Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto dla teściów

Featured Replies

Napisano

Zaczynam poszukiwania auta dla teściów moze ktoś podpowie coś ciekawego bo niemam specjalnie pomysłu na auto.

Najważniejsze kryteriu to łatwość wsiadania. Czyli auto dość wysokie. Ideałem dla nich jest mój Scenic. Ale troche za duży dla nich.

Pozostałe kryteria:

- Cena max 20 000

- Rok produckji 2006 w zwyż

- Pojemnośc max 1.6 moze być PB lub ON

- Z wypasu klima i el szyby + centralny zamek więc bez szału.

- 4 drzwi

- Auto wiekości Megane , Astry II itd. ale wyższe.

Teraz maja 206SW i troche za małe.

Na te chwile mój typ to Modus ale jeszcze w nim nie siedziałem i żadnego nie oglądnąłem więc jestem otwarty na propozycje.

Napisano

> Zaczynam poszukiwania auta dla teściów moze ktoś podpowie coś ciekawego bo niemam specjalnie

> pomysłu na auto.

> Najważniejsze kryteriu to łatwość wsiadania. Czyli auto dość wysokie. Ideałem dla nich jest mój

> Scenic. Ale troche za duży dla nich.

> Pozostałe kryteria:

> - Cena max 20 000

> - Rok produckji 2006 w zwyż

> - Pojemnośc max 1.6 moze być PB lub ON

> - Z wypasu klima i el szyby + centralny zamek więc bez szału.

> - 4 drzwi

> - Auto wiekości Megane , Astry II itd. ale wyższe.

> Teraz maja 206SW i troche za małe.

> Na te chwile mój typ to Modus ale jeszcze w nim nie siedziałem i żadnego nie oglądnąłem więc jestem

> otwarty na propozycje.

Może się mylę, ale wydaje mi się, że Modus to samochód o segment mniejszy niż Astra.

Z samochodów trochę "wyższych", z którymi miałem do czynienia to bardzo dobrze wsiadało mi się do Opla Merivy i Citroena C3 Picasso. Chociaż też wydają się mniejsze od Astry z zewnątrz, to już w środku mają zaskakująco dużo miejsca. Fajnie wsiada się też do Fiata Sedici, ale odniosłem wrażenie, że jest ciaśniejszy wewnątrz (zwłaszcza z tyłu) niż np. Citroen C3 Picasso.

Napisano

Moja mama też lubi takie wyższe samochody - bardzo chwaliła sobie pod tym względem Mitsubishi SpaceStara (10 lat go miała). Samochód nie jest duży (jak kompakty z tamtego okresu), krótszy od kombi, ale wyższy. Ja mogę go polecić natomiast za bezproblemowość użytkowania.

Napisano

> Najważniejsze kryteriu to łatwość wsiadania.

ok.gif

mercedes-a-klasse-49d0c62306e3f1.97559717.preview.jpg

Może minimalnie powyżej 20 tys trzeba będzie dać, ale wsiadanie bezproblemowe, docenione nie raz przez osoby starsze.

Napisano

Teściowej zazwyczaj się nie lubi, zatem może stara, poczciwa Multipla!

Napisano

> Może się mylę, ale wydaje mi się, że Modus to samochód o segment mniejszy niż Astra.

Owszem, porównując "segmentami"... Modus to minivan na bazie segmentu B, a Astra to C...

Ale ilość miejsca będzie podobna...

Napisano
  • Autor

> Modus to klasa B.

> Scenica zaproponuj

> potężny wybór, a auto niczego sobie

No Scenica mam Ja i troche dla niej za duży.

Napisano
  • Autor

> Owszem, porównując "segmentami"... Modus to minivan na bazie segmentu B, a Astra to C...

> Ale ilość miejsca będzie podobna...

No właśnie mam takie samo wrażenie. Po przesiadce z Passata B5 wydaje mi się że Scenic II jest od niego wiekszy, a chyba jednak nie jest bo to klasa niżej.

Napisano
  • Autor

> Może minimalnie powyżej 20 tys trzeba będzie dać, ale wsiadanie bezproblemowe, docenione nie raz

> przez osoby starsze.

To jest B-klassa czy A? Mercedes raczej odpadnie ze względu na cenę chyba 2006 się nie znajdzie. Ale popatrze dzieki.

Napisano

> Zaczynam poszukiwania auta dla teściów moze ktoś podpowie coś ciekawego bo niemam specjalnie

> pomysłu na auto.

> Najważniejsze kryteriu to łatwość wsiadania. Czyli auto dość wysokie. Ideałem dla nich jest mój

> Scenic. Ale troche za duży dla nich.

> Pozostałe kryteria:

> - Cena max 20 000

> - Rok produckji 2006 w zwyż

> - Pojemnośc max 1.6 moze być PB lub ON

> - Z wypasu klima i el szyby + centralny zamek więc bez szału.

> - 4 drzwi

> - Auto wiekości Megane , Astry II itd. ale wyższe.

> Teraz maja 206SW i troche za małe.

> Na te chwile mój typ to Modus ale jeszcze w nim nie siedziałem i żadnego nie oglądnąłem więc jestem

> otwarty na propozycje.

Przerabiałem praktycznie identyczny przypadek miesiąc temu, tylko w nieco mniejszym budżecie (15kPLN).

Wybór padł na Opla Merivę - teściu jest wniebowzięty. Dla niego także głównym kryterium była łatwiość wsiadania/wysiadania.

Osobiście też mi to auto przypadło do gustu, środek przestronny, funkcjonalny, byłem mile zaskoczony. Jak będziemy zmieniali auto żonie, to Meriva będzie na mojej krótkiej liście.

Napisano

> To jest B-klassa czy A? Mercedes raczej odpadnie ze względu na cenę chyba 2006 się nie znajdzie.

> Ale popatrze dzieki.

A.

No niestety, z tego rocznika trzeba będzie cos lekko ponad tą kasę dołożyć.

Napisano

Hyundai Matrix

1.6 Pb

wyposażenie - jest

komfort wsiadania - jest

części tanie

wnętrze luźne

przesuwana tylna kanapa

moi sobie chwalą smile.gif

Napisano

Jak bardzo nie lubisz teściów? Jeżeli bardzo to sugerowałbym kupić jakiegoś starego amerykańca, wykończy ich finansowo (koszty części i napraw) a na śliskim wrzuci ich do rowu. Najlepiej jakiś Dodge, ważne żeby miał napęd na tył i resory piórowe.

Napisano

kolegi rodzice chwalą sobie Yarisa shocked.gif

zamienili z Mazdy 6 ... yikes.gifhehe.gif

Napisano

> kolegi rodzice chwalą sobie Yarisa

> zamienili z Mazdy 6 ...

moze Mazda byla dla nich po prostu za duza wink.gif

Napisano

Szukam takie auto dla rodziców. Kryteria podobne. Jedynie rocznikowo może być starsze i tylko i wyłącznie benzyna + gaz.

Na liście:

Opel meriva

Nissan almera

Renault scenic

...

,

Napisano
  • Autor

> Suzuki Liana 'kombi'

To już chyba wolał bym im kupic wspomnianą Multiple zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jak bardzo nie lubisz teściów?

A kto powiedział że nie lubie oink.gif

Napisano

> To już chyba wolał bym im kupic wspomnianą Multiple

siedziałeś ? jechałeś ? macałeś ? czy po zdjęciach takie wrażenia ? piszę o modelu od 2004r czyli po FL - zdziwiłbyś się jakie to fajne auto. Multipla ? Dżizas.....gdzie Ty masz oczy ? Chyba nie lubisz teściów wink.gif

Wracając do Liany - to prawdziwy japończyk, rozrząd na łańcuchu, bardzo małe spalanie silnika 1.6 przy akceptowalnych osiągach, bardzo niska awaryjność (więc porównanie do Multipli czy Modusa to ......)

Napisano

> otwarty na propozycje.

modus to auto na segmencie B

jeśli takie bierzesz pod uwagę to może honda jazz ?

kilka innych propozycji już padło

Napisano

> przy akceptowalnych osiągach, bardzo niska awaryjność (więc porównanie do Multipli czy Modusa

> to ......)

Sprawdź sobie awaryjność Modusa w raportach TUV a mocno się zdziwisz.

Napisano

a już miałem napisać: skoda

Napisano

> Sprawdź sobie awaryjność Modusa w raportach TUV a mocno się zdziwisz.

tabelki nie robią na mnie żadnego wrażenia smile.gif

modus zawsze pozostanie francuzem z jego wadami i zaletami wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.