Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co zrobiłeś dla swojej Francy czyli bieżące wydatki nasze

Featured Replies

Napisano

> No ja myślałem że kolega wklei mi link do Lexii, ale widzę że o Clip chodziło.

skoro ma napisane w profilu Laguna to chyba Lexii nie kupował zlosnik.gif

Napisano

> skoro ma napisane w profilu Laguna to chyba Lexii nie kupował

A może bratu, koledze kupował? grinser006.gif

Zasugerowałem się tym:

> przyszło już ?

> bo ja zamówiłem Lexię i chiński pajac wysłał ją do Częstochowy

> tak przyszło o dziwo w 7 dni - wiec wszystko okej

Także, że tak powiem to przez Ciebie wpysk.gif

Napisano

> Kupiłem wycieraczki przednie firmy Dipp

a jaki masz system mocowania ?

ja zakupiłem Bosch'a skromny.gif

Napisano

> a jaki masz system mocowania ?

> ja zakupiłem Bosch'a

ST-B. Kiedyś używałem Boscha ale wg mnie spadli z jakości, w drugim aucie z mocowaniem ST-A mam Valeo Silencio XTRM i sprawują się bardzo dobrze od ponad 2 lat.

Napisano

> ST-B. Kiedyś używałem Boscha ale wg mnie spadli z jakości, w drugim aucie z mocowaniem ST-A mam

> Valeo Silencio XTRM i sprawują się bardzo dobrze od ponad 2 lat.

ooo właśnie ja mam ST-A zlosnik.gif

wycieraczki Bosch flat coś tam coś tam,

jak kupiłem to przez okno zaglądałem czy cygany nie ukradno,

swoje kosztowały frown.gif nigdy takich drogich nie miałem

Napisano

Też się bałem o te Valeo, bo kosztowały coś około 180zł, a w ST-A to jest kilka sekund żeby zwinąć wycieraczki. Póki co nikomu nie przyszło do głowy ich kraść ok.gif

Napisano

C3 żonki dostał ostatnio regulację senso-drive. Na razie jeździ bez zarzutu smile.gif

Napisano

No i autobus wyłapał wczoraj dużego minusa. W czasie jazdy zaczął się dusić, dziwnie pracować i w końcu zdechł.

Po raz pierwszy w swojej historii motoryzacji wróciłem lawetą. Dzisiejsza diagnoza: padnięty zawór EGR. Mogę tylko dać na mszę, że nie stało się to we Włoszech na urlopie.

Zawór wymieniony, portfel wyczyszczony, autobus dostał żółtą kartkę.

Napisano

> czemuś go nie zaślepił

Ja się na tym nie znam. Na moje pytanie o zaślepienie usłyszałem, że "padła elektronika całkowicie" i samo zaślepienie nic nie pomoże.

Napisano

Możesz uszczegółowić wypowiedź ?

Napisano

> Tak, dziękuję, a u Pana?

Kolega Jagu to taki Macierewicz na francowatych zlosnik.gifoink.gif

Napisano
  • Autor

> Kolega Jagu to taki Macierewicz na francowatych

nie , obrażaj Macierewicza on przynajmniej lansuje się na eksperta grinser006.gif

Napisano

> Ta, mam dobrego nauczyciela Gregs0Na - prezesa

No to zacznij coś od siebie smile.gif a nie powielaj innych.

Nie uzasadniłeś swoich krzaczków. Domyślam się że nie masz pojęcia na temat EGRa w silnikach HDI - RHR smile.gif

Napisano

A wczoraj wysprzątałem całe wnętrze, łącznie z przepraniem tapicerki, bo z praniem to nie miało wiele wspólnego. Użyłem K2 Tapis, o dziwo środek dosyć skuteczny ok.gif

Dziś zamówiłem olej do skrzyni biegów - Total Transmission BV 75W80 2L, miałem brać Fuchs Sintofluid, ale trochę obawiałem się kombinowania.

Napisano

> 135kkm na liczniku: Linki (obie) hamulca ręcznego powiedziały nowe już kupione

właśnie zmieniam.... sciana.gif co za mózg wymyślił ori mocowanie pancerza linki do konstrukcji pojazdu angryfire.gif namęczyłem się z tym. W zamienniku jest już kulturalnie - tuleja + 2x oringi. Przy następnej wymiana (jeśli w ogóle taka będzie) będzie to łatwizna

edit: zaraz Jagu przyleci i powie, że nic nie umiem hehe.gif

Napisano
  • Autor

jakaś uszczelka koło pokrywy zaworów koszt 60zł z robocizną zlosnik.gif

Napisano

> właśnie zmieniam.... co za mózg wymyślił ori mocowanie pancerza linki do konstrukcji pojazdu

E tam 40 zł za wymianę zapłaciłem w Clio i 60 zł za linki grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Kupiłem drugie felgi za 500zł z oponami zlosnik.gif

Opony Michelin Energy 2x7mm i 2X6mm hmm.gif

Dziś wyważyłem je i założyłem na auto zlosnik.gifok.gif koszt 40zł

Hf5Jzpb.jpg

Teraz stare trzeba przelecieć pastą tempo żeby je odświeżyć i założyć zimówki smile.gif zanim się ludzie rzucą zlosnik.gif co by nie stać w październiku w kolejkach

Napisano

jaki one maja DOT ?

Napisano

> jaki one maja DOT ?

wygląda na 09, 5 letnie micheliny będą już twardniały

Napisano

wymieniłem kawałek wiązki zasilającej 3cie światło stop - przetarła się od otwierania tylnej klapy. Koszt: metr kabla, 15cm cyny i trochę termoizolacji ok.gif

Napisano

> wygląda na 09, 5 letnie micheliny będą już twardniały

tak też nieśmiało odczytałem wink.gif ja bym nie kupił wink.gif Sam wiesz jaka jestem maruda opniarska zlosnik.gif

może Łysy chce na tym dojechać do listopada hehe.gif

Napisano
  • Autor

> tak też nieśmiało odczytałem ja bym nie kupił Sam wiesz jaka jestem maruda opniarska

> może Łysy chce na tym dojechać do listopada

dadzą radę zlosnik.gif dwie 09 dwie 2013 ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wywazales je? Są OK? No to dobry zakup

są ok wyważałem musieli na jednej dorzuć odważnik 10 a na dwóch po 5 jedna idealnie na maszynie smile.gifok.gif

Napisano

> tak też nieśmiało odczytałem ja bym nie kupił Sam wiesz jaka jestem maruda opniarska

> może Łysy chce na tym dojechać do listopada

wiem, wiem wink.gif

micheliny fajne są jak są nowe, potem robią się śliskie. Ja swoje wyrzuciłem choć miały jeszcze 50% bieżnika, ale samochód zachowywał się jak na lodzie...

Napisano

> wiem, wiem

> micheliny fajne są jak są nowe, potem robią się śliskie. Ja swoje wyrzuciłem choć miały jeszcze 50%

> bieżnika, ale samochód zachowywał się jak na lodzie...

a co powiesz na dębica navigator 2 ? smile.gif

Napisano

> a co powiesz na dębica navigator 2 ?

jeszcze nie miałem całorocznych, ale na pewno kiedyś kupię. I pewnie będą to właśnie navigatory. Cena/ jakość wypada bardzo dobrze, ludzie są z tego zadowoleni smile.gif

Napisano

w Cytrynie strategię mam taką:

- z tyłu cały czas jeżdżą całoroczne Vadersteiny

- z przodu obecnie nowe Conti na lato, na zimę zakupiłem za 155 zł/szt Sava Eskimo S3+ (miałem je w lanosie, bdb wspominam) ok.gif

Do Yariska licytuję Navigatory 2 - 2011 rok 6.5mm bieżnik hmm.gif 200 zł za 4szt dam zlosnik.gif jak wejdzie to ok zlosnik.gif

2014-09-04-314.jpg

Napisano

Wymiana szczotek w alternatorze.Zepsuty wyjazd i pierwsza linka passed_out.gif zabrakło prądu na 6km od domu na aku przejechane 150km.

Napisano

> w Cytrynie strategię mam taką:

> - z tyłu cały czas jeżdżą całoroczne Vadersteiny

> - z przodu obecnie nowe Conti na lato, na zimę zakupiłem za 155 zł/szt Sava Eskimo S3+ (miałem je w

> lanosie, bdb wspominam)

savy całkiem przyjemne oponki, chociaż chybabym wolał Debicę

> Do Yariska licytuję Navigatory 2 - 2011 rok 6.5mm bieżnik 200 zł za 4szt dam jak wejdzie to ok

waytogo.gif

Napisano

a wziąłem dziś i napsikałem K2 KLIMA DOKTOR w doloty i do pojemnika z filtrem kabinowym

wypsikałem całą butlę, odczekałem 30 minut i przestało śmierdzieć.

a nawet i elektronika działa wbrew niektórym twardym opiniom podawanym tu jak mantra

Napisano

> savy całkiem przyjemne oponki, chociaż chybabym wolał Debicę

Frigo 2 ? ooniee.gifooniee.gifooniee.gif

Napisano

Zakupiłem tarcze przednie Mikoda i klocki hamulcowe Mintex, do tego olej przekładniowy Total Transmission BV. W sobotę wymiana tego wszystkiego ok.gif

Napisano
  • Autor

> Kupiłem drugie felgi za 500zł z oponami

> Opony Michelin Energy 2x7mm i 2X6mm

> Dziś wyważyłem je i założyłem na auto koszt 40zł

> Teraz stare trzeba przelecieć pastą tempo żeby je odświeżyć i założyć zimówki zanim się ludzie

> rzucą co by nie stać w październiku w kolejkach

update , doszła wymiana uszczelki , pod zaworami bo jednak ona przepuszczała ok.gif koszt 170zł

Napisano

cos tanio Cie policzyli, tam nie ma uszczelki, by to uszczelnic trzeba sciagnac rozrzad smile.gif

Napisano

> cos tanio Cie policzyli, tam nie ma uszczelki, by to uszczelnic trzeba sciagnac rozrzad

Kupiles juz cos? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> cos tanio Cie policzyli, tam nie ma uszczelki, by to uszczelnic trzeba sciagnac rozrzad

pierwszy raz źle diagnozę postawili i zrobili inną i chyba teraz wziął częśc robocizny na klatę smile.gifok.gif

Napisano

> Frigo 2 ?

frigo 1 w niektórych rozmiarach była jeszcze dostepna

Napisano

Wczoraj się wziąłem za wymianę oleju, już 16 tysi nastukałem od stycznia. Korek w misce jakoś tak dziwnie wychodził. No i okazało się, że gwint zerwany panic.gif Ostatecznie przegwintowałem na jakiś gwint calowy i dałem nowy korek. Dobrze, że miałem dwóch pomocnych człowieków w pobliżu i sporo przydatnych narzędzi. Czas zmiany oleju = 5 godzin, koszt poniżej 80zł zlosnik.gif

Napisano

> Zakupiłem tarcze przednie Mikoda i klocki hamulcowe Mintex, do tego olej przekładniowy Total

> Transmission BV. W sobotę wymiana tego wszystkiego

Zabrałem się za wymianę tarcz i klocków w weekend ale szybko musiałem to złożyć do kupy, bo zabrakło torxa T55 angryfire.gif jak na złość miałem T50 i T60 facepalm%5B1%5D.gif

Poprawiłem za to mocowanie prawej strony przedniego zderzaka. Wymieniłem cały ślizg na nowy i teraz nic nie odstaje. W starym jeden zaczep słabiej trzymał, strasznie mnie to drażniło smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Xsara w SPA biglaugh.gif

zH1YvNq.png

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.