Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znajoma Polka w Niemczech uparla sie kupic Audi A3 od Turka

Featured Replies

Napisano

Jak wybic jej to z glowy? LINK do ogloszenia. Oto co mi napisala:

------------------

pojechalismy do dealera, auta ni ma, tego, co bylo w ogloszeniu...pytamy kolesia, gdzie auto, a on na to, a bo to moj brat nim jezdzi czekajcie 15min zadzwonie, przyjedzie

po jakichs 30min brat przyjechal

auto nie umyte, ale ladnie wyglada, muzyka radio klassik;)

to juz mi sie wydalo dziwne, bo koles mlody, auto czyste, ladne i jeszcze muzyka, zeby zrobic dobre wrazenie, ale kij

podczas jazdy cos skrzypialo w zawieszeniu, koles pierwsze co, zanim ruszylismy mowi, musze wam cos wyjasnic, to co skrzypi, to nic wielkiego, to tylko gumki jakies tam (nie znam sie) pojedziemy na garaz pokaze wam...ok

pojechalismy na garaz, na kanal, pokazal, cena 10e na strone, ja wam to zrobie na jutro, 30min roboty...ok

poza tym byla tylko jeszcze zarowka do wymiany hamowania....

ok ustalilismy, ze zostawiamy auto do dzis i wracamy dzis, auto jest gotowe, spisujemy umowe i wracamy autem

jeszcze gosc powiedzial opony zimowe w cenie, najpierw kosztowalo auto 4888e

utargowalismy na 4600

ale okazalo sie, ze opony zimowe sa pierwszej wlascicielki...mozemy je kupic za 200e

ok jego blad byl, wiec uhandlowalismy na cene ostateczna 4700 i finito

ok przyjedzamy dzis...koles nam mowi, a wiecie, bo jest problem, wyjasnie wam

chodzi o tablice, bo...

normalnie jest tak, ze nie mozemy jezdzic na tablicach z hanoveru, musimy auto zarejestrowac w brauschweig i dopiero jezdzic

wiec ustalilismy, ze Pat jutro idzie do wydzialu komunikacji z papierami, zalatwia sprawe, wraca po auto i ok

ale dzis koles mowi, ze on bardzo chce sobie te swoje tablice zostawic, w zwiazku z tym on proponuje, ze auto nam przywiezie on, jutro pojdzie rano w hanowerze, wyrejestruje, zabierze sobie tablice (bo jak my najpierw w braunschweig to zrobimy, to na te same tablice on bedzie musial czekac 2 miesiace)

jeszcze w umowie, ktora nam dal do przetlumaczenia...

jest punkt czy auto jest bezwypadkowe, zaznaczyl nie i napisal, ze serwis nie bierze odpowiedzialnosci za usterki w aucie

to nam znajomy przetlumaczyl, ale inny znajomy tutejszy ubezpieczyciel mowi, ze oni tak standardowo pisza, bo nie moga wiedziec czy auto bylo bite czy nie

ale mnie sie wydaje, ze skoro jest dokumentacja auta, to tam powinno byc wszystko

a mowia ze maja cala historie auta od poczatku

ponoc jakas kobita byla 1 wlascicielem, potem brat

--------------------------------

itede...

Mozecie pdoac jakies konkretne argumenty na temat samochodu, bo Turka juz chyba udalo mi sie jej wybic z glowy....

Napisano

trudno sie nie zorientowac ze sie do turka jedzie skoro wlascicielami komisu są: Ö. Akbaba & H. Sarikaya

1. zeby kupic auto musi ono byc wymeldowane, wiec musi tablice i tak zabrac

2. tablice krotkoterminowe mozecie kupic w dowolnym landzie w niemczech - nie musi to byc hanover

imo cena tragiczna za auto z tym motorem

Napisano

Ja pierniczę, ale zakręcone to wszystko... yikes.gif Tak na mój gust to coś z tymi tablicami gostek kręci.

Napisano

Strasznie drogie jak za taka wersje z takim motorem...

Napisano

> Ja pierniczę, ale zakręcone to wszystko... Tak na mój gust to coś z tymi tablicami gostek kręci.

A moim nie. W Niemczech numer nie jest na sztywno przypięty do samochodu. Możesz mieć te same tablice na kolejnych swoich samochodach.

Napisano

Wymienil gumki ? Skrzypi ?

Z numerami zadna kombinacja. jezeli koko mial WÜnschkennzeichen ( tablice ktore dla niego maja wartosc czy to inicjalow czy to kombinacji cyfr ) to rozumiem, ze chce je zatrzymac na nastepny pojazd ( tak jak pisal Dejv ).

Kurzzeitkennzeichen mozna wyrobic w kazdym LBV wiec zaden problem dojechac do domu. Opcja z dowiezieniem auta nie jest problemem. Na Waszym miejscu na biegu zalatwilbym sobie Nachweis über Versicherung - Versicherungsnachweis ( dawna Deckungskarte ) i bez tablic rano pojechal do LBV i zarejestrowal.

wink.gif

Napisano

Proste jak drut. Koles cos kreci olac i szukac innego auta. Po co specjalnie pchac sie w klopoty? Moze i nie klopoty ale Turek i auto = klopot.

Napisano

> Proste jak drut. Koles cos kreci olac i szukac innego auta. Po co specjalnie pchac sie w klopoty?

> Moze i nie klopoty ale Turek i auto = klopot.

Polak na forum rozkminiajacy procedure niemiecka = pisanie bzdur.

wink.gif

Napisano

> Polak na forum rozkminiajacy procedure niemiecka = pisanie bzdur.

Co zrobic. grinser006.gif Jak sie nie zna to tym bardziej lepiej kupic gdzie indziej.

Napisano

> Co zrobic. Jak sie nie zna to tym bardziej lepiej kupic gdzie indziej.

MOze byc, ze kreci a moze byc zupelnie inaczej.

Kuowalem kiedys mojej ciotce C-Klase u araba, nic nie okazalo sie byc lewizna, zadnych przekretow auto bez provlemow smiga po W-wie od 6 - ciu lat.

Kazdy wybiera fure w/g wlasnych kryteriow, jak sie napalil, to ciezko go od tego odwlec.

bez urazy

wink.gif

Napisano

eeee

nie jest tak źle, znam chyba z 10 autek kupowanych w D od Turka/Araba i jeżdżą bez żadnych problemów

(niektóre znów mają po 400.000 km wink.gif )

Napisano

> Proste jak drut. Koles cos kreci olac i szukac innego auta. Po co specjalnie pchac sie w klopoty?

Kazde auto jakie kupilem to kupilem wlasnie od Turka i nie narzekam. Oczywiscie widzialem co biore - czyli wad pare było, ale za to było taniej.

Napisano

> Strasznie drogie jak za taka wersje z takim motorem...

W Niemczech auta sa drozsze niz w Polsce.

Napisano

> W Niemczech auta sa drozsze niz w Polsce.

Dramatycznie tanieją one dopiero po przekroczeniu granicy. I w Polsce auta z Niemiec są tańsze niż auta z Polski.

To jest dopiero cud!

hehe.gifwink.gif

Napisano

> W Niemczech auta sa drozsze niz w Polsce.

Mowimy o cenach w DE. Mam troche blizej od Ciebie na Tureckie place smile.gif

Napisano

Tożycze powodzenia w szukaniu używanego samochodu w Niemczech - no chyba, że jesteś gotowy dopłacić z tytułu kupowania przy salonie.

A równanie na kłopoty wygląda całkiem inaczej: kłopoty + polski handlarz + używane auto. To niemal pewna gwarancja wdepnięcia w kał po kolano.

Napisano

> A równanie na kłopoty wygląda całkiem inaczej: kłopoty + polski handlarz + używane auto ...

ok.gif

A wracając do omawianego audi to brakuje magicznego 'unfallfrei' wink.gif

btw fajni kolesie na zdjęciu 8 zlosnik.gif

Napisano

> Mowimy o cenach w DE. Mam troche blizej od Ciebie na Tureckie place

Pewnie masz racje, ja juz dawno nie bylem to nie mam aktualnego info spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> pokaż jej to:

> http://www.blocket.se/uppsala/Valvardad_Audi_A3_42838978.htm?ca=18&w=3

> to

> http://www.blocket.se/vastmanland/Audi_A3_1_6_10_000_Mil_42757567.htm?ca=18&w=3

> i to:

> http://www.blocket.se/halland/Audi_A3_1_8T_quattro__150hk__42456736.htm?ca=18&w=3

> pamiętając, że mila szwedzka to 10km

Co w nich jest takiego niezwyklego a zaslugujacego na uwage? Jezyk troche poganski....

Napisano

Uwazam, ze kreci. Trzeba dobrze posprawdzac, m.in w ASO.

Ja mialem podobna sytuacje, jak kolega sie napalil na A4 we Frankfurcie. Polecielismy wiec, gosc - mlody turek, odebral nas na lotnisku wink.gif. Auto oczywiscie pierwszy wlasciciel, serwisowane, itd.

Na pytanie o wlasciciela zaczal krecic, ze to jego szefa z firmy, ale jezdzil on grinser006.gif. Wychodzimy z lotniska, ogladamy auto, ladne, ale na probnych nr icon_eek.gif.

Kolega mowi, no to zgodnie z umowa jedziemy do ASO sprawdzic, na co turas, ze nie bardzo, bo pewnie nigdzie nie maja czasu i sobie przypomnial, ze tym co jezdzil to jednak jego kolega i zaraz do nas przyjedzie grinser006.gif.

Pojechalismy do Audi i szybko rozmowa po niem, prowadzona przez turka: macie czas sprawdzic auto ?

Nie, trzeba sie umowic - odp.

Na co turek do nas to tak jak mowilem, idziemy i do nas kupujecie czy nie bo nie mamy czasu.

Jak zaproponowalem, ok ale sprawdzmy historie auto po VINie w systemie to mi turek wyrwal z reki ksiazke serisowa i wybiegl z ASO icon_eek.gifgrinser006.gif

Tyle widzielismy te piekne Audi, a cala ksiazka od faktury (wklejonej na pierwsza strone) poprzez przeglady byla wypisana tym samym dlugopisem i charakterem grinser006.gif.

Na szczescie udalo nam sie kupic auto w Berlinie z cena +20%

Napisano

> Kazde auto jakie kupilem to kupilem wlasnie od Turka i nie narzekam.

Paska? czerwona.gifgrinser006.gif

Napisano

Powiem szczerze nie rozumiem jaki jest sens jeździć po auta do Niemiec. W Polsce są tańsze, chyba ze coś mało popularnego. Oczywiście trzeba szukać aut z pierwszej ręki, a nie sprowadzanych. Tyle ze i tak wyjdzie taniej niż w DE.

Napisano

> Powiem szczerze nie rozumiem jaki jest sens jeździć po auta do Niemiec. W Polsce są tańsze, chyba

> ze coś mało popularnego. Oczywiście trzeba szukać aut z pierwszej ręki, a nie sprowadzanych.

> Tyle ze i tak wyjdzie taniej niż w DE.

Dokładnie tak ok.gif Co innego jak chce sie kupic auto uszkodzone lub z jakimis wadami - wtedy taniej w D u Turka.

Napisano

> Powiem szczerze nie rozumiem jaki jest sens jeździć po auta do Niemiec. W Polsce są tańsze, chyba

> ze coś mało popularnego. Oczywiście trzeba szukać aut z pierwszej ręki, a nie sprowadzanych.

Dlaczego z pierwszej reki ? Z drugiej juz bedzie beeeeeeee ?

Co bedzie lepsze roczne gdzie bylo 4 wlascicieli czy 10 - cio letnie ktore mialo ich dwoch ?

Tak miedzy nami to sam sobie zaprzeczasz.

Co innego kupic auto dla siebie a co innego na handel.

Auto z niemiec jest z regoly mniej zmeczone technicznie. Za dobre auto trzeba zaplacic, w Niemczech nie ma nic za darmo, jak ktos service'owal, to chce wziasc za fure wiecej - logiczne !

wink.gif

Napisano

Dokladnie to samo mu mowilem, ale skoro sie uparl i oplacil podroz.

Fakt, ze wczesniej szukalismy w pl i praktycznie nic ciekawego nei zlalezlismy. Tam moze zaplacilismy ciut wiecej, ale auto mialo rzeczywiscie przebieg taki jaki mialo na desce i bylo w idealnym stanie, czego niestety nie mozna bylo poweidziec o autach ogladanych wczesniej w pl (2-3 letnie).

Napisano

> Auto z niemiec jest z regoly mniej zmeczone technicznie. Za dobre auto trzeba zaplacic, w Niemczech

> nie ma nic za darmo, jak ktos service'owal, to chce wziasc za fure wiecej - logiczne !

W sumie jakos nigdy nie wierzylem w ta teze, ale ten przypadek mi udowodnil, ze tak tez moze byc. Ogladalismy auta 2-3 letnie, glownie po leasingowe, wiec po jednym wlascicielu,w pl dwa byly po prywatnych wl.To co obejrzelismy w D w ciagu dwoch dni bylo drozsze ale w znacznie lepszym stanie niz u nas. Dodatkowo zawsze byl komplet wszytskich papierow, opon, a nie ze cos sie zgubilo oraz mila obsluga i bezproblemowe sprawdzenie auta.

Napisano

> Dlaczego z pierwszej reki ? Z drugiej juz bedzie beeeeeeee ?

Z drugiej już nie poznamy pierwszego właściciela. Krótka rozmowa, nawet przez telefon pozwala ustalić z kim sie ma do czynienia i czy w ogóle warto sie autem interesować.

> Co bedzie lepsze roczne gdzie bylo 4 wlascicieli czy 10 - cio letnie ktore mialo ich dwoch ?

Obawiam sie ze zwykle to 10 letnie. 4 właścicieli w rok to raczej nie przypadek.

> Tak miedzy nami to sam sobie zaprzeczasz.

W którym miejscu ?

> Co innego kupic auto dla siebie a co innego na handel.

Nie rozmawiamy o kupnie na handel.

> Auto z niemiec jest z regoly mniej zmeczone technicznie. Za dobre auto trzeba zaplacic, w Niemczech

> nie ma nic za darmo, jak ktos service'owal, to chce wziasc za fure wiecej - logiczne !

Właśnie dlatego takich aut sie do polski nie sprowadza! Natomiast auto kupione w Polsce w salonie niestety musi zostać wycenione na poziomie niższym niż w Niemczech. Musi konkurować ze szrotami z Niemiec ze skreconymi licxnikami po powodzi rozbiciu etc.

Napisano

> Co w nich jest takiego niezwyklego a zaslugujacego na uwage? Jezyk troche poganski....

autentyczny przebieg smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.