystej ciekawości sumowałem sobie miesięczne wydatki na stacjach paliw (Neste, Bliska, Lotos, stacje przy marketowe - Leclerc, Auchan) + sklepy ze spożywką (Lidl, Tesco, Real, Piotr i Paweł, Bomi, Leclerc) i sprawdzałem, czy rzeczywiście jest to 3%, czy mnie Millennium w ciula robi. Póki co, wszystko się zgadza. Konto za darmo pod warunkiem wpływu 1000zł miesięcznie + 1 transakcja kartą. I tyle.

Faktura z Neste dalej przychodzi zbiorcza a zwrot 3% od ceny paliwa jest większy jak 5 groszy rabatu z kartą Neste.

Napisano

> - tankować tylko na neste (czasem nie ma z tym problemu, czasem trzeba nadkładać drogę, więc może

> pojawić się pierwszy minus)

> - zamrozić kasę z góry

> - pamiętać o przelewach no i poświęcać czas na ich wykonywanie

> - wgryzać się w regulaminy

> - podać swoje dane osobowe i narazić się na przesyłanie spamu (aby dostać kartę, trzeba się zgodzić

> na przetwarzanie danych do celów marketingowych)

> itd, itp

> pozdrawiam,

> bromsky

+ opłata 15zł za wydanie karty i tak co 18 miesięcy (ważność karty)

Napisano

> Jaka to ta ściema jest?

właśnie wszyscy czekamy żeby kolega Jakubek wypowiedział się "jaka to ściema jest" jak mu to doradca finansowy powiedział:)

Napisano

> tu się wypowiadałem

> http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=285067457&page=&vc=1

A tak z ciekawości, zamknęli w końcu Ci konto, czy nadal jest aktywne? Zresztą formalności chyba nigdy nie były ich mocną stroną - panienka przyjmująca dokumenty na jedną z kart za nic nie mogła zrozumieć jak że w spółce cywilnej są dwa wpisy do ewidencji smile.gif

Napisano

> A tak z ciekawości, zamknęli w końcu Ci konto, czy nadal jest aktywne? Zresztą formalności chyba

> nigdy nie były ich mocną stroną - panienka przyjmująca dokumenty na jedną z kart za nic nie

> mogła zrozumieć jak że w spółce cywilnej są dwa wpisy do ewidencji

nawet nie wiem, czy konto działa, czy nie...ja potwierdzenia wypowiedzenia mam na mailu, więc od tamtej pory zapomniałem o tej stacji- nie chce mi się szukać loginów i haseł, a nawet nie pamiętam gdzie to się logowało zlosnik.gif...zresztą nie widzę na niej od jakiegoś czasu tłumów...

Napisano

> daje to realna mozliwosc kupienia sobie jakiegos napoju przy kazdym tankowaniu. Mowiac szczerze to

> wole to wypic niz wypalic w paliwie. Mozesz zamiast tego kupic sobie jakas slodka bulke czy

> cokolwiek innego wartego 2,5 zł

> Jest takie stare powiedzenie, ze jak nie umiesz sie schylic po 1 grosza to nigdy nie bedziesz

> bogaty

Brawo! Przebiłeś nawet znane mi krakowskie umiłowanie do oszczędzania.

Napisano

> właśnie wszyscy czekamy żeby kolega Jakubek wypowiedział się "jaka to ściema jest" jak mu to

> doradca finansowy powiedział:)

Wywołany do tablicy zgłaszam się i jednocześnie oświadczam,że Dobre konto to niezbyt dobra inwestycja, jeżeli chodzi o zmniejszenie kosztów paliwa.

Finansowo to wychodzi tyle samo co z rabatem na stacjach Neste, a często przy dużych tankowaniach w miesiącu nawet drożej.

Nie wypowiadam się na temat zwrotu za zakupy - tam są dość poważne ograniczenia w związku z MCC.

Dodatkowo trzeba pamiętać o przelewach zasilających konto oraz o tym że jest to konto głownie do obsługi typu debetowego.Za ubezpieczenie karty pobierana jest opłata 2.99 zł/miesięcznie.

Sam mam konto w Millenium ale trochę inne.

Powyzsza opinia jest to moja opinia poparta rozmową z doradcą finansowym.

Napisano

> Wywołany do tablicy zgłaszam się i jednocześnie oświadczam,że Dobre konto to niezbyt dobra

> inwestycja, jeżeli chodzi o zmniejszenie kosztów paliwa.

> Finansowo to wychodzi tyle samo co z rabatem na stacjach Neste, a często przy dużych tankowaniach w

> miesiącu nawet drożej.

Jak?!?

Założenie:

tankujesz 30 litrów po 5zł za litr.

W Neste masz 5gr rabatu, czyli lejesz po 4,95zł za litr, co przy 30 litrach daje = 148,5zł

W Millennium tankujesz po 5zł co daje 150zł, odejmujsze 3% od tej kwoty (4,5zł) i wychodzi 145,5zł za 30 litrów.

Neste = 148,5zł, Millennium = 145,5zł za 30 litrów po 5zł.

> Nie wypowiadam się na temat zwrotu za zakupy - tam są dość poważne ograniczenia w związku z MCC.

Zgadza się. Ograniczenia do prowadzonej dziłalności (jaki zostanie przypisany kod do terminala) - sklepy spożywcze i stacje benzynowe. Na razie nie trafiłem na źle przydzielony kod do sklepu, ani do stacji benzynowej.

> Dodatkowo trzeba pamiętać o przelewach zasilających konto oraz o tym że jest to konto głownie do

> obsługi typu debetowego.

Raz na miesiąc przelew 1000zł i jedna transakcja kartą debetową = konto za darmo.

>Za ubezpieczenie karty pobierana jest opłata 2.99 zł/miesięcznie.

Robiąc zakupy, tankując bez problemu uzbiera się na opłatę za kartę i jeszcze starczy na browara. wink.gif

Z ubezpiecznia można zrezygnować. Jeden telefon na partyline banku.

Napisano

> Jak?!?

> Założenie:

> tankujesz 30 litrów po 5zł za litr.

> W Neste masz 5gr rabatu, czyli lejesz po 4,95zł za litr, co przy 30 litrach daje = 148,5zł

> W Millennium tankujesz po 5zł co daje 150zł, odejmujsze 3% od tej kwoty (4,5zł) i wychodzi 145,5zł

> za 30 litrów.

> Neste = 148,5zł, Millennium = 145,5zł za 30 litrów po 5zł.

> Zgadza się. Ograniczenia do prowadzonej dziłalności (jaki zostanie przypisany kod do terminala) -

> sklepy spożywcze i stacje benzynowe. Na razie nie trafiłem na źle przydzielony kod do sklepu,

> ani do stacji benzynowej.

> Raz na miesiąc przelew 1000zł i jedna transakcja kartą debetową = konto za darmo.

> Robiąc zakupy, tankując bez problemu uzbiera się na opłatę za kartę i jeszcze starczy na browara.

> Z ubezpiecznia można zrezygnować. Jeden telefon na partyline banku.

Jak zwykle pokrętna matematyka górą.

Wieększość wybiera Millenium,aby móc tankować na dowolnie wybranej stacji.Z reguły cena będzie min. + 10 gr w stosunku do Neste.

I wtedy wyliczenia oszczędności wobec karty Neste juz nie są tak optymistyczne.W moim mieście jeszcze tylko na stacji Leclerc jest taniej niż w Neste.Reszta stacji to + 15 gr/l

Na szczęście jest wybór.Co kto woli i uważa za bardziej oszczędne.

Napisano

> Jak zwykle pokrętna matematyka górą.

> Wieększość wybiera Millenium,aby móc tankować na dowolnie wybranej stacji.Z reguły cena będzie min.

> + 10 gr w stosunku do Neste.

> I wtedy wyliczenia oszczędności wobec karty Neste juz nie są tak optymistyczne.W moim mieście

> jeszcze tylko na stacji Leclerc jest taniej niż w Neste.Reszta stacji to + 15 gr/l

Ok, ok, masz rację, doliczając cenę benzyna na różnych stacjach wyjdzie inaczej.

W Gdańsku widziałem dzisiaj takie ceny:

NoPB95 na Neste 5,35zł, Orlen 5,39zł, Leclerc 5,24zł.

30 litrów na Neste z rabatem = 159zł (z kartą Millennium 155,69zł), Orlen ze zwrotem Millennium = 156,85zł, Leclerc ze zwrotem Millennium 152,48zł.

> Na szczęście jest wybór.Co kto woli i uważa za bardziej oszczędne.

Zgadza się. waytogo.gif

Karty Neste używałem, póki znajomi nie przetestowali Millennium. Miałem z tym bankiem przejścia w przeszłości i byłem nastawiony sceptycznie. Na razie problemów nie zauważyłem.

Napisano

> Jak zwykle pokrętna matematyka górą.

> Wieększość wybiera Millenium,aby móc tankować na dowolnie wybranej stacji.

W życiu nie... Ale ja nie jestem wiekszość . Tankuje na 2 stacjach Neste bo jest tanio, po drodze i mają dobre paliwo . Odkąd mam kartę z banku Millennium nie używam karty Neste bo to sie po prostu mniej opłaca i jest bardziej upierdliwe. A tak mam z głowy jakieś przelewy czy inne pierdoły. Raz na miesiąc jest zwrot kasy i zawsze sie zgadza. zona.gif pracuje w końkurencyjnym banku i jakby było coś nie tak to by sobie poużywała na byłym pracodawcy uzbroj_zlo.gif : tuk.gifkara.gif

Napisano

> W życiu nie... Ale ja nie jestem wiekszość . Tankuje na 2 stacjach Neste bo jest tanio, po drodze

> i mają dobre paliwo . Odkąd mam kartę z banku Millennium nie używam karty Neste bo to sie po

> prostu mniej opłaca i jest bardziej upierdliwe. A tak mam z głowy jakieś przelewy czy inne

> pierdoły. Raz na miesiąc jest zwrot kasy i zawsze sie zgadza. pracuje w końkurencyjnym banku

> i jakby było coś nie tak to by sobie poużywała na byłym pracodawcy :

Czyli największy zysk to stosowanie płatności kartą Dobrego Konta Millenium zamiast karty Neste na stacjach Neste.

Mi to pasuje,bo na Neste dobrej jakości ON i prawie najtaniej w mieście.

Napisano

Kolo mnie jedna stacja zmienila marke na Moya. Dostalem w moyej karte i rabat 5gr na litrze pb, bez zadnych ceregieli. Niestety na lpg rabat tylko 2gr frown.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

Odkopię suchara zlosnik.gif

Czy ci z was którzy korzystali z tych kart Neste nadal z nich korzystają? W sensie faktycznie warto? Czy więcej zawracania gitary z tym? Pytam z perspektywy os. fizycznej jeżdzącej średnio ok 1200km miesięcznie hmm.gif

EDIT: ok przebrnąłem przez ten wątek tasiemiec od początku i mi entuzjazm opadł 30.GIF

Napisano

> Odkopię suchara

> Czy ci z was którzy korzystali z tych kart Neste nadal z nich korzystają? W sensie faktycznie

> warto? Czy więcej zawracania gitary z tym? Pytam z perspektywy os. fizycznej jeżdzącej średnio

> ok 1200km miesięcznie

Korzystam ze względu na wygodę, brak kolejek do kasy, itp. Cena jest drugorzędna, choć w mojej okolicy Neste nadal z reguły jest najtańsza. Odpukać, do tej pory nigdy nie miałem z nimi problemów.

Napisano

> Odkopię suchara

> Czy ci z was którzy korzystali z tych kart Neste nadal z nich korzystają? W sensie faktycznie

> warto? Czy więcej zawracania gitary z tym? Pytam z perspektywy os. fizycznej jeżdzącej średnio

> ok 1200km miesięcznie

> EDIT: ok przebrnąłem przez ten wątek tasiemiec od początku i mi entuzjazm opadł

Zamiast karty "rabatowej" Neste -5gr, przesiadłem się na kartę dającą 3% zwrotu od kwoty zatankowanego paliwa. grinser006.gif Przy obecnych cenach wychodzi mi -15/-16gr na litrze. grinser006.gif Karty fakturowej Neste nadal używam. wink.gif

Napisano

> Zamiast karty "rabatowej" Neste -5gr, przesiadłem się na kartę dającą 3% zwrotu od kwoty

> zatankowanego paliwa. Przy obecnych cenach wychodzi mi -15/-16gr na litrze. Karty

> fakturowej Neste nadal używam.

Mimo że to nie ten kącik, to rzeknij jaka to karta smile.gif

Napisano

> Mimo że to nie ten kącik, to rzeknij jaka to karta

Karta debetowa do konta w banku. grinser006.gif

3% daje Millennium, miesięcznie można 50zł wyciągnąć -> kliku, kliku. Haczyk (by konto było za darmo i 3% zwrotu działało) - 1000zł wpływu co miesiąc + jedna dowolna transakcja bezgotówkowa kartą. Dodatkowo można zrezygnować z ubezpieczenia karty wynoszącego 2,99zł by konto było rzeczywiście za darmo. wink.gif Karta zwraca za paliwo i spożywkę (testowane ne: Neste, Orlen, Lotos, Shell, Statoil, Lidl, Leclerc, Auchan, Tesco, Real i zwrot był wink.gif).

Meritum Bank daje 4% od ceny paliwa - kliku, kliku, ale miesięcznie można wyciągnąć tylko 30zł. Jakie są inne haczyki - nie wiem, nie przyglądałem się ofercie.

Napisano

> Oszczędzać też trzeba z głową. Czy chciałbyś za 7,5 zł miesięcznie przypominać mi o uzupełnianiu

> kasą karty? Sprawdzać saldo. Robić za mnie przelewy (oczywiście z mojego konta ale Ty

> poukrywasz koszty przelewu), zgodzić się na przesyłanie spamu na skrzynkę email? Masz

> niepowtarzalną szansę zarobić - oszczędzić 7,5 zł miesięcznie.

> pozdrawiam,

> bromsky

Zapomniales o jednym - w zamain, kolega przeleje Ci ~700pln hehe.gif

Ja nie wiem, nie znam sie, ale:

1l paliwa ztcw ~5.39pln * 55l = 296.45pln - 2.75pln (upust) -= 293.70 ok.gif

Jeno, przy zalozeniu 5% na koncie oszczednosciowym, nasz "zysk" maleje o jakies 1.22pln, i zostaje na poziomie 1.50pln. Plus tak jak stwierdziles inne niedogodnosci (znalezienie stacji "po drodze"), ceny niekoniecznie nanizsze w okolicy - IMVHO szkoda zawracac sobie gitare, i gdzie indziej mozna poszukac oszczednosci waytogo.gif

Napisano

Dzisiaj cena na Neste w Poznaniu 5,51 za 1l, cena na Shell-u 5,51.

Zakupiłem za Shell-u z rabatem z Lidla ( i tak robię tam zakupy), cena za litr wyszła 5,36.

Pomijając cenę po rabacie, przed rabatem też zastanawiająca.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.