Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chipowanie a przebieg

Featured Replies

Napisano

Przewijały się ostatnio tematy ad remapu, skutów itd

Foto z wczoraj mojej marianny JTD 105ps w serii foto tacho

Auto ma oryginalny motor, skrzynie, pompę rail, wtryski etc, bez naprawy głównej, dalej na syntetyku.

Od kilkudziesięciu kkm na sofcie marea wykres

Pozdro

Napisano

> Przewijały się ostatnio tematy ad remapu, skutów itd

> Foto z wczoraj mojej marianny JTD 105ps w serii foto tacho

> Auto ma oryginalny motor, skrzynie, pompę rail, wtryski etc, bez naprawy głównej, dalej na

> syntetyku.

> Od kilkudziesięciu kkm na sofcie marea wykres

> Pozdro

Elegancko. Jakie jest prawdopodobieństwo, że przy najbliższych km coś się nie sypnie skoro tyle gratów jeszcze seryjnych?

Napisano
  • Autor

> Elegancko. Jakie jest prawdopodobieństwo, że przy najbliższych km coś się nie sypnie skoro tyle

> gratów jeszcze seryjnych?

Takie jak w każdym innym aucie. Dwumas powoli daje o sobie znać więc pewnie w najbliższej przyszłości trzeba będzie zmienić. Prócz tego co 10kkm robiona jest oliwa i inne części eksploatacyjne. Na dniach jak znajdę czas rozrząd.

Napisano

> Takie jak w każdym innym aucie. Dwumas powoli daje o sobie znać więc pewnie w najbliższej

> przyszłości trzeba będzie zmienić. Prócz tego co 10kkm robiona jest oliwa i inne części

> eksploatacyjne. Na dniach jak znajdę czas rozrząd.

No to tylko życzyć udanej eksploatacji ok.gif Miło, zobaczyć, że obecnie trafiają się jeszcze samochody z takimi przebiegami i to w dodatku bez większych remontów czy napraw zlosnik.gif

Napisano

Większość aut w Polsce ma przebiegi ponad 300 kkm , tylko ich właściciele nie chcą w to wierzyć smile.gif

Napisano

> Większość aut w Polsce ma przebiegi ponad 300 kkm , tylko ich właściciele nie chcą w to wierzyć

Co najmniej połowa aut starszych niż 7 lat. Bardzo łatwo to sprawdzić przeglądając sobie zagraniczne serwisy ogłoszeniowe.

Napisano

> Auto ma oryginalny motor, skrzynie, pompę rail, wtryski etc, bez naprawy głównej, dalej na

> syntetyku.

> Pozdro

Ja włożyłem regenerowane T (zmienna geometria) i trochę obawiam się, że to weźmie i klęknie.

284kkm przebiegu 110KM w serii.

A chciałbym 130KM wink.gif

Napisano

> Ja włożyłem regenerowane T (zmienna geometria) i trochę obawiam się, że to weźmie i klęknie.

> 284kkm przebiegu 110KM w serii.

> A chciałbym 130KM

Zalezy jak i gdzie regenerowane.

Napisano

ze 110 na 130 KM to delikatna modyfikacja ..... Co do regenerowanych turbo , to jak kolega mówi , zależy jak i gdzie .. Mojemu kumplowi się wysypało turbo 5kkm po regeneracji

Napisano

> Zalezy jak i gdzie regenerowane.

No niby w Mielcu - zrobiłem już 10kkm po regeneracji i jest okej, ale czuć że tak płynnie jak kiedyś nie przyspiesza. Do 2,5krpm jest sprawnie przy 2,5krpm jest kop i ciągnie do 3,5krp.

Napisano

> ze 110 na 130 KM to delikatna modyfikacja ..... Co do regenerowanych turbo , to jak kolega mówi ,

> zależy jak i gdzie .. Mojemu kumplowi się wysypało turbo 5kkm po regeneracji

Chciałbym dociągnąć do mocy jaką miałem w 406 - żeby sprawniej jechać w trasie.

Napisano

> No niby w Mielcu - zrobiłem już 10kkm po regeneracji i jest okej, ale czuć że tak płynnie jak

> kiedyś nie przyspiesza. Do 2,5krpm jest sprawnie przy 2,5krpm jest kop i ciągnie do 3,5krp.

Pamietasz nazwe firmy? Na obecna chwile w Mielcu jest podobno okolo 20 firm regenerujacych turbiny.

Swoja tez kiedys regenerowalem w tamtej okolicy po tym jak wczesniejszy wlasciciel mial stuczke samochodem i lekko ucierpialo turbo, ktore jest kilka cm od chlodnicy. Turbina puszczala olej, po regeneracji wytrzymala okolo 50kkm i pekla obudowa, na 99% z powodu tamtej stluczki.

Po zabiegu pozniej wstawala niz przed naprawa, najprawdopodobniej z powodu zle ustawionej sztangi od gruchy podcisnieniowej zmiennej geometrii. Przypuszczam, ze takze z tym jest problem u Ciebie. Trzeba zlogowac auto i zobaczyc jak turbo sie zachowuje.

Napisano

> Pozdro

No ładny przebieg ale nie największy jaki znam dla tego silnika.... Musisz jeszcze trochę zrobić aby tamta Alfę 156 dogonić zlosnik.gif

Napisano

> syntetyku.

> Pozdro

Żeby było sprawiedliwie , napisz ile przejechała bez softu i w jakich warunkach ok.gif tłuczona na autobanach była więc ori wtryski i turbo dożyło sporego przebiegu.

Wpływ softu na ten akurat egzemplarz określę jako znikomy biglaugh.gif nie zmienia to faktu, że jak dbasz tak masz.

Jak kierownik będzie kara.gif to i ori sprzęt zabije.

O samochód trzeba dbać, i trzeba ,,umieć'' się nim posługiwać ok.gif

Pozdrowienia z mokrych i zimnych mazur.

Ps. Padaka po sofcie jakoś się tam dokulała 20.GIF

Napisano

> Jak się firma nazywała ? To powiem,czy solidnie robią.

Robiłem przez warsztat w Krakowie - nie chcą się przyznać kto robił samo T, poza tym że w Mielcu.

Jakbym chciał obadać czy sztanga dobrze ustawiona itd. itp. to do kogo uderzać w Kraku/ Katowicach?

Napisano

> Jakbym chciał obadać czy sztanga dobrze ustawiona itd. itp. to do kogo uderzać w Kraku/Katowicach?

Do autora watku, Gliwice wink.gif

Napisano

> Przewijały się ostatnio tematy ad remapu,

Znam firme z południa polski która zajmuje się programami tylko w autach o przebiegu 250 +

Wzmacniają, poprawiają odpalanie, redukują przebieg, i auto jedzie jak nowe a nawet lepiej bo dają 20 koników więcej niż seria by klient czuł moc.

Tylko drogie audi i bmw.

Napisano

> Znam firme z południa polski która zajmuje się programami tylko w autach o przebiegu 250 +

> Wzmacniają, poprawiają odpalanie, redukują przebieg, i auto jedzie jak nowe a nawet lepiej bo dają

> 20 koników więcej niż seria by klient czuł moc.

> Tylko drogie audi i bmw.

To znaczy jak redukują przebieg?

Napisano

> To znaczy jak redukują przebieg?

cofają licznik z kompa i z lamp itp bo podobno audi mają w wielu miejscach pamięć, zmieniają gałki biegów, nakłądki na pedały i takie tam oznaki zużycia

Napisano

> cofają licznik z kompa i z lamp itp bo podobno audi mają w wielu miejscach pamięć, zmieniają gałki

> biegów, nakłądki na pedały i takie tam oznaki zużycia

Czyli jednym zdaniem, są nieuczciwymi skur...lami, przez których polski rynek używek wygląda tak jak wygląda.

Uprzedzę - argument, że robią to, bo klienci chcą kupować marzenia zamiast samochodu do mnie nie trafia.

Napisano

> Czyli jednym zdaniem, są nieuczciwymi skur...lami, przez których polski rynek używek wygląda tak

> jak wygląda.

> Uprzedzę - argument, że robią to, bo klienci chcą kupować marzenia zamiast samochodu do mnie nie

> trafia.

ale ja sie z tym zgadzam.

Napisano

> ale ja sie z tym zgadzam.

Nie śmiałem nawet tego negować. Ot uzewnętrzniłem, co mi na wątrobie siedziało. Jak to zwykle u wielu bywa na Motokąciku. wink.gif

Napisano

Nawet nie myślałem, że z poczciwego jtd 105km da się coś ugrać shocked.gifzlosnik.gif a tu proszę smile.gif

przebieg niezły oink.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> cofają licznik z kompa i z lamp itp bo podobno audi mają w wielu miejscach pamięć, zmieniają gałki

> biegów, nakłądki na pedały i takie tam oznaki zużycia

Znasz nazwę tej firmy?

Możesz podać?

Napisano

> Znasz nazwę tej firmy?

> Możesz podać?

Niestety nie podam. Kawał sku... ale nie podam niestety bo... nie pamiętam nazwy serio. to w świętokrzyskim było ale auta z 3 województw - podkarpackie, lubeslkie, świętokrzyskie

Napisano

>Miło, zobaczyć, że obecnie trafiają się jeszcze samochody z

> takimi przebiegami i to w dodatku bez większych remontów >czy napraw

Jedz do turka na plac to zobaczysz ,ze taki przebieg to zaden wyczyn.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.