Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie wiem jakie auto kupić...VW,SEAT,BMW,doradźcie coś....

Featured Replies

Napisano

Nie wiem co kupić!!!!,Na pewno benzyna z silnikiem min 100koni,sedan ew hatchback.Ma być klima(może być klimatron),poduszki powietrzne,jakaś elektryka szyb.Ma mieć sporo miejsca z tyłu tak żeby córka siedząc w foteliku nie kładła mi nóg na oparciu!!!

Tak sobie myślałem o BMW 39 z 2000r ew polift nawet z tą najsłabszą jednostką 150koni.Znajomy ma i bardzo chwali-sam nią pojeżdziłem w weekend i rzeczywiście jest ok.

Ewentualnie jakaś Corolla,Passat B5FL,Toledo...

Weźcie no pomóżcie!!!!

Kasa przeznaczona na samochód to ok 16-17tyś

Napisano

córka nie wiem ile ma lat ale prawdopodobnie będzie kładła nogi na oparciu.

Jeżdząc e39 i passatem b5 uważam ze passat ma więcej miejsca na tyliej kanapie.

ewentualnie popatrz na audi a6

Napisano
  • Autor

> BMW e39

> Jeśli się podoba to tym bardziej, bardzo fajne i porządne auto za nieduże pieniądze.

zdecydowanie sie podoba i coraz bardziej mnie do siebie przekonuje.Ale....W granicach 17tyś musze wybrać-czy kupić BMW z 2001r czy coś mniejszego a duuużo młodszego...

Napisano
  • Autor

> córka nie wiem ile ma lat ale prawdopodobnie będzie kładła nogi na oparciu.

> Jeżdząc e39 i passatem b5 uważam ze passat ma więcej miejsca na tyliej kanapie.

> ewentualnie popatrz na audi a6

małżonkę ciężko przekonać do A6 frown.gif

Napisano

> zdecydowanie sie podoba i coraz bardziej mnie do siebie przekonuje.Ale....W granicach 17tyś musze

> wybrać-czy kupić BMW z 2001r czy coś mniejszego a duuużo młodszego...

a może scenic ? zlosnik.gif

Napisano

> a może scenic ?

przepraszam ale jak przeczytałem ten post to aż nie mogłem się powstrzymać grinser006.gif

Napisano

ogólnie połlift niema silnika 150km. ten motor zastąpiono silnikiem 2,2 z mocą 170 km.

Ja mam u siebie 150km i ten motor szalu nie robi ale wystarcza w trasie. spalnie na poziomie 8,5 litra w jeździe bardziej trasa mniej miasto.

Wszyscy polecaja 2,8 niby troche więcej pali ale dla mnie 2-3 litry to już sporo.

Napisano

z r6 w bmw jest tak ze pala wszystkie tyle samo mało zaleznie od pojemnosci - wiec warto wybrac 2,8 albo 3.0

Jestem tego zywym przykladem - moje 3.0i łyka w trasie 12-13l lpg

Napisano

> Jeżdząc e39 i passatem b5 uważam ze passat ma więcej miejsca na tyliej kanapie.

> ewentualnie popatrz na audi a6

Odradzam silnik 2,0 w bmw. Ogólnie jednostka bardzo ok, ale nie do tak dużego samochodu. Koszta serwisu takie same jak w każdym silniku r6 tyle że osiągi dużo gorsze. Moim zdaniem 2,8 to bardzo rozsądny kompromis między komfortem użytkowania a spaleniem. No chyba, że auto jeździ głównie po mieście to wtedy mały silnik ma sens.

Napisano

> Nie wiem co kupić!!!!,Na pewno benzyna z silnikiem min 100koni,sedan ew hatchback.Ma być klima(może

> być klimatron),poduszki powietrzne,jakaś elektryka szyb.Ma mieć sporo miejsca z tyłu tak żeby

> córka siedząc w foteliku nie kładła mi nóg na oparciu!!!

> Tak sobie myślałem o BMW 39 z 2000r ew polift nawet z tą najsłabszą jednostką 150koni.Znajomy ma i

> bardzo chwali-sam nią pojeżdziłem w weekend i rzeczywiście jest ok.

> Ewentualnie jakaś Corolla,Passat B5FL,Toledo...

> Weźcie no pomóżcie!!!!

> Kasa przeznaczona na samochód to ok 16-17tyś

A tak w innym tonie, może Omega? '03 2.2 16V powinieneś za te pieniądze kupić.

Napisano

> Nie wiem co kupić!!!!,Na pewno benzyna z silnikiem min 100koni,sedan ew hatchback.Ma być klima(może

> być klimatron),poduszki powietrzne,jakaś elektryka szyb.Ma mieć sporo miejsca z tyłu tak żeby

> Tak sobie myślałem o BMW 39 z 2000r ew polift nawet z tą najsłabszą jednostką 150koni.Znajomy ma i

> Weźcie no pomóżcie!!!!

miałem niedawno podobny dylemat,

naoglądałem się sporo A6, ale w tej cenie nic ciekawego nie da się znaleźć

podobnie z e39, tam trzeba by również szukać już wiekowych samochodów

toledo to golf i mało miejsca z tyłu, a passatów jak mrówków u bardzo oklepany

ostatecznie przypadkowo wybór padł na Mondeo III 2,2 tdci za 18 000 zł

fakt trochę w niego na dzieńdobry władowałem w niespodziewane awarie ale za to teraz odwdzięcza się wygodą, mocą i ekonomią zlosnik.gif

często jest tak że mamy jakieś marzenia co do wyboru samochodu ale niestety rzeczywistość i zdrowy rozsądek szybko te marzenia zabija

Napisano

No a Pasek B5FL to jak najbardziej, z tym silnikiem 170 KM i takimi

literkami kodu silnika, żeby było dobrze smile.gifzlosnik.gif Ładny, wygodny i duży.

Napisano

> Nie wiem co kupić!!!!,Na pewno benzyna z silnikiem min 100koni,sedan ew hatchback.Ma być klima(może być klimatron),poduszki powietrzne,jakaś elektryka szyb.Ma mieć sporo miejsca z tyłu tak żeby córka siedząc w foteliku nie kładła mi nóg na oparciu!!!

-a moze Outlander I 136km, miejsca z tylu naprade duzo, mi wchodzi panna mloda z calym swoim bialym ustrojstwem i pan mlody, a jak trzeba to i swiadkowie. Oparcie z tylu masz pochylane :-) w dluga droge jak znalazl. Tylko nie wiem czy sie wyrobisz w cenie, ale poszukac nie grzech.

sorki, teraz zauwazylem ze sedan lub hatchaback.

> Weźcie no pomóżcie!!!!

Napisano

Też potrzebowałem większy z klimą.

Kupiłem Citroena C5.

Nic tańszego nie ma.

Nawet jak trafisz egzemplarz z usterkami to zostaje ci tyyyyyyle kasy na remonty.

Napisano

w budzecie:

BMW e38 728 polift 98-2000 powiniennes kupic w tej cenie smile.gifbiglaugh.gif

Jak trafisz longa, to nogi na pewno nie beda problemem;)

Napisano

> przepraszam ale jak przeczytałem ten post to aż nie mogłem się powstrzymać

ale że co przecież będzie miał młodsze i już na pewno lepiej wyposażone zlosnik.gif

Napisano

> ale że co przecież będzie miał młodsze i już na pewno lepiej wyposażone

A nie lepiej Avantime?:) oryginalne przynajmniej wink.gif

Napisano

Z takiego wyboru tylko BMW. Passat nudny do bólu, Corolla i Toledo tym bardziej... inne sedany takze.

Ja planuje przesiadke na BMW e46 food.gif

Napisano

> No a Pasek B5FL to jak najbardziej, z tym silnikiem 170 KM i takimi

> literkami kodu silnika, żeby było dobrze Ładny, wygodny i duży.

Nie bylo silnika 170KM w takim Passacie.

Napisano

> http://otomoto.pl/volkswagen-passat-1-9-tdi-170-km-6-biegowy-C24235140.html

Nie ma takiego silnika. Zaden TDI (montowany w B5FL) nie mial 170 koni. Owszem np. moj kolega ma wlasnie 1.9TDI 170km ale to jest chip-tuning, nie fabryczny silnik.

170 koni mial jedynie silnik benzynowy 2.3 - ktorego znalezienie w Passacie graniczy z cudem.

Napisano

> No 140? Coś koło tego.

najmocniejsze 1,9 w B5 miało 130 KM

150KM wkładali do golf/leon/toledo

163KM do Ibizy

mocniejszych nie było

Napisano

> najmocniejsze 1,9 w B5 miało 130 KM

> 150KM wkładali do golf/leon/toledo

> 163KM do Ibizy

> mocniejszych nie było

A w B6 już było 170?

Napisano
  • Autor

> Odradzam silnik 2,0 w bmw. Ogólnie jednostka bardzo ok, ale nie do tak dużego samochodu. Koszta

> serwisu takie same jak w każdym silniku r6 tyle że osiągi dużo gorsze. Moim zdaniem 2,8 to

> bardzo rozsądny kompromis między komfortem użytkowania a spaleniem. No chyba, że auto jeździ

> głównie po mieście to wtedy mały silnik ma sens.

właśnie głównie po mieście,ok 10km dziennie he he

Napisano
  • Autor

> miałem niedawno podobny dylemat,

> naoglądałem się sporo A6, ale w tej cenie nic ciekawego nie da się znaleźć

> podobnie z e39, tam trzeba by również szukać już wiekowych samochodów

> toledo to golf i mało miejsca z tyłu, a passatów jak mrówków u bardzo oklepany

> ostatecznie przypadkowo wybór padł na Mondeo III 2,2 tdci za 18 000 zł

> fakt trochę w niego na dzieńdobry władowałem w niespodziewane awarie ale za to teraz odwdzięcza się

> wygodą, mocą i ekonomią

> często jest tak że mamy jakieś marzenia co do wyboru samochodu ale niestety rzeczywistość i zdrowy

> rozsądek szybko te marzenia zabija

aktualnie posiadam Mondeo MKIII 2.0 TDDI poliftowe z 2004r kombi.Ale diesel mi się najzwyczajniej nie opłaca!!!Gdyby nie to to bankowo by został w rodzinie bo jest bardzo komfortowym samochodem z ogromnym bagażnikiem

Napisano
  • Autor

> Z takiego wyboru tylko BMW. Passat nudny do bólu, Corolla i Toledo tym bardziej... inne sedany

> takze.

> Ja planuje przesiadke na BMW e46

też o tym myślałem ale za mało miejsca z tyłu

Napisano

> A w B6 już było 170?

ale nie 1,9 tylko 2.0

Napisano

W Passatach B5FL były benzynowe silniki 1.8T (AWT), które na rynek amerykański miały podkręconą moc 150 => 170KM i oznaczenie AWM. Hardware w tym silniku to chyba dalej to samo co AWT. Czasem można spotkać takiego amerykańca i u nas .

> Nie ma takiego silnika. Zaden TDI (montowany w B5FL) nie mial 170 koni. Owszem np. moj kolega ma

> wlasnie 1.9TDI 170km ale to jest chip-tuning, nie fabryczny silnik.

> 170 koni mial jedynie silnik benzynowy 2.3 - ktorego znalezienie w Passacie graniczy z cudem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.