Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Assistance

Featured Replies

Napisano

Witam .

Koledzy wyjezdzam autem do Niemiec i rozglądam się za assistance .

Możecie coś polecić. Jeden ze znajomych wspominał że któryś ubezpieczyciel

pokrywa nawet koszt naprawy, a płaci się jedynie za części. Ale ja nie znalazłem.

Może ktoś z Was korzystał z takiego ubezpieczenia i może polecić.

Z ubezpieczeniami różnie bywa.

Wiadomo że ubezpieczyciele też piszą drobnym druczkiem

więc chciałbym uzyskać Waszej porady.

Z góry dzięki. Pozdrawiam P.

Napisano

Zapraszam na priv - jesteś z Wrocławia, to nawet można to stacjonarnie załatwić. waytogo.gif

Napisano

> Witam .

> Koledzy wyjezdzam autem do Niemiec i rozglądam się za assistance .

> Możecie coś polecić. Jeden ze znajomych wspominał że któryś ubezpieczyciel

> pokrywa nawet koszt naprawy, a płaci się jedynie za części. Ale ja nie znalazłem.

> Może ktoś z Was korzystał z takiego ubezpieczenia i może polecić.

> Z ubezpieczeniami różnie bywa.

> Wiadomo że ubezpieczyciele też piszą drobnym druczkiem

> więc chciałbym uzyskać Waszej porady.

> Z góry dzięki. Pozdrawiam P.

Jeśli chodzi o takie normalne standardowe assistance to polecam STARTER 24. smile.gifsmile.gifsmile.gif

Napisano

> Jeśli chodzi o takie normalne standardowe assistance to polecam STARTER 24.

Tylko, ze oni nie maja oferty juz prawie od roku grinser006.gif

Napisano

SOS PZM

wykupuje się pakiet na Polskę a później dodatkowo chyba 1,5zł/dzień pakiet zagranica.

Często wykupuje, bo podróżuje dużo po Ukrainie/Krym ale jeszcze nie korzystałem z ich pomocy.

Napisano

a może assistance ADAC...

trzeba być tylko ich klubowiczem wink.gif

Napisano

> Tylko, ze oni nie maja oferty juz prawie od roku

Niby na stronie podają informację że:

Quote:

Pakiety dostępne już w sierpniu 2012r.

zostało im jeszcze 5 dni biglaugh.gif

Napisano

> a może assistance ADAC...

> trzeba być tylko ich klubowiczem

Kosztuje chyba 85E na rok chyba ?

Napisano

> Niby na stronie podają informację że:

> Quote:

> Pakiety dostępne już w sierpniu 2012r.

> zostało im jeszcze 5 dni

Zobaczymy, ale ten termin juz przekladali kilka razy grinser006.gif

Napisano

> Zobaczymy, ale ten termin juz przekladali kilka razy

Dzwoniłem do nich w połowie lipca:

- Będą dostępne od początku sierpnia smile.gif

Dzwoniłem do nich na początku sierpnia:

- Będą dostępne od połowy sierpnia smile.gifsmile.gif

Dzwoniłem do nich w zeszłym tygodniu w środę:

- Będą dostepne od końca tygodnia lub od poniedziałku smile.gifsmile.gifsmile.gif

Może dziś zadzwonię i nagram rozmowę, żeby mieć dowód, że lecą w wuja...

EDIT:

I nagrana rozmowa. Prawdopodobnie nowe oferty będą dostępne jutro. smile.gifbiglaugh.gifskromny.gif

Czyli w grudniu po południu... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Witam .

> Koledzy wyjezdzam autem do Niemiec i rozglądam się za assistance .

> Możecie coś polecić. Jeden ze znajomych wspominał że któryś ubezpieczyciel

> pokrywa nawet koszt naprawy, a płaci się jedynie za części. Ale ja nie znalazłem.

> Może ktoś z Was korzystał z takiego ubezpieczenia i może polecić.

> Z ubezpieczeniami różnie bywa.

> Wiadomo że ubezpieczyciele też piszą drobnym druczkiem

> więc chciałbym uzyskać Waszej porady.

> Z góry dzięki. Pozdrawiam P.

Po tym co przeżyłem z autem w ubiegłe wakacje już zawsze będę polecał Assistance Warty. Za naprawę może nie płacą (swoją szosą nie słyszałem żeby któreś TU taką ofertę miało) ale poza tym... lawety, hotele, samochody zastępcze... all inclusive za 63 zł/rok grinser006.gif W tym roku mi za te kilka tysięcy euro z ubiegłego roku podnieśli składkę na 157 zł grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli chodzi o takie normalne standardowe assistance to polecam STARTER 24.

Dużo dobrego słyszałem od tych co posiadają to ubezpieczenie.

Ale tak jak koledzy pisali nie mają oferty na dziś.

Nawet do nich pisałem mailowo ale olewka:/

P.

Napisano
  • Autor

> Kosztuje chyba 85E na rok chyba ?

Zgadza się.

Ale trochę trwa jak załatwiasz to z PL frown.gif

P.

Napisano
  • Autor

> Po tym co przeżyłem z autem w ubiegłe wakacje już zawsze będę polecał Assistance Warty. Za naprawę

> może nie płacą (swoją szosą nie słyszałem żeby któreś TU taką ofertę miało) ale poza tym...

> lawety, hotele, samochody zastępcze... all inclusive za 63 zł/rok W tym roku mi za te kilka

> tysięcy euro z ubiegłego roku podnieśli składkę na 157 zł

Właśnie przeglądałem ich ofertę.

Ale z tego co widzę trzeba mieć u nich wykupione OC .

No i oczywiście nie podają cen,

Jutro tam zadzwonie.

P.

Napisano

> Dużo dobrego słyszałem od tych co posiadają to ubezpieczenie.

No właśnie ja też miałem u nich od lipca zeszłego roku. I raz skorzystałem gdy mi pękł łącznik linki przy skrzyni biegów. Szybko, sprawnie i fachowo. No nic, dziś znowu teklefonik do nich i czekamy na kolejną ściemę co do terminu pojawienia się ich nowych ofert... smile.gif

Napisano

> Po tym co przeżyłem z autem w ubiegłe wakacje już zawsze będę polecał Assistance Warty.

Miło by było poczytać o szczegółach. ok.gif

mar00ha

Napisano

w PTU Assistnace Plus wariant LUX na Polskę 110 zł, na Europę 250 zł

jakiś tekst

na stronie masz OWU w pdf,

Napisano

> Miło by było poczytać o szczegółach.

A co tu się chwalić, że się auto psuło biglaugh.gif

W każdym razie zapewnili mi dobrej klasy hotele z wyżywieniem w Austrii i Włoszech, holowniki, jak w Polsce był potrzebny to samochód zastępczy dali żeby mieć czym do domu wrócić, transfery między hotelem a serwisem jak trzeba było we Włoszech taryfą ganiać zlosnik.gif Wszyscy wszędzie byli uprzedzeni co, jak i dlaczego. Ja rozmawiałem tylko z obsługą z Warty a oni już organizowali wszystko zanim zdążyłem gdzieś dotrzeć.

W sumie pełna profeska i dzięki temu te awarie bardzo wakacji nie zepsuły. Musiałem tylko Neapol odpuścić bo czasu trochę przez postoje zabrakło w stosunku do planu. Jakbym musiał się sam z tym bujać to pewnie przy pierwszej awarii byśmy do Polski wrócili zastanawiając się jak samochód z austriackiej autostrady odebrać.

Być może wszystkie assistance tak działają, nie wiem, nie mam porównania. Ten wartowy w każdym razie spisał się na medal ok.gif

Napisano

> Być może wszystkie assistance tak działają, nie wiem, nie mam porównania. Ten wartowy w każdym razie spisał się na medal

No to rzeczywiście fajnie się spisali.

To ja, za to, nie mogę pochwalić Car Assistance w Allianz. Assistance obsługuje dla nich Mondial Assistance.

Miałem przygodę z szybą. Pękła. Jako że auto z pękniętą szybą nie nadaje się do jazdy, umówiłem się z ASO na wymiane szyby z ubezpieczenia i zadzwoniłem do assistance po samochód zastępczy. Robili pod górkę. Tzn. przyjęli zgłoszenie, jednak powiedzieli, że auto zastępcze dostarczą dopiero po potwierdzeniu że ASO przyjęło mój samochód. Chciałem wszystko zgrać w czasie - tzn. dostarczyć swoje auto do ASO, odjechać spod ASO zastępczakiem i nastepnie przyjechać zastępczakiem do ASO i odjechać swoim autem. To nie, nie zrobią tak. No to zapytałem jak zrobią. A już byłem na wymianę szyby umówiony w ASO na następny dzień. Rano miałem podstawić im auto. No to osoba obsługująca mnie kazała mi pojechać do ASO, zadzonić do assistance ponownie, przekazać słuchawkę gościowi z ASO (który miał potwierdzić, że jestem umówiony na naprawę) i wtedy dopiero podstawią auto. screwy.gif Stopień skomplikowania logistycznego operacji dwa razy większy niż by mógł być. Aż zacząłem żałować, że od razu nie wezwałem lawety do pękniętej szyby. pad.gif

mar00ha

Napisano

od kwietnia jest taka olewka w starterze... w maju kończyło mi się assistance u nich i chciałem się czegoś dowiedzieć.

Oferta niby jest przygotowana, są określone ceny, masy ect ale nie wprowadzają jej na rynek czort wie dlaczego.

Napisano

> Dużo dobrego słyszałem od tych co posiadają to ubezpieczenie.

i to prawda, musiałem, a raczej wolałem, skorzystać z ich usług jak zamarzł mi amor, umówienie się na transport auta do mechanika na konkretny dzień i godz z wyprzedzeniem zajęło może 5min.

Napisano

> od kwietnia jest taka olewka w starterze... w maju kończyło mi się assistance u nich i chciałem się

> czegoś dowiedzieć.

> Oferta niby jest przygotowana, są określone ceny, masy ect ale nie wprowadzają jej na rynek czort

> wie dlaczego.

I Starter vel ADAC na polskę, i Mondial i Europ, robią ostatnio wszystkim pod górę...... aha Pzu ostatnio też .... chyba weszły jakieś nowe standardy angryfire.gif. Nie koniecznie lepsze.....

Napisano

> No to rzeczywiście fajnie się spisali.

Dlatego polisę mam tam już 10 lat. Wszystkie kolejne auta ubezpieczam w Warcie. Może i nie są najtańsi ale za spokojną głowę warto zapłacić ok.gif

> To ja, za to, nie mogę pochwalić Car Assistance w Allianz. Assistance obsługuje dla nich Mondial

> Assistance.

Mondial we Włoszech mnie "robił". Jedyne co miałem im do zarzucenia to to że przysłali holownik z kierowcą, który tylko po włosku umiał (a przynajmniej sprawiał takie wrażenie). Na szczęście wszystko wiedział, załadował samochód, zawiózł nas do hotelu a tam już w recepcji po niemiecku szprechali to małżonka z tłumaczem o wszystko wypytała. Facet tak się przejął nieszczęściem Polaków, że mimo wolnej soboty znalazł następnego dnia jakiś warsztat, który zgodził się od ręki auto naprawić. Na szczęście się dało waytogo.gif Hotel nam wynajęli od piątku do poniedziałku bo w weekendy tam nie pracują ale dzięki temu gościowi w sobotę w nocy pojechaliśmy w dalszą drogę biglaugh.gif

> Miałem przygodę z szybą. Pękła. Jako że auto z pękniętą szybą nie

A ja się nie mogę doczekać aż mi pęknie frown.gif Przednia jest już taka porysowana że aż się prosi o wymianę ale nie mam serca jej sam rozwalić a ubezpieczenie całej nie wymieni frown.gif

> im auto. No to osoba obsługująca mnie kazała mi pojechać do ASO, zadzonić do assistance

> ponownie, przekazać słuchawkę gościowi z ASO (który miał potwierdzić, że jestem umówiony na

> naprawę) i wtedy dopiero podstawią auto. Stopień skomplikowania logistycznego operacji dwa

> razy większy niż by mógł być. Aż zacząłem żałować, że od razu nie wezwałem lawety do pękniętej

> szyby.

Mają jakieś takie głupie zasady. Hotel czy auto z

zastępcze dają na czas naprawy. I okazało się w Austrii, że jest problem bo z autostrady ściągnęli nas po 18 a o 17 serwis się zamknął (to chyba jakaś tradycja ludów germańskich bo w Niemczech jak pamiętam też się wcześnie wszystko zamykało) i nie miał kto powiedzieć ile naprawa potrwa. Ale holownik zawiózł nas do serwisu, zrzucił auto na parking, zamówił taksówkę do hotelu i pojechał. W hotelu bez problemu dostaliśmy klucze i się okazało że ustalili to tak że booking jest na jedną noc a rano jak serwis zobaczy co się stało to najwyżej przedłużą. Ale w południe jechaliśmy już dalej.

A co do Twojego ostatniego zdania to trzeba było smile.gif Jak mi padł ostatni wąż (3 węże układu chłodzenia w zeszłym roku wymieniłem, alternator i czujnik położenia wału - 5 holowań w tym dwa za granicą) pod Rykami to laweta przywiozła od razu samochód zastępczy biglaugh.gif

Napisano

> A co do Twojego ostatniego zdania to trzeba było Jak mi padł ostatni wąż (3 węże układu chłodzenia

> w zeszłym roku wymieniłem, alternator i czujnik położenia wału - 5 holowań w tym dwa za

> granicą) pod Rykami to laweta przywiozła od razu samochód zastępczy

No i takie assistance to ja rozumiem! ok.gif

mar00ha

Napisano

> No i takie assistance to ja rozumiem!

> mar00ha

jak juz tak odbiegamy lekko od glownego tematu to dorzuce, ze firmowe Forda tez dziala dobrze.

Musialem uzyc go raz (jak zablokowalem w godzinach szczytu Marynarska). Szybka rekacja, auto w ASO poszlo na diagnoze od razu, wymiana jednego czujnika, w miedzyczasie telefon milej Pani, ze auto bedzie naprawione od reki i nie ma potrzeby podstawiania auta zastepczego. Na koncu przeprosili za klopoty z autem!!

Koszt zero. Gwarancja rozszerzona.

No ale niestety autor watku sobie go nie dokupi. Teraz mam jakies z Benefii i tez jestem ciekawy jak to zadziala w razie czego icon_rolleyes.gif

Napisano

> jak juz tak odbiegamy lekko od glownego tematu to dorzuce, ze firmowe Forda tez dziala dobrze.

Firmowe VW też mi się sprawdziło. zlosnik.gif

Przed podstawieniem zastępczaka pytali czy nie będzie problemem jeżeli dadzą Toyotę Avensis (za Golfa) i jeszcze przepraszali. zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

> Już sprawdziłem w akcji: http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=286253006

> mar00ha

Potwierdzam, w HR miałem z Allianzem problem, krecili, mówili, że będzie problem bo to zagranica i takie tam pierdy. Olałem i skorzystałem z GDM Skody - rach ciach, pełen profesjonalizm ok.gif

Mimo, że chwalę OC i AC w Allianzie to Assistance to pomyłka.

Napisano

> Co to za fura taka upierdliwa

To tylko jedne wakacje takie w ubiegłym roku biglaugh.gif Zaczął w lipcu skończył we wrześniu grinser006.gif Poza tym przez 3 lata bez zarzutu.

Napisano

(...)

> A co do Twojego ostatniego zdania to trzeba było Jak mi padł ostatni wąż (3 węże układu chłodzenia

> w zeszłym roku wymieniłem, alternator i czujnik położenia wału - 5 holowań w tym dwa za

> granicą) pod Rykami to laweta przywiozła od razu samochód zastępczy

To brzmi jak jakiś horror - w jednym roku 5 holowań? Tyle to chyba mi nie zużyły wszystkie samochody za ostanie 30 lat rotfl.gif Kumulacja jakaś?

Napisano

> (...)

> To brzmi jak jakiś horror - w jednym roku 5 holowań? Tyle to chyba mi nie zużyły wszystkie

> samochody za ostanie 30 lat Kumulacja jakaś?

Tak wyszło biglaugh.gif Podejrzewam, że to może przez to że przez pół roku wcześniej auto praktycznie nie jeździło. Ten wyjazd do Włoch to był pierwszy wyjazd po tej przerwie i od razu w ekstremalne warunki pogodowe. Możliwe, że węże się rozeschły bez smarowania przez tyle czasu (te na górze porozwalało).

Ale myślę tak sobie, że lepiej że się w ten kwartał wszystko zebrało niż jak by się psuło rzadziej. Tak wszystko zrobione i samochód śmiga jak wcześniej ok.gif

Napisano
  • Autor

Najgorsze jest to że większość ubezpieczeń np.Warta, Alianz

są dostępne tylko dla tych co mają OC u nich wykupione.

Czy ktoś miał doświadczenie z PTU Auto Assistane ???

W poniedziałek wyjeżdżam i jestem w czarnej...

Pozdrawiam P.

Napisano
  • Autor

> Dzwoniłem do nich w połowie lipca:

> - Będą dostępne od początku sierpnia

> Dzwoniłem do nich na początku sierpnia:

> - Będą dostępne od połowy sierpnia

> Dzwoniłem do nich w zeszłym tygodniu w środę:

> - Będą dostepne od końca tygodnia lub od poniedziałku

> Może dziś zadzwonię i nagram rozmowę, żeby mieć dowód, że lecą w wuja...

> EDIT:

> I nagrana rozmowa. Prawdopodobnie nowe oferty będą dostępne jutro.

> Czyli w grudniu po południu...

A ja dostałem taką oto odpowiedz od przedstawiciela Starter24 cyt:

..."W tej chwili pakiety Starter Assistance nie są dostępne, dlatego jeszcze nie ma możliwości wykupienia ubezpieczenia.

Prawdopodobnie nowe pakiety Starter Assistance pojawią się pod koniec tego tygodnia. Wszelkie informacje zostaną zamieszczone na stronie internetowej www.starter24.pl.

Będą to ubezpieczenia roczne z zakresem terytorialnym na Polskę, bądź rozszerzeniem na całą Europę.

Osoby, które nie posiadają pakietu mogą skorzystać z jednorazowej płatnej pomocy na terenie całej Polski."...

P.

Napisano

(...)

> Ale myślę tak sobie, że lepiej że się w ten kwartał wszystko zebrało niż jak by się psuło rzadziej.

> Tak wszystko zrobione i samochód śmiga jak wcześniej

Może to podobnie jak u mnie z jednym z samochodów.Ponad 20 lat bezwypadkowej/bezszkodowej jazdy i w przeciągu pół roku 3 wypadki - wjechanie w dupsko na parkingu (bez kierowców), wjazd w lewy tył na czerwonym (żona jechała - miała zielone), po czym wjazd w dupsko bez hamowania (tym razem ja prowadziłem - stałem sobie na czerwonym). Mam nadzieję, że kolejna taka kumulacja mi się nie trafi ok.gif

Napisano

Kamyczek do ogródka Allianz assistance (i to nie tylko samochodowe) .

1/ Padnięty akumulator - telefon do assistance i ... na wskazany nr rejestracyjny pojazdu nie mają polisy w systemie. yikes.gif Ja mam oczywiście przy sobie tylko nr polisy OC (bo ubezpieczyciel zapewniał, że pomoc otrzymam podając nr rejestracyjny auta). I pytanie czy ja wiem jaki mam wariant assistance. Bo jeśli standardowy to za przyjazd zapłacę. Podziękowałem i po powrocie do domu sprawdziłem co i jak i porozmawiałem sobie znowu z Assistance. Wyszło na to, że dla świętego spokoju to ja powinienem wozić ze sobą komplet polis (OC+Assistance +AC) żeby w razie czego panu podać wszystkie dane. Oczywiście auto ubezpieczone było od pół roku i bzdurnym wytłumaczeniem było to, że "ubezpieczyciel nie przekazał wszystkich danych".

Ciekawe, że drugie auto jakoś wszystkie dane w systemie miało...

2/ Drugi przypadek (i drugie auto), też rozładowany akumulator i po 20 minutach miałem pomoc drogową, doładowany akumulator i sprawną i miłą obsługę.

3/ Przypadek nie samochodowy ale też Mondial Assistance: zachorowanie na Ukrainie, pojawiła się konieczność faksowania z hotelu polisy na wskazany faks, bo też "nie mieli polisy w systemie". Co prawda pomoc by i tak była udzielona bo nr polisy miałem przy sobie.

4/ Do któregoś z ubezpieczeń mam dodatkowe "assistansy" w tym telefoniczną konsultację lekarską. W środku nocy młody bardzo źle się poczuł no to szybki telefon do Mondial Assistance i ... proszę podać nr polisy. Mówię, że jest godzina 3 w nocy, na karcie mam jak wół wpisane "przed rozmową z konsultantem przygotuj nr PESEL" który niniejszym podałem i nie będę teraz szukał papierów, szczególnie że od wyniku rozmowy zależy czy jedziemy z młodym do szpitala czy nie. Łaskawie dostęp do lekarza otrzymałem...

Napisano
  • Autor

> w PTU Assistnace Plus wariant LUX na Polskę 110 zł, na Europę 250 zł

> jakiś tekst

> na stronie masz OWU w pdf,

Dzięki za te namiary.

Chyba się na to zdecyduje.

Bo poza PTU i SOS PZM ubezpieczyciele wymagają

wykupionego u siebie co najmniej OC.

Pozdrawiam P.

Napisano

I stał się cud: Starter Assistance ma już nową ofertę!

Nie żebym reklamował, ale już prawie straciłem nadzieję bo dla mnie to była jedyna rozsądna alternatywa rok temu.

Edit: Oferta już mniej atrakcyjna cenowo...

Napisano

> I stał się cud: Starter Assistance ma już nową ofertę!

> Nie żebym reklamował, ale już prawie straciłem nadzieję bo dla mnie to była jedyna rozsądna

> alternatywa rok temu.

> Edit: Oferta już mniej atrakcyjna cenowo...

To bylo do przewidzenia...

Poprzednio za 100PLN bylo holowanie bez limitu, co znajac pomyslowosc rodakow bylo pewnie dosc mocno naduzywane grinser006.gif

Napisano

Ja przymierzam sie do czlonkostwa ADAC, korzysta ktoś, jakie doświadczenia? pozdrawiam

Napisano

> To bylo do przewidzenia...

> Poprzednio za 100PLN bylo holowanie bez limitu, co znajac pomyslowosc rodakow bylo pewnie dosc

> mocno naduzywane

Nie bardzo wiem jak można tego nadużyć i przede wszystkim po co, ale ja słabo kombinujący jestem. zlosnik.gif Wziąłem wersję "Comfort" i nawet za granicę nie wyjechałem... No i stare włoskie auto też ani razu nie wymagało interwencji. Znaczy wtopiłem? zlosnik.gif

Napisano

> Nie bardzo wiem jak można tego nadużyć i przede wszystkim po co, ale ja słabo kombinujący jestem.

> Wziąłem wersję "Comfort" i nawet za granicę nie wyjechałem... No i stare włoskie auto też ani

> razu nie wymagało interwencji. Znaczy wtopiłem?

Czy ja mowie o Tobie?

Widzialem juz gdzies w necie pomysly, ze ludzie kupowali to Assistance tylko po to, zeby przetransportowac auto z jednego kranca Polski na drugi hehe.gif

Napisano

ja mam z mBanku za 18 PLN miesiąc (Europa)...plusem jest - jak mi się wydaje- to, że ubezpieczenie jest na osobę, a nie na auto...bo nigdzie się nie podaje danych auta, tylko personalne...

auto24h-3.jpg

Napisano

> Czy ja mowie o Tobie?

> Widzialem juz gdzies w necie pomysly, ze ludzie kupowali to Assistance tylko po to, zeby

> przetransportowac auto z jednego kranca Polski na drugi

Nie odebrałem tego osobiście ok.gif

Przerażajace jest to, że tych kombinujących mogłoby być na tyle dużo, że wpłyneło to na stawki. Wzrosły tak "na oko" conajmniej dwukrotnie. yikes.gif

Napisano
  • Autor

> Nie żebym reklamował, ale już prawie straciłem nadzieję bo dla mnie to była jedyna rozsądna

> alternatywa rok temu.

Własnie ją przeglądnąłem.

I chyba wziąłbym ten pakiet Comfort ale z Owu wynika, że jak samochód się zepsuje

i usterki nie da się usunąć od razu to noclegiem martwisz się sam.

Bo zakwaterowanie masz dopiero jak klikniesz dodatkową opcję

samochód zastępczy, a to kolejne 100zł co już daje 279zł.

W PTU które wskazał jeden z kolegów za 250zł mamy:

700km(holowanie do Polski) albo 350 km(holowanie do innego

miejsca za granicą). Oczywiście zakwaterowanie i wszystkie inne też w tej cenie.

W SOS PZMOTu w pakiecie VIP za 300 zł mamy 1x holowanie do domu i wszystkie inne opcje.

Muszę się na coś zdecydować bo lepiej być zabezpieczonym hmm.gif

Pozdrawiam P.

Napisano

> alternatywa rok temu.

przesadzili tak samo jak PZMOT po pierwszym roku ''istnienia''

imho obecnie najciekawiej wyglada PTU i PZU

• 3 tygodnie później...
Napisano

> alternatywa rok temu.

To co warto brać assistance ze www.starter24.pl? Podoba mi się strona ale jak ich ubezpieczenie/obsługa warte? Szukałem po innych forum i opinie są 50% na 50%.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.