Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwsza montownia Chevroleta w Polsce

Featured Replies

Napisano

monta_nadwozi_chevroleta_w_warszawskiej_montowni_20111207_1551533154.jpg

Mieliście już okazję zapoznać się z historią montażu Chevroleta w Polsce po roku 1936 w zakładach Lilpop Rau & Loewenstein. Nie była to jednak pierwsza montownia na terenie II RP, zajmująca się składaniem samochodów na licencji Chevroleta. Wcześniej w latach 1928-1931 marka GM zdominowaa polski rynek, po czym w wyniku zapaści gospodarczej wycofała się z działalności na ziemiach polskich. serce.gifserce.gifCZYTAJ DALEJ serce.gifserce.gif

Napisano

> Mieliście już okazję zapoznać się z historią montażu Chevroleta w Polsce po roku 1936 w zakładach

> Lilpop Rau & Loewenstein. Nie była to jednak pierwsza montownia na terenie II RP,

> zajmująca się składaniem samochodów na licencji Chevroleta. Wcześniej w latach 1928-1931 marka

> GM zdominowaa polski rynek, po czym w wyniku zapaści gospodarczej wycofała się z działalności

> na ziemiach polskich. CZYTAJ DALEJ

Goście tworzą samochody w garniturach...zwykli pracownicy. Dziś to nie do pomyślenia...BHP.

Napisano

robotnik musiał pracować 15-17 lat na taki sprzęt wówczas ooniee.gif

• 4 miesiące później...
Napisano

> Mieliście już okazję zapoznać się z historią montażu Chevroleta w Polsce po roku 1936 w zakładach

> Lilpop Rau & Loewenstein. Nie była to jednak pierwsza montownia na terenie II RP,

> zajmująca się składaniem samochodów na licencji Chevroleta. Wcześniej w latach 1928-1931 marka

> GM zdominowaa polski rynek, po czym w wyniku zapaści gospodarczej wycofała się z działalności

> na ziemiach polskich. CZYTAJ DALEJ

Witam.

Posiadam Chevroleta Mastera 85 wlasnie zmontowanego w Warszawie w 1939r.W zeszlym roku go odrestaurowalem

Pozdrawiam

Napisano

>

> Witam.

> Posiadam Chevroleta Mastera 85 wlasnie zmontowanego w Warszawie w 1939r.W zeszlym roku go

> odrestaurowalem

gratulacje i czekamy na fotki smile.gif

Napisano

> Goście tworzą samochody w garniturach...zwykli pracownicy. Dziś to nie do pomyślenia...BHP.

myslę że to raczej na potrzeby zdjęcia ok.gif

Napisano

> myslę że to raczej na potrzeby zdjęcia

pewnie tak smile.gif

Ostatnio miałem okazje zwiedzać fabrykę Opla w Gliwicach i fabrykę Skody w Kvasinach i w tej pierwszej byłem zdziwiony w jakim porządku wszystko się odbywa. Druga tylko potwierdziła, że jest czysto ok.gif

Napisano

> pewnie tak

> Ostatnio miałem okazje zwiedzać fabrykę Opla w Gliwicach i fabrykę Skody w Kvasinach i w tej

> pierwszej byłem zdziwiony w jakim porządku wszystko się odbywa. Druga tylko potwierdziła, że

> jest czysto

Oto foto

C:\Users\Janusz\Pictures\2012-04-17\DSC00220.JPG

Napisano

> Oto foto

> C:\Users\Janusz\Pictures\2012-04-17\DSC00220.JPG

uprzejmie prosilibysmy o zdjęcie a nie odnośnik do lokalizacji zlosnik.gif

Napisano

> uprzejmie prosilibysmy o zdjęcie a nie odnośnik do lokalizacji

Uprzejmie informuje ze nie potrafie wkleic z picasa

Napisano

> Oto foto

> C:\Users\Janusz\Pictures\2012-04-17\DSC00220.JPG

Ale to co wkleiłeś to jest adres tego zdjęcia na Twoim (chyba) dysku 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Uprzejmie informuje ze nie potrafie wkleic z picasa

Jak ktos potrafi wkleic to poprosze o adres maila to przesle

Napisano

> Uprzejmie informuje ze nie potrafie wkleic z picasa

Masz fotkę na dysku? To po prostu dołącza ją do posta (warunek - musi mieć poniżej 100kB)

Napisano

> Masz fotkę na dysku? To po prostu dołącza ją do posta (warunek - musi mieć poniżej 100kB)

a jak zmiejszyc rozmiar zdjecie

Napisano

> piękny jest

> pełny rozmiar >> KLIK

Piekny i w calosci oryginalny, za dwa trzy tygodnie bedzie gotowy Chevrolet Pickup z 1955r tez gruntownie odrestaurowany.

Pozdrawiam i dzieki za pomoc ze zdjeciem

Napisano

> Piekny i w calosci oryginalny, za dwa trzy tygodnie bedzie gotowy Chevrolet Pickup z 1955r tez

> gruntownie odrestaurowany. [...]

Pieknyfood.gif ale bardziej interesuje mnie ten Ute o ktorym piszeszzlosnik.gifwink.gif[...]

Napisano

> Piekny i w calosci oryginalny, za dwa trzy tygodnie bedzie gotowy Chevrolet Pickup z 1955r tez

> gruntownie odrestaurowany.

> Pozdrawiam i dzieki za pomoc ze zdjeciem

Takie opony w stylu retro są ogólnie dostępne w sprzedaży? hmm.gif

Napisano

> Takie opony w stylu retro są ogólnie dostępne w sprzedaży?

Znajomy takie opony do Cadillaca Deville ściąga ze Stanów

Napisano

> Takie opony w stylu retro są ogólnie dostępne w sprzedaży?

Ja sciagalem z USA

Napisano

>

> Witam.

> Posiadam Chevroleta Mastera 85 wlasnie zmontowanego w Warszawie w 1939r.W zeszlym roku go

> odrestaurowalem

> Pozdrawiam

Swietny !!!

gratulacje !

moje pytanko, wlasciwie 2

gdzie znalazl Pan takie auto i w jakim stanie byl przed odnowieniem ?

Napisano

> Swietny !!!

> gratulacje !

> moje pytanko, wlasciwie 2

> gdzie znalazl Pan takie auto i w jakim stanie byl przed odnowieniem ?

Ja kupilem od czlowieka tu w Polsce a on scianal to auto ze Szwecji dokad bylo wyeksportowane z Polski przed wojna .W Szwecji sluzylo w Policji /dowod tongue.gifrzestrzelony zbiornik paliwa w czterech miejscach.

Auto bylo w tragicznym stanie , caly dol praktycznie byl dorabiany

Napisano

> Ja kupilem od czlowieka tu w Polsce a on scianal to auto ze Szwecji dokad bylo wyeksportowane z

> Polski przed wojna .W Szwecji sluzylo w Policji /dowod rzestrzelony zbiornik paliwa w czterech

> miejscach.

> Auto bylo w tragicznym stanie , caly dol praktycznie byl dorabiany

no to nic tylko gratulowac wytrwalosci wink.gif zawsze ciekawa jest historia takich rodzynkow smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.