Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po co kraść Fiata Uno ?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich .

W zeszłym tyg straciłem z parkingu pod bloku moją czerwoną strzałę.

Fiat Uno 1.0 fire i.e.S lpg 99r. czerwony .

nr rej : SK 2160V

Mieszkam w Katowicach , gdyby ktos przypadkiem się na niego natknął proszę o kontakt.

285951887-uniaczmm.JPG

Zastanawia mnie bardzo motyw , czy ktoś słyszał o podobnych przypadkach kradzieży aut wartych 1500 zł i jakie były tego finały?

Twierdziłem że auto zostało wykorzystane do jakiegoś napadu na sklep czy coś , i że w miarę szybko dostanę info o moim porzuconym uniaczu. A tu lipa .

Czy ktoś kradnie takie uno żeby na nim zarobić ? Śmieszne jak dla mnie bo za duże ryzyko , więc nigdy nie miałem żadnych zabezpieczeń .

Niczego nie oczekuję ,wiem jak do tego podchodzi policja.

Może jest jeszcze jakiś cień szansy?

post-151034-14352516308525_thumb.jpg

Napisano

> Może jest jeszcze jakiś cień szansy?

Na części - łatwo ukraść, bo auto proste, za części - typu koła, silnik, wyposażenie wnętrza można parę złotych wyciągnąć.

Napisano

>po co

imo zatankowac paliwo albo wrocic do domu po imprezie

albo na swap do CC hehe.gif

Napisano

Podejrzewam że w ciągu następnych kilku dni dostaniesz kilka ofert odkupienia swojego samochodu - jak poczytasz "bezpieczeństwo" powyżej to się dowiesz że to norma.

Napisano

Wątpię, żeby jakikolwiek szanujący się złodziej, ukradł to autko.

Obstawiam, że jakieś dzieciaki wzięły autko, żeby się przejechać .

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Podejrzewam że w ciągu następnych kilku dni dostaniesz kilka ofert odkupienia swojego samochodu -

> jak poczytasz "bezpieczeństwo" powyżej to się dowiesz że to norma.

-halo

*mamy twoje uno

-ile chcecie?

*100

MarekFloryda przestan hehe.gif

Napisano

> Podejrzewam że w ciągu następnych kilku dni dostaniesz kilka ofert odkupienia swojego samochodu -

Za ile? Autko warte 1500zł, zażądają 500zł? Przecież to jest prawie pewne, że w momencie przekazania okupu, policja założy złodziejowi bransoletki.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Wątpię, żeby jakikolwiek szanujący się złodziej, ukradł to autko.

> Obstawiam, że jakieś dzieciaki wzięły autko, żeby się przejechać .

> Pozdrawiam BAS

Opcja w którą najłatwiej mi uwierzyć .

Szukałem je ale to trochę jak szukanie igły w stogu siana..

Napisano

> Za ile? Autko warte 1500zł, zażądają 500zł? Przecież to jest prawie pewne, że w momencie

> przekazania okupu, policja założy złodziejowi bransoletki.

> Pozdrawiam BAS

Spodziewam się raczej próby wyłudzenia pieniędzy przez kogoś kto z tą kradzieżą nie miał nic wspólnego a wietrzy szybki zysk.

Napisano

> Spodziewam się raczej próby wyłudzenia pieniędzy przez kogoś kto z tą kradzieżą nie miał nic

> wspólnego a wietrzy szybki zysk.

IMO za duże ryzyko, za mały zysk.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Spodziewam się raczej próby wyłudzenia pieniędzy przez kogoś kto z tą kradzieżą nie miał nic

> wspólnego a wietrzy szybki zysk.

Dobrze mówisz. Trzeba uważać na takie sytuacje.

Napisano

> Dobrze mówisz. Trzeba uważać na takie sytuacje.

Do kiedy miałeś ważne OC?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Do kiedy miałeś ważne OC?

> Pozdrawiam BAS

29-09-2012r a co to ma do rzeczy ?

Napisano

> Witam wszystkich .

> W zeszłym tyg straciłem z parkingu pod bloku moją czerwoną strzałę.

[']

> Twierdziłem że auto zostało wykorzystane do jakiegoś napadu na sklep czy coś , i że w miarę szybko

> dostanę info o moim porzuconym uniaczu. A tu lipa .

> Czy ktoś kradnie takie uno żeby na nim zarobić ?

Przyklad z mojego rejonu - panowie specjalizowali się w fiatach cc, seicento i uno i sprzedawali na czesci (znajomy nawet prawie u nich cos kupil do uno via alegro - panowie busted.gif byli szybsi smile.gif )

Tak jak ktos napislal, latwo takie autko odpalic i odjechac - a na czesci znajdzie sie kupiec.

Napisano

> 29-09-2012r a co to ma do rzeczy ?

To spoko.

Chodzi o to, że zgodnie z prawem Murphiego albo właśnie wykupiłeś OC albo kończy Ci się za miesiąc.

Gdyby kończyło się za miesiąc to trzeba by pójść do prokuratora prowadzącego sprawę i poprosić, żeby umorzył sprawę możliwie jak najszybciej(postanowienie o umorzeniu możesz odebrać osobiście w prokuraturze) a nie po powrocie z urlopu, później z tym kwitkiem i DR do WK wyrejestrować autko a później do TU wypowiedzieć OC.

Jak mi ukradli samochód to PZU wypłaciło odszkodowanie z AC a po pół roku zaczęło mnie ścigać o niezapłacone OC. Okazało się, że przerosło ich przesłanie informacji z parteru na pierwsze piętro.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Witam wszystkich .

> W zeszłym tyg straciłem z parkingu pod bloku moją czerwoną strzałę.

> Fiat Uno 1.0 fire i.e.S lpg 99r. czerwony .

> nr rej : SK 2160V

> Mieszkam w Katowicach , gdyby ktos przypadkiem się na niego natknął proszę o kontakt.

> Zastanawia mnie bardzo motyw , czy ktoś słyszał o podobnych przypadkach kradzieży aut wartych 1500

> zł i jakie były tego finały?

> Twierdziłem że auto zostało wykorzystane do jakiegoś napadu na sklep czy coś , i że w miarę szybko

> dostanę info o moim porzuconym uniaczu. A tu lipa .

> Czy ktoś kradnie takie uno żeby na nim zarobić ? Śmieszne jak dla mnie bo za duże ryzyko , więc

> nigdy nie miałem żadnych zabezpieczeń .

> Niczego nie oczekuję ,wiem jak do tego podchodzi policja.

Może ktos go wysłał rodzinie w USA niewiem.gif

Napisano

> Chodzi o to, że zgodnie z prawem Murphiego albo właśnie wykupiłeś OC albo kończy Ci się za miesiąc.

Przecież OC można wypowiedzieć w każdej chwili, niezależnie od tego kiedy się kończy i bez podawania przyczyny facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> To spoko.

> Chodzi o to, że zgodnie z prawem Murphiego albo właśnie wykupiłeś OC albo kończy Ci się za miesiąc.

> Gdyby kończyło się za miesiąc to trzeba by pójść do prokuratora prowadzącego sprawę i poprosić,

> żeby umorzył sprawę możliwie jak najszybciej(postanowienie o umorzeniu możesz odebrać

> osobiście w prokuraturze) a nie po powrocie z urlopu, później z tym kwitkiem i DR do WK

> wyrejestrować autko a później do TU wypowiedzieć OC.

> Jak mi ukradli samochód to PZU wypłaciło odszkodowanie z AC a po pół roku zaczęło mnie ścigać o

> niezapłacone OC. Okazało się, że przerosło ich przesłanie informacji z parteru na pierwsze

> piętro.

> Pozdrawiam BAS

Aaa to teraz rozumiem.

A co sądzicie o zabezpieczeniach , prosta blokada na kierownica za 20zł załatwiła by sprawę ? Wiem że zależy to również od skuteczności złodzieja . Ale na przyszłość chciałbym wiedzieć na co mogę liczyć żeby lepiej zabezpieczyć moje auto.

Napisano

> Aaa to teraz rozumiem.

> A co sądzicie o zabezpieczeniach , prosta blokada na kierownica za 20zł załatwiła by sprawę ? Wiem

> że zależy to również od skuteczności złodzieja . Ale na przyszłość chciałbym wiedzieć na co

> mogę liczyć żeby lepiej zabezpieczyć moje auto.

Prosta blokada rozpadnie

się w rękach

Napisano

> Przecież OC można wypowiedzieć w każdej chwili,

Ale nie w Polsce.

Napisano

> Przecież OC można wypowiedzieć w każdej chwili, niezależnie od tego kiedy się kończy i bez

> podawania przyczyny

Niestety obawiam się, że nie masz racji:

USTAWA

z dnia 22 maja 2003 r.

o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu

Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych

Quote:

Art. 33.

Umowa ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych ulega rozwiązaniu:

1) z upływem okresu, na który została zawarta;

2) z chwilą wyrejestrowania pojazdu mechanicznego;

3) z dniem odstąpienia od umowy w przypadku określonym w art. 29 ust. 3;

4) w przypadkach określonych w art. 31 ust. 1 i 4;

5) z chwilą udokumentowania trwałej i zupełnej utraty posiadania pojazdu mechanicznego

w okolicznościach niepowodujących zmiany posiadacza, z

uwzględnieniem art. 79 ust. 1 pkt 5 ustawy – Prawo o ruchu drogowym;

6) z upływem 3 miesięcy od dnia ogłoszenia upadłości zakładu ubezpieczeń, z

uwzględnieniem art. 474 i art. 476 ustawy z dnia 28 lutego 2003 r. – Prawo

upadłościowe i naprawcze (Dz. U. Nr 60, poz. 535).

<7) z chwilą zarejestrowania pojazdu mechanicznego za granicą;

8) z dniem odstąpienia przez ubezpieczającego od umowy w trybie określonym

w art. 16c ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych

praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną

przez produkt niebezpieczny;

9) z dniem wydania zaświadczenia, o którym mowa w art. 79 ust. 1 pkt 1

lub 6 ustawy – Prawo o ruchu drogowym, albo równoważnego dokumentu

wydanego w innym państwie;

10) z dniem wypowiedzenia umowy zgodnie z art. 28a ust. 1.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Niestety obawiam się, że nie masz racji:

> USTAWA

> z dnia 22 maja 2003 r.

A ten punkt?

Quote:

10) z dniem wypowiedzenia umowy zgodnie z art. 28a ust. 1.

Wypowiadałem już na piśmie kilka umów OC, zarówno trwających jak też już przeterminowanych i nigdy nie było z tym problemu. Poszło pisemko do firmy i szlus grinser006.gif.

Napisano

> Aaa to teraz rozumiem.

smile.gif

> A co sądzicie o zabezpieczeniach , prosta blokada na kierownica za 20zł załatwiła by sprawę ? Wiem

> że zależy to również od skuteczności złodzieja . Ale na przyszłość chciałbym wiedzieć na co

Wszystko zależy od konkretnego autka bo od tego zależy kto będzie je chciał ukraść.

Jak już zauważył kolega, blokada za 20zł rozpada się od samego patrzenia.

Autka takiego jak Twoje Uno nie będzie nikt brał na lawetę ani podchodził do niego z ECU silnika, żeby obejść immo bo to autko nie ma immo.

Jak będziesz miał konkretne autko na myśli to będziemy myśleć. Generalnie w takim UNO wystarczy coś typu blokada skrzyni biegów lub jakaś prosta kombinacja z elektroniką, która wymaga np. zaciągnięcia ręcznego, następnie włączenia ogrzewania tylnej szyby itd. Będzie to skuteczne na takich, którzy będą chcieli się przejechać a zniechęci się też kiepski złodziej jak nie odpali w ciągu 1-2 minut, do tego można zainstalować jakiegoś wyjca z alledrogo.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> A ten punkt?

> Quote:

> 10) z dniem wypowiedzenia umowy zgodnie z art. 28a ust. 1.

Quote:

Art. 28a.

1. Jeżeli posiadacz pojazdu mechanicznego w tym samym czasie jest ubezpieczony

w dwóch lub więcej zakładach ubezpieczeń, przy czym co najmniej

jedna z umów ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych została

zawarta w trybie art. 28 ust. 1, umowa zawarta w tym trybie może zostać

przez niego wypowiedziana na piśmie.

> Wypowiadałem już na piśmie kilka umów OC, zarówno trwających jak też już przeterminowanych i nigdy

> nie było z tym problemu. Poszło pisemko do firmy i szlus .

Jeśli wypowiadałeś bo miałeś równolegle zawartą inną umowę OC na ten sam pojazd to OK, jak nie miałeś innej umowy OC to czekaj na wezwanie do zapłaty z UFG.

Autorowi wątku skradziono samochód, więc nie chodzi o to, żeby zmienić ubezpieczyciela, ale o to, żeby wcale za ten samochód nie płacić OC.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Jeśli wypowiadałeś bo miałeś równolegle zawartą inną umowę OC na ten sam pojazd to OK, jak nie

> miałeś innej umowy OC to czekaj na wezwanie do zapłaty z UFG.

Nie miałem równoległej!

> Autorowi wątku skradziono samochód, więc nie chodzi o to, żeby zmienić ubezpieczyciela, ale o to,

> żeby wcale za ten samochód nie płacić OC.

To co już zapłacił i tak zapłacił, a jak wypowie to nie będzie musiał płacić dalej. Nie rób problemu tam gdzie go nie ma zlosnik.gif

Napisano

> Nie miałem równoległej!

> To co już zapłacił i tak zapłacił, a jak wypowie to nie będzie musiał płacić dalej. Nie rób

> problemu tam gdzie go nie ma

Nie robię, ale UFG bardzo chętnie wzywa do zapłaty za takie wałki.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Nie robię, ale UFG bardzo chętnie wzywa do zapłaty za takie wałki.

Jakie wałki? Dzisiaj mam w jakiejś firmie OC. Kradną mi samochód, OC wypowiadam i w czym problem? Przypuszczam, że jak bym się lekko postarał, to dostanę zwrot za okres od wypowiedzenia do końca umowy polisy.

Napisano

> -halo

> *mamy twoje uno

> -ile chcecie?

> *100

Raczej:

- halo

+ mamy Twoje uno

- i co z tego

+ dobra - damy Ci stówę tylko weź go bo nam miejsce parkingowe zagraca grinser006.gif

Napisano

> Jakie wałki? Dzisiaj mam w jakiejś firmie OC. Kradną mi samochód, OC wypowiadam i w czym problem?

Problem polega na tym, że podstawą wypowiedzenia w takiej sytuacji jest wyrejestrowanie pojazdu a podstawą wyrejestrowania jest postanowienie o umorzeniu postępowania przez prokuraturę. Jeśli wypowiedzenie umowy będzie wcześniejsze niż data wyrejestrowania pojazdu to może być niefajnie.

> Przypuszczam, że jak bym się lekko postarał, to dostanę zwrot za okres od wypowiedzenia do

> końca umowy polisy.

Umówmy się, że nie jestem na tyle ambitny, żeby udowadniać Ci w nieskończoność, że to co robisz to jest stąpanie po kruchym lodzie.

Wyraziłem swoją opinię, podrzuciłem konkretne przepisy, autor wątku jest uprzedzony jak wygląda sprawa i jakie są ewentualne konsekwencje.

Jak chcesz się dalej kłócić to poczekaj aż wpadnie Liwek albo Sibuj, oni lubią okładać się postami w nieskończoność.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Aaa to teraz rozumiem.

A zabezpieczenie typu czasowe odcięcie pompy paliwa? Jak 1-2 km od miejsca napadu auto im się zatrzyma zwróci może kogoś uwagę?

Napisano

Pewnie jakies szczawie nie mieli czym dojechac na dyskoteke biglaugh.gif

Czekaj spokojnie. Istnieje duze prawdopodobienstwo ,ze zadzoni telefon i pan policial.gif poinformuje Cię gdzie biedne Uno zostało porzucone.

To w jakim bedzie stanie to juz niestety inna sprawa sick.gif

Na zabezpieczenia typu laski ,blokady itd szkoda czasu i kasy. Są jeszcze mniej warte niz to co kosztują.

W tej kategorii wartosci samochodu, najlepszym zabezpieczeniem bedzie jakis patent blokujący zapłon.

Bedzie tanio - guziczek plus kilka kabelkow, a na małolatów w zupełnosci wystarczy ok.gif

Napisano

> Problem polega na tym, że podstawą wypowiedzenia w takiej sytuacji jest wyrejestrowanie pojazdu a

> podstawą wyrejestrowania jest postanowienie o umorzeniu postępowania przez prokuraturę.

Obawiam się, że nie. Do wypowiedzenia polisy OC nie są potrzebne żadne dodatkowe dokumenty. Dzisiaj wypowiadam w firmie X bo mi się przestała podobać, od jutra zawieram w firmie Y i jest gitara zlosnik.gif. A Ty juz faktycznie przestań drążyć ten temat facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Pewnie jakies szczawie nie mieli czym dojechac na dyskoteke

> Czekaj spokojnie. Istnieje duze prawdopodobienstwo ,ze zadzoni telefon i pan poinformuje Cię

> gdzie biedne Uno zostało porzucone.

> To w jakim bedzie stanie to juz niestety inna sprawa

> Na zabezpieczenia typu laski ,blokady itd szkoda czasu i kasy. Są jeszcze mniej warte niz to co

> kosztują.

> W tej kategorii wartosci samochodu, najlepszym zabezpieczeniem bedzie jakis patent blokujący

> zapłon.

> Bedzie tanio - guziczek plus kilka kabelkow, a na małolatów w zupełnosci wystarczy

O tototo

Chociaż małolaty jak zobaczą jakąś blokadę na kierownicy to pewnie poszukają innego kandydata na podwózkę na dyskotekę.

Napisano
  • Autor

> Wszystko zależy od konkretnego autka bo od tego zależy kto będzie je chciał ukraść.

> Jak już zauważył kolega, blokada za 20zł rozpada się od samego patrzenia.

> Autka takiego jak Twoje Uno nie będzie nikt brał na lawetę ani podchodził do niego z ECU silnika,

> żeby obejść immo bo to autko nie ma immo.

> Jak będziesz miał konkretne autko na myśli to będziemy myśleć. Generalnie w takim UNO wystarczy coś

> typu blokada skrzyni biegów lub jakaś prosta kombinacja z elektroniką, która wymaga np.

> zaciągnięcia ręcznego, następnie włączenia ogrzewania tylnej szyby itd. Będzie to skuteczne na

> takich, którzy będą chcieli się przejechać a zniechęci się też kiepski złodziej jak nie odpali

> w ciągu 1-2 minut, do tego można zainstalować jakiegoś wyjca z alledrogo.

> Pozdrawiam BAS

Hmm te rozwiązania z elektroniką pewnie nie są tanie .

Policjant przyjmujący zgłoszenie pytał się o radio jakie było w unie , tłumacząc że wiele radiootwarzaczów da się namierzyć , lecz to moje było nieznanej marki , nieznanej historii itp.

Czy komuś są znane namierzające sie radioodtwarzacze ?

bo mnie nie..

Napisano

> itp.

> Czy komuś są znane namierzające sie radioodtwarzacze ?

> bo mnie nie..

Może i są, ale koszt zakupu takiego to pewnie 2-3 razy Twoje UNO

Koszt elektroniki jest niewielki (za 30-50zł kupisz coś takiego u chińczyków). Wkładasz kluczyk w zapalniczkę = jedziesz, nie włożysz - masz problem.

Troche pokombinujesz - nie włożysz i kręcisz rozrusznikiem - auto zaczyna wyć.

Proste a zajmie szczylom i nie szczylom chwile (bo nie ma bezpośrednich kabli - wszystko leci po kablach zasilających)

Napisano

> Obawiam się, że nie. Do wypowiedzenia polisy OC nie są potrzebne żadne dodatkowe dokumenty. Dzisiaj

> wypowiadam w firmie X bo mi się przestała podobać, od jutra zawieram w firmie Y i jest gitara

Jest gitara, bo masz kontynuację. Ale w przypadku kradzieży auta nie możesz sobie rozwiązać umowy z dniem kradzieży, bo

Quote:

Art. 33. Umowa ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych ulega rozwiązaniu:

1) z upływem okresu, na który została zawarta;

2)
z chwilą wyrejestrowania pojazdu mechanicznego
;

Jak wypowiesz OC przed wyrejestrowaniem auta, to za brakujący okres ściągnie z ciebie UFG...

Napisano

> Hmm te rozwiązania z elektroniką pewnie nie są tanie .

Byle jaki alarm za 80zł+przesyłka do takiego Uno będzie wystarczający.

> Policjant przyjmujący zgłoszenie pytał się o radio jakie było w unie , tłumacząc że wiele

> radiootwarzaczów da się namierzyć , lecz to moje było nieznanej marki , nieznanej historii

> itp.

> Czy komuś są znane namierzające sie radioodtwarzacze ?

> bo mnie nie..

Prawdopodobnie chodziło mu o model+numer seryjny+cechy szczególne, nawet jak zostanie usunięta naklejka to np. moje radio ma w oprogramowaniu zapisany nr seryjny(mówię o seryjnym radiu w Stilo, które przedstawia się jako jakiś Pioneer, pewnie z większości radioodtwarzaczy serwis jest wstanie wyciągnąć numer seryjny z oprogramowania).

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Jak wypowiesz OC przed wyrejestrowaniem auta, to za brakujący okres ściągnie z ciebie UFG...

Powiedz jeszcze, że jak złodzieje przywala moim samochodem po pijaku w nowe Quattropotre, to ubezpieczyciel wystąpi do mnie z regresem za pokrycie szkody? hehe.gifhahaha.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> Obawiam się, że nie. Do wypowiedzenia polisy OC nie są potrzebne żadne dodatkowe dokumenty. Dzisiaj

> wypowiadam w firmie X bo mi się przestała podobać, od jutra zawieram w firmie Y i jest gitara

> . A Ty juz faktycznie przestań drążyć ten temat

zrozum jedno - dopóki auto jest niewyrejestrowane - ma być niezależnie od tego czy fizycznie jest czy go nie ma.

owszem - może wypowiedzieć OC jak ono się kończy ale gdy auto zostanie wyrejestrowane później niż koniec OC to UFG chętnie przywali karą.

pozdr

Napisano

Takie samochody kradnie się na części. I dopóki właściciele takich samochodów będą kupować używane silniki, skrzynie itp., to nadal będą takie auta znikać.

Napisano

> Dzisiaj wypowiadam w firmie X bo mi się przestała podobać, od jutra zawieram w firmie Y i jest gitara

Ustawodawca ma jednak inne zdanie na ten temat.

Musisz załapać pewne podstawy - czym jest wypowiedzenie. Jest to instytucja umowna lub ustawowa, umożliwiająca zakończenie trwającego między stronami stosunku w drodze decyzji jednej ze stron. Żeby wypowiedzenie mogło być skuteczne, musi być zawarte w ustawie lub umowie, jeśli takiej regulacji nie ma, wypowiedzenie nie działa.

Weźmy przykład umowy o pracę - przy umowie na czas określony, krótszy niż 6 m-cy nie ma możliwości jej wypowiedzenia.

Jednak to, że nie ma możliwości wypowiedzenia, nie oznacza, że strony umowy nie mogą się porozumieć i zakończyć jej wcześniej. Z umową OC jest tak samo - czyli możesz złożyć TU propozycję rozwiązania umowy wcześniej, jednak TU nie musi jej zaakceptować. Jeśli TU nie zaakceptuje, umowa trwa.

Napisano

> Takie samochody kradnie się na części. I dopóki właściciele takich samochodów będą kupować używane

> silniki, skrzynie itp., to nadal będą takie auta znikać.

Problemem nie są używane części. Problemem jest sposób obrotu nimi...

Napisano

> Problemem nie są używane części. Problemem jest sposób obrotu nimi...

To też. Ale jeżeli jest popyt, to będzie i podaż. Jeżeli nikt nie będzie kupował od złodzieja (a 90% używanych silników, skrzyń itd. np. z allegro to kradzione rzeczy, tyle że nie sposób tego udowodnić), to przestaną kraść. Ale w momencie jak ktoś np. kupił używane felgi na allegro, a tydzień później ukradli mu te felgi, to hehe.gif

Napisano

> Takie samochody kradnie się na części. I dopóki właściciele takich samochodów będą kupować używane

Czyli co ??? Własciciele fiatow uno o wartosci około 1,5k/zl powinni kupowac tylko fabrycznie nowe silniki.

Zapewne powinni tez montowac je wyłacznie w ASO ,bo tylko ASO gwarantuje odpowiednią jakosc usług hehe.gif

LITOSCI facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

Chłopaku ogarnij się ,takie auta na części kupuje się za cenę złomu czyli silnika 400-500zł

Jak myślisz że z tego są takie złote góry zamień się Ty będziesz kupował rozbierał takie auta ja pójdę na twój etat.... sick.gif

Napisano

Obawiam się, że złodziej nie liczy wartości tak jak ty. Niestety miałem do czynienia z takim jednym sąsiadem, który kradł radio z aut- raczej nie specjalnie liczyło się co to za radio, po prostu wchodził do auta i je zabierał bez względu na markę, model... po prostu. Bywała u niego Policja nie raz, ale według nich to drobny złodziejaszek. Chłopak był bardzo niepozorny, wzrost 150cm, szczurza sylwetka, spryt za to rozwinięty do najwyższego możliwego poziomu, w każdej chwili mógł powiedzieć w której kieszeni masz klucze od auta i o której wracasz w środę zazwyczaj do domu. Tak sobie pomyślę, że kradł masło za 2 złote ze sklepu monitorowanego, więc takie Uno dla niego to pewnie szczyt marzeń.

Co ciekawe zawsze znaleźli się chętni na jego "fanty", więc nie jestem specjalnie zdziwiony. Wielokrotnie oferował mi alufelgi czy inne rzeczy do auta. Całe szczęście już tam nie mieszkam, ale w świadomości tkwi mi bezsensowne ryzyko jego wypraw i znieczulenie na ryzyko - jak dla niego to nie jest żadna kradzież, on po prostu w taki sposób zarabia na życie i niespecjalnie się przy tym stresuje, dlatego mu wychodzi.

Napisano

I odbierze auto po przedstawieniu ofery - czteropak Warki i 2 paczki fajek wink.gif

Napisano

Przykre ale jest to auto bardzo chodliwe...

- Jeśli nie było rdzy na drzwiach, klapie z tyłu to musiało zginąć do tego pewnie mały przebieg a w UNO jest mechaniczny licznika i na części za niego można trochę zarobić. Do tego zbiornik i paliwo ....

Napisano

40% szansy, ze auto juz jest rozkrecone na czesci, a blacha na zlomie

60% szansy, ze wkrotce zobaczysz na youtube w jakiejs kompilacji "faili" jak to jakies malolaty na wsi skacza po gorkach, lub jezdza pelnym gazem po polach Twoim uno i na koncu dachuja i porzucaja samochod w rowie frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.