Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Freemont - jest konkunecja?

Featured Replies

Napisano

> Idę o zakład, że nie będzie najmniejszego problemu ze sprzedażą. Ale Ty wiesz przecież najlepiej

chętnie wrócę do dyskusji za 3 lata ok.gif

Napisano

> Idę o zakład, że nie będzie najmniejszego problemu ze sprzedażą. Ale Ty wiesz przecież najlepiej

Pewnie i tak, bo w tej cenie nie kupi się nic innego w tym segmencie. Idealnym przykładem jest croma, która była dosyć droga jako nowe auto, a jako używane jest niezwykle tanie.

Napisano

> za nie cale 120kPLN

> mamy benzyne V6 3.6L automat i naped 4x4 (dolaczany sprzeglem wieloplytkowym cos na ksztalt

> haldex4)

> jest na rynku inne nowe auto spelniajace te warunki?

> duuuuuuuuuuuze, wyzsze kombi (opcja 7os nie konieczna) z mocna benzyna automatem i 4x4 w takiej

> cenie?

> powaznie zastanawiam sie nad tym autem, gdyby tylko nie mojej wewnetrze przekonanie do marki

> stalbym juz w kolejce do zakupu....

> ale na jazde probna sie juz umowilem, niestety do testow maja tylko diesla

to jak masz przekonanie do dodge to kupuj bo to to samo co dodge journey smile.gif

Napisano

> wyznawców vw tu nie ma. Są tylko krytykanci

Wkrotce napisze cos a

skrzyniach VeeDu (z danymi), proba losowa aut :47zlosnik.gif

> Dodge'a wyznawców tu nie widziałem, ale niejeden właściciel fiata by mnie chętnie zagryzł prze samo

> to że śmiem pisać że moje punto mi sie psuje

Eeee, lizak.gif to nastepna cevha Dodge - tez sie psujezlosnik.gif[...], okay moze inaczej, Q wykonania pozostawia wiele do zyczenializak.gif[...], chyba, ze cos sie teraz zmienilo na lepsze - ergo dwa ostatnie latafly.gif[...]

Napisano

> Ten samochód ma takie spalanie, że trzeba być szaleńcem, żeby jeździć nim bez gazu

znaczy coś jak ja Jeepem biglaugh.gif

Napisano

> Jeśli się psuł jak przysłowiowy "fiat"

ciekawa teza. Tylko jakoś mi nie pasuje do moich osobistych doświadczeń - cinquecento, dwa seicento, doblo, punto. Kompletnie bezawaryjne.

Napisano

> Ten samochód ma takie spalanie, że trzeba być szaleńcem, żeby jeździć nim bez gazu

jeździłeś? (w sumie bez sensu pytam, Ty chyba wszystkim jeździłeś zlosnik.gif ). To jakie jest to spalanie?

Napisano

> cały środek jest nowy - przestylizowane i zmienione materiały na lepsze - dodge był w środku jak

> polonez

> zawieszenie jest także zmodyfikowane - fajnie tłumi nierówności - bardzo fajnie się tym lata w

> trasie - czuć wysokość samochodu przy wyższych prędkościach ale jak na tak duże auto wg mnie

> jest ok.

> Komfort jazdy bardzo wysoki

> Silnikiem 3.6 nie jeździłem wiec nie powiem nic na jego temat.

mnie pozytywnie zaskoczyło prowadzenie. Spodziewałem się, że będzie się przechylał strasznie, a prowadzi się jak na swoje gabaryty całkiem dobrze. I wyciszenie. Przy 140km/h na autostradzie jest ciszej (w sensie szumów od opon, powietrza) niż w moim Bravo. Przy gabarytach kiosku icon_eek.gif Tylko diesel klekocze za głośno, a masę samochodu czuć chyba najbardziej przy hamowaniu. Może to kwestia przyzwyczajenia.

Tak czy inaczej jak bym był targetem na ten segment, to Freemont byłby na pewno do rozważenia. IMHO nic mu nie brakuje, a cena dosyć atrakcyjna

Napisano

> jeździłeś? (w sumie bez sensu pytam, Ty chyba wszystkim jeździłeś ).

niestety, jest wiele fajnych samochodów, którymi jeszcze nie jeździłem beksa.gifzlosnik.gif

> To jakie jest to spalanie?

Nie prowadziłem Freemonta, posiedziałem tylko w środku, ale wiem ile spala w praktyce.

Co powiesz na 21 litrów w Warszawie? Bez żadnego katowania... zlosnik.gif

Napisano

> Jak na Fiata.

Nie, Freemont naprawdę jest przyzwoicie wykończony.

Moim zdaniem, Fiatowi udała się ta przeróbka. Samochód dużo zyskał.

Napisano

> niestety, jest wiele fajnych samochodów, którymi jeszcze nie jeździłem

> Nie prowadziłem Freemonta, posiedziałem tylko w środku, ale wiem ile spala w praktyce.

> Co powiesz na 21 litrów w Warszawie? Bez żadnego katowania...

W Warszawie to można osiągnąć każde spalanie każdym samochodem. zlosnik.gif Freemont to samochód raczej na trasy. Myślę że przy prędkościach autostradowych i równej jeździe spali podobnie jak dwa razy słabsze downsizeingowe benzyny zlosnik.gif

Napisano

> W Warszawie to można osiągnąć każde spalanie każdym samochodem.

Ale ja nie piszę o staniu w korku przez 2 godziny, tylko o jeżdżeniu... w podobnym warunkach dużym kombidizlem spalisz w Warszawie około 8-9 litrów.

> Freemont to samochód raczej na

> trasy. Myślę że przy prędkościach autostradowych i równej jeździe spali podobnie jak dwa razy

> słabsze downsizeingowe benzyny

Myślę, że się mylisz. zlosnik.gif

Przy normalnej, spokojnej jeździe w trasie taki Freemont nie chce zejść poniżej 10.

Napisano
  • Autor

> Przy normalnej, spokojnej jeździe w trasie taki Freemont nie chce zejść poniżej 10.

bo do tego w 99% bylby wykozystywany (auta na 10 lat i 200kkm tylko do wyjazdow weekendowych i wakacyjnych)

wiec spalanie 10 czy 14 L LPG nie robi roznicy

ale z racje tego ze ekooszolomy zmusily producenta do wtrysku bezposredniego to temat Freemont odpuszczam...

...i sklaniam sie ku tribeca 3.6 z USA grinser006.gif

Napisano

> bo do tego w 99% bylby wykozystywany (auta na 10 lat i 200kkm tylko do wyjazdow weekendowych i

> wakacyjnych)

> wiec spalanie 10 czy 14 L LPG nie robi roznicy

> ale z racje tego ze ekooszolomy zmusily producenta do wtrysku bezposredniego to temat Freemont

> odpuszczam...

> ...i sklaniam sie ku tribeca 3.6 z USA

tez na to kiedys patrzylem, ale wybor padl na trzy diamenty z dmuchawka ktora tez nie jest mistrzem oszczednosci.

A wiesz jak Tribeca sie sprawdza, awaryjnosc, koszty przegladow, spalanie-celowo na koncu ;-)

Napisano
  • Autor

> tez na to kiedys patrzylem, ale wybor padl na trzy diamenty z dmuchawka ktora tez nie jest mistrzem

> oszczednosci.

za male

> A wiesz jak Tribeca sie sprawdza, awaryjnosc, koszty przegladow, spalanie-celowo na koncu ;-)

podobnie jak reszta subaru ok.gif

wysokosc spalania przy LPG nie jest az tak znaczaca dla mnie

Napisano

> za male

cool.gif wczesniej siedzialem w Foresterze MY05, bo wybieralem pomiedzy tymi dwoma autami, niestety Forek jest jeszcze mniejszy niz Outek, a Outek niestety nie ma ASB, i wybor padl na nowszego rocznikowo 3D.

> podobnie jak reszta subaru

> wysokosc spalania przy LPG nie jest az tak znaczaca dla mnie

silink 3HB? a jak z regulacja luzow, nie trzeba wyciagac silinka?

Napisano
  • Autor

> silink 3HB? a jak z regulacja luzow, nie trzeba wyciagac silinka?

trzeba, ale jak masz robote ze free to regulacja nie jest duzym kosztem

Napisano

> za nie cale 120kPLN

eee u nas jest benzyna testowa 3.6

Napisano

> za nie cale 120kPLN

> mamy benzyne V6 3.6L automat i naped 4x4 (dolaczany sprzeglem wieloplytkowym cos na ksztalt

> haldex4)

> jest na rynku inne nowe auto spelniajace te warunki?

> duuuuuuuuuuuze, wyzsze kombi (opcja 7os nie konieczna) z mocna benzyna automatem i 4x4 w takiej

> cenie?

> powaznie zastanawiam sie nad tym autem, gdyby tylko nie mojej wewnetrze przekonanie do marki

> stalbym juz w kolejce do zakupu....

Tez go rozwazam jako nastepce Outbacka, ale w wersji jako auto sluzbowe wink.gif (m.in z racji spalania).

Za ok 140kzl jest juz wersja full. Szkoda tylko, ze lista opcji jest tak uboga i brakuje takich rzeczy jak np xenony icon_rolleyes.gif.

Jednak jak masz duzo osob / rzeczy do wozenia chyba nie znajdzie sie lepszej opcji w tej cenie.

Napisano

> ciekawa teza. Tylko jakoś mi nie pasuje do moich osobistych doświadczeń - cinquecento, dwa

> seicento, doblo, punto. Kompletnie bezawaryjne.

"przysłowiowy" do słowo klucz w mojej wypowiedzi ok.gif

Napisano

> "przysłowiowy" do słowo klucz w mojej wypowiedzi

aha

zatem kluczem do mojej wypowiedzi będzie "wypite wcześniej 3 butelki lwówka" 20.GIF

sorry

Napisano

> Za ok 140kzl jest juz wersja full. Szkoda tylko, ze lista opcji jest tak uboga i brakuje takich

> rzeczy jak np xenony .

140k i nie ma ksenonow? boje_sie.gif

To widać, ze makaronom nawet nie chcialo sie tego zmienic po kolegach z USA. Ja bym nie brnal chyba w ten amarykanski projekt... tutaj moze max 1% Fiat od siebie dodal, to troche mnie osobiscie odrzuca z obawy przed zakupem swojego rodzaju "egzotyki".

Napisano

> mnie pozytywnie zaskoczyło prowadzenie. Spodziewałem się, że będzie się przechylał strasznie, a

> prowadzi się jak na swoje gabaryty całkiem dobrze. I wyciszenie. Przy 140km/h na autostradzie

> jest ciszej (w sensie szumów od opon, powietrza) niż w moim Bravo. Przy gabarytach kiosku

> Tylko diesel klekocze za głośno, a masę samochodu czuć chyba najbardziej przy hamowaniu. Może

> to kwestia przyzwyczajenia.

> Tak czy inaczej jak bym był targetem na ten segment, to Freemont byłby na pewno do rozważenia. IMHO

> nic mu nie brakuje, a cena dosyć atrakcyjna

zgadza się hamuje się jak autobusem grinser006.gif

a 3.6 wg mnie nie ma konkurenta zbliżonego cenowo - uwzględniając wyposażenie samochodu całościowo.

a spalanie ... wg mnie klient kupujący suva z prawie 300KM silnikiem i automatem ma w poszanowaniu spalanie.

jeepy też się sprzedają benzynowe które mało nie palą smile.gif

Napisano

> Myślę, że się mylisz.

> Przy normalnej, spokojnej jeździe w trasie taki Freemont nie chce zejść poniżej 10.

Mowa o 3.6 ? grinser006.gif

Bo diesel mega oszczędnie jeździ zlosnik.gif

Napisano

> 140k i nie ma ksenonow?

> To widać, ze makaronom nawet nie chcialo sie tego zmienic po kolegach z USA. Ja bym nie brnal chyba

> w ten amarykanski projekt... tutaj moze max 1% Fiat od siebie dodal, to troche mnie osobiscie

> odrzuca z obawy przed zakupem swojego rodzaju "egzotyki".

zobacz na resztę wyposażenia i zobacz czy faktycznie taka bida jest grinser006.gif ale fakt w Europie brak xenonu razi ...

Napisano

> jeepy też się sprzedają benzynowe które mało nie palą

bo jeep co malo pali to nie jeep wink.gif

Napisano

> zobacz na resztę wyposażenia i zobacz czy faktycznie taka bida jest ale fakt w Europie brak

> xenonu razi ...

bo to jest auto do jazdy w dzien zlosnik.gif

Napisano

> Mowa o 3.6 ?

> Bo diesel mega oszczędnie jeździ

ppmarian zrobił wątek o 3.6, więc piszę o 3.6 wink.gif

Napisano

> Ale ja nie piszę o staniu w korku przez 2 godziny, tylko o jeżdżeniu... w podobnym warunkach dużym

> kombidizlem spalisz w Warszawie około 8-9 litrów.

> Myślę, że się mylisz.

W Warszawie Freemont z silnikiem diesla spala od 7.8 do 10.2 litrów na setke. Zazwyczaj na 130 km potrzebuje 12 litrów ON (popłudniowe korki czyli 50% czasu stoisz lub podjeżdżasz na jedynce, a 50% jedziesz dynamicznie). W praktyce spalanie zatrzymuje się na wartości 9.1-9.2. Niższe spalanie tylko w okresie bezkorkowym tyle co postoje na sygnalizacji świetlnej. Wyższe spalanie zdarza się rzadko. Wtedy stoi się dłużej niż normalnie.

Autostrada odcinek non stop 100 km (kierowca bez bagażu, dane z komputera pokładowego).

Tempomat V=100 - 5.5 l na 100 km

Tempomat V=120 - 7.2 l na 100 km

Droga krajowa czyli V w granicach 50-120 km/h 5.5 - 6.1

Freemont z kierowcą waży ok. 2000 kg, tyle co Volkswagen Transporter T4). Długość Freemonta jest taka sama jak T4

Pozdrawiam

Napisano

> W Warszawie Freemont z silnikiem diesla spala od 7.8 do 10.2 litrów na setke. Zazwyczaj na 130 km

> potrzebuje 12 litrów ON (popłudniowe korki czyli 50% czasu stoisz lub podjeżdżasz na jedynce,

> a 50% jedziesz dynamicznie). W praktyce spalanie zatrzymuje się na wartości 9.1-9.2. Niższe

> spalanie tylko w okresie bezkorkowym tyle co postoje na sygnalizacji świetlnej. Wyższe

> spalanie zdarza się rzadko. Wtedy stoi się dłużej niż normalnie.

> Autostrada odcinek non stop 100 km (kierowca bez bagażu, dane z komputera pokładowego).

> Tempomat V=100 - 5.5 l na 100 km

> Tempomat V=120 - 7.2 l na 100 km

> Droga krajowa czyli V w granicach 50-120 km/h 5.5 - 6.1

> Freemont z kierowcą waży ok. 2000 kg (tyle co Volkswagen Transporter T4)

> Pozdrawiam

No to pięknie - spala tyle co punto 1.2 zlosnik.gifwink.gif.

Napisano

> za nie cale 120kPLN

Przejedź się najpierw tym samochodem. Nie wiem jak Fiat, ale jeśli chodzi o Dodge Journey to o ile z zewnątrz wygląda ok a wewnątrz siedzi się w miarę wygodnie, to za materiały i wygląd deski rozdzielczej powinni kogoś rozstrzelać. Wersja z diesel'em daje radę, ale brzmi tak sobie. Spalanie około 10l. Bagażnik ustawny, ale chyba mógłby być większy (to co potrzebowałem się zmieściło).

Napisano

> Przejedź się najpierw tym samochodem. Nie wiem jak Fiat , ale jeśli chodzi o Dodge Journey to o

wiec po co piszesz w wątku o fiacie?

po pierwsze primo wątek dotyczył silnika 3.6 a nie diesla

po drugie primo ultimo gdybyś przeczytał choć początek wiedziałbyś ze deskę makarony poprawili.

pozdrawiam

Napisano

> wiec po co piszesz w wątku o fiacie?

> po pierwsze primo wątek dotyczył silnika 3.6 a nie diesla

> po drugie primo ultimo gdybyś przeczytał choć początek wiedziałbyś ze zawias makarony poprawili.

> pozdrawiam

Bo sensem mojej wypowiedzi była sugestia, żeby najpierw samochodem się przejechać, a później zastanawiać sięnad zakupem. Jeżeli w Fiacie jakość materiałów jest dwa razy lepsza niż w Dodge, a design deski rozdzielczej poprawiał sam Michał Anioł, to i tak jest tak tragicznie, że ani silnik, ani zawieszenie nie będą miały znaczenia.

Poza tym, że wspomniałem o silniku, pisałem o wyglądzie, wygodzie i bagażniku - a nie zawieszeniu.

Napisano

> Bo sensem mojej wypowiedzi była sugestia, żeby najpierw samochodem się przejechać, a później

> zastanawiać sięnad zakupem. Jeżeli w Fiacie jakość materiałów jest dwa razy lepsza niż w

> Dodge, a design deski rozdzielczej poprawiał sam Michał Anioł, to i tak jest tak tragicznie,

> że ani silnik, ani zawieszenie nie będą miały znaczenia.

słuszna sugestia. ale zauważ, że to Twoja opinia.

Ktoś inny może napisać: kij z deską jak jest fajny silnik i zawieszenie.

Napisano

Fiacie jakość materiałów jest dwa razy lepsza niż w

> Dodge, a design deski rozdzielczej poprawiał sam Michał Anioł, to i tak jest tak tragicznie,

[···] ja wiem, ze tu jest mk, i sa fani roznych marek wink.gif. ale nikt deski im nie poprawilzlosnik.gif, z ciekawosci chcialem popatrzyc na to EU cudozlosnik.gif, i to deske od Michael Angelo waytogo.gifzlosnik.gif.To jest idiotycznie identyczne wnetrze, tylko lud porownuje MY09 do MY12zlosnik.gif i siecieszy Q Fiat-ahahaha.gif z tej samej FABRYKI Made in Mexico, jak to na prawdziwego Fiat a przystalowink.gif

Napisano

>drugie primo ultimo gdybyś przeczytał choć początek wiedziałbyś ze deskę makarony poprawili.

> pozdrawiam

Secondo, nie poprawili.panic.gif, popatrz na MY12 Dodge vs MY12 Fiat a nie porownywac jablka z pomaranczami zlosnik.gif, czyli Dodge sprzed Facelifting MY09 kiedy o Fiat nikt wtedy nie slyszalhmm.gif.(sam gdzies tu ikonka_photo2.gif wrzucilem).

W koncu ma byc unifikacja i ciecie kosztow, ergo inna deska patrzac na zalozenia nie miala by sensu.hmm.gif

Napisano

> wiec po co piszesz w wątku o fiacie?

> po pierwsze primo wątek dotyczył silnika 3.6 a nie diesla

> po drugie primo ultimo gdybyś przeczytał choć początek wiedziałbyś ze deskę makarony poprawili.

> pozdrawiam

Co poprawili porownaj wersje MY2012 dodge vs fiat. Konkrety prosze.

Napisano

> Co poprawili porownaj wersje MY2012 dodge vs fiat. Konkrety prosze.

zlosnik.gif

1.Grilllizak.gif -tez Made in Mexicoyay.gifshhh.gifzlosnik.gif

2. Zmieniona charakterystyka zaweiszeniahmm.gif

3.Silniki

Reszta idiotycznie ta sama, poskladana na tej samej fabryce kielbaslizak.gif, przez tego samego Josezlosnik.gif.

BTW - Fiat-a nie widzialem, ale wierze co Chrysler piszeold.gif[...]

Quote:

"[...]There are, in fact, few changes[...]a grille that fits the Fiat family,[...]the suspension was retuned for "efficient alignment with European roads"[...]however, is the choice of engines. Initially the Fiat Freemont will be available with 140-horse and 170-horse versions of the 2.0-liter MultiJet 2 diesel engines with a manual gearbox and front wheel drive.

Napisano

> 1.Grill -tez Made in Mexico

> 2. Zmieniona charakterystyka zaweiszenia

> 3.Silniki

> Reszta idiotycznie ta sama, poskladana na tej samej fabryce kielbas, przez tego samego Jose.

Dodge to IMO najgorsza marka w USA w koncernie GM. Wykonanie jak w daewoo w altach 90tych. Prowadzenie nawet gorsze. Ale ja sie pytam czy rzeczywiscie Fiat zrobil kawal dobrej roboty z ta deska zlosnik.gif Bo sam samochod ma cene z kosmosu. Natychmiast odwrocilbym sie na piecie i poszedl kupic Galaxy.

Napisano

> Dodge to IMO najgorsza marka w USA w koncernie GM. Wykonanie jak w daewoo w altach 90tych.

> Prowadzenie nawet gorsze. Ale ja sie pytam czy rzeczywiscie Fiat zrobil kawal dobrej roboty z

> ta deska Bo sam samochod ma cene z kosmosu. Natychmiast odwrocilbym sie na piecie i poszedl

> kupic Galaxy.

Siedziałem we Freemoncie, nie siedziałem w Journey. Wnętrze Freemonta robi bardzo dobre wrażenie. Nie ma się jak do tej deski czy tapicerki przyczepić. Materiały fajne, miłe w dotyku, zegary czytelne, wszystko na miejscu.

Gdyby takie wnętrze zrobiło BMW wszyscy tutaj pialiby z zachwytu. Co ciekawe, obok stał Grand Cherokee. Wewnątrz te same manetki, te same zegary, czułem się tak samo. To jam mam gdzieś Jeepa jak obok stoi auto, które robi to samo za połowę ceny.

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> Dodge to IMO najgorsza marka w USA w koncernie GM.

Ale Dodge nie jest w koncernie GMpanic.gif[...] tylko Chrysler Group LLC

Wykonanie jak w daewoo w altach 90tych.

ale na lata 90te Deawoo nie bylo zlehmm.gif

> Prowadzenie nawet gorsze. Ale ja sie pytam czy rzeczywiscie Fiat zrobil kawal dobrej roboty z

> ta deska

Takzlosnik.gif, Jose od 8:30 rano do 9:30 am nazywa sie Giuseppezlosnik.gif

Bo sam samochod ma cene z kosmosu. Natychmiast odwrocilbym sie na piecie i poszedl

> kupic Galaxy.

hmm.gif Jak mowie nie widzialem Fiat-a, ale przeciez w erze - $$ i kseigowych nie mam sensu zwiekszac koszt[narcy], czyli klepac inna deske.

GM byl tak leniwy z OPC u mnie, ze Holden nawet znaczka na kierownice nie dostal - tylko bezczelnie byl Opelzlosnik.gif[...] dopiero druga partia aut dostala znaczek na drive.gifhahaha.gif

1_16_06_07_4_54_52_105.jpg

Napisano

> Siedziałem we Freemoncie, nie siedziałem w Journey. Wnętrze Freemonta robi bardzo dobre wrażenie.

> Nie ma się jak do tej deski czy tapicerki przyczepić.[...]

Szczerze, nigdy nie myslalem, ze to napiszezlosnik.gif, ale Amore mio - Italia ulepszyla auto001.gif[...]

Porownujac Dodge J MY09 z MY12 to w wykonaniu kabiny IMVHO przepasc, Jeep GC dostaje 8s automaticwaytogo.gif, IMVHO cos z tego malzenstwa270747800-sex.gif dobrego wyjdziewaytogo.gif

Napisano

> Ale Dodge nie jest w koncernie GM[...] tylko Chrysler Group LLC

Tak pomylilo mi sie idea.gif

> Wykonanie jak w daewoo w altach 90tych.

> ale na lata 90te Deawoo nie bylo zle

Zle nie ale super tez nie. Tak samo jak w Fiacie.

> Tak, Jose od 8:30 rano do 9:30 am nazywa sie Giuseppe

> Bo sam samochod ma cene z kosmosu. Natychmiast odwrocilbym sie na piecie i poszedl

> Jak mowie nie widzialem Fiat-a, ale przeciez w erze - $$ i kseigowych nie mam sensu zwiekszac

> koszt[narcy], czyli klepac inna deske.

> GM byl tak leniwy z OPC u mnie, ze Holden nawet znaczka na kierownice nie dostal - tylko bezczelnie

> byl Opel[...] dopiero druga partia aut dostala znaczek na

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.