Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiary aut typu kombi

Featured Replies

Napisano

Szukam po internecie, czy jest jakaś porównywarka wymiarów aut, konkretnie ich długości - szukam kombi (nie ważne jakiej klasy), które jest najdłuższe - chciałbym takie w przyszłości nabyć, ale niestety trzeba się wgryzać w dane , nie da się znaleźć takiego zestawienia po długości auta. Może moglibyście pomóc i napisać po jednym aucie, o którym wiecie, że jest najdłuższe?

Napisano

> Szukam po internecie, czy jest jakaś porównywarka wymiarów aut, konkretnie ich długości - szukam

> kombi (nie ważne jakiej klasy), które jest najdłuższe - chciałbym takie w przyszłości nabyć,

> ale niestety trzeba się wgryzać w dane , nie da się znaleźć takiego zestawienia po długości

> auta. Może moglibyście pomóc i napisać po jednym aucie, o którym wiecie, że jest najdłuższe?

z tych starszych i europejskich to

omega lub XM jest najwiesze

a teraz z nowszych chyba E klasa

Napisano

> Szukam po internecie, czy jest jakaś porównywarka wymiarów aut, konkretnie ich długości - szukam

> kombi (nie ważne jakiej klasy), które jest najdłuższe - chciałbym takie w przyszłości nabyć,

> ale niestety trzeba się wgryzać w dane , nie da się znaleźć takiego zestawienia po długości

> auta. Może moglibyście pomóc i napisać po jednym aucie, o którym wiecie, że jest najdłuższe?

Skoda SUBERB II, 4838 mm

Napisano

Audi A6: 4926mm

BMW 5: 4907mm

Opel Insignia: 4908mm

To są trzy najdłuższe obecnie produkowane klasyczne kombi...

Napisano

autocentrum.pl/dane techniczne samochodów

np Superb kombi ma 4838 cm - na pewno w czołówce.

Napisano

> a teraz z nowszych chyba E klasa

E ma 4895mm... Najdłuższe jest A6...

No chyba, że myślałeś o tej wersji... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

winningsupercarsbinz01.jpg

Napisano
  • Autor

> To może długość bagażnika?

jest to jakaś myśl... dzięki za sugestię.

Napisano

> To może długość bagażnika?

Tyle, że długość bagażnika po złożeniu foteli jest jeszcze ciężej znaleźć i porównać pomiędzy różnymi autami... oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Popatrz na Dodge Magnum. On nie bez powodu nazywał się Magnum

kawał krowy, ale długość prawie identyczna (8 mm więcej) od saab'a sport kombi.

Napisano

> Tyle, że długość bagażnika po złożeniu foteli jest jeszcze ciężej znaleźć i porównać pomiędzy

> różnymi autami...

ostatnie audi 100?

jakie auto kombi do noclegu ?

laguna kombi I ph2 ze złozoną tylna kanapa moge sie normalnie wyspac ze lekko podkurczonymi nogami a mam 190cm.

Napisano

> kawał krowy, ale długość prawie identyczna (8 mm więcej) od saab'a sport kombi.

A na drodze wyglada na niesamowicie długiego. Do tego wersja R/T miała bardzo przyzwoite osiągi. Niestety oparty był o podzespoły Mercedesa i jak Chrysler się rozstał z ta firma, to podzespoły się skończyły i musieli zakończyć produkcje.

Napisano

> Tyle, że długość bagażnika po złożeniu foteli jest jeszcze ciężej znaleźć i porównać pomiędzy

> różnymi autami...

Interesowałby mnie wymiar przynajmniej do oparcia przedniego fotela, odsuniętego do normalnej jazdy, ale ciężko może być, ewentualnie jak ma rękaw na narty to bajka.

Napisano
  • Autor

> Ford Taurus III Kombi -5070mm

nooo proszę smile.gif nie wiedziałem że z niego też była krowa.

Napisano

Po co Ci najdłuższe kombi?

Może np. potrzebujesz najdłuższego/najszerszego/najbardziej pojemnego* bagażnika? Bo to nie idzie w parze zlosnik.gif

*niepotrzebne usunąć wink.gif

Napisano
  • Autor

> Po co Ci najdłuższe kombi?

> Może np. potrzebujesz najdłuższego/najszerszego/najbardziej pojemnego* bagażnika? Bo to nie idzie w

> parze

> *niepotrzebne usunąć

idzie w parze, mam 2 metry wzrostu i potrzebuję oprócz tego, że kombi to jeszcze aby ktoś za mną mógł usiąść. Długość jest to jedno z kryteriów, ładowność to drugie, ilość miejsca z tyłu to trzecie - choć w tym względzie zastanawiam się, czy rozstaw osi nie powinien się bardziej przekładać na długość kabiny pasażerskiej.

Napisano

> (...) zastanawiam się, czy rozstaw osi nie powinien się bardziej

> przekładać na długość kabiny pasażerskiej.

O właśnie... zaczynasz dobrze kombinować wink.gif

Długi może mieć krótką kabinę, długi bagażnik lub odwrotnie. Kumpel też szukał długiego, ale - jak się wreszcie "wyspowiadał" - dlatego że oszczędzał na hotelach i spał na rozłożonych fotelach w bagażniku (m.in. potrzebował więc płaskiej przestrzeni bagażowej).

Napisano

A nie lepiej jakiegoś tranzita tub innego transportera kupić?

Z moich typów to te średnie....

Fiat Croma -

Długość 4756 mm

Szerokość 1775 mm

Wysokość 1597 mm

Wysokość z relingami dachowymi 1623 mm

Rozstaw osi 2700 mm

Rozstaw kół - przód 1513 mm

Rozstaw kół - tył 1496 mm

Vectra C kombi

Długość 4839 mm

Szerokość 1798 mm

Szerokość z lusterkami bocznymi 2036 mm

Wysokość 1500 mm

Rozstaw osi 2830 mm

Rozstaw kół - przód 1536 mm

Napisano

> Interesowałby mnie wymiar przynajmniej do oparcia przedniego fotela, odsuniętego do normalnej

> jazdy, ale ciężko może być, ewentualnie jak ma rękaw na narty to bajka.

Tutaj patrzyłeś? Jakieś tam wymiary bagażników podają. Tylko nie wiem czego szukasz cfaniaczek.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ford Taurus III Kombi -5070mm

Jak juz jestesmy przy amerykancach, to moze:

wymiary-chevrolet-suburban-gmt900-terenowy.jpg

grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> idzie w parze, mam 2 metry wzrostu i potrzebuję oprócz tego, że kombi to jeszcze aby ktoś za mną

> mógł usiąść. Długość jest to jedno z kryteriów, ładowność to drugie, ilość miejsca z tyłu to

> trzecie - choć w tym względzie zastanawiam się, czy rozstaw osi nie powinien się bardziej

przeklada sie, ale nie do konca

zobasz sobie takie BMW 5er (e61) i Audi a6 (c6)

i mimo bardzo zblizonych wymiarow w audi masz wiecej miejsca z przodu

duzo wieciej miejsca na tylnej kanapie

i wiekszy bagaznik

Napisano

> przeklada sie, ale nie do konca

> zobasz sobie takie BMW 5er (e61) i Audi a6 (c6)

> i mimo bardzo zblizonych wymiarow w audi masz wiecej miejsca z przodu

> duzo wieciej miejsca na tylnej kanapie

> i wiekszy bagaznik

a teraz porównaj umieszczenie silnika, czy bardziej jego typ...

Napisano

> a teraz porównaj umieszczenie silnika...

z czego to wynika to malo wazne (bo tez i z kiepskiej umiejetnosci projektowania wnetrza)

chodzi o to zeby sie nie jarac cyferkami bo liczy sie praktyczna i odczuwalna wielkosc

Napisano

> z czego to wynika to malo wazne (bo tez i z kiepskiej umiejetnosci projektowania wnetrza)

> chodzi o to zeby sie nie jarac cyferkami bo liczy sie praktyczna i odczuwalna wielkosc

Cyferki mogą nam bardzo dużo powiedzieć - "na początek". Nie zastąpią natomiast dokładniejszej analizy i "organoleptycznego" testu...

Napisano

> Cyferki mogą nam bardzo dużo powiedzieć - "na początek". Nie zastąpią natomiast dokładniejszej

> analizy i "organoleptycznego" testu...

AK jest pelne cyferkowych teoretykow wink.gif

Napisano

I to jest plus w PL bo wiekszosc czesci tania jak barszc.

Dodatkowo to auto jest calkiem bezpieczne - potwiedzone empirycznie.

Napisano

citroen C5 kombi długość 4838

vectra C kombi - 4839

Napisano

Kiedyś sobie szukałem kombi i też miałem z tym problem - brak porównywarki. Zrobiłem sam małe zestawienie.

286115665-Wymiary.jpg

Może pomoże.

post-37808-14352516891397_thumb.jpg

Napisano

5,525 mm

burg92-02.jpg

Buick Roadmaster grinser006.gif

Napisano

> 5,525 mm

> Buick Roadmaster

Alez nie kaleczmy tak klasycznego, jednego z najpiekniejszych aut amerykanskich, marką Buick.

Toz to jest Chevrolet Caprice, legenda serduszka.giffood.gif

chevrolet-caprice-station-wagon-04.jpg

Napisano

> Alez nie kaleczmy tak klasycznego, jednego z najpiekniejszych aut amerykanskich, marką Buick.

> Toz to jest Chevrolet Caprice, legenda

Nie wiem czemu Caprice kojarzył mi sie z wersją sedan szczególnie policyjną

04tc%201996%20chevey%20caprice%20lapd.jpg

Widzę że kombi były nie tylko Buick.

A tak BTW śliczne auto bananaevil.gif

Napisano
  • Autor

> Jak juz jestesmy przy amerykancach, to moze:

mam awersję do suvów.

Napisano
  • Autor

> Kiedyś sobie szukałem kombi i też miałem z tym problem - brak porównywarki. Zrobiłem sam małe

> zestawienie.

> Może pomoże.

dzięki, rzeczywiście pomoże smile.gif nie spodziewałem się, że vectra ma największy rozstaw osi...

Napisano

> Tutaj patrzyłeś? Jakieś tam wymiary bagażników podają. Tylko nie wiem czego szukasz

Tak sobie z ciekawości patrze, jakby mnie naszło na zmianę samochodu. Najlepiej jakby miał rękaw na narty i aby te narty weszły do środka zlosnik.gif

Napisano

> dzięki, rzeczywiście pomoże nie spodziewałem się, że vectra ma największy rozstaw osi...

Też mnie to zaskoczyło, że Vectra sedan/liftback jest inna niż kombi. Powinno to dać najwięcej miejsca dla pasażerów.

Napisano

> Też mnie to zaskoczyło, że Vectra sedan/liftback jest inna niż kombi.

Taka trochę następczyni omegi.

Napisano

> Tak sobie z ciekawości patrze, jakby mnie naszło na zmianę samochodu. Najlepiej jakby miał rękaw na

> narty i aby te narty weszły do środka

Ciekawe kryterium ok.gifgrinser006.gif Ja w sumie jestem też ograniczony trochę bagażnikiem dachowym i kitem Thula przy ewentualnej zmianie zlosnik.gif

Napisano

Szukałem duuuuuzego kombi

i kupiłem Chryslera Grand Voyagera

s_Chrysler_Grand_Voyager_2.5_CRD_2001.jpg

Napisano

> Ciekawe kryterium

Zapomniałem dodać, że musi mieć relingi dachowe, aby nie pieprzyć się z bagażnikiem jak raz w roku chccę przewieźć rowery zlosnik.gif

Ja w sumie jestem też ograniczony trochę bagażnikiem dachowym i kitem Thula

> przy ewentualnej zmianie

Belki mam ze stilo, tylko łapy zmieniłem i gra...no niby gra, bo instalacja to masakra

Napisano

A dlaczego chcesz najdluzsze, a nie najbardziej pakowne z bardzo duza iloscia miejsca srodku? Mialem Astre F kombi i zmienilem na Opla Combo:

286116628-combo.jpg

W 3 osoby na wakacje na 2 tygodnie z namiotami spakowalismy sie pod rolete bagaznika. Jedynie lodowka stala miedzy oparciem kierwocy a siedziskiem tylnego siedzenia, a byla jedna z najwiekszych lodowek jakie moje oczy widzialy.

Samochod bardzo poreczny - szerokosci corsy (z neigo sie wywodzi), niewiele dluzszy wiec nei trzeba na niego hangaru, a i pojechac potrafi.

post-11501-14352516894822_thumb.jpg

Napisano

mojeauto.pl wyszukiwrka zaawansowana

ktos tu tez z angli wrzucal jakas fajna wyszukiwarke mycar czy jakos tak

Napisano

> Samochod bardzo poreczny - szerokosci corsy (z neigo sie wywodzi), niewiele dluzszy wiec nei trzeba

> na niego hangaru, a i pojechac potrafi.

Ja "Combusem" wożę wózek dla dziecka bez jakiegokolwiek składania. Nie planuję w najbliższej przyszłości zmiany auta, gdyż Combo jest w zupełności wystarczające dla 3-4 os. rodziny.

Napisano
  • Autor

> A dlaczego chcesz najdluzsze, a nie najbardziej pakowne z bardzo duza iloscia miejsca srodku?

> Mialem Astre F kombi i zmienilem na Opla Combo:

> W 3 osoby na wakacje na 2 tygodnie z namiotami spakowalismy sie pod rolete bagaznika. Jedynie

> lodowka stala miedzy oparciem kierwocy a siedziskiem tylnego siedzenia, a byla jedna z

> najwiekszych lodowek jakie moje oczy widzialy.

> Samochod bardzo poreczny - szerokosci corsy (z neigo sie wywodzi), niewiele dluzszy wiec nei trzeba

> na niego hangaru, a i pojechac potrafi.

Niestety combo jeździłem, nie mieszczę się, pomijając walory wizualne, nie pasuje mi...

Do tego zależy mi też na miejscu za mną, za kierowcą, co napisałem w poście wcześniej, oraz potzrebuję w miarę długi bagażnik, czasem długie rzeczy przewożę.

Gdybym nie miał rodziny, wybierałbym coś z tej klasy aut, na woła roboczego, teraz jednak, muszę się spakować w kombi. Dlugie kombi.

Napisano

> idzie w parze, mam 2 metry wzrostu i potrzebuję oprócz tego, że kombi to jeszcze aby ktoś za mną

> mógł usiąść. Długość jest to jedno z kryteriów, ładowność to drugie, ilość miejsca z tyłu to

> trzecie - choć w tym względzie zastanawiam się, czy rozstaw osi nie powinien się bardziej

To tak nie działa niestety. Taka Insignia ma 4,9m długości, duży rozstaw osi a wewnątrz miejsca mniej niż w niektórych kompaktach. Sam się zastanawiam jak oni to zrobili. hehe.gif

Dopóki więc nie wsiądziesz do konkretnego auta to nic nie będziesz wiedział. Pod względem rozmiarów wewnątrz ja bym typował Superba kombi, bo ma duży bagażnik i mnóstwo miejsca z tyłu. Niestety z przodu jest trochę gorzej.

Napisano

> Niestety combo jeździłem, nie mieszczę się, pomijając walory wizualne, nie pasuje mi...

> Do tego zależy mi też na miejscu za mną, za kierowcą, co napisałem w poście wcześniej, oraz

> potzrebuję w miarę długi bagażnik, czasem długie rzeczy przewożę.

> Gdybym nie miał rodziny, wybierałbym coś z tej klasy aut, na woła roboczego, teraz jednak, muszę

> się spakować w kombi. Dlugie kombi.

Szukasz nówki czy używki - bo to też dość istotne?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.