Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Freemont - jest konkunecja?

Featured Replies

Napisano

za nie cale 120kPLN

mamy benzyne V6 3.6L automat i naped 4x4 (dolaczany sprzeglem wieloplytkowym cos na ksztalt haldex4)

jest na rynku inne nowe auto spelniajace te warunki?

duuuuuuuuuuuze, wyzsze kombi (opcja 7os nie konieczna) z mocna benzyna automatem i 4x4 w takiej cenie?

powaznie zastanawiam sie nad tym autem, gdyby tylko nie mojej wewnetrze przekonanie do marki stalbym juz w kolejce do zakupu....

ale na jazde probna sie juz umowilem, niestety do testow maja tylko diesla frown.gif

Napisano
  • Autor

> Dodge journey

za www.dodge.pl grinser006.gif

"...Produkty marki Dodge nie są dostępne w sprzedaży w Europie od 1 czerwca 2011 roku.

Ta strategiczna decyzja jest elementem restrukturyzacji działalności Chrysler Group w Europie. Wciąż rozważana jest decyzja o utrzymaniu oferty sprzedażowej niektórych z najbardziej charakterystycznych produktów marki Dodge (Challenger, Charger, Viper). W odpowiednim czasie opublikowany zostanie stosowny komunikat w tej sprawie...'

Napisano

A teraz pokaz statsystyki ile tego sprzedali z ta benzyna a ile z dieselem. Moze dajmy dla calej EU. Bo w PL to obbstawiam ponizej 10sztuk.

Napisano

> jaka roznica poza znaczkiem na masce?

Podobno dostowali zawieszenie do EU i ulepszyli srodek. Zeby kacikowicze mogli podniecac sie miekka deska oink.gif Generalnie w srodku jest lepiej. O zawieszeniu nie powiem bo nie jechalem.

Napisano

> jaka roznica poza znaczkiem na masce?

Cena zlosnik.gif

Napisano

> Ten samochód ma takie spalanie, że trzeba być szaleńcem, żeby jeździć nim bez gazu

Jeśli się psuł jak przysłowiowy "fiat" to nie wiadomo co będzie większym szaleństwem grinser006.gif

Napisano

> A teraz pokaz statsystyki ile tego sprzedali z ta benzyna a ile z dieselem. Moze dajmy dla calej

> EU. Bo w PL to obbstawiam ponizej 10sztuk.

weź pod uwagę kiedy 3.6 wszedł do oferty i jaki jest czas oczekiwania na samochód grinser006.gif

Napisano

> Podobno dostowali zawieszenie do EU i ulepszyli srodek. Zeby kacikowicze mogli podniecac sie miekka

> deska Generalnie w srodku jest lepiej. O zawieszeniu nie powiem bo nie jechalem.

cały środek jest nowy - przestylizowane i zmienione materiały na lepsze - dodge był w środku jak polonez grinser006.gif

zawieszenie jest także zmodyfikowane - fajnie tłumi nierówności - bardzo fajnie się tym lata w trasie - czuć wysokość samochodu przy wyższych prędkościach ale jak na tak duże auto wg mnie jest ok.

Komfort jazdy bardzo wysoki smile.gif

Silnikiem 3.6 nie jeździłem wiec nie powiem nic na jego temat.

Napisano

> za nie cale 120kPLN

> mamy benzyne V6 3.6L automat i naped 4x4 (dolaczany sprzeglem wieloplytkowym cos na ksztalt

> haldex4)

> jest na rynku inne nowe auto spelniajace te warunki?

> duuuuuuuuuuuze, wyzsze kombi (opcja 7os nie konieczna) z mocna benzyna automatem i 4x4 w takiej

> cenie?

> powaznie zastanawiam sie nad tym autem, gdyby tylko nie mojej wewnetrze przekonanie do marki

> stalbym juz w kolejce do zakupu....

> ale na jazde probna sie juz umowilem, niestety do testow maja tylko diesla

na rynku są inne samochody z podobną mocą. ale kilkadziesiąt tys więcej musisz zapłacić.

warto czasem zweryfikować samemu "markę" - nie ma co patrzyć ciągle w stereotypy ...

Napisano
  • Autor

> Czy zakładałbyś gaz w okresie gwarancyjnym ?

Oczywiscie ze tak, pytanie co na to Fiat smile.gif

Napisano
  • Autor

> cały środek jest nowy - przestylizowane i zmienione materiały na lepsze - dodge był w środku jak

> polonez

> zawieszenie jest także zmodyfikowane - fajnie tłumi nierówności - bardzo fajnie się tym lata w

> trasie - czuć wysokość samochodu przy wyższych prędkościach ale jak na tak duże auto wg mnie

> jest ok.

> Komfort jazdy bardzo wysoki

> Silnikiem 3.6 nie jeździłem wiec nie powiem nic na jego temat.

Wie ktos cos wiecej

jaki przeswit

jakie oznaczenie, kod ma silnik (benzyna)

jaki rozrzad, regulacja zaworow

jaka skrzynia noznaczenie)

jaki naped (producent)

Napisano

> na rynku są inne samochody z podobną mocą. ale kilkadziesiąt tys więcej musisz zapłacić.

> warto czasem zweryfikować samemu "markę" - nie ma co patrzyć ciągle w stereotypy ...

stereotypy? Za 3 lata ten remont będzie wart 40kpln. Jeździ tego parę aut w skali kraju, ciężko to będzie sprzedać i na dodatek dostanie sie za to grosze - fajny sposob na wyrzucenie pieniędzy w bloto.

Napisano

> stereotypy? Za 3 lata ten remont będzie wart 40kpln. Jeździ tego parę aut w skali kraju, ciężko to

> będzie sprzedać i na dodatek dostanie sie za to grosze - fajny sposob na wyrzucenie pieniędzy

> w bloto.

taaa jasne

wszyscy tak mowia

AR 159 tez mowia ze za 40 cos sie kupi

obejrzalem kilka 3letnich i same kible, dobre AR i pewnie tak samo jak z tym będzie swoje kosztował

w przypadku passata będzie gorzej

bo nasprowadzaja 3letnie smietniki z DE i potem normalnego w PL będzie ciężko za lepsza kase sprzedać, bo będzie duzo takich owych smietników z DE

Napisano

> stereotypy? Za 3 lata ten remont będzie wart 40kpln. Jeździ tego parę aut w skali kraju, ciężko to

> będzie sprzedać i na dodatek dostanie sie za to grosze - fajny sposob na wyrzucenie pieniędzy

> w bloto.

Tiaaa moj chevrolet ,tez mial byc niesprzedawalny. Poszedl za 50% swojej wartosci i to liczac z kosztami leasingu i instalka lpg.

Napisano

> Oczywiscie ze tak, pytanie co na to Fiat

Nie tak prędko, tam jest bezpośredni wtrysk.

Napisano

> na rynku są inne samochody z podobną mocą. ale kilkadziesiąt tys więcej musisz zapłacić.

> warto czasem zweryfikować samemu "markę" - nie ma co patrzyć ciągle w stereotypy ...

U nas ten samochód uważany jest za straszny złom. Wiem, wiem, na Europę na pewno zmienili silnik i skrzynie na wersje ktora się nie psuje, karoserię na nie rdzewiejaca (i pewnie ja przeprojektowali żeby nie skrzypiala) a wnętrze zrobili z plastików jak w Meredesie zamiast z zmielonych butelek po Coca Coli.

Napisano

> U nas ten samochód uważany jest za straszny złom. Wiem, wiem, na Europę na pewno zmienili silnik

TAK

i

> skrzynie na wersje ktora się nie psuje, karoserię na nie rdzewiejaca (i pewnie ja

> przeprojektowali żeby nie skrzypiala) a wnętrze zrobili z plastików jak w Meredesie zamiast z

> zmielonych butelek po Coca Coli.

TAK

Napisano

> U nas ten samochód uważany jest za straszny złom.

Bo to nie Lexus hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> Nie tak prędko, tam jest bezpośredni wtrysk.

No i du...a

kolejny fajny silnik ktory musieli popsuc frown.gif

Napisano

> Wnetrzem, zawieszeniem. Freemont jest bardziej europejski.

A co we wwnetrzu zmienilihmm.gif, pytam bo z ciekawosci google wyplul mi pare ikonka_photo2.gifniewiem.gif \. Platkik zlej jakosci zamienili na bardzo zlej jakoscizlosnik.gif?

Przeciez to w tym samym miejscu klepanehmm.gif[..] Made in Mexico

Napisano

> U nas ten samochód uważany jest za straszny złom.

Ale u mnie lud kupujezlosnik.gif - dopoki gwarancja sie nie skonczy, jeden z wiekszych padow na rynku wtornym(chyba je gdzies exportujemyzlosnik.gif bo nie znam nikogo kto to chcial po 3 latach,)

Wiem, wiem, na Europę na pewno zmienili silnik i

> skrzynie na wersje ktora się nie psuje,

Akurat tu chyba rzeczywiscie ulepszyli, bo tam byl diesel z VeeDublizak.gif, wiem, ze to chaja.gif na AK, ale to byl najslabszy punkt tego auta.[...]

karoserię na nie rdzewiejaca (i pewnie ja

> przeprojektowali żeby nie skrzypiala) a wnętrze zrobili z plastików jak w Meredesie zamiast z

> zmielonych butelek po Coca Coli.

Po pepsizlosnik.gif, nie Coke

Napisano

> No i du...a

> kolejny fajny silnik ktory musieli popsuc

Wez to jeszcze potwierdz bo to hamerykanski silnik chyba niekoniecznie ma ten bezprosredni wtrysk.

Napisano
  • Autor

> w bloto.

czyli trzeba poczekac 3 lata i kupic zlosnik.gif

jesli ceny uzywek beda na podobym pozionie jak obecnie croma to warto ok.gif

Napisano

> No i du...a

Da sie to zagazowac;)

Napisano

> Kierownice macie po zlej stronie :D

Zdjęcie ktoś zrobił odwrotnie. Zrób odbicie Picasa.

Napisano

Jeżeli to jest silnik Pentastar 3.6L, to jest to bardzo ciekawa jednostka. Np. nie ma EGR - został tak zaprojektowany ze nie potrzebuje recyrkulacji spalin żeby osiągnąć niska emisje No2. Chyba jedyny nowoczesny silnik który tak potrafi.

Napisano
  • Autor

> Da sie to zagazowac;)

jak bezposredni wtrysk to bedzie to rzezba crazy.gif

Napisano

> jak bezposredni wtrysk to bedzie to rzezba

Podobno Pentastar nie ma jeszcze bezpośredniego wtrysku. Planują to dopiero na 2014 rok.

Napisano

> w bloto.

a od kiedy zwykły samochód to lokata kapitału , ktoś ma pieniądze kupuje , pojeździ i następna nówka , proste

Napisano

> A co we wwnetrzu zmienili, pytam bo z ciekawosci google wyplul mi pare \. Platkik zlej jakosci

> zamienili na bardzo zlej jakosci?

> Przeciez to w tym samym miejscu klepane[..] Made in Mexico

Na tym forum mało kogo fakty obchodzą... wink.gif Tutaj liczy się jakiś mit bardzo kiepskiej obiektywnie marki smile.gif

Napisano

> czyli trzeba poczekac 3 lata i kupic

> jesli ceny uzywek beda na podobym pozionie jak obecnie croma to warto

jesli juz to wybrałbym taką opcję ok.gif tylko nie licz za po 3 latach będzie tracił na tej wartości wolniej...

Napisano

> Na tym forum mało kogo fakty obchodzą...

Der Pasnik zlosnik.gif?

Tutaj liczy się jakiś mit bardzo kiepskiej obiektywnie

> marki

Tylko tu jest pytanie, ktorej kiepskiej markizlosnik.gif, Dodge czy FIAT, czy moze oba wink.gif?

Napisano

> Wez to jeszcze potwierdz bo to hamerykanski silnik chyba niekoniecznie ma ten bezprosredni wtrysk.

"Chrysler z dumą zapowiada, że jest to najbardziej zaawansowana jednostka napędowa o sześciu cylindrach w dziejach koncernu - powstał przy współpracy z Fiatem i korzysta z systemu MultiAir, wtrysku bezpośredniego oraz turbodoładowania"

sznurek

Napisano

> Podobno Pentastar nie ma jeszcze bezpośredniego wtrysku. Planują to dopiero na 2014 rok.

już mają

Napisano

> No i du...a

Nie producenci, a ekooszołomy zwani zielonymi.

Napisano

> jesli juz to wybrałbym taką opcję tylko nie licz za po 3 latach będzie tracił na tej wartości

> wolniej...

Idę o zakład, że nie będzie najmniejszego problemu ze sprzedażą. Ale Ty wiesz przecież najlepiej hehe.gif

Napisano

> Freemont akurat jak na fiata ma dosyć dobrymi materiałami wykończone wnętrze

Jak na Fiata. Nawet Chevrolet ma obecnie lepsze materiały niż Dodge.

Napisano

> Idę o zakład, że nie będzie najmniejszego problemu ze sprzedażą.

Pytanie za jaką cenę...

Napisano

> Der Pasnik ?

wyznawców vw tu nie ma. Są tylko krytykanci smile.gif

> Tutaj liczy się jakiś mit bardzo kiepskiej obiektywnie

> Tylko tu jest pytanie, ktorej kiepskiej marki, Dodge czy FIAT, czy moze oba ?

Dodge'a wyznawców tu nie widziałem, ale niejeden właściciel fiata by mnie chętnie zagryzł prze samo to że śmiem pisać że moje punto mi sie psuje zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.