Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mercedes W210 2000benzyna 1996 czy kupić?

Featured Replies

Napisano

> Jak się jeżdzi subaru to od tego jego pięknego dzwieku mózg przestaje pracować .

Jeżdżenie AMG powoduje problemy z czytaniem ze zrozumieniem?

> Bardzo chętnie bym posłuchał różnic w dzwieku silnika - układu wydechowego PB vs LPG

Nie wiem czy znajdziesz. Natomiast znajdziesz różnice w dźwięku silnika samochodu, którego właścicielem jest taki co go stać od takiego co go nie stać. A przecież wszystkich posiadaczy lpg stać tylko oszczędzają.

Napisano

> Nie wiem czy znajdziesz. Natomiast znajdziesz różnice w dźwięku silnika samochodu, którego

> właścicielem jest taki co go stać od takiego co go nie stać. A przecież wszystkich posiadaczy

> lpg stać tylko oszczędzają.

Nie, nie, nie. Chodzi nie o oszczędzanie, tylko o ekologię skromny.gif

Napisano

> Jeżdżenie AMG powoduje problemy z czytaniem ze zrozumieniem?

hehe.gifsciana.gif

> Nie wiem czy znajdziesz. Natomiast znajdziesz różnice w dźwięku silnika samochodu, którego

> właścicielem jest taki co go stać od takiego co go nie stać. A przecież wszystkich posiadaczy

> lpg stać tylko oszczędzają.

Nie mam nie miałem nie zamierzam mieć instalacji LPG w żadnym pojezdzie.

Co nie zmienia postaci rzeczy iż generalizowanie że jak ktoś ma LPG to nie dba o auto jest bardzo dużym nadużyciem !

Osobiście znam gościa który jeżdzi Audi S6 z lpg a auto jest w idealnym stanie mechanicznym a do wyglądu auta podchodzi w sposób autodetailingowy !

Dalej nie widzę związku z dżwiękiem silnika

Napisano
  • Autor

> Super jak będzie w PL pochwal się i wklej fotki

okej, jak będzie w PL to zamieszcze na 100%.

Dziś poszły papiery do wyrejestrowania we włoszech, a że robię to przez agencję to zejdzie kilka dni, do tego święta, tak więc jak będą gotowe na 15 to będzie dobrze.

Napisano
  • Autor

> Nie mam nie miałem nie zamierzam mieć instalacji LPG w żadnym pojezdzie.

> Co nie zmienia postaci rzeczy iż generalizowanie że jak ktoś ma LPG to nie dba o auto jest bardzo

> dużym nadużyciem !

> Osobiście znam gościa który jeżdzi Audi S6 z lpg a auto jest w idealnym stanie mechanicznym a do

> wyglądu auta podchodzi w sposób autodetailingowy !

> Dalej nie widzę związku z dżwiękiem silnika

Ja miałem UNO 1.4 na LPG i powiem tak, że nigdy już nie chcę mieć auta na to paliwo.

W zimie, w mieście paliło ok 20litrów LPG, odpowiednio benzyny 9-11(w lecie nie wiem jak paliło ponieważ nim nigdy nie jeździłęm od marca do listopada auto stało w krzakach i czekało na zimę). Jak się wyjechało na trase to mieściło się w okolicach 8litrów LPG. Było na regulacji nic nie pomagało. Nadmieniam że auto było regularnie serwisowane, elementy eksploatacyjne wymieniane tak jak Bóg przykazał. Co do dźwięku silnika to chodził mniej więcej tak samo na LPG jak i PB. Napewno na PB miał lepszego buta.

Koszto (w mieście) 100km

LPG=2.8 x 20= 56zł

PB= 5.9 x 11= 64,9zł

-------

8.9zł na korzyść LPG na każdych 100km. Moim zdaniem gra nie warta świeczki.

Jeszcze w moim przypadku ponieważ testowałem, na każde 2 zbiorniki gazu auto zużywało na rozpałekę 6litrów benzyny. Tak więc koszt przejechania 100km był wyższy niż na samej benzynie.

Do minusów auta z gazem mogę zaliczyć.

-brak miejsca na koło zapasowe

-częstrze wymiany kabli WN i świec

-problemy z odpaleniem na mrozie (miałęm starą instalacje która przełączała na LPG pod wpływem obrotów silnika)

-okresowe czyszczenie parownika.

-zakaz wjazdu na niektóre parkingi

Tak więc w moim przypadku LPG mi się nie opłaca. Natomiast jak ktoś robi trasy, i tankujes LPG i gasi dopiero jak się ono skończy wtedy, koszt przejechania 100km, jest mniejszy nawet w stosunku do miałęgo diesla.

Napisano

> Ja miałem UNO 1.4 na LPG i powiem tak, że nigdy już nie chcę mieć auta na to paliwo.

> W zimie, w mieście paliło ok 20litrów LPG,

Musiało być coś zepsute, naprawdę. Uniakiem z takim silnikiem na lpg przejechałem już ponad 100 tys. km. i takiego spalania nie pamiętam. Przy rozregulowanym totalnie lpg o ile sobie dobrze przypominam raz czy dwa doszło do 15 litrów, ale po regulacji wróciło do standardowego 8 - 9,5 l/100km.

Tak więc jestem w szoku gdy piszesz o 20 litrach i o tym, że instalacja była sprawna, bo przy tym spalaniu - z własnego doświadczenia mogę zaryzykować tezę, że na pewno nie była.

> Jeszcze w moim przypadku ponieważ testowałem, na każde 2 zbiorniki gazu auto zużywało na rozpałekę

> 6litrów benzyny. Tak więc koszt przejechania 100km był wyższy niż na samej benzynie.

> Do minusów auta z gazem mogę zaliczyć.

> -brak miejsca na koło zapasowe

Zdecydowanie tak

> -częstrze wymiany kabli WN i świec

Hmm... Czy ja wiem? Nie wiem jak byłoby na samej benzynie, ale na lpg są to koszty niezauważalne w moim przypadku.

> -problemy z odpaleniem na mrozie (miałęm starą instalacje która przełączała na LPG pod wpływem

> obrotów silnika)

Też taką mam i problemy z odpaleniem nie występują.

> -okresowe czyszczenie parownika.

To chyba w ogóle nie było robione (chyba że przy okazji jakiejś regulacji - w każdym razie jeśli tak, to koszt dodatkowy pomijalny)

> -zakaz wjazdu na niektóre parkingi

Da się z tym żyć.

> Tak więc w moim przypadku LPG mi się nie opłaca.

Przy takim spalaniu absolutnie lpg nie miało sensu.

Napisano

> Ja miałem UNO 1.4 na LPG i powiem tak, że nigdy już nie chcę mieć auta na to paliwo.

ja też tak mówiłem po lanosie z lpg bo szybko pojawily sie z lpg problemy, ale to była II generacja, teraz w fiacie skusilem sie na sekwencje i co.. i dupa po pol roku kazalem zdejmowac gosciowi instalacje, niestety trzeba miec naprawde dobrego goscia od lpg, zeby to dzialalo ok, a wiekszosc to partacze i naciągacze

Napisano

> Nie będę się rozpisywał co i jak, ale one naprawdę gniją (nie rdzewieją tylko GNIJĄ) i to ich

> głowny problem

niestety to prawda, kumpel ma E420 - straszliwie gnije

aczkolwiek drugi kumpel ma poliftowe E220CDI i ten akurat jest zdrowy - widać nie ma reguły

w każdym razie wolałbym za tą kasę zdrowe W124

Napisano

> W zimie, w mieście paliło ok 20litrów LPG,

to fajnie - mi tyle gazu pali E32 jak jeżdżę całkiem żwawo - przy "kapelusz mode" da radę zejść do 15-16l po Krakowie. Więc raczej miałeś coś nie tak z autem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> to fajnie - mi tyle gazu pali E32 jak jeżdżę całkiem żwawo - przy "kapelusz mode" da radę zejść do

> 15-16l po Krakowie. Więc raczej miałeś coś nie tak z autem

jest taka szansa, ale miałem go już naprawdę dość.psuł się co tydzień, fakt części tanie jak woda, ale po zsumowaniu miesięcznie wychodziło te 200-300zł. Tylko dlaczego na trasie palił 8litrów paliwa do zapalniczek, a w mieście takie cyry wyprawiał? zresztą historia, pozbyłęm się bubla, i mam awers...albo rewers do LPG smile.gif

Napisano

Musiałeś mieć felerną instalację. Na LPG przejechałem obecnym autem 115 tys na jednych (oryginalnych) kablach (mają już ponad 200 tys za sobą), komplecie świec platynowych, parownika nie czyściłem jeszcze. 20 litrów moge spalić ale goniąc równe 200 po autostradzie. Aha - niemieckiej autostradzie. hehe.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> Super jak będzie w PL pochwal się i wklej fotki

Auto przyjechało już do PL. Jest już zarejestrowane. Zdjęcia robione kalkulatorem...cyfrówka mi padła. Środka nie robiłem bo pikseloza się robiła.Haka ja montowałem już w PL.

z wyposażenia ma;

- skórę

- dwustrefowy climatronic

- czujnik deszczu

- cztery elektryczne szyby

- centralny zamek (który nie działa ponieważ kluczyk muszę wymienić)

- schowek chłodzony

- pakiet avantgarde (obniżone zawieszenie, niebieskie szyby, 16 calowe alusy)

Tak jak obiecałem wrzucam fotki. Jak się podoba ??

46cc9c694fbc314em.jpg

61af3ef612db26e7m.jpg

ba2f2c4b8fb36b31m.jpg

9cdfb81407bc9073m.jpg

a48b00022f04529dm.jpg

55d1531d2d11432cm.jpg

Napisano

> Wg mnie niewarto. Za te pieniądze są na allegro naprawdę Topowe wersje wyposażenia lub E50 (AMG).

> Najtanszy ulep zaczynają sie od 5000zł (al eto trupy). Wydaje mi się że realna wartość

> takiego mietka to jakieś 10-12 tysięcy złotych max. Wieć jak kupisz za 15 to sporo stracisz.

> Wolał bym kupić BMW seri 7

Ale koledze chodzi o konkretny samochód, zna jego historie itd. O ile jest prawdziwa i potrzebny mu taki właśnie samochód to uniknie wątpliwej przyjemności przebierania w 16 letnich po dziadkowych bmw, mietkach i innych igiełkach z niemcowni po polskiej kuracji u paganiniego szlifierki.

Napisano

> Auto przyjechało już do PL. Jest już zarejestrowane. Zdjęcia robione kalkulatorem...cyfrówka mi

> padła. Środka nie robiłem bo pikseloza się robiła.Haka ja montowałem już w PL.

> Tak jak obiecałem wrzucam fotki. Jak się podoba ??

Elegancki.

Napisano
  • Autor

> Elegancki.

dziękuję:))

oryginalne avantgarde. naprawdę jest ładny. jak patrze na inne to ten jest piękniejszy...ale moja opinia chyba nie jest obiektywna :D

Napisano
  • Autor

> Twoja nie ale moja już bardziej - ładny gratulacje i bezawaryjności

dzięki.

dopiero się "go" uczę smile.gif) i oswajam :D

Napisano

> Auto przyjechało już do PL. Jest już zarejestrowane. Zdjęcia robione kalkulatorem...cyfrówka mi

> padła. Środka nie robiłem bo pikseloza się robiła.Haka ja montowałem już w PL.

Gratulacje za zakup i wytrwałość w ignorowaniu postów wszelkich "obrzydzaczy".

Na pewno będziesz zadowolony, motor M111 jest bardzo dobry i wbrew opiniom niektórych wyżej wspomnianych, nie jest łasy na paliwo.

Dbaj, jeździj i ciesz się.

Napisano

> dziękuję:))

> oryginalne avantgarde. naprawdę jest ładny. jak patrze na inne to ten jest piękniejszy...ale moja

> opinia chyba nie jest obiektywna :D

Ten samochód traktujesz już jak klasyk, czy kupiłeś do codziennej jazdy?

Napisano
  • Autor

> Ten samochód traktujesz już jak klasyk, czy kupiłeś do codziennej jazdy?

Nie nie to nie jest klasyk smile.gif) zakup zrobiony ze względu na to, że posiadam 5metrowy camping, i nie było czym tego ciągnąć. Przyczepa jest już wiekowa, bo z 1978 roku, ale w środku jest jak nówka. Na zewnątrz kosmety i będzie jak nowa. No i pewnie po to żeby gdzieś tym dalej pojechać, bo po mieście to tym nie bardzo smile.gif z Włoch jak jechał na klimie wyszedł 7,2 litr na 100. w mieście pewnie wyjdzie w okolicach 12 litrów.

Napisano
  • Autor

> Jak komfort podróżowania, jest tapczan?

hehe no jest tapczan smile.gif) po przejechaniu 1400kilometrów, wysiadasz z niego tak samo wypoczęty jak po przejechaniu 5kilometrów. Nie podejrzewałem, że to auto jest tak wygodne. Potem wrzucę, zdjęcia wnętrza jak będzie lepszy aparat. Bo środek nie jest wogóle zniszczony...nawet nie ma przetarć.

Napisano

> Jest do kupienia taki samochód. Po sprowadzeniu do PL wyjdzie w okolicach 15tyś. Auto nigdzie nie

> poobdzierane z wiarygodnym przebiegiem 164kkm. Nadwozie sedan w wersji avantgarde.

> Czy warto kupować takie auto?

> Również nie ma rdzy. Silnik, oraz most suchy brak wycieków.

> Auto do przyprowadzenia z włoch.

> Jak z awaryjnością tego auta? co go boli (prócz blach) ? drogi w serwisowaniu?

15 tysi za 16 letniego sztrucla ... ja bym nie kupił crazy.gif

Napisano

> pakiet avantgarde (cokolwiek to znaczy)

Musisz pamietac, ze avangarde jest obnizony, chyba o 2,5 cm

Do sedanow tej serii zaden producent nie przewiduje haka (tak jak do AMG)

Co innego jest kombi bo ma NIVO, wiec bedziesz musial uwazac.

Napisano

> Tak jak obiecałem wrzucam fotki. Jak się podoba ??

Bardzo ladnie wygada, pogratulowac smile.gif

dlaczeko nie zamonowales haka z chowanym gniazdem ?

Napisano
  • Autor

> Zapodaj jakieś foto tej przyczepki.

W śroku czy na zewnątrz?

Napisano
  • Autor

> Musisz pamietac, ze avangarde jest obnizony, chyba o 2,5 cm

> Do sedanow tej serii zaden producent nie przewiduje haka (tak jak do AMG)

> Co innego jest kombi bo ma NIVO, wiec bedziesz musial uwazac.

Steinhof przewiduje hak do tej wersji, nawet dedykowany temu modelowi. przynajmniej tak jest napisane na tabliczce znamionowej haka (Mercedes W210). A powiem Ci szczerze, że nie wiedziałem do tej chwili że są haki z chowanym gniazdem. Wydaje mi się to na chwilę obecną za fanaberie, bo to gniazdo tak naprawdę w niczym nie przeszkadza smile.gif

Napisano

mam 2001 rocznik i rdzewieje niestety, na początku były problemy z elektorniką - zaniedbania poprzedniego właściciela, po ogranięciu już ponad 4 lata śmiga bezawaryjnie - silnik 2.2dci 143 plus mały wirus shocked.gif i dopiero takie auto jedzie w miarę przyjemnie, ze względu na wysoki moment masz dużą elastyczność i nieduże spalanie.

2.0 benzyna wg mnie bez sensu - będzie dużo palił a osiągi będą ogólnie gorsze niż w t.dieslu, jest to model sprzed liftingu więc nie będzie naszpikowany jeszcze "elektroniką" więc z tzw. awaryjnością nie powinno być tragedii ale 15 tys. za 96 rok to naprawdę przesadna cena no.gif

Jak juz chcesz W210 bo względem komfortu, wyciszenia i jakości materiałów - zdecydowanie warto ok.gif to może lepiej znaleźć jakiś tani egzemplarz, dobrego mechanika i auto powoli sobie doprowadzić do bdb stanu. Ogólnie fajne auto, ale biorąc ten model globalnie przy W124 pod względem awaryjności wypada blado... i to rdzewienie angryfire.gif

Napisano

> generacja, teraz w fiacie skusilem sie na sekwencje i co.. i dupa po pol roku kazalem

> zdejmowac gosciowi instalacje, niestety trzeba miec naprawde dobrego goscia od lpg, zeby to

> dzialalo ok, a wiekszosc to partacze i naciągacze

jak sie robi w szopie zamiast w profesjonalnym zkaładzie to sa tego skutki.

Masz silnik co petli wtryski w srednim zakresie obrotów wiec trzeba dobrego gazownika, sterownika i szybkich wtryskiwaczy.

Napisano

> Ale koledze chodzi o konkretny samochód, zna jego historie itd. O ile jest prawdziwa i potrzebny mu

> taki właśnie samochód to uniknie wątpliwej przyjemności przebierania w 16 letnich po

> dziadkowych bmw, mietkach i innych igiełkach z niemcowni po polskiej kuracji u paganiniego

> szlifierki.

Auto trzeba umiec kupować i nadal podtrzymuje moje zdanie. inna sprawa że mi się te auta wogle nie podobaja. Jak go widze to brakuje mi tylko koguta na dachu TAXi.

Napisano

> Steinhof przewiduje hak do tej wersji, nawet dedykowany temu modelowi. przynajmniej tak jest

> napisane na tabliczce znamionowej haka (Mercedes W210). A powiem Ci szczerze, że nie

> wiedziałem do tej chwili że są haki z chowanym gniazdem. Wydaje mi się to na chwilę obecną za

> fanaberie, bo to gniazdo tak naprawdę w niczym nie przeszkadza

to jest proste, jezeli ta blaszka od gniazda nie jest przyspawana na stale.

ja mam hak f-my auto-hak.

Ta blaszka jest przykrecana na srube ze sprezynka.

Sruba jest mocno scisnieta ale blaszke mozesz przesuwac gora -> dol.

Napisano
  • Autor

> to jest proste, jezeli ta blaszka od gniazda nie jest przyspawana na stale.

> ja mam hak f-my auto-hak.

> Ta blaszka jest przykrecana na srube ze sprezynka.

> Sruba jest mocno scisnieta ale blaszke mozesz przesuwac gora -> dol.

blaszka jest przykręcona, ale jak odkręcam "kule" to blaszka spada, nie ma tam sprężyny czy czegoś innego.

a zdjęcia przyczepy zrobię jutro smile.gif

Napisano
  • Autor

> mam 2001 rocznik i rdzewieje niestety, na początku były problemy z elektorniką - zaniedbania

Ja mam ideała, od pierwszego właściciela smile.gif

> poprzedniego właściciela, po ogranięciu już ponad 4 lata śmiga bezawaryjnie - silnik 2.2dci

> 143 plus mały wirus i dopiero takie auto jedzie w miarę przyjemnie, ze względu na wysoki

> moment masz dużą elastyczność i nieduże spalanie.

Przy moich rocznych przebiegach diesel mija się z celem. szukałem auta idealnego, a że łatwiej trafić benzyniaka...no cóż. Koszt serwisu dużo wyższy.

> 2.0 benzyna wg mnie bez sensu - będzie dużo palił a osiągi będą ogólnie gorsze niż w t.dieslu,

Prawdopodobnie może i osiągi będą gorsze, ale jak jechał z włoch to na klimie przy prędkości ciutke powyżej dopuszczalnej autostradowej wyszedł w 7,2litr na 100. w mieście podejrzewam że 12 nie przekroczy. 2.2 Diesel, jest troszke za mały do tego auta (opinia wyczytana w sieci) podobno najlepszy to jest od 2.9D w góre. natomiast ten 2 litrowy benzyniak wszyscy chwalili (też w sieci, za nieśmiertelnośc i osiągi jak i na mały apetyt na paliwo).

> to model sprzed liftingu więc nie będzie naszpikowany jeszcze "elektroniką" więc z tzw.

> awaryjnością nie powinno być tragedii ale 15 tys. za 96 rok to naprawdę przesadna cena

dokładnie wyszedł 16500zł

no, elektroniki to nie ma za wiele.

> Jak juz chcesz W210 bo względem komfortu, wyciszenia i jakości materiałów - zdecydowanie warto to

> może lepiej znaleźć jakiś tani egzemplarz, dobrego mechanika i auto powoli sobie doprowadzić

> do bdb stanu. Ogólnie fajne auto, ale biorąc ten model globalnie przy W124 pod względem

> awaryjności wypada blado... i to rdzewienie

no W124 lepszy. napewno trwalszy. A co do Twojego pomysłu, to raczej mija się z celem zakup "rozjebołka", koszt blacharki i doprowadzenie wszystkiego do ideału wyjdzie więcej niż te 16,5kzł, a tu za te pieniądze mam ideała, jeszcze tylko w kluczyk muszę zainwestować. Auto nie ma ani grama rdzy, środek jest w idealnym stanie nigdzie nie ma śladów przetarć ani nic. i zostało kupione nie od handlarza tylko od pierwszego właściciela smile.gif) Jak za ten rocznik mało nie jest kasy, ale z drugiej strony dużo też nie jest, zwłaszcza że jest ideał.

Kumpel jeździ rowerem za 12tyś. a ja Mercedesem za 16,5kzł :D heh

Napisano

> Ja mam ideała, od pierwszego właściciela

też miałem mieć ideał hehe.gif

> Prawdopodobnie może i osiągi będą gorsze,

nie prawdopodobnie tylko na pewno, takie cdi zjada te 2.0 na każdym kroku, nie mówiąc o wersji 320, która najbardziej pasuje do tego auta. Nie bardzo wiem co mają przebiegi do rzeczy przy zakupie używanego auta

ale jak jechał z włoch to na klimie przy prędkości ciutke

> powyżej dopuszczalnej autostradowej wyszedł w 7,2litr na 100.

nie ma problemów ze spalaniem typu 4,9-5,0 na trasie - masz w załączniku

286001039-kacik.jpg

2.2 Diesel, jest troszke za mały do tego auta (opinia wyczytana w sieci) podobno

> najlepszy to jest od 2.9D w góre.

2.2 diesel bez t fakt bez sensu ale 2.2 cdi to już co innego, 2.9 jest żywotny i właściwie więcej zalet nie widzę - głośny i paliwożerny, nie wiem co ludzie w tym chwalą

natomiast ten 2 litrowy benzyniak wszyscy chwalili (też w

> sieci, za nieśmiertelność i osiągi jak i na mały apetyt na paliwo).

trwałość ok, z tymi osiągami i małym apetytem na paliwo bym polemizował

> dokładnie wyszedł 16500zł

> no, elektroniki to nie ma za wiele.

> no W124 lepszy. napewno trwalszy. A co do Twojego pomysłu, to raczej mija się z celem zakup

> "rozjebołka", koszt blacharki i doprowadzenie wszystkiego do ideału wyjdzie więcej niż te

> 16,5kzł,

nie chodzi mi o rozbitka tylko tani egzemplarz z jakimś problemem typu skrzynia - czasami ludzie oddają takie auta za małe pieniądze bo nie mają kasy na naprawę

> Kumpel jeździ rowerem za 12tyś. a ja Mercedesem za 16,5kzł :D heh

w takim razie bezawaryjności, mam nadzieję, że masz chociaż skórę i automat ok.gif

post-18080-14352516467738_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> też miałem mieć ideał

Ja mam smile.gif

> nie prawdopodobnie tylko na pewno, takie cdi zjada te 2.0 na każdym kroku, nie mówiąc o wersji 320,

Tak 320 też to słyszałem.

> która najbardziej pasuje do tego auta. Nie bardzo wiem co mają przebiegi do rzeczy przy

> zakupie używanego auta

A no niby nie ma. Ale jak masz pewniaka i wiesz że ma tyle przejechane i ani metra więcej to chyba to jest +

> ale jak jechał z włoch to na klimie przy prędkości ciutke

> nie ma problemów ze spalaniem typu 4,9-5,0 na trasie - masz w załączniku

> 2.2 Diesel, jest troszke za mały do tego auta (opinia wyczytana w sieci) podobno

> 2.2 diesel bez t fakt bez sensu ale 2.2 cdi to już co innego, 2.9 jest żywotny i właściwie więcej

> zalet nie widzę - głośny i paliwożerny, nie wiem co ludzie w tym chwalą

> natomiast ten 2 litrowy benzyniak wszyscy chwalili (też w

> trwałość ok, z tymi osiągami i małym apetytem na paliwo bym polemizował

Wiesz, jeśli chodzi o przyspieszenie to napewno diesel cdi będzie lepiej parł do przodu. Te 12 w mieście jestem w stanie przełknąć. A Tobie ile wychodzi 2.2 100% miasto?

Jeszcze jedno, jak się zepsuje Ci coś w dieslu to koszty są dosyć drogie (nowe części) a na tyle co ja jeżdzę zakup diesla mija się z celem. podejrzewam że nie będę robić więcej niż 10tyś na rok. Chociaż i pewnie będzie mniej. Bo ja od wiosny do chłodów jeżdzę tylko i wyłącznie jednośladem smile.gif

> nie chodzi mi o rozbitka tylko tani egzemplarz z jakimś problemem typu skrzynia - czasami ludzie

> oddają takie auta za małe pieniądze bo nie mają kasy na naprawę

hm...może i tu masz racje. Ale powiedz mi...jak masz ideała z pewnym przebiegiem i książką za 16kzł. i tani egzemplarz z rozwaloną skrzynią i zaoszczędzisz na tym 2kzł to co kupisz? bo ja wole ideała.

> w takim razie bezawaryjności, mam nadzieję, że masz chociaż skórę i automat

Dziękuję smile.gif) skóra jest. automata nie ma. wolę manuala, szkoda tylko że jest 5biegowy.

Napisano

> A no niby nie ma. Ale jak masz pewniaka i wiesz że ma tyle przejechane i ani metra więcej to chyba

> to jest +

to akurat rzeczywiście duży plus, oby sprawował się tak cały czas ok.gif

> Wiesz, jeśli chodzi o przyspieszenie to napewno diesel cdi będzie lepiej parł do przodu. Te 12 w

> mieście jestem w stanie przełknąć. A Tobie ile wychodzi 2.2 100% miasto?

Jak jeździsz spokojnie przy plusowych temp. można zejść nawet do 8l, małe odcinki 9,5-10l, jak jest zimno plus do tego małe odcinki 12l. Auto kupowałem z myślą o trasach, do miasta mam mała pierdziawkę 1.4, która jest zdecydowanie bardziej ekonomiczna

> Jeszcze jedno, jak się zepsuje Ci coś w dieslu to koszty są dosyć drogie (nowe części)

niestety fakt, w razie naprawy różowo nie jest, z tego co wiem oslabiony.gif z silnikiem do tej pory odpukać nic się nie dzieje złego ok.gif

> hm...może i tu masz racje. Ale powiedz mi...jak masz ideała z pewnym przebiegiem i książką za

> 16kzł. i tani egzemplarz z rozwaloną skrzynią i zaoszczędzisz na tym 2kzł to co kupisz? bo ja

> wole ideała.

Ja już przestałem wierzyć w ideały choć nie wątpię, że przy sporym szczęściu można takiego znaleźć, szkoda, że trzeba słono zapłacić a drugi fakt jest taki, że pewnie wiele elementów z powodu wieku zacznie domagać się wymiany

> Dziękuję ) skóra jest. automata nie ma. wolę manuala, szkoda tylko że jest 5biegowy.

i jak ten manaul się sprawuje z ciekawości? działa ładnie, płynnie?

Napisano
  • Autor

> to akurat rzeczywiście duży plus, oby sprawował się tak cały czas

Mam nadzięję że tak będzie. Auto jest zakupione z myślą o ciągnięciu campingu.

> Jak jeździsz spokojnie przy plusowych temp. można zejść nawet do 8l, małe odcinki 9,5-10l, jak jest

> zimno plus do tego małe odcinki 12l. Auto kupowałem z myślą o trasach, do miasta mam mała

> pierdziawkę 1.4, która jest zdecydowanie bardziej ekonomiczna

To też nie tak mało pali, ten diesel. Ale za to jest trwały smile.gif

> niestety fakt, w razie naprawy różowo nie jest, z tego co wiem z silnikiem do tej pory odpukać nic

> się nie dzieje złego

oby Ci tak zostało.

> Ja już przestałem wierzyć w ideały choć nie wątpię, że przy sporym szczęściu można takiego znaleźć,

> szkoda, że trzeba słono zapłacić a drugi fakt jest taki, że pewnie wiele elementów z powodu

> wieku zacznie domagać się wymiany

Jakie elementy masz na myśli?

No i właśnie dlatego mój W210 wyszedł więcej niż inne z tego roku w PL.

> i jak ten manaul się sprawuje z ciekawości? działa ładnie, płynnie?

hm...jeszcze nie mogę udzielić CI takiej odpowiedzi ponieważ przejechałem nim dopiero 100km, ale jak do tej pory jedynka jest troche toporna, tzn wchodzi gładko tylko że muł z auta się robi na dwójce już wyrywa do przodu.

w załączeniu środek Merca.

6d30aa3c1b1cb968m.jpg

ec67f86686862a2dm.jpg

273b9637f353b0a3m.jpg

12dd25491e1d01b9m.jpg

839869b859afd608m.jpg

4e7271613f39a9d1m.jpg

i zdjęcia przyczepy, z zewnąrz, nie ma kufra z przodu bo zdjęty jest ro poklejenia...a w śroku troche burdel...ale chodzi tu o stan smile.gif)

f96153e7b3163db1m.jpg

e6fe7fe1bea44accm.jpg

9c9ff9afc367582bm.jpg

d1bff3f444897986m.jpg

5e7394153d52b021m.jpg

i jak ??

Napisano

> Mam nadzięję że tak będzie. Auto jest zakupione z myślą o ciągnięciu campingu.

> To też nie tak mało pali, ten diesel. Ale za to jest trwały

> oby Ci tak zostało.

> Jakie elementy masz na myśli?

> No i właśnie dlatego mój W210 wyszedł więcej niż inne z tego roku w PL.

> hm...jeszcze nie mogę udzielić CI takiej odpowiedzi ponieważ przejechałem nim dopiero 100km, ale

> jak do tej pory jedynka jest troche toporna, tzn wchodzi gładko tylko że muł z auta się robi

> na dwójce już wyrywa do przodu.

> w załączeniu środek Merca.

> i zdjęcia przyczepy, z zewnąrz, nie ma kufra z przodu bo zdjęty jest ro poklejenia...a w śroku

> troche burdel...ale chodzi tu o stan )

> i jak ??

U mnie nie bangla no.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie nie bangla

olej załącznik. wkleiłem fotki na fotosiku bo nie mogłem dodać załącznika

Napisano
  • Autor

zdjęcia na poprzedniej stronie są

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.