Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klatka w aucie a policja

Featured Replies

Napisano

> no to czorna jak wungiel folia i już. Tylko jak to wygląda

moze wydruk wnetrza z kanapa ? zlosnik.gif

f6de0aac2cdf.gif

Napisano

> Może wystarczy tylko trochę przyciemniana folia. Jeżdżę z klatką na co dzień i nikt jeszcze się do

> niej nie doczepił. Mam lekko przyciemnione tylne szyby.

A nie lepiej zrobic jak Bog przykazal - jesli jest klatka to 2 miejsca i koniec. Ja maluchem mialem juz nascie kontroli policyjnych (w tym 7 za nadmierna prdkosc) i jeszcze ani razu nie dosc ze nie stracilem dowodu, to nie zaplacilem zlotowki, mimo nagranego nawet przez oznakowany radiowoz filmu jak w uwaga pirat na siekierkowskiej z nadmierna predkoscia. Mozna? Mozna. Tylko trzeba wiedziec jak rozmawiac. Badania rowniez przechodze bez najmniejszych przeszkod.

Napisano

> A nie lepiej zrobic jak Bog przykazal - jesli jest klatka to 2 miejsca i koniec. Ja maluchem mialem

> juz nascie kontroli policyjnych (w tym 7 za nadmierna prdkosc) i jeszcze ani razu nie dosc ze

> nie stracilem dowodu, to nie zaplacilem zlotowki, mimo nagranego nawet przez oznakowany

> radiowoz filmu jak w uwaga pirat na siekierkowskiej z nadmierna predkoscia. Mozna? Mozna.

> Tylko trzeba wiedziec jak rozmawiac. Badania rowniez przechodze bez najmniejszych przeszkod.

PIRAT!!!!

A tak poważnie to jakbym zbudował rajdówke "Twoim" sposobem to bałbym sie tym przekraczać 80km/h bo bałbym sie,że coś uzkodzę.

Napisano

> A nie lepiej zrobic jak Bog przykazal - jesli jest klatka to 2 miejsca i koniec. Ja maluchem mialem

> juz nascie kontroli policyjnych (w tym 7 za nadmierna prdkosc) i jeszcze ani razu nie dosc ze

> nie stracilem dowodu, to nie zaplacilem zlotowki, mimo nagranego nawet przez oznakowany

> radiowoz filmu jak w uwaga pirat na siekierkowskiej z nadmierna predkoscia. Mozna? Mozna.

> Tylko trzeba wiedziec jak rozmawiac. Badania rowniez przechodze bez najmniejszych przeszkod.

jest tylko jeden malutki problem.

dwuosobowe BMW 318is może zostać niedopuszczone do startu w rajdzie pod patronatem FIA.

taki paradoks.

Napisano

> dobra to jeszcze jedno pytanie w temacie zestawu klatka+kubły

> czy takie fotele:

> http://www.driftingshop.pl/product-pol-5289-Fotel-OMP-CLASSIC.html

> to dobry pomysł?

> czy lepiej ze względów bezpieczeństwa akurat tu nie patrzyć na wygląd i kupić coś współczesnego?

konstrukcja rurkowa nie jest zbyt wygodna a poza tym walczysz z waga a on bedzie ciezszy od porownywalnego ze skorupy

Napisano

> Jest bardzo problemowa - tym bardziej, że niemal każda dostępna w handlu nie jest dopuszczona przez

> niemieckie prawo do uzytku na drogach publicznych.

> Zresztą - zadzwoń na TUV-Stelle i zapytaj

jak wiesz nie sledze tematu na tyle aby yc na biezaco, mimo tego kopne sie do Recarro i spyatam.

wink.gif

Napisano

> widzisz paradoks jest taki: fotel z homologacją Fia, pasy z tą samą homo, homologowana folia na

> szyby i homologowana przez fia kierownica nie są zgodne z homologacją drogową... Więc albo

> homo drogowa albo rajdowa.

Chyba kwestia rajdu i regulaminu. Tak ajk powiedzialem nie jestem na biezaco w temacie. Niemniej jednak pasy 6 - cio punktowe maja homologacje na drogi publiczne, a przynajmniej kiedys mialy.

wink.gif

Napisano
  • Autor

> konstrukcja rurkowa nie jest zbyt wygodna a poza tym walczysz z waga a on bedzie ciezszy od

> porownywalnego ze skorupy

kupiłem już te experty zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> sie chwali takie postepowanie

fotele montować ZANIM będzie wspawana klatka czy potem? zlosnik.gif

Napisano

> Chyba kwestia rajdu i regulaminu. Tak ajk powiedzialem nie jestem na biezaco w temacie. Niemniej

> jednak pasy 6 - cio punktowe maja homologacje na drogi publiczne, a przynajmniej kiedys mialy.

a jaki producent i czy miały homo fia

Napisano

> Chyba kwestia rajdu i regulaminu. Tak ajk powiedzialem nie jestem na biezaco w temacie. Niemniej

> jednak pasy 6 - cio punktowe maja homologacje na drogi publiczne, a przynajmniej kiedys mialy.

żeby pasy miały homo na drogi publiczne muszą mieć takie zapięcie

250_14917963704f97a076a2bc9.jpg

czyli pomarańczowy przycisk który klika głośno po zapięciu i wypięciu.

siłą rzeczy 6-punktowe pasy muszą mieć centralną klamrę więc to raczej niemożliwe żeby takie pasy otrzymały homo drogowe.

Był kiedyś jakiś model sandtlera czteropunktowych pasów z dziwnie skonstruowaną klamrą centralną na pomarańczowy przycisk. No ale 6pkt to ja nie widziałem.

Napisano

> a jaki producent i czy miały homo fia

albo jedno albo drugie palacz.gif

cudów ni ma. oslabiony.gif

Napisano

> fotele montować ZANIM będzie wspawana klatka czy potem?

u mnie sie nie dalo wsadzic klatki z fotelami wiec nie mialem wyboru ale to tylko 126

w 4 drzwiowcu pewnie da rade z fotelami tylko czy to bedzie wygodne ??

klatka spawana czy skrecana ??

bo jak spawana to bym wyjal jednak te fotele zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> u mnie sie nie dalo wsadzic klatki z fotelami wiec nie mialem wyboru ale to tylko 126

> w 4 drzwiowcu pewnie da rade z fotelami tylko czy to bedzie wygodne ??

> klatka spawana czy skrecana ??

> bo jak spawana to bym wyjal jednak te fotele

spawana. Ale mi chodzi o to czy najpierw ich nie założyć i ustawic odpowiednio żeby potem jakoś tak nie zrobili klatki żeby się ich wygodnie wsadzić nie dało hmm.gif

Nie znam sie na klatkach. Chodzi o to że ja mam 190cm/100kg więc fotel musi być odpowiednio ustawiony hehe.gif

Napisano

> spawana. Ale mi chodzi o to czy najpierw ich nie założyć i ustawic odpowiednio żeby potem jakoś tak

> nie zrobili klatki żeby się ich wygodnie wsadzić nie dało

> Nie znam sie na klatkach. Chodzi o to że ja mam 190cm/100kg więc fotel musi być odpowiednio

> ustawiony

Wiem o co chodzi bo ja wspolnie z kolega uzytkuje auto tyle ze on jest ode mnie nizszy

najlepiej zamontuj fotel najpierw zeby Tobie bylo wygodnie i tak im odstaw auto a oni pomierza tak zeby akurat im jakis zastrzal nie wyszedl w miejscu gdzie bedzie fotel

Napisano

> żeby pasy miały homo na drogi publiczne muszą mieć takie zapięcie

> czyli pomarańczowy przycisk który klika głośno po zapięciu i wypięciu.

> siłą rzeczy 6-punktowe pasy muszą mieć centralną klamrę więc to raczej niemożliwe żeby takie pasy

> otrzymały homo drogowe.

> Był kiedyś jakiś model sandtlera czteropunktowych pasów z dziwnie skonstruowaną klamrą centralną na

> pomarańczowy przycisk. No ale 6pkt to ja nie widziałem.

w top gear Clarkson swego czasu testowa MB SL AMG w wersji black, mial on 4 lub 5 pkt pasy z centralna klamra, samochod byl dopuszczony do ruchu drogowego...

Napisano

hmm... a jeśli mają takie zapięcie ?

też jest czerwony przycisk zlosnik.gif

358b9bd13afae706.jpg

Napisano

ja mam jednego experta(bedzie drugi) przy 190cm wzrostu jest naprawde wygodny, o codziennej jeździe mowie zlosnik.gif wole go od Cobry aleeee to nie wątek o kubłach ok.gif

Napisano

> kupiłem już te experty

Ile zaplaciles, jesli to neei tajemnica?

Napisano

> u mnie sie nie dalo wsadzic klatki z fotelami wiec nie mialem wyboru ale to tylko 126

A to czemu? Mam klatke i kubly - dla kierowcy Dakara, dla pasazera CObre i wchodza. Expoerty tez by weszlyz malym mykiem.

Napisano
  • Autor

> Ile zaplaciles, jesli to neei tajemnica?

1500

Napisano

w expercie trzeba chyba ucho ciąć ? zlosnik.gif

Napisano

> w expercie trzeba chyba ucho ciąć ?

albo wyciąc kawałek klatki;)

Napisano

> w expercie trzeba chyba ucho ciąć ?

Wszystko zalezy na jakiej wysokosci ma byc fotel i czy wazne dla kierowcy jest to, zeby fotele sie mijaly. Jesli nie, to nei ma problemu. Obudwa fotele trzeba zamontowac blizej srodka samochodu (wtedy przez przypadek os fotela zrowna sie z osia kierownicy), ale fotele nei beda sie mijaly, wiec trzeba pamietac o kolejnosci ich montazu. I nic nie trzeba ciac, chyba, ze ktos boczne zastrzaly zrobi proste, a nie wypukle do drzwi. Wtedy rzeczywiscie moze nei wiejsc.

Napisano

> hmm... a jeśli mają takie zapięcie ?

> też jest czerwony przycisk

takie mogą mieć homo drogową.

Ale na pewno nie FIA palacz.gif

sądząc po znaczku firmy raczej mają "E"

Napisano

> A to czemu?

bo mam klatke skrecana

> Mam klatke i kubly - dla kierowcy Dakara, dla pasazera CObre i wchodza. Expoerty tez by

> weszlyz malym mykiem.

ja mam stary bimarco B chyba i jakis wzorowany na Sparco noname wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.