Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiary aut typu kombi

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Szukasz nówki czy używki - bo to też dość istotne?

na nowe mnie nie stać, choć bardzo bym chciał.

Szukam używanego, przedział rocznikowy bardzo szeroki, od całkiem młodych 2-3 latków, aż po 2000 rocznik, bardziej myślę o funkcjonalności niż biciu konia ze względu na rocznik.

Napisano

Nie widziałem większego bagażnika kombi niż w Vectrze C:

vectra%20c%20k.jpg

Napisano

> Niestety combo jeździłem, nie mieszczę się, pomijając walory wizualne, nie pasuje mi...

Cos za cos. Ja np wybralem walory uzytkowe nad estetycznymi. Bardziej zalezy mi nad praktycznoscia niz wygladem.

> Do tego zależy mi też na miejscu za mną, za kierowcą, co napisałem w poście wcześniej,

Nie ma samochodu, w ktorym jest wiecej miejsca za kierowca niz w combo. Ja, 183cm wzrostu moge wyprostowac nogi siedzac na tylnej kanapie za swoim siedzeniem ustawionym tak, jak jezdze na co dzien. Pokaz mi samochod, w ktorym mozna zrobic to samo, nawet w Superbie nei ma tyle miejsca.

> potzrebuję w miarę długi bagażnik, czasem długie rzeczy przewożę.

Po zlozeniu tylnych siedzen masz 180cm dlugosci o przekroju metr na metr. W ktorym obecnie produkownym samochodzie znajdziesz wiekszy bagaznik poza furgonami dostawczymi?

> Gdybym nie miał rodziny, wybierałbym coś z tej klasy aut, na woła roboczego, teraz jednak, muszę

> się spakować w kombi. Dlugie kombi.

Narty w combo tez spakujesz, choc nie ukrywam - brakuje mi podlokietnika w tylnym oparciu z mozliwosci przelotkui, zeby np wlozyc narty. Poza tym wiekszych innych wad nei stweirdzam. A niewatpliwa zaleta jest brak filtra DPF w dieslu 1.7CDTI

Napisano

> Nie ma samochodu, w ktorym jest wiecej miejsca za kierowca niz w combo. Ja, 183cm wzrostu moge

ale combo jest waskie, bardzo waskie, to tylko corsa nadmuchana

> wyprostowac nogi siedzac na tylnej kanapie za swoim siedzeniem ustawionym tak, jak jezdze na

> co dzien. Pokaz mi samochod, w ktorym mozna zrobic to samo, nawet w Superbie nei ma tyle

> miejsca.

wydaje mi sie jednak ze viki c badz oma zostajac przy oplu maja wiecej. c5 chyba zreszta tez...

> Po zlozeniu tylnych siedzen masz 180cm dlugosci o przekroju metr na metr. W ktorym obecnie

> produkownym samochodzie znajdziesz wiekszy bagaznik poza furgonami dostawczymi?

amerykanskie. np grand voy albo grand espace.

Napisano

> ale combo jest waskie, bardzo waskie, to tylko corsa nadmuchana

Ale foremnosc otworu drzwiowego oraz bagaznika jest imponujaca w stosunku do innych samochodow.

> wydaje mi sie jednak ze viki c badz oma zostajac przy oplu maja wiecej. c5 chyba zreszta tez...

Nie wiem, trzeba byloby porownac.

> amerykanskie. np grand voy albo grand espace.

No tych raczej nei biore pod uwage, bo to zupelnie inny pulap i inna bajka.

Napisano

> wydaje mi sie jednak ze viki c badz oma zostajac przy oplu maja wiecej. c5 chyba zreszta tez...

Sprawa polega na ustawieniu siedzeń/kanapy - w "cywilnych" kombi jedziesz półleżąco (no może przesadziłem grinser006.gif) , w autach typu combo - pionowo, jak na krześle, stąd wiecej miejsca na nogi.

Napisano

> Szukałem duuuuuzego kombi

> i kupiłem Chryslera Grand Voyagera

Szukałem dużego samochodu... i po zapakowaniu 7 pasażerów mam jeszcze tyle miejsca:

1024_830691_1535402_4961_3307_11c369_013.jpg

Napisano

> Szukałem dużego samochodu... i po zapakowaniu 7 pasażerów mam jeszcze tyle miejsca:

O - Gierma grinser006.gif Ty zyjesz? Ujezdzasz tez autobus w PL czy na Jersey? Wrociles w ogole, czy zahibernowany bylem?

Napisano

> O - Gierma Ty zyjesz? Ujezdzasz tez autobus w PL czy na Jersey? Wrociles w ogole, czy

> zahibernowany bylem?

Jestem - nawet w Wawie zlosnik.gif

Vito Shuttle ujeżdżam od miesiąca (ponad 3,5kkm) zlosnik.gif

Napisano

> Opel omega/vectra kombi, mondeo kombi mk3/mk4, superb kombi.

i wszystko na ten temat

Napisano

> Samochod bardzo poreczny - szerokosci corsy (z neigo sie wywodzi), niewiele dluzszy wiec nei trzeba

> na niego hangaru, a i pojechac potrafi.

Oraz posiada zero prestizu no.gif. Zwlaszcza w porownaniu z wymienianymi tutaj A6 czy 5er.

Napisano

> Oraz posiada zero prestizu . Zwlaszcza w porownaniu z wymienianymi tutaj A6 czy 5er.

Ale pytanie bylo nie o samochod prestizowy, tylko o walory uzytkowe - wielkosc, pojemnosc bagaznika. Gdybysmy rozmaiwali o samochodach prestizowych, to napewno nie byloby mowy o nadwoziu kombi. Dlatego wazne jest ustalenie do jakiego celu kupujemy samochod i jak go bedziemy wykorzystywac. Bo jesli chcemy wozic bambetle rodziny i dzieciakow na wakacje i kupujemy malego zwinnego hatchbacka, to jest to nieporozumienie. Tak samo kupic duze kombi jako drugi samochod do miasta mija sie z celem. Analogiczna sytuacja jest w przypadku twojego argumentu o braku prestizu - oczywiscie ze go nei bedzie, jesli mowimy o samochodzie komvi z duzym bagaznikiem.

Napisano

> Ale pytanie bylo nie o samochod prestizowy, tylko o walory uzytkowe - wielkosc, pojemnosc

> bagaznika. Gdybysmy rozmaiwali o samochodach prestizowych, to napewno nie byloby mowy o

> nadwoziu kombi. Dlatego wazne jest ustalenie do jakiego celu kupujemy samochod i jak go

> bedziemy wykorzystywac. Bo jesli chcemy wozic bambetle rodziny i dzieciakow na wakacje i

> kupujemy malego zwinnego hatchbacka, to jest to nieporozumienie. Tak samo kupic duze kombi

> jako drugi samochod do miasta mija sie z celem. Analogiczna sytuacja jest w przypadku twojego

> argumentu o braku prestizu - oczywiscie ze go nei bedzie, jesli mowimy o samochodzie komvi z

> duzym bagaznikiem.

Weź poprawkę, że Jay ma dziwną definicję prestiżu. grinser006.gif

Comboloty czy podobne auta są bardzo praktyczne w środku, ale ich komfort czy prędkości przelotowe odbiegają "nieco" od dużego, wygodnego kombi.

Napisano

> To tak nie działa niestety. Taka Insignia ma 4,9m długości, duży rozstaw osi a wewnątrz miejsca

> mniej niż w niektórych kompaktach. Sam się zastanawiam jak oni to zrobili.

Niemiecka Policja je kupiła i teraz sie uskarżają na brak miejsca... podobno się nie mieszczą - za ciasne

Napisano

> Ale pytanie bylo nie o samochod prestizowy, tylko o walory uzytkowe - wielkosc, pojemnosc

> bagaznika. Gdybysmy rozmaiwali o samochodach prestizowych, to napewno nie byloby mowy o

> nadwoziu kombi.

Dlaczego? Kombi tez moze byc prestizowe, wlasnie wyzej wspomniane Audi C6 i BMW E60, ale masz racje, ze to nie bylo tematem tego wątka wiec tak tylko wspomnialem wink.gif

Napisano

> Weź poprawkę, że Jay ma dziwną definicję prestiżu.

Audi C6 i BMW E60 to dziwna definicja prestizu? niewiem.gif

Napisano

> Szukam po internecie, czy jest jakaś porównywarka wymiarów aut, konkretnie ich długości - szukam

> kombi (nie ważne jakiej klasy), które jest najdłuższe

Nowe, po długości, możesz sobie wyszukać tutaj: http://www.nowe.mojeauto.pl/konfigurator/

> Może moglibyście pomóc i napisać po jednym aucie, o którym wiecie, że jest najdłuższe?

Najdłuższe kombi jakie kojarzę to chyba Chevrolet Caprice SW z lat 90ych - ~5,5m spineyes.gif

tumblrm1vmuox21a1qm6egk.jpg

Napisano
  • Autor

> Nowe, po długości, możesz sobie wyszukać tutaj: http://www.nowe.mojeauto.pl/konfigurator/

> Najdłuższe kombi jakie kojarzę to chyba Chevrolet Caprice SW z lat 90ych - ~5,5m

fajny!

Napisano

Omega B kombi lub Vectra C kombi. ok.gif

Napisano

> fajny!

Maciek Zientarski mial sedana:

img0084r.jpg

20110515mi0007.jpg

Ale sprzedal na allegro pare lat temu no.gif

Napisano

> Weź poprawkę, że Jay ma dziwną definicję prestiżu.

> Comboloty czy podobne auta są bardzo praktyczne w środku, ale ich komfort czy prędkości przelotowe

> odbiegają "nieco" od dużego, wygodnego kombi.

Czy ja wiem? Gdzies mialem zdjecie zrobione podczas normalnej jazdy swoim combolotem z predkoscia 190km/h. 160 nie jest obsolutnie zadnym problemem i jest cicho w srodku, a to wystarczy. Faktem jest ze z silnikami 1.7dTI czy 1.3CDTI bedzie to juz problem, ale z 1.7CDTI nie. Zreszta na temat 1.3CDTI Rostec moze wiecej powiedziec, bo zdaje sie, ze ma ta wlasnie wersje.

Napisano

> Czy ja wiem? Gdzies mialem zdjecie zrobione podczas normalnej jazdy swoim combolotem z predkoscia

> 190km/h. 160 nie jest obsolutnie zadnym problemem i jest cicho w srodku, a to wystarczy.

Żuraw, no proszę Cię... hehe.gif

Przy 190 km/h to i mondeo nie ma "normalnej" jazdy, więc nie przeceniajmy posiadanych aut. ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> dzięki, rzeczywiście pomoże nie spodziewałem się, że vectra ma największy rozstaw osi...

Bierz Vectrę.Ma kilka wad i brak lansu na dzielni, ale nawet moja żona ma problemy z zawaleniem bagażnika grinser006.gif

Napisano

> Skoda SUBERB II, 4838 mm

jeżeli chodzi o ilość miejsca na nogi z tyłu, to konkurencja jest chyba tylko w limuzynach wydłużanych typu Long (np A8L)

Napisano

e-klasa ? miesci sie srednio 1/2 wyposazenia mieszkania+klamoty dla dziecka rocznego w ilosciach wystarczajacych na 2tygodniowe wakacje+wozek(niewielki zlosnik.gif )....

no i bezcenny tekst mojego znajomego-wygladacie jak rumuny w tym zaladowanym aucie facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> jeżeli chodzi o ilość miejsca na nogi z tyłu, to konkurencja jest chyba tylko w limuzynach

> wydłużanych typu Long (np A8L)

Czytam ten watek, swoje wypowiedzi i sam sobie powiem - robie sie nudny, ale combo ma wiecej miejsca z tylu niz superb 033102bebe_1_prv.gif

Napisano
  • Autor

> Czytam ten watek, swoje wypowiedzi i sam sobie powiem - robie sie nudny, ale combo ma wiecej

> miejsca z tylu niz superb

ale maluch i tak Ci do niego nie wejdzie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Czytam ten watek, swoje wypowiedzi i sam sobie powiem - robie sie nudny, ale combo ma wiecej

> miejsca z tylu niz superb

na nogi moze tak (choc nawet tu nie jestem przekonany), ale szerokosc kabiny pomijasz. usiadz w 3 osoby w combo i w 3 w superbie/klasie e/omie. z tylu wlasnie

Napisano

troche w bok od tematu glownego ale w zakresie

znajdz 3 roznice:

286119239-20120704.jpg

Astra/Insignia/Superb/Mondeo:

Długość/Szerokość/Wysokość [mm]/Pojemność bagażnika [l]

A:4698/1819/1535 //500L

I: 4908/1856/1520 //540L

S:4838/1817/1510 //630L

M: 4837/1886/1512 //549L

a teraz idz i obejrzyj to na żywo

post-16121-14352516899436_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.