Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oleje z Allegro

Featured Replies

Napisano

Witam czy macie jakieś doświadczenie z olejami z Allegro?Pytam bo olej który mnie interesuje na Allegro jest tańszy niż ten sam w InterCarsie o 40 zł...a to dużo biorąc pod uwagę cenę.Konkretnie chodzi o taki olej

Możliwe że to jakiś wałek czy może InterCars przesadził z marżą?A może ktoś zna ten sklep w Tychach?

Co sądzicie o kupowaniu oleju w Allegro?

ps;zastanawiam się czy gra warta świeczki,żeby nie bylo z olejami tak jak z tą solą "spożywczą" zlosnik.gif

Napisano

> Witam czy macie jakieś doświadczenie z olejami z Allegro?Pytam bo olej który mnie interesuje na

> Allegro jest tańszy niż ten sam w InterCarsie o 40 zł...a to dużo biorąc pod uwagę

> cenę.Konkretnie chodzi o taki olej

> Możliwe że to jakiś wałek czy może InterCars przesadził z marżą?A może ktoś zna ten sklep w

> Tychach?

> Co sądzicie o kupowaniu oleju w Allegro?

> ps;zastanawiam się czy gra warta świeczki,żeby nie bylo z olejami tak jak z tą solą "spożywczą"

ja od lat kupuje w sklepie który wystawia sie na allegro ale istniejący w rzeczywistości

kupiłem w sumie z 50l oleju różnej maści i nie mogę nic złego powiedzieć

zresztą wielu z AK w tym sklepie kupuje

Napisano

> Witam czy macie jakieś doświadczenie z olejami z Allegro?Pytam bo olej który mnie interesuje na

> Allegro jest tańszy niż ten sam w InterCarsie o 40 zł...a to dużo biorąc pod uwagę

> cenę.Konkretnie chodzi o taki olej

> Możliwe że to jakiś wałek czy może InterCars przesadził z marżą?A może ktoś zna ten sklep w

> Tychach?

> Co sądzicie o kupowaniu oleju w Allegro?

> ps;zastanawiam się czy gra warta świeczki,żeby nie bylo z olejami tak jak z tą solą "spożywczą"

nie wiem jak tamten ale ten sklep jest pewny. Mój znajomy jest szefem i wszystko prosto od producentów kupują w gigantycznych ilościach

Napisano

w takiej cenie to nawet aso w totalu nie kupi tego oleju.

imho parę miesięcy temu w rybniku rozmontowano szajkę która fałszowała olej silnikowy.

Napisano

Ja kupuję:) Oryginalny GM, z odbiorem osobistym w sklepie w Białymstoku 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Intercars wcale nie jest tani dla klienta indywidualnego

Nie tylko dla indywidualnego. A szczególnie oleje ...

Napisano
  • Autor

> Intercars wcale nie jest tani dla klienta indywidualnego

wiem ale mam cenę z upustem i mimo to drogo...

Napisano
  • Autor

> w takiej cenie to nawet aso w totalu nie kupi tego oleju.

> imho parę miesięcy temu w rybniku rozmontowano szajkę która fałszowała olej silnikowy.

palacz.gif czy możesz czymś poprzeć teorię wink.gif

Napisano
  • Autor

> nie wiem jak tamten ale ten sklep jest pewny. Mój znajomy jest szefem i wszystko prosto od

> producentów kupują w gigantycznych ilościach

no i tutaj cena "bliższa prawdy"...

Napisano

> czy możesz czymś poprzeć teorię

Jak dla mnie, oleje z allegro, to podpadziochy. Mam dobry upust na oleje w pewnej hurtowni motoryzacyjnej i porównując z allegro, przepłacam około 15 %, a gdzie jeszcze zarobek sprzedającego w internecie, jego prowizja od sprzedaży, koszt wystawienia aukcji?

Mało tego, jestem partnerem Shella i dostaję w dobrej cenie olej prosto od dystrybutora, czasami zdarza się promocyjny strzał ustalony w samych rozlewniach (za granicą kraju) i nawet wtedy ten olej jest dla mnie droższy, niż na allegro.

Napisano

> Jak dla mnie, oleje z allegro, to podpadziochy. Mam dobry upust na oleje w pewnej hurtowni

> motoryzacyjnej i porównując z allegro, przepłacam około 15 %, a gdzie jeszcze zarobek

> sprzedającego w internecie, jego prowizja od sprzedaży, koszt wystawienia aukcji?

Wystarczy kupić za granicą, odebrać VAT i masz jeszcze zysk.

Napisano

> Wystarczy kupić za granicą, odebrać VAT i masz jeszcze zysk.

Wiesz, kiedyś byłem za granicą i u sąsiadów za Odrą mineralny Castrol kosztował tyle, co w Polsce syntetyk.

Zresztą proszę, obalamy mit tanich olejów z zachodu link

4 litry za 32 EUR na ebaju grinser006.gif, za tyle, to ja w hurtowni u nas mogę kupić i jeszcze na filtr zostanie. Oczywiście wszyscy wiemy, że na allegro ten sam olej będzie za 100 zł.

Napisano

> Wystarczy kupić za granicą, odebrać VAT i masz jeszcze zysk.

A to w Polsce można nie płacić VAT-u handlując olejami na sporą skalę hmm.gif

Napisano

niestety ma racje, oleje w polskim przedstawicielstwie sa drozsze niz na allegro... jutro moge spojrzec za ile Ci ten olej moge sprzedac..

Napisano

> nie wiem jak tamten ale ten sklep jest pewny. Mój znajomy jest szefem i wszystko prosto od

> producentów kupują w gigantycznych ilościach

A ja u nich kupilem kiedys motula i delikatnie mowiac nie bylem zadowolony angryfire.gif

Napisano

Mogę śmiało polecić TEGO sprzedawcę. Kiedyś zagłębiałem się w temat i mam pewność że mają wszystko oryginalne ok.gif

Napisano

> Mogę śmiało polecić TEGO sprzedawcę. Kiedyś zagłębiałem się w temat i mam pewność że mają wszystko

> oryginalne

Kupowalem u niego kilka razy oleje Motula i filtry, ale kurcze nie bardzo wychodzi mu wystawianie komentarzy. Rzadko to robi, pewno ma za duzo roboty zlosnik.gif

Napisano

> Kupowalem u niego kilka razy oleje Motula i filtry, ale kurcze nie bardzo wychodzi mu wystawianie

> komentarzy. Rzadko to robi, pewno ma za duzo roboty

Jak większość takich sprzedawców, pewnie wystawia hurtowo raz na jakiś czas wink.gif

Napisano

> Mogę śmiało polecić TEGO sprzedawcę. Kiedyś zagłębiałem się w temat i mam pewność że mają wszystko

> oryginalne

potwierdzam-sam u nich kupuje

Napisano

> A ja u nich kupilem kiedys motula i delikatnie mowiac nie bylem zadowolony

a co sie działo ?

Napisano

Od sprawdzonych sprzedawców śmiało możesz kupować, ja kupowałem wielokrotnie często po 3-4 bańki od razu, parę razu od gościa z Berlina co na allegro sprzedaje.

Napisano

> a co sie działo ?

Odebralem osobiscie itp. Po jakims czasie natknalem sie na link w ktorym prezentowano podrobionego motula, poszedlem do garazu po banke, porownalem ze zdjeciami z neta i yikes.gif

Bralem od nich wczesniej i bylo ok a ten taki mi sie trafil, pozniej niby juz nie sprzedawali motula bo im sie nie oplacalo - uslyszalem ze taniej na allegro jest i juz nie maja :/ Paragon gdzies posialem bo bym poszedl reklamowac, a tak zaraz po moim odkryciu zmienilem olej na inny ...

Napisano
  • Autor

> Jak dla mnie, oleje z allegro, to podpadziochy. Mam dobry upust na oleje w pewnej hurtowni

> motoryzacyjnej i porównując z allegro, przepłacam około 15 %, a gdzie jeszcze zarobek

> sprzedającego w internecie, jego prowizja od sprzedaży, koszt wystawienia aukcji?

> Mało tego, jestem partnerem Shella i dostaję w dobrej cenie olej prosto od dystrybutora, czasami

> zdarza się promocyjny strzał ustalony w samych rozlewniach (za granicą kraju) i nawet wtedy

> ten olej jest dla mnie droższy, niż na allegro.

...i twój post utwierdza moje podejrzenia...nie chcę ryzykować zalania mojego wrażliwego zlosnik.gif silnika jakimś mazutem...

Napisano

W Chinach można kupić dużo bardziej skomplikowane podróbki, niż plastikowa bańka z olejem. Jakość wykonania podróbki jest wprost proporcjonalna do ceny. Tak więc, moim zdaniem kwestia zamówienia podróbki dowolnego markowego oleju jest jak najbardziej możliwa. Przy odpowiednim pułapie cenowym będzie to olej o dość przyzwoitych parametrach i będzie wielokrotnie tańszy od oryginału. Widzę zupełnie inny problem - w jaki sposób wprowadzić to do obrotu w UE?

Napisano

> W Chinach można kupić dużo bardziej skomplikowane podróbki, niż plastikowa bańka z olejem. Jakość

> wykonania podróbki jest wprost proporcjonalna do ceny. Tak więc, moim zdaniem kwestia

> zamówienia podróbki dowolnego markowego oleju jest jak najbardziej możliwa. Przy odpowiednim

> pułapie cenowym będzie to olej o dość przyzwoitych parametrach i będzie wielokrotnie tańszy od

> oryginału. Widzę zupełnie inny problem - w jaki sposób wprowadzić to do obrotu w UE?

Ja jeżdżę na olejach Orlen lub Lotos, nie przepłacam za potężne kampanie marketingowe, oleje Polskich producentów są najwyższej jakości (na światowym poziomie) jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać.

Napisano

> Ja jeżdżę na olejach Orlen lub Lotos,

Z moich obserwacji wyszło że Orlen Platinum 10W40 jest syfiasty w porównianiu do Castrol Magnatec 10W40, Castrol z allegro, a Orlen kupiony na rafinerii w firmowym sklepiku "Szejk".

Castrol o wiele lepiej "myje" silnik i dłużej trwa jego zczernienie...

również w zimie na Castrolu auto lepiej kręci rozrusznikiem przy podobnych mrozach... i nie wytrąca się pod korkiem i w odmie tyle majonezu co na Orlenie...

Napisano

> Ja jeżdżę na olejach Orlen lub Lotos, nie przepłacam za potężne kampanie marketingowe, oleje

> Polskich producentów są najwyższej jakości (na światowym poziomie) jeśli nie widać różnicy to

> po co przepłacać.

W trakcie tej zimy natknąłem się na podróbkę oleju Orlen 5W40. Kupiony litr na dolewki. Po lekko mroźnej nocy z oleju leżącego w bagażniku zrobiło się glutowate masełko. Sprzedawca zarzeka się że olej jest od legalnego dystrybutora.

Napisano

> W trakcie tej zimy natknąłem się na podróbkę oleju Orlen 5W40. Kupiony litr na dolewki. Po lekko

> mroźnej nocy z oleju leżącego w bagażniku zrobiło się glutowate masełko. Sprzedawca zarzeka

> się że olej jest od legalnego dystrybutora.

Ile było mrozu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.