Napisano 3 Lutego 201412 lat > z mocowaniem dyfra mają problem wszystkie mocniejsze wersje przed liftowe - przerabiałem niestety > tą przypadłość ile taka przyjemność ?
Napisano 3 Lutego 201412 lat > Ogłoszenie pisał debil? > Quote: > PRZEBIEK > Xsenon > JEDNYM SŁOWEM PISAĆ JEST WYJĄTKOWA typowy właściciel bmw ?
Napisano 3 Lutego 201412 lat > typowy właściciel bmw ? nie, typowy właściciel fiata bravo, taki z małym siurkiem, kumasz aluzje? Do modów - przepraszam za OT nie mogłem się powstrzymać
Napisano 3 Lutego 201412 lat > przed liftem byly wersje z samym ASR+T > 1) tak + obcina moc silnika > 2) tak > 3) tak Kojarzysz czy Mercedes W203 tez ma taki bajer? > po lifcie nie ma problemu z mocowaniem dyfra Lift we wszystkich wersjach nadwozia byl w tym samym czasie?
Napisano 4 Lutego 201412 lat > Jakie silniki są warte uwagi ? bardziej bym chciał benzynę no widze ze hobby ewoluuje w sumie to jest jeszcze 1 wariant: znajdź zdrową budę i zostaw sobie kasę na przeszczep silnika aha... ale jak kupisz cokolwiek BMW w wersji Compact, to Cie usunę ze znajomych na FB aha 2... odnośnie zabawki weekendowej. gdybym zrobił kat. A, zanim kupiłem E38, to nie wydałbym majątku na e38 i miałbym teraz ze 2-3 wyjątkowe jednoślady za duuuużo mniej kasy a duuuużo więcej funu:) pomyśl o tym zanim wpakujesz się w kosztowne hobby
Napisano 4 Lutego 201412 lat Polecam z benzynowych wersji sprawdzone 2,5l w wersji 192kM,choć w wersjach poliftowych są niezwykle rzadko spotykane(częściej w poliftach można spotkać 3,0 231kM).Choć zdarzają się wyjątki,ja celowałbym w wersję po face liftingu(wzmocnione już mocowania tylnego wózka) w nadwoziu typu sedan( w m-pakietowym zestawianiu auto wygląda nadal świeżo i przyciąga uwagę) mimo wiekowego już czasu od jej premiery,coś w ten deseń: jakiś tekst -u tego handlarza oglądałem już kiedyś Leona Cuprę R i inne auta,które miał akurat na handel-dość rozsądne to były auta jeśli chodzi o stan. jakiś tekst -ten egzemplarz już nieco wisi na allegro,ale to pewnie z racji ceny mało atrakcyjnej. Jak sam widzisz na tego typu wersję musisz celować jakieś ~25kplnów i będzie to auto z mniej więcej 2002r. czyli końcówka produkcji.Immo warto,sam jeżdżę już ponad dwa lata Touringiem z motorem M54 czyli 3,0 diesel 184kM i naprawdę polecam,auto jest zwarte,sprawia sporo frajdy z jazdy z tytułu RWD i zawieszenie w wersji m-pakiet dla mnie jest super zestrojone do szybkich zakrętów choć dla niektórych zbyt twardo zestrojone. Przy kołach 17" i więcej pokonywanie zakrętów to sama przyjemność-jak po sznurku. I przy tak mocnych silnikach typu 2,5 lub 3,0 w wersjach poliftowych była już kontrola trakcji DSC II,poczytaj nieco na ten temat w sieci,ratuje sytuację przy zimowej aurze,a przy dłuższym przytrzymaniu guzika system można całkowicie wyłączyć-wtedy zaczyna się dopiero zabawa związana z pokonywaniem dystansu bokiem.
Napisano 4 Lutego 201412 lat Niepokoi mnie to ze to jeden z niewielu samochodow opisywanych na Wikipedii ktory ma cała, spora sekcje o nazwie problemy: http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Series_(E46)#Problems
Napisano 4 Lutego 201412 lat > Polecam z benzynowych wersji sprawdzone 2,5l w wersji 192kM,choć w wersjach poliftowych są > niezwykle rzadko spotykane(częściej w poliftach można spotkać 3,0 231kM). jest jeden "malutki" problem z tymi silnikami. chleja olej na potege
Napisano 4 Lutego 201412 lat > jakiś tekst -ten egzemplarz już nieco wisi na allegro,ale to pewnie z racji ceny mało atrakcyjnej. wyglada swietnie teraz przez Ciebie spac nie będę mogl i zaczne myslec o e46 z takim wnetrzem
Napisano 4 Lutego 201412 lat > jest jeden "malutki" problem z tymi silnikami. chleja olej na potege Czy są jakieś modele BMW które nie mają jakiegoś "malutkiego" problemu?
Napisano 4 Lutego 201412 lat > Czy są jakieś modele BMW które nie mają jakiegoś "malutkiego" problemu? wyjmien jedno auto ktore nie ma problemow
Napisano 4 Lutego 201412 lat > wyjmien jedno auto ktore nie ma problemow Chodzi mi o to że w pewnych samochodach problemy są na tyle powszechne że mają osobną stronę na Wiki. Inne mają problemy na tyle rzadkie że trudno coś znaleźć. Przykład Priusa - znajdź mi coś, co się typowo psuje w Priusie?
Napisano 4 Lutego 201412 lat > Chodzi mi o to że w pewnych samochodach problemy są na tyle powszechne że mają osobną stronę na > Wiki. Inne mają problemy na tyle rzadkie że trudno coś znaleźć. Przykład Priusa - znajdź mi > coś, co się typowo psuje w Priusie? Prius nie ma takiej strony na Wiki, bo użytkownicy Priusa - emeryci powyżej 80 roku życia nie potrafią az tak dobrze obslugiwac netu...
Napisano 4 Lutego 201412 lat > Prius nie ma takiej strony na Wiki, bo użytkownicy Priusa - emeryci powyżej 80 roku życia nie > potrafią az tak dobrze obslugiwac netu... Oczywiście
Napisano 4 Lutego 201412 lat Autor > wyjmien jedno auto ktore nie ma problemow Renault Megane II 1.6 , Renault Scenic II
Napisano 4 Lutego 201412 lat Autor > Cewki, kzfr, digital KZFR tak samo jak rozrząd więc nie ma dramatu , cewki to chyba na początku bo teraz też się nie słyszy digital ?
Napisano 4 Lutego 201412 lat > KZFR tak samo jak rozrząd więc nie ma dramatu , cewki to chyba na początku bo teraz też się nie > słyszy digital ? nie chodzi o dramat tylko o fakt że usterki są w KAZDYM aucie Digital to deska w scenicu
Napisano 4 Lutego 201412 lat > - znajdź mi > coś, co się typowo psuje w Priusie? Klima i układ hamulcowy
Napisano 4 Lutego 201412 lat > wyglada swietnie teraz przez Ciebie spac nie będę mogl i zaczne myslec o e46 z takim wnetrzem brudne skory ma
Napisano 4 Lutego 201412 lat > Klima i układ hamulcowy Ciekawe, bo poczytałem o Priusie i nikt nie narzeka ani na klimę ani na układ hamulcowy Więc wymyślaj dalej
Napisano 4 Lutego 201412 lat > Klima i układ hamulcowy Coś gdzieś słyszałeś, ale chyba nie do końca... Klima się rozleci (dostanie przebić na kompresorze) po zastosowaniu tradycyjnego oleju. Serwis - tylko ASO Toyoty. W układzie hamulcowym zwykły ziutek nie wymieni płynu, a próba podejścia skończy się źle - tylko ASO Toyoty... W sumie to jeśli Priusa w tych dwóch kategoriach serwisować nieumiejętnie, to faktycznie się psują
Napisano 4 Lutego 201412 lat > Chodzi mi o to że w pewnych samochodach problemy są na tyle powszechne że mają osobną stronę na > Wiki. Inne mają problemy na tyle rzadkie że trudno coś znaleźć. Przykład Priusa - znajdź mi > coś, co się typowo psuje w Priusie? Praktycznie nic - dlatego chcę mu dołożyć bawarkę, żeby tak nudno nie było
Napisano 4 Lutego 201412 lat > Co sądzicie? > http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3921353899 Sprzedający się nie zna, albo nie "umi" skorzystać z wujka gugla lub wiki. Sprzedaje polift a pisze, że FL był w 2000r. Śmigam 330d 00r. w automacie - przyjemne auto. Jednak jeśli chcesz cieszyć się w pełni silnikiem to szukaj manuala, bo automat GM znosi moment do 350Nm a silnik ma 390Nm. Widzę tu steptronic, czyli na 95% jest to skrzynia GM. Na pewno zapomnij o wirusie. Aha, bajkopisarz jakiś to ogłosił. Miasto to minimum 9-10litra (katalogowo jakoś 11+).
Napisano 4 Lutego 201412 lat > Kupic do roboty tak jak ja w sumie zle na tym nie wyszedlem > Poczytaj: > http://forum.autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=286954486&an=&page=0&vc=1 Też na start dołożyłem parę PLN, ale póki co mam spokój.
Napisano 5 Lutego 201412 lat > Renault Megane II 1.6 , Renault Scenic II Po tym Twoim ex- Clio 1.5 dCi to faktycznie nawet Stilo będzie ideałem bezawaryjności Cieknące maglownice, problemy z czujnikami i elektryką w powyższych modelach to nie problem, tylko eksploatacja?
Napisano 10 Lutego 201412 lat nie zakładając nowego wątku: czy compact e46 jest uważany przez ogół użytkowników BMW za coś gorszego i można liczyć, że będzie tańszy i mniej zgruzowany niż 4d/2d/kombi ? czy czegoś się bać przy skrzyniach automatycznych i silnikach benzynowych? czy w manualach są jakieś bzdury typu koło dwumasowe? mowa o silnikach benzynowych
Napisano 10 Lutego 201412 lat > nie zakładając nowego wątku: > czy compact e46 jest uważany przez ogół użytkowników BMW za coś gorszego i można liczyć, że będzie > tańszy i mniej zgruzowany niż 4d/2d/kombi ? tak > czy czegoś się bać przy skrzyniach automatycznych i silnikach benzynowych? imo tego ze zabijaja dynamike, no i drozsza obsluga wiadomo > czy w manualach są jakieś bzdury typu koło dwumasowe? > mowa o silnikach benzynowych sa dwumasy ale przy pb nie zadko padaja (poprawcie jesli sie myle)
Napisano 10 Lutego 201412 lat Automat w mocnym aucie używanym to IMO plus - młodzi gniewni takimi nie jeżdzą i nie gazują na każdych świałach do odcięcia
Napisano 10 Lutego 201412 lat > Automat w mocnym aucie używanym to IMO plus - młodzi gniewni takimi nie jeżdzą i nie gazują na > każdych świałach do odcięcia racja, nie sposob sie nie zgodzic ze moze to byc plus pod tym wzgledem
Napisano 10 Lutego 201412 lat > Automat w mocnym aucie używanym to IMO plus - młodzi gniewni takimi nie jeżdzą i nie gazują na > każdych świałach do odcięcia to prawda, ale w automacie nie masz frajdy z jazdy... ale komfort fotelowo-pokojowy jest
Napisano 10 Lutego 201412 lat > nie zakładając nowego wątku: > czy compact e46 jest uważany przez ogół użytkowników BMW za coś gorszego i można liczyć, że będzie > tańszy i mniej zgruzowany niż 4d/2d/kombi ? tak będzie tańszy... ale compact to nie BMW to już lepiej kup sobie golf'a - będzie jeszcze tańszy
Napisano 10 Lutego 201412 lat Czy ja wiem - może na torze jakaś różnica większa ale na drodzę? Wciskasz sport i daje radę - a machać drążkiem nie trzeba
Napisano 10 Lutego 201412 lat > Czy ja wiem - może na torze jakaś różnica większa ale na drodzę? Wciskasz sport i daje radę - a > machać drążkiem nie trzeba jeździłem 328 z automatem... nie było frajdy... uwierz mi... manual lepszy
Napisano 10 Lutego 201412 lat > to prawda, ale w automacie nie masz frajdy z jazdy... ale komfort fotelowo-pokojowy jest To prawda, że mijasz się z prawdą
Napisano 10 Lutego 201412 lat > jeździłem 328 z automatem... nie było frajdy... uwierz mi... manual lepszy Ja jeździłem E36 328 z manualem, Alfą 156 2.5V6 z manualem (swoją drogą ten drugi niszczy dźwiękiem silnika beemke ) teraz mam saaba w automacie. Dla mnie większy fan jechać sobie spokojnie tym ostatnim bez machania - a jakby co to jest czym odjechać Ale co kto potrzebuje oczywiście
Napisano 10 Lutego 201412 lat > to prawda, ale w automacie nie masz frajdy z jazdy... ale komfort fotelowo-pokojowy jest w automacie jest trochę inna frajda z jazdy właśnie frajda pokojowo-fotelowa
Napisano 10 Lutego 201412 lat > w automacie jest trochę inna frajda z jazdy > właśnie frajda pokojowo-fotelowa no zależy co kto lubi... ale w e46 nie było dobrych automatów...
Napisano 10 Lutego 201412 lat > tak > imo tego ze zabijaja dynamike, no i drozsza obsluga wiadomo droższa w sensie wymian oleju czy spalania? bo generalnie ma być gaz więc spalanie pomijam > sa dwumasy ale przy pb nie zadko padaja (poprawcie jesli sie myle) koło 2k pln komplet ze sprzęgłem więc imho tragedii nie ma
Napisano 10 Lutego 201412 lat > tak będzie tańszy... ale compact to nie BMW > to już lepiej kup sobie golf'a - będzie jeszcze tańszy golfa powiadasz to już chyba bym wolał Pandę 100hp golf mi się nie podoba poza tym nie miałem jeszcze RWD więc będzie e46 lub w203 jak na razie te dwa auta biorę pod uwagę
Napisano 10 Lutego 201412 lat > tak będzie tańszy... ale compact to nie BMW > to już lepiej kup sobie golf'a - będzie jeszcze tańszy golf jest FWD to napisalem ja wlasciciel compacta e46
Napisano 10 Lutego 201412 lat > nie zakładając nowego wątku: > czy compact e46 jest uważany przez ogół użytkowników BMW za coś gorszego i można liczyć, że będzie > tańszy i mniej zgruzowany niż 4d/2d/kombi ? tak choc ja lubie brzydkie auta: mam forka oraz e46 compact > czy czegoś się bać przy skrzyniach automatycznych i silnikach benzynowych? automat w e46 nie wyrabia tylko z silnikiem 330d > czy w manualach są jakieś bzdury typu koło dwumasowe? > mowa o silnikach benzynowych jest dwumasa w benzynie ale praktycznie wieczna
Napisano 10 Lutego 201412 lat > tak > choc ja lubie brzydkie auta: mam forka oraz e46 compact forek mi się podoba i był na mojej wish list ale kwestia budżetowa zdecydowała, że będzie coś innego > automat w e46 nie wyrabia tylko z silnikiem 330d diesla nie chcę > jest dwumasa w benzynie ale praktycznie wieczna ok
Napisano 10 Lutego 201412 lat > tak > imo tego ze zabijaja dynamike, no i drozsza obsluga wiadomo raz na srylion kilometrów wymiana oleju z filtrem? przecież to 400-500zł kosztuje. Poza tym dzięki ASb zwłaszcza w BMW możemy liczyć oszczędności związane z pozostałymi awariami układu napędowego powstałymi podczas jarania lacza pod dyskoteką. > sa dwumasy ale przy pb nie zadko padaja (poprawcie jesli sie myle) są dwumasy. Mam jeszcze w zabawkowozie. Wytrzymuje wszystko. Absolutnie wszystko. urwałem już półoś, zmieliłem sprzęgło a dwumas działa.
Napisano 10 Lutego 201412 lat > automat w e46 nie wyrabia tylko z silnikiem 330d Bo skrzynia GM dedykowaba jest do silników z momentem do 350Nm...