Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wygladaja klemy w waszych autach?

Featured Replies

Napisano

zaczelo sie od tego ze sasiad poprosil by odpalic jego Caddy 1.9D mial dosc dziwne kable, dlugie ale slabo ten metal wystawal z "krokodylka"

i ledwo co zlapalismy za srube u mnie

w VAG z tego co widze to jest klema i jest jak zlapac elegancko

a w jednym i drugim Fiacie do klemy jest dopiete kilka kabli jakies srubki etc. nie ma jak zlapac sick.gif

tylko Fiat wpadl na takie idiotyczne rozwiazanie czy jeszcze jakies inne marki?

jak sie odpala benzyne to nie ma problemu, ale ten wyraznie chcial duzo pradu i dopiero po podladowaniu odpalil crazy.gif

Napisano

Najlepsze są widoki jak BMW ma aku w bagażniku,a klienci aby odpalić "na pożyczkę" podłączają się przez bagażnik zamiast w punktach do tego przeznaczonych w komorze silnikowej. hehe.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Najlepsze są widoki jak BMW ma aku w bagażniku,a klienci aby odpalić "na pożyczkę" podłączają się

> przez bagażnik zamiast w punktach do tego przeznaczonych w komorze silnikowej.

dla mnie to jest genialny wynalazek w BMW ok.gif

Napisano

> zaczelo sie od tego ze sasiad poprosil by odpalic jego Caddy 1.9D mial dosc dziwne kable, dlugie

> ale slabo ten metal wystawal z "krokodylka"

> i ledwo co zlapalismy za srube u mnie

> w VAG z tego co widze to jest klema i jest jak zlapac elegancko

> a w jednym i drugim Fiacie do klemy jest dopiete kilka kabli jakies srubki etc. nie ma jak zlapac

> tylko Fiat wpadl na takie idiotyczne rozwiazanie czy jeszcze jakies inne marki?

> jak sie odpala benzyne to nie ma problemu, ale ten wyraznie chcial duzo pradu i dopiero po

> podladowaniu odpalil

Nie tylko Fiat, ale i np. Kia. Klema plusowa to jest mała skrzynka z bezpiecznikami na duże prądy np. 50 A. U mnie zasilane sa w ten sposób obwody podgrzewania płynu chłodzącego i świec żarowych (silnik CRDI). Ale po otwarciu wieczka da się złapac za to co trzeba

286795071-Kia-klemadodatnia.jpg

post-147237-143525197849_thumb.jpg

Napisano

> Najlepsze są widoki jak BMW ma aku w bagażniku,a klienci aby odpalić "na pożyczkę" podłączają się

> przez bagażnik zamiast w punktach do tego przeznaczonych w komorze silnikowej.

czasami łatwiej podłączyć się przez bagażnik- po co wypychać i przestawiać auto jak stoi idealnie "dupą" zlosnik.gif

Napisano

Ja mam aku w kabinie pod siedzeniem.

Ale w komorze silnika jest specjalne złącze do rozruchu kablami z miejscami na krokodylki.

Napisano

Gdzie one ? zlosnik.gif

Napisano

> Gdzie one ?

"+" koło bagnetu, "-" na kielichu... 893goodvibes.gif

Napisano

> "+" koło bagnetu, "-" na kielichu...

Zależy chyba od modelu bo u mnie w e46 plus także jest na prawym kielichu obok minusa. smile.gif

Napisano

w nowszych fiatach\alfach , w skrzyneczce z plusem masz taki ''dzyndzel'' żeby sobie złapać za niego krokodylek ,

bo zazwyczaj za sam plus nie masz szans złapać krokodyla

Napisano

> "+" koło bagnetu, "-" na kielichu...

Poszukam zlosnik.gif

Napisano

W służbowym mam specjalne króćce do podłączania kabli. Widocznie konstruktorzy przewidzieli słabość swojej konstrukcji i wielokrotną konieczność odpalania z kabli. W praktyce jeszcze się nie zdarzyła konieczność, za to ja odpalałem już wielokrotnie innych.

Napisano

nie tylko w beemwu takie cuda panie waytogo.gif

Napisano

> nie tylko w beemwu takie cuda panie

W Camaro tez poukrywali akumulator pod kołem zapasowym...

Napisano

> W Camaro tez poukrywali akumulator pod kołem zapasowym...

Nie będzie latwo go wyciagnac żeby zimą nosic do domu na podłączanie do prostownika... zlosnik.gif

Napisano

> W Camaro tez poukrywali akumulator pod kołem zapasowym...

Kto to projektuje ? zlosnik.gif

Napisano

u mnie aku schowany pod podszybiem, wiec jeśli nawet da się klemę złapać, to nie zmieścisz większego krokodylka

widocznie ford nie potrzebuje takich zabiegów grinser006.gif

a tak poważnie, to schowany jest minus, więc masę można złapać w innym miejscu, bo wsadzenie krokodyla, zwłaszcza plusowego było by niezłym wyzwaniem (ryzyko że gdzieś dotknie blachy)

uprzedzając pytanie, tak do wymiany aku trza zdemontować podszybie, albo filtr powietrza grinser006.gif

Napisano

> Kto to projektuje ?

ktoś rozsądny.

Ostatnio odkręcałem akumulator w oplu tigra kilka lat temu. To był właściwie jedyny raz kiedy musiałem to zrobić.

Napisano

> Mierzy długość penisa.

Bardziej przypomina bombę zegarową z któregoś Bonda zlosnik.gif

Może to taki licznik "timeoutu" samochodu - gdy się wyzeruje, trzeba kupić nowy? zlosnik.gif

Napisano

> Pewnie kondensator.

A nie bezpiecznik do audio z voltomierzem?

kondensator powinien chyba być bliżej wzmacniacza i chyba będzie większy zlosnik.gif

Napisano

> A nie bezpiecznik do audio z voltomierzem?

> kondensator powinien chyba być bliżej wzmacniacza i chyba będzie większy

a czy to ważne ? Świeci, mryga +10 do lansu dodaje rotfl.gif

Napisano

> A co to za liczydło koło aku?

Widzisz Lucek, tez nie wiedziałem. Na zwykłych oprawkach bezpiecznikowych też mozna robic kokosy - wystarczy zrobić elegancka obudowę, wstawic woltomierz cyfrowy i gitara gra

Hollywood ANHX-1B - taki najbardziej poodbny znalazłem. Wyszukiwanie w Google po obrazach zwraca bzdury...

Tylko po co komu bajerancki wskaźnik przy akumulatorze? Tak czesto sie na niego patrzy? zlosnik.gif