Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chery Arrizo 7 - a podobne Made in China nie umie ladnie....

Featured Replies

Napisano

[...] nic wyklepa001.gif[...]

Premiera u mnie pod koniec roku ... Silnik prawdopodobnie 1.6lT - ok 120kW - [...], cena w okolicach Yarisidea.gif[...]

Chery_Arrizo7.jpg

Chery_Arrizo7.jpg

Chery_Arrizo7b.jpg

Chery_Arrizo7c.jpg

Chery_Arrizo7d.jpg

28217817.jpg

28216817_src.jpg

28215817_src.jpg

28213817_src.jpg

28215816_src.jpg

28215812_src.jpg

28215810_src.jpg

28215807_src.jpg

28215806_src.jpg

28215804_src.jpg

28215803_src.jpg

28215801_src.jpg

28214817_src.jpg

28214815_src.jpg

28214814_src.jpg

28214813_src.jpg

28214810_src.jpg

28214809_src.jpg

28214808_src.jpg

Napisano

Kierownica po słusznej stronie i nic poza tym ! ok.gifsmirk.gif

Napisano

> [...] nic wyklepa[...]

> Premiera u mnie pod koniec roku ... Silnik prawdopodobnie 1.6lT - ok 120kW - [...], cena w

> okolicach Yaris[...]

No właśnie nie jest ładne. Jest takie jak typowa tania chińszczyzna: zlepek podróbek z różnych aut. Np. wnętrze to Hyundai, laampy to Opel, liniaa boczna z przodu to Renault Latitude, z tyłu Audi A4 itd. Masakra.

sick.gif

Napisano

corolla

Napisano

> Kierownica po słusznej stronie i nic poza tym !

i to jeszcze plastikowa przy pseudo skórzanych fotelach oslabiony.gif

Napisano

> [...] nic wyklepa[...]

> Premiera u mnie pod koniec roku ... Silnik prawdopodobnie 1.6lT - ok 120kW - [...], cena w

> okolicach Yaris[...]

Coś mi to przypomina... Ach tak, Koreańczyków którzy startowali podrabiając design innych marek, a skończyli na podkupieniu designera z BMW grinser006.gif

Wystarczy parę lat, sporo marketingu i kasy włożonej w sieć dealerów i serwisów i lud przekona się do chińskich aut tak jak przekonał się do koreańskich.

Napisano

> Coś mi to przypomina... Ach tak, Koreańczyków którzy startowali podrabiając design innych marek, a

> skończyli na podkupieniu designera z BMW

> Wystarczy parę lat, sporo marketingu i kasy włożonej w sieć dealerów i serwisów i lud przekona się

> do chińskich aut tak jak przekonał się do koreańskich.

Jasne że się przekona. Tylko niech już wreszcie kupią tych designerów, bo na razie to wygląda dramatycznie.

A przecież można lepiej. Ten mimo że szału nie robi to już przynajmniej nie razi:

qoros-qoros-china-automarke-automarkt-china.jpg

Napisano

> Jasne że się przekona. Tylko niech już wreszcie kupią tych designerów, bo na razie to wygląda

> dramatycznie.

Bez przesady, wystarczy że nie jest bardziej szpetne niż Fiat Linea czy Dacia Logan.

IMHO najpierw trzeba zacząć sprzedawać z sukcesami nieładne auto dla ludu a dopiero potem myśleć o designerach.

Napisano

Przyjemne auto, choć wygląda jak zlepek różnych marek. Może tak, żeby to u Nas się sprzedało cena musiałaby oscylować w okolicy 40 kpln za wypas.

P.S. Fotki to robią beznadziejne, u nas co drugi handlarz na allegro ma lepsze fotki Igieł od Niemca spod koca smile.gif

Napisano

> Jasne że się przekona. Tylko niech już wreszcie kupią tych designerów, bo na razie to wygląda

> dramatycznie.

> A przecież można lepiej. Ten mimo że szału nie robi to już przynajmniej nie razi:

Pierwsza myśl jaka mi przyszła to Laguna II ze skróconą maską. smile.gif

Napisano

Kawal auta za dobre pieniadze. Jak bedzie tansze od Peugeota i Citroena to chetnie bym kupil. W praktyce jakby kosztowal jakies 10k $ to bylby hit. W sumie to w srodku jak Elantra a Hyundai kosztuje 25k$.

Napisano

To takie polskie - krytykować krytykować i jeszcze raz krytykować facepalm%5B1%5D.gifmimo, że sami nie mamy się nawet czym pochwalić i jesteśmy lata świetlne nawet za takimi chińczykami.

Napisano

> To takie polskie - krytykować krytykować i jeszcze raz krytykować mimo, że sami nie mamy się nawet

> czym pochwalić i jesteśmy lata świetlne nawet za takimi chińczykami.

Jakby to miało znaczki firmowe KIA czy inny Jundej, to taaaaakie byłyby zachwyty. zlosnik.gif

Napisano

Jeszcze nie mowię po chińsku grinser006.gif, wiec możesz powiedzieć jakiej wielkości jest to auto? hmm.gif

Mnie dalej najbardziej interesuje, jak wyglada sprawa bezpieczeństwa. Miał jakieś testy?

Napisano

> [...] nic wyklepa[...]

> okolicach Yaris[...]

A nie szlo wrzucic tak wiekszych zdjec,tak kazdego po 20mb 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jakby to miało znaczki firmowe KIA czy inny Jundej, to taaaaakie byłyby zachwyty.

Pianie to by było wtedy jakby były znaczki VW smile.gif

Napisano

> Bez przesady, wystarczy że nie jest bardziej szpetne niż Fiat Linea czy Dacia Logan.

> IMHO najpierw trzeba zacząć sprzedawać z sukcesami nieładne auto dla ludu a dopiero potem myśleć o

> designerach.

Do Fiata Linea to mu jeszcze lata świetlne brakuje.

Napisano

> Do Fiata Linea to mu jeszcze lata świetlne brakuje.

Gdyby tylko Linea nie była tak koszmarnie brzydka sick.gif

Napisano

> Do Fiata Linea to mu jeszcze lata świetlne brakuje.

Mówisz?

[image]fiat-punto.motolog.pl/wp-content/uploads/2012/04/fiat-linea-bok1.jpg[/image]

Napisano

> Mówisz?

> [image]fiat-punto.motolog.pl/wp-content/uploads/2012/04/fiat-linea-bok1.jpg[/image]

Podtrzymuję... Linea to takie lekkie skrzywienie w stronę Dacii Logan.

W sensie - stylista poruszał myszką, by było nieproporcjonalnie

i nieładnie. Bo segment niżej..

Napisano
  • Autor

> Jeszcze nie mowię po chińsku , wiec możesz powiedzieć jakiej wielkości jest to auto?

> Mnie dalej najbardziej interesuje, jak wyglada sprawa bezpieczeństwa. Miał jakieś testy?

4652 x 1825 x 1483

Wheelbase jest 2700mm.

Test bedzie niedlugo (ANCAP) juz sie wersje LHD do testow u mnie w stanie pojawily[...]

ge4869547241666142073.jpg

Napisano
  • Autor

> Kawal auta za dobre pieniadze. Jak bedzie tansze od Peugeota i Citroena to chetnie bym kupil. W

> praktyce jakby kosztowal jakies 10k $ to bylby hit. W sumie to w srodku jak Elantra a Hyundai

> kosztuje 25k$.

Cena auta ma byc onizej $17k ze wszystkim[...] Czyli $3k ponizej nic corolla, Focus, i30, Mazda 3 ...etc ...

Generalnie auto ma byc cenie Yaris001.gif + $2k[...]

Napisano
  • Autor

> Kierownica po słusznej stronie i nic poza tym !

zlosnik.gif, cena, poprawa jakosci vs stara generacja,hmm.gif, reszte sie zobaczy ... hmm.gif

Napisano
  • Autor

> No właśnie nie jest ładne. Jest takie jak typowa tania chińszczyzna: zlepek podróbek z różnych aut.

[...]

Jest postepzlosnik.gif, porownujac generacje, dwie do tylu. Przywal inny nadge na to i nie poznasz ze Made in China001.gif[..]

Napisano
  • Autor

[...]

> Wystarczy parę lat, sporo marketingu i kasy włożonej w sieć dealerów i serwisów i lud przekona się

> do chińskich aut tak jak przekonał się do koreańskich.

Jak narazie nie ma jakis wilkich narzekan, to co otrzymujesz vs cena jest nie do pobiciahmm.gif[...]

Napisano

> [...]

> Jak narazie nie ma jakis wilkich narzekan, to co otrzymujesz vs cena jest nie do pobicia[...]

Europa IMHO jeszcze nie ma zaufania do chinskich aut. Jak sie kupuje samochod na lata to cena to nie wszystko. Liczy sie marka, obecnosc serwisu, dostepnosc czesci - w tym zamiennikow.

Napisano

> Cena auta ma byc onizej $17k ze wszystkim[...] Czyli $3k

> ponizej nic corolla, Focus, i30, Mazda 3

> ...etc ...

> Generalnie auto ma byc cenie Yaris + $2k[...]

Dojdzie clo i bedzie kosztowal tyle co focus. W takim razie nie maja sie po co do nas pchac a szkoda.

Napisano

> dramatycznie.

Dramatycznie? No to chyba przesada, widziałem brzydsze... Jeszcze kilka lat i chińskie auta będą wyglądały "europejsko". A pewnie wkrótce i będą produkowane w Europie przez miejscową tanią siłę roboczą...

Napisano

> A pewnie wkrótce i będą produkowane w Europie przez miejscową > tanią siłę roboczą...

Dokładnie tak będzie. Pewnie w Polsce i będą się chwalić tak jak dzisiaj w mediach, że VW otwiera nową fabrykę. No, jest szał, praca za stawki najtańszej siły roboczej - ale żenada że media tak o tym trąbią... Kraj niewolniczej pracy z nas robią.

A co do autka - mnie się bardzo podoba z wyjątkiem ujęcia od tyłu - taki wąski uśmiech im wyszedł. Reszta super, jakby kosztowało ze 30% mniej niż znane u nas marki to bym brał.