Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mycie auta a -11

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje umyć auto. W sobote kupiec je odbiera a wygląda tragicznie. Można przymierzyć sie do umycia czy odpuścić.

Generalnie nikt się nie obrazi że brudne a z drugiej strony trochę wstyd.

Jak już myć to na ręcznej z suszeniem, czy jechac na automat (np na stację).

Napisano

Myjnia ręczna z dokładnym wytarciem oraz osuszeniem samochodu ok.gif Zimą myję tylko na takiej - trochę drogo, ale efekt claps.gif

Napisano

Zlecić mycie z suszeniem przesmarowaniem zamków ect ,czyli full opcja w jakiejś myjni ok.gif

Napisano

> Potrzebuje umyć auto. W sobote kupiec je odbiera a wygląda tragicznie. Można przymierzyć sie do

> umycia czy odpuścić.

> Generalnie nikt się nie obrazi że brudne a z drugiej strony trochę wstyd.

Nic nie stoi na przeszkodzie, tylko że jak umyjesz ręcznie to będzie wyglądać tak:

frozen_car_photos001--500x330.jpg

wink.gif

> Jak już myć to na ręcznej z suszeniem, czy jechac na automat (np na stację).

Na ręcznej z suszeniem nigdy nie byłem, automat wydaje się być ok - kiedyś umyłem, ale był mniejszy mróz i wszystko było ok.gif.

Napisano

Ja na początku tych mrozów właśnie przy -10 st. umyłem na Robowashu (automat). Jedyne co zrobiłem, to po dojechaniu do pracy (10 min. po myciu, parking pod chmurką) otworzyłem wszystkie drzwi + klapę na ~2 min. Żadnych efektów ubocznych nie zaobserwowałem, nic nie zamarzło.

Napisano

zwykły automat z szuszeniem najtańsza opcja i gotowe. Nic mu się nie stanie wink.gif

Napisano

Ja myłem w poniedziałek na ręcznej, żadnych skutków ubocznych, wszystko działa i autko czyste.

Napisano

Ja jak myję w zimie to tylko automatyczna + otwieram drzwi i tylna klape i przecieram wnęki szmatką. Jeszcze nigdy nic nie przymarzło wink.gif

Napisano

Myłem ostatnio przy -12, tylko w ciągu dnia było słonecznie więc osuszył się dość szybko. Zaraz po umyciu wytarcie uszczelek, a wieczorem profilaktycznie smarowanie uszczelek i zamku. I cały tydzień jeżdżę czystym autem claps.gif

Napisano

> Myłem ostatnio przy -12, tylko w ciągu dnia było słonecznie więc osuszył się dość szybko. Zaraz po

> umyciu wytarcie uszczelek, a wieczorem profilaktycznie smarowanie uszczelek i zamku. I cały

> tydzień jeżdżę czystym autem

Ale jak to sie ma do szyb? Jak przywalisz takim ciepłym strumieniem nie pęknie mi szyba?

Napisano

> Ale jak to sie ma do szyb? Jak przywalisz takim ciepłym strumieniem nie pęknie mi szyba?

latem przy upale moje auto stał zamkniete na mega słońcu.Dzieci bawiąc się polały zminą wodą taka ze studni głebinowej z węża. Przednia pękła od razu.

Napisano

> Ale jak to sie ma do szyb? Jak przywalisz takim ciepłym strumieniem nie pęknie mi szyba?

Ryzyko zawsze jest. Samochód był w miarę zagrzany. Woda w myjni automatycznej ciepła, ale nie gorąca. Tylko na dole drzwi mi podmarzły przez moment, ale słońce rozpuściło. Chociaż raz nie mogę narzekać, że przez ciemny kolor mocno nagrzewa się wnętrze devil.gif

Napisano

> Potrzebuje umyć auto. W sobote kupiec je odbiera a wygląda tragicznie. Można przymierzyć sie do

> umycia czy odpuścić.

Myłem przy -7. Woda zamarzła na samochodzie. Ale wstawiłem do garażu i wysechł ok.gif

Masz garaż ogrzewany?

Napisano

Bartek, pojedz do pasazu grunwaldzkiego, zostaw auto do umycia i pojdz do kina lub na zakupu - po powrocie bedzie umyte i wysuszone, posmarujesz uszczelki i gitara grinser006.gif

Napisano

Witam serdecznie.

Od lat i ponad miliona km. myję wszystkie auta niezależnie od warunków w myjni automatycznej z suszeniem. Nic nie otwieram, nic nie wycieram. Nigdy nie miałem żadnych problemów. Nawet przy -27st.C.

Pozdrawiam.

Napisano

z rozwagą

przy tych mrozach moze byc problem- a CI zadna myjna nie osuszy w 100%. Jesli masz garaz z temp pow 0 to ok jak nie to umyc przed południem i zostawic na słoncu..szczególną uwagę zwrócić oczywiscie na drzwi - klape i wlew paliwa. W volvinie miałem problem juz kiedys potem z otwarciem klapki wlewu - bolec od otwierania zamarzł

Pare lat temu umyłem wtedy leosia przy -17 na myjni z suszeniem i niestety do odwilzy były jazdy z zamkami- jak sie nie rozgrzało wnętrze to centralny nie chciał zamykać prawych drzwi

Napisano

> umycia czy odpuścić.

Ja dzisiaj umyłem przy -17 na automacie (mimo że piszą że nie działa przy -10), to jednak jak kierowcy szybko nie otwierają bez sensu drzwi do myjni, to ta na BP dzisiaj działała. Później zabezpieczyłem uszczelki i jest gites. Nic złego się nie stało

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.