Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Małe auto do 8 tyś.

Featured Replies

Napisano

Witajcie, poszukiwane autko które ma zastąpić Fiestę MK4 1,8D.

Wymagania, z racji iż bardzo podoba mi się obecnie prowadzenie tego auta (lekko działają pedały, fajnie wchodzą biegi, dobrze dobrane wspomaganie kierownicy), chciałbym takie które by było takie samo w prowadzeniu (mamy też megane II i to auto sie "trudniej" zdecydowanie prowadzi niż fiesta - takiego nie chcemy;)), ale nie gniło oraz żeby nie było cyrków z odpalaniem jak teraz (w sumie zawsze były wink.gif taki ponoć urok tych silników i blachy).

Fiesta ma wspomaganie kierownicy, elektryczne szyby i centralny zamek. Fajnie jakby to wyposażenie było, ale też nie koniecznie musi być, na klimatyzacjach mi nie zależy, jasiek jeden by się przydał.

Podsumowując

- cena do maks. 8 tyś.

- lekkość prowadzenia jak Fiesta MK4

- wielkość jak fiesta

- nie rdzewiejacy i odpalający w zimie (nisko awaryjny lub wcale:))

- produkcja może cos powyzej 2000r.

Uprzejmie proszę o propozycje bo niewiem.gif

Napisano

> Uprzejmie proszę o propozycje bo

poszukaj wątku kolegi kojdus. kupili w końcu clio. Zadowoleni ok.gif

Napisano

żadne auto klasy B z konkurentow fiesty nie będzie się prowadzić jak Ford - ot po prostu te auta się najlepiej prowadzą:)

Może poszukaj jakiegoś Focusa 1.6 benz - tylko znajdź takiego co nie jest zardzewiały wink.gif

Napisano
  • Autor

> żadne auto klasy B z konkurentow fiesty nie będzie się prowadzić jak Ford - ot po prostu te auta

> się najlepiej prowadzą:)

> Może poszukaj jakiegoś Focusa 1.6 benz - tylko znajdź takiego co nie jest zardzewiały

Większe nie wchodzi w grę, takie już jest smile.gif.

Napisano

> A może tak Fiat Punto mkII? Tylko musiałbyś znaleźć ze zdrową podłogą

> Przykładowa aukcja

rdzewieje

psuje się

na pewno nie prowadzi się dobrze

ale ma wspomaganie elektryczne (kobitki to lubią)

Napisano

> rdzewieje

napisałem, że ze zdrową podłogą musiałby znaleźć

> psuje się

aha.. facepalm%5B1%5D.gif jak się dba to się nie psuje..

> na pewno nie prowadzi się dobrze

ciekawe.. mój się prowadzi wyśmienicie

> ale ma wspomaganie elektryczne (kobitki to lubią)

ok.gif

Napisano

> rdzewieje

> psuje się

Z tym, że kolega docenił adekwatne wspomaganie Fiesty -punto ma o wiele za mocne wspomaganie (nie mowie tu o city - ono to juz kompletny hardcore wink.gif )

Napisano
  • Autor

> Z tym, że kolega docenił adekwatne wspomaganie Fiesty -punto ma o wiele za mocne wspomaganie (nie

> mowie tu o city - ono to juz kompletny hardcore )

No właśnie wspomaganie fiesty jest rewelacyjne (może to chodzi o to że hydrauliczne), w megane wkurza mnie to ze coś mi samo "podszarpuje" kierownice spod łapy, jesli podobnie jest w clio to ja podziekuje smile.gif. Jak wspomaganie pracuje w punto? Duża różnica w prowadzeniu w porównaniu z seicento(seicento 1.1 prowadziłem nie podoba mi sie smile.gif)?

Napisano
  • Autor

Fajnie by było, jakby polecił jakieś auto ktoś kto jeździł fiesta i ma porównanie do innego małego. Być może ktoś już szukał tak jak ja.

Napisano

> No właśnie wspomaganie fiesty jest rewelacyjne (może to chodzi o to że hydrauliczne), w megane

> wkurza mnie to ze coś mi samo "podszarpuje" kierownice spod łapy, jesli podobnie jest w clio

> to ja podziekuje .

megane z obrazka? łojezu.. to wspomaganie jest gorsze niż w punto. playstation.

Jak wspomaganie pracuje w punto? Duża różnica w prowadzeniu w porównaniu z

> seicento(seicento 1.1 prowadziłem nie podoba mi sie )?

w punto bez city podobnie jak seicento. punto z włączonym city to kierownica oderwana od kół.

Napisano
  • Autor

> megane z obrazka? łojezu.. to wspomaganie jest gorsze niż w punto. playstation.

No właśnie tego łojezu ma nie być w aucie które będę powoził ja, megane powozi żona bo robi czasem trasy, a że obawia sie wariatow drogowych, dlatego jest megana (żona jest spokojniejsza).

> w punto bez city podobnie jak seicento. punto z włączonym city to kierownica oderwana od kół.

Kierownica do przeżycia, a jak skrzynia biegów i pedały?

Napisano

punto to jest auto przede wszystkim tanie.

wszystko jest takie jakby przeciętne. Nie mam nic do fiata bo sam miałem, ale za te pieniądze możesz mieć coś fajniejszego.

Napisano
  • Autor

> punto to jest auto przede wszystkim tanie.

> wszystko jest takie jakby przeciętne. Nie mam nic do fiata bo sam miałem, ale za te pieniądze

> możesz mieć coś fajniejszego.

A na przykład fabia?

Napisano

> A na przykład fabia?

nie jest zła, ale nie ma tego fordowskiego poczucia, że jedziesz w miare komfortowo, a w zakrętach sztywno i pewnie.

słuchaj pełno tego po komisach stoi - idź, pomacaj, przejedź się - sam sprawdź jak się tym jeździ.

Napisano

subaru justy/ suzuki swift mogę polecić

Napisano

Corsa B 1.4 - można trafić i z klimą. ok.gif Niestety trochę rdzewieje, ale się nie psuje. ok.gif

Napisano
  • Autor

> seicento

> za ta cene mozna wyrwac rok 2007 2008 z lpg.

Dzieki ale seicento odpada, zle mi sie tym autem jezdzi.

Napisano
  • Autor

Ma obowiązkowo nie gnić, bo naprawić to sie zawsze da a z blachą to nigdy nie wiadomo, z gnijących aut sie już wyleczyłem (favoritka i fiesta - ogólna masakra, matiz - progi).

Napisano
  • Autor

> panda?

Chyba nie kupie za ta cenę.

Napisano

> Chyba nie kupie za ta cenę.

Kupić kupisz ale padakę niestety :/

Napisano

> żadne auto klasy B z konkurentow fiesty nie będzie się prowadzić jak Ford - ot po prostu te auta

> się najlepiej prowadzą:)

> Może poszukaj jakiegoś Focusa 1.6 benz - tylko znajdź takiego co nie jest zardzewiały

Dogłębne poszukiwania z II poł zeszłego roku (koleżanka z pracy szukała Foki) wykazują, że na przyzwoitą Fokę MkI trzeba mieć 10 tysiaków. A tu autor pisze "max 8" 270751858-jezyk.gif.

I najfajniejszy silnik do Foki to 1.8 a nie 1.6. wink.gif

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

Za 8kpln rozglądałbym się z Corsą B, proste auto, nie najgorzej się prowadzi, części tanie.

Ewentualnie coś francuskiego Saxo/106/Clio.

Napisano
  • Autor

> Za 8kpln rozglądałbym się z Corsą B, proste auto, nie najgorzej się prowadzi, części tanie.

> Ewentualnie coś francuskiego Saxo/106/Clio.

To może podpowiecie, czy clio II ma takie samo wspomaganie jak megane II? Kiedyś jeździłem kangoo 1 i 2 i nie wyczuwałem w nich takich szarpnięć (a może po prostu sobie nie przypominam) jak we wspomaganiu w megane II.

Pytanie do użytkowników saxo, jak sie je prowadzi, czy to przyjemne auto w obsłudze?

Napisano

żonie na jesieni kupiliśmy takie clio II silnik 1.4 98 KM, bardzo fajnie się zbiera, przyjemne ogólnie. Wspomaganie normalne jak w każdym innym aucie, nie stwierdziłem, żeby poszarpywało. Za 8 znajdziesz z klimą manualną ale zawsze to klima. Jak na małe auto to ma tragiczny promień skrętu ale reszta ok. CO do rudej to na 12 letnim aucie jej nie ma waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> żonie na jesieni kupiliśmy takie clio II

A napisz proszę czy plastiki daja o sobie znać w clio na nierównościach?

Napisano

> Kupić kupisz ale padakę niestety :/

Niekoniecznie. Kolega pół roku temu kupił 1.1, total golas za 7k...

Autko w fajnym stanie jak za te pieniadze. Jezdzi tankujac paliwo i nie doklada nic poza to.

Napisano

> A napisz proszę czy plastiki daja o sobie znać w clio na nierównościach?

w 12 letnim aucie czasem ma prawo coś zatrzeszczeć czy zastukać wink.gif Ale szczerze nie stwierdziłem, żeby jakoś specjalnie był na minus do innych aut- nie ma upierdliwych "świerszczy". Jeżeli ktoś wcześniej nie połamał przy demontażu to nie będziesz narzekał wink.gif

Mnie przy 186 cm zaskoczyło, że w takim aucie można wygodnie znaleźć pozycję ok.gif

Napisano

> A napisz proszę czy plastiki daja o sobie znać w clio na nierównościach?

A przepraszam, czego się spodziewasz w dziesięciolatku?

Jest dobrze jak trzeszczenia plastików nie zagłusza trzeszczenie zawieszenia.

A nawet jeśli jesteś przeczulony to kupisz smar silikonowy w spraju, pobawisz się troche i po kłopocie.

Napisano

> żonie na jesieni kupiliśmy takie clio II silnik 1.4 98 KM, bardzo fajnie się zbiera, przyjemne

> ogólnie. Wspomaganie normalne jak w każdym innym aucie, nie stwierdziłem, żeby poszarpywało.

> Za 8 znajdziesz z klimą manualną ale zawsze to klima. Jak na małe auto to ma tragiczny

> promień skrętu ale reszta ok. CO do rudej to na 12 letnim aucie jej nie ma

Potwierdzam

I odnośnie promienia skrętu niestety też, ale daje radę.

Napisano
  • Autor

> A przepraszam, czego się spodziewasz w dziesięciolatku?

Nie ładnie odpowiadać pytaniem na pytanie, masz zamiar zaczepiać to proszę nie w tym wątku czerwona.gif.

Ps. W 10 letnim matizie plastki mi nie trzeszczały, a że sam sobie mogę wyeliminować, to to wiem.

Napisano

> Nie ładnie odpowiadać pytaniem na pytanie, masz zamiar zaczepiać to proszę nie w tym wątku .

> Ps. W 10 letnim matizie plastki mi nie trzeszczały, a że sam sobie mogę wyeliminować, to to wiem.

porównując mamy matiza, a clio to przepaść dzieli oba auta jeżeli chodzi o tapicerkę zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> w 12 letnim aucie czasem ma prawo coś zatrzeszczeć czy zastukać Ale szczerze nie stwierdziłem,

> żeby jakoś specjalnie był na minus do innych aut- nie ma upierdliwych "świerszczy". Jeżeli

> ktoś wcześniej nie połamał przy demontażu to nie będziesz narzekał

> Mnie przy 186 cm zaskoczyło, że w takim aucie można wygodnie znaleźć pozycję

Dzieki bardzo20.GIF, gdzieś tam wyczytałem że właśnie nic nie trzeszczy, i byłem zaskoczony, dlatego sie chciałem dowiedzieć u źródła. To że trzeszczy nic nie zmienia, ale cisza na pewno daje jakiś tam komfort psychiczny.

Za wielki nie jestem wiec pewnie się zmieścimy z zonką i synkiem i bedzie w miare komfortowo bo to i tak głównie do miasta.

Napisano
  • Autor

> porównując mamy matiza, a clio to przepaść dzieli oba auta jeżeli chodzi o tapicerkę

Może dlatego że w matizie to lekkie tanie plastiki, a w clio to nie wiem.

Napisano

> Może dlatego że w matizie to lekkie tanie plastiki, a w clio to nie wiem.

tam też są tanie ale tu masz kawałek szmaty, tu inny kolor "plastiku"- po prostu jakoś tak przyjemniej wink.gif

Co do miejsca, żony jest wersja 3 drzwiowa, córa za mną /ośmiolatka/ mieści się spokojnie ale ja z nimi sporadycznie jeżdżę.

Napisano
  • Autor

> tam też są tanie ale tu masz kawałek szmaty, tu inny kolor "plastiku"- po prostu jakoś tak

Dziekuje Ci bardzo za pomoc, chyba bede sie rozglądał powoli za clio ale z silnikiem 1.2l 60km bez super wyposazenia bo i tez takie auto ma zastapic (60 koni w bieda wersji). Pozdrawiam.

PS na koniec: Czy taki silnik da się zagazować z dobrym efektem, czy te silniki raczej słabo działają z gazem?

Napisano

> Nie ładnie odpowiadać pytaniem na pytanie, masz zamiar zaczepiać to proszę nie w tym wątku .

Przepraszam

> Ps. W 10 letnim matizie plastki mi nie trzeszczały, a że sam sobie mogę wyeliminować, to to wiem.

W renówce trzeszczą, ale bez przesady.

Napisano

> na forum clio są s LPG i nie narzekają.

> Brat ma takiego golasa 1.2 60KM i po mieście do 7 litrów noPB mu zjada

potwierdzam, 7L jeszcze nie przekroczyłem nie szczypiąc się zbytnio z oszczednością

Napisano
  • Autor

> na forum clio są s LPG i nie narzekają.

> Brat ma takiego golasa 1.2 60KM i po mieście do 7 litrów noPB mu zjada

Super mi pomogles, dzieki za poswiecony czas i cenne informacje 20.GIF.

Napisano
  • Autor

> Przepraszam

20.GIF

> W renówce trzeszczą, ale bez przesady.

W megane tez choc malo.

Napisano
  • Autor

> to teraz powodzenia w poszukiwaniach

Nie dziekuje smile.gif.

Napisano

> W megane tez choc malo.

Myślę, że to dużo zależy od konkretnej sztuki.

Ja to autko polubiłem

Napisano

Jakies 2 miesiace temu zakupiłem clio 99r 3d dla kobity.

udało sie kupic dosc ciekawa wersje 1.6 8v si za n iecałe 8000. ogolnie polecam,samochod fajnie skreca,mega hamulce i dość wygodny w środku. może z tyłu nie ma za duzo miejsca no ale to nie bmw 7.

Jedyne trzeszczenie pojawiło sie ostatnio przy -15 skrzypi szyberdach,poza tym "cisza jak w kosciole".

Napisano

> rdzewieje

> psuje się

Kolego, skąd masz takie doświadczenia ?

Ja mam Punto od nowości co mu w czerwcu stuknie 10latek.

Nic z tego co napisałeś nie występuję, autko całkowicie bezawaryjne, rdzy jakoś jeszcze nie zauważyłem....., prowadzi się wyśmienicie, city nie używam.

Nie wiem skąd ludzie takie bzdety mogą pisać, nie mając o tym pojęcia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.