Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Asistance na podróż 20 letnim "złomem" ;-))

Featured Replies

Napisano

Z racji wyjazdu 20 letnim autem w podróż na II koniec PL chyba lepiej kupię jakiś asistance na podróż [10 dni razem]

Co warto kupić?

Na co zwrócić uwagę?

Napisano

> Z racji wyjazdu 20 letnim autem w podróż na II koniec PL chyba lepiej kupię jakiś asistance na

> podróż [10 dni razem]

> Co warto kupić?

> Na co zwrócić uwagę?

Zwykłe assistance załatwi sprawę. Nie ma co dopłacać za opcje samolotowo-hotelowe w pakietach na kraj.

Ja przejechałem w zeszłym roku circa 5 tysięcy kilometrów 23 letnim kamperem, z usług assistance korzystałem 2 razy, za każdym razem w Norwegii. Nie chce wiedzieć jakie PZU dostało za te usługi rachunek.

Napisano

> Z racji wyjazdu 20 letnim autem w podróż na II koniec PL chyba lepiej kupię jakiś asistance na

> podróż [10 dni razem]

> Co warto kupić?

> Na co zwrócić uwagę?

yyy jak masz auto w takim stanie że boisz się nim jechać na 2 koniec PL to sugeruję PKP zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> yyy jak masz auto w takim stanie że boisz się nim jechać na 2 koniec PL to sugeruję PKP

Nienawidzę PKP

Napisano
  • Autor

> Zwykłe assistance załatwi sprawę. Nie ma co dopłacać za opcje samolotowo-hotelowe w pakietach na

> kraj.

> Ja przejechałem w zeszłym roku circa 5 tysięcy kilometrów 23 letnim kamperem, z usług assistance

> korzystałem 2 razy, za każdym razem w Norwegii. Nie chce wiedzieć jakie PZU dostało za te

> usługi rachunek.

Do mojego auta zdaje się nie można dokupić tam gdzie mam OC. Bo mam auto starsze niż 10 lat

Napisano

> Do mojego auta zdaje się nie można dokupić tam gdzie mam OC. Bo mam auto starsze niż 10 lat

Ja nie miałem problemu z dokupieniem assistance przy OC z PZU.

Napisano
  • Autor

> Ja nie miałem problemu z dokupieniem assistance przy OC z PZU.

a u mnie nie mozna

Napisano

> Zwykłe assistance załatwi sprawę. Nie ma co dopłacać za opcje samolotowo-hotelowe w pakietach na

> kraj.

> Ja przejechałem w zeszłym roku circa 5 tysięcy kilometrów 23 letnim kamperem, z usług assistance

> korzystałem 2 razy, za każdym razem w Norwegii. Nie chce wiedzieć jakie PZU dostało za te

> usługi rachunek.

A powiedz mi ile kosztuje takie asistance i co wchodzi w jego skład ?? Holowanie do domu czy najbliższego serwisu marki czy do dowalanie wybranego mechanika ??

Pozdrawiam

Napisano

> A powiedz mi ile kosztuje takie asistance i co wchodzi w jego skład ?? Holowanie do domu czy

> najbliższego serwisu marki czy do dowalanie wybranego mechanika ??

Warunki ubezpieczenia mają kilkanaście stron, nie będę tego przepisywał. Płaciłem jakieś 320zł na rok, assistance na całą Europę.

Napisano
  • Autor

Musisz mieć OC w PZU.

Ja mam w Genarali

Napisano

> Musisz mieć OC w PZU.

> Ja mam w Genarali

Hmm.. a nie można samego assistance dokupić? Mąż miał ubezpieczenie gdzieś tam (MTU czy inne HDI), a przed urlopem wykupił assistance w Warcie.

Napisano

> Do mojego auta zdaje się nie można dokupić tam gdzie mam OC. Bo mam auto starsze niż 10 lat

Zobacz tutaj , bez względu na wiek oraz numer rejestracyjny auta, jak masz kilka to obowiązuje na to którym się poruszasz 893goodvibes.gif

Napisano

W Warcie też dadzą.

Napisano

> korzystałem 2 razy, za każdym razem w Norwegii.

Jeśli można spytać z jakich usług skorzystałeś i jak wyglądała obsługa w praktyce?

Napisano

> podróż [10 dni razem]

> Co warto kupić?

> Na co zwrócić uwagę?

Miałem podobny problem. Akurat zadzwonili do mnie z mbanku i zaproponowali assistance za 15 zł miesięcznie w całej Uni Europejskiej. Warunki wg. mnie całkiem przyzwoite.

Napisano

mBank testowałem na zeszłorocznym Złombolu. Samochód rozsypał się w górach jakieś 60km od Edynburga. W przeciągu godziny podstawili lawetę, następnie bez większych problemów zorganizowali złomowanie (niestety awaria była nie do naprawienia u warunkach UK) i bilety do Londynu w ramach kontynuacji podróży. Całość kosztowała mnie 30 zł. Tak więc polecam smile.gif

Napisano

Zobacz sobie coś takiego jak STARTER. Tam za 99 zł masz assistance na cały rok z holowaniem bez limitu, tak że z Gdańska zaholują Cie do Zakopanego za darmo. Możesz z ich usług korzystać ile chesz nawet codziennie tongue.gif a poza tym najpierw będą próbować naprawić auto na drodze, dopiero potem do warsztatu

Napisano

Mam asistance w Warcie, w sierpniu ub. r. płaciłem nieco ponad 100 zł na rok i mam w tym m.in. opiekę od wyjazdu z garażu, holowanie bez limitu... po więcej szczegółów musiałbym pójść do auta bo tam leżą papiery smile.gif

Napisano

> Zobacz sobie coś takiego jak STARTER. Tam za 99 zł masz assistance na cały rok z holowaniem bez

> limitu, tak że z Gdańska zaholują Cie do Zakopanego za darmo. Możesz z ich usług korzystać ile

> chesz nawet codziennie a poza tym najpierw będą próbować naprawić auto na drodze, dopiero

> potem do warsztatu

Obecnie sa w trakcie zmiany warunkow, wiec nie da sie wykupic Assistance.

Jest mocno prawdopodobne, ze warunki ulegna pogorszeniu sick.gif

Napisano
  • Autor

> Hmm.. a nie można samego assistance dokupić? Mąż miał ubezpieczenie gdzieś tam (MTU czy inne HDI),

> a przed urlopem wykupił assistance w Warcie.

Musisz mieć coś ubezpieczone w Warcie.

Inaczej się nie da.

Napisano
  • Autor

> W Warcie też dadzą.

Nie.

Napisano
  • Autor

> Zobacz sobie coś takiego jak STARTER. Tam za 99 zł masz assistance na cały rok z holowaniem bez

Nie ma aktualnej oferty na ten rok.

Nic nie można kupić

Napisano

> Musisz mieć coś ubezpieczone w Warcie.

> Inaczej się nie da.

Na 100% nie miał (mężem wtedy jeszcze też nie był, więc z moim ubezpieczeniem nic nie miał wspólnego) chyba, że coś się zmieniło, nie będę się upierała bo to było z 3 lata temu.

Napisano
  • Autor

> Na 100% nie miał (mężem wtedy jeszcze też nie był, więc z moim ubezpieczeniem nic nie miał

> wspólnego) chyba, że coś się zmieniło, nie będę się upierała bo to było z 3 lata temu.

rozmawiałem wczoraj z agentką

muszę coś u nich mieć

Napisano

> podróż [10 dni razem]

> Co warto kupić?

> Na co zwrócić uwagę?

fajne assistance ma teraz Mbank, w pakiecie z opieką medyczną wychodzi coś koło 24zł miesięcznie i laweta jest w dowolne miejsce przez ciebie wskazane i nie jest na dodatek przypisane do samochodu a do kierowcy wink.gif

Napisano

> fajne assistance ma teraz Mbank, w pakiecie z opieką medyczną wychodzi coś koło 24zł miesięcznie i

> laweta jest w dowolne miejsce przez ciebie wskazane i nie jest na dodatek przypisane do

> samochodu a do kierowcy

Rozumiem że motocykli to nie obejmuje ?

Napisano

> Rozumiem że motocykli to nie obejmuje ?

niestety nie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.