Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MY 2015 Chevy Aveo/Barina/Sonic

Featured Replies

Napisano

> [...]

Przod swietny ale tyl wyglada pokracznie. Duzo tego u Was sprzedaja?

Napisano

> [...]

OZi a co to za nowy avatar...? ;-)

Napisano
  • Autor

> Przod swietny ale tyl wyglada pokracznie. Duzo tego u Was sprzedaja?

Nie, pelno stoi u dealer-ow, glownie malolaty kupuja .. hmm.gif, ale i tak nie taka tragednia jak z Malibuzlosnik.gif - ponad 4,000 stoi na placu001.gif[...] Dealer cie doslownie w d... kissass.gif pocaluje jak jakies Malibu kupiszwink.gif[...]

3w87.jpg

Napisano

> k0Nik ?[...]

a wiesz, że bez foty sie nie liczy- dawaj chwla sie będzeimy zazdraszczać

Napisano

> Nie, pelno stoi u dealer-ow, glownie malolaty kupuja .. , ale i tak nie taka tragednia jak z Malibu

> - ponad 4,000 stoi na placu[...] Dealer cie doslownie w d... pocaluje jak jakies Malibu

> kupisz[...]

twoim zdaniem dlaczego nie schodzą?

Napisano

> [...]

Ładny, chyba najładniejsze napompowane auto w segmencie B na rynku. Choć tył w sedanie zbyt nisko opada w stosunku do przodu, jakiś taki za chudy ten kufer jest. Ale całość na plus smile.gif

Napisano

> Ładny, chyba najładniejsze napompowane auto w segmencie B na rynku. Choć tył w sedanie zbyt nisko

> opada w stosunku do przodu, jakiś taki za chudy ten kufer jest. Ale całość na plus

trochę mi Hyundajem zalatuje... czy mi sie wydaje?

Napisano

> trochę mi Hyundajem zalatuje... czy mi sie wydaje?

Teraz wszystko skosnookimi zalatuje, ale to akurat niekoniecznie.

Napisano

> Nie, pelno stoi u dealer-ow, glownie malolaty kupuja .. , ale i tak nie taka tragednia jak z Malibu

> - ponad 4,000 stoi na placu[...] Dealer cie doslownie w d... pocaluje jak jakies Malibu

> kupisz[...]

To Malibu nie wyglada jak Malibu ale jak Insignia. Nic dziwnego, ze sie nie sprzedaje.

Napisano
  • Autor

> a wiesz, że bez foty sie nie liczy- dawaj chwla sie będzeimy zazdraszczać

xmustang_production_flat_rock.jpg.pagespeed.ic.pjRtzbrb4G.jpg

zlosnik.gif

Narazie nawet na statku nie jest001.gif - slot w produkcji zaklepanyidea.gif[...], mam pare miesiacy zeby kolor zmienic001.gif jak chce....

Napisano
  • Autor

> To Malibu nie wyglada jak Malibu ale jak Insignia. Nic dziwnego, ze sie nie sprzedaje.

Nie wyglad jest IMVHO problem-emidea.gif, problem jest taki ze to auto nic nie oferuje 001.gif[...] ot takie Mondeo made by GM001.gif[...]

malibu.JPG

Napisano
  • Autor

> twoim zdaniem dlaczego nie schodzą?

Odpowiedz jest tuzlosnik.gif

by0g9.jpg

jw0qe.jpg

To po prostu nie jest Camry ... 001.gif i kazdy to wie.

Napisano

> k0Nik ?[...]

wklej w szyld kangaROO zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> To po prostu nie jest Camry ... i kazdy to wie.

Wy lubicie nudne fury grinser006.gif

Napisano

> Przod swietny ale tyl wyglada pokracznie.

Cztery okrągłe lampy w aktualnym Aveo mają "charakter" i odcinają się od masówki. Ten nowy przód już się nie odcina, a patrząc na to co robią nowocześni designerzy z samochodami wręcz trąca myszką. Ta droga jest zła zlosnik.gif. W dodatku ta próba naśladowania najlepszych... facepalm%5B1%5D.gif.

Napisano

> Cztery okrągłe lampy w aktualnym Aveo mają "charakter" i odcinają się od masówki. Ten nowy przód

> już się nie odcina, a patrząc na to co robią nowocześni designerzy z samochodami wręcz trąca

> myszką. Ta droga jest zła . W dodatku ta próba naśladowania najlepszych... .

Ale zobacz na tyl przez ta zmiane wydaje sie waski. Jakby mial zachwiane proporcje.

Napisano
  • Autor

> Wy lubicie nudne fury

zlosnik.gif mozliwe, ale z ciekawosci co jest270747800-sex.gif podniejace w Malibuconfused.gif?

17291-045_1024-620x414.jpg

20130614083613475.jpg

A juz wiemzlosnik.gif! Mozna z boku pomylic z Camrywink.gifhehe.gif

Toyota-Camry-21.jpg

zlosnik.gif

Napisano

> mozliwe, ale z ciekawosci co jest podniejace w Malibu?

Może to, jak jeździ? Sam nie jeździłem, więc nie wiem. Ale na podstawie zdjęć też się nie dowiem.

Napisano
  • Autor

> Dokładnie. I inny przód niż w OZ

Yyy, nopeskromny.gif - wiem ze masz wiec inaczej na to patrzyszzlosnik.gif - ale Malibu zgodnie po obu stronach Pacific jest uwazane za najbardziej nieudana konstrukcje GM ostatnich lat.

Cytat z wielu jest taki samold.gif:

"Tylko malibu - daleko poza klasa, wszyscy sa z przodu Malibu - nie. Dobry poziom wyposazenie nie zrekompensuie ci zlego poskladania srodka, tylnych siedzen ktore sa dla dzieci (230mm na nogi vs srednia w klasie 280mm), sterowania ktore jest z lat 90tych. Na plus - tani service i dobre wyposazenie w wersji bieda[...]"

Ja do Malibu nic nie ma, ale 2.4l jakas excytuiaja jednostka nie jestzlosnik.gif a auto sie po prostu niczym mie wyroznia.... I dlatego stojahmm.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Może to, jak jeździ? Sam nie jeździłem, więc nie wiem. Ale na podstawie zdjęć też się nie dowiem.

Nie, to jest po prostu nie udana konstukcja. Co ci mowi jesli 1/2 auta zmieniaja po 2 latachzlosnik.gif[...]

Napisano
  • Autor

> ile chcom za malibu benzyna?

> moze byc najtansza wersja??

jest tylko jedna benzyna 2.4l w starej wersji[...]

Gdzies tu jest cena idea.gif $27,990

zeby na droge postawic czyli:

-$47 tablice

-$329 roczna rejestracja

-$525 roczne ubezpieczenie

-$1,695 dealers delivery & transport

------

$25,394 za auto

Odejmij pierwsza rejestracje (podatek stanowy 3%) -$761 i masz cene auta $24,632lizak.gif do negocjacji001.gif[...]

Srednio patrzac na forum discount na Malibu szczegolnie u tych dealer-ow ktorzy maja duzy stock na placu to -12-13%

Wiec cena auta jest pomiedzy $24,650 a $21,500 =

60,483.81 PLN a 69,289.12 PLN

Australian Dollar - Polish Zloty

1 AUD = 2.81320 PLN 1 PLN = 0.355467 AUD

Mid-market rates: 2014-05-23 23:51 UTC

jw0qe.jpg

lub jak ci sie nie chce negocjowaczlosnik.gif to zaplac 78,722.22 PLN i wyjedz na ulicezlosnik.gif

Napisano

> (...)

> Wiec cena auta jest pomiedzy $24,650 a $21,500 =

> 60,483.81 PLN a 69,289.12 PLN

> Australian Dollar - Polish Zloty

> 1 AUD = 2.81320 PLN 1 PLN = 0.355467 AUD

> Mid-market rates: 2014-05-23 23:51 UTC

> lub jak ci sie nie chce negocjowac to zaplac 78,722.22 PLN i wyjedz na ulice

Pierwsze auto które kosztuje mniej więcej tyle samo u Was i u nas. ok.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Pierwsze auto które kosztuje mniej więcej tyle samo u Was i u nas.

Pewnie dlatego sie nie sprzedajehehe.gif[...] Bede przejezdzal kolo dealer Holden u mnie na wsi zobacze czy jakies nie dobitki stojazlosnik.gif i zrobie ikonka_photo2.gif[...]

GM ogolnie jest w 270747800-sex.gif, jesli wszelkie gazety mowia ci na pierwszej stronie "Recall - wiecej niz srzedali autzlosnik.gif - czego nie kupowac .... "

A Malibuzlosnik.gif - cozlizak.gif

"Midsize Malibu Tops List of Most Recalled GM Cars

Cobalt May Have Notoriety, but a Malibu Has Most Number of Recalls"

MK-CM585A_RECAL_G_20140522182403.jpg

Napisano

> Pewnie dlatego sie nie sprzedaje[...] Bede przejezdzal kolo dealer Holden u mnie na wsi zobacze czy

> jakies nie dobitki stoja i zrobie [...]

> GM ogolnie jest w , jesli wszelkie gazety mowia ci na pierwszej stronie "Recall - wiecej niz

> srzedali aut - czego nie kupowac .... "

> A Malibu - coz

> "Midsize Malibu Tops List of Most Recalled GM Cars

> Cobalt May Have Notoriety, but a Malibu Has Most Number of Recalls"

A mi wbrew wszystkiemu się to auto niesamowicie podoba. W EU nawet auta średniej klasy są jakieś takie małe a ten przynajmniej ma przyzwoite rozmiary. No i fajne wnętrze.

ok.gif

Napisano

> mozliwe, ale z ciekawosci co jest podniejace w Malibu?

> A juz wiem! Mozna z boku pomylic z Camry

No to poszukaj sobie zdjęć:

VW Passat B7

Ford Mondeo

Renault Laguna

Citroen C5

etc. i przyłóż je do zdjęcia Malibu - Malibu jest jednak trochę inne w tej klasie, podobnie jak Insignia.

Napisano

> etc. i przyłóż je do zdjęcia Malibu - Malibu jest jednak trochę inne w tej klasie, podobnie jak

> Insignia.

A w jakiej klasie jest niby Insignia?

Mialem okazje jechac ostatnio z tylu i tam jest masakrycznie malo miejsca yikes.gif

Z zewnatrz wyglada jak napompowana a w srodku ciasno sick.gif

Napisano
  • Autor

[...] przyłóż je do zdjęcia Malibu - Malibu jest jednak trochę inne w tej klasie, podobnie jak

> Insignia.

Tia, hehe.gif Epsilon platform, Malibu jest NAJciesniejsze w klasieno.gif[...], dla porownania, wymiary na pasazera z tylu sa jak w Merc A-Classpanic.gif i pewnie jest dlatego innezlosnik.gifwink.gif[...]

Az sprawdzilem, Insignia jest tez na Epsilon Platform idea.gif, czyli wszelkie narzekanie na AK jak ciasna jest Insignia ma swoje uzasadnienie....

Z reszta nie wazne czy sie lubi GM czy nie, klient ma $$$ i wydaje gdzie indziej - Camry, Sonata, Mazda 6, Altima, Liberty, Merc C Class - a Malibu jak stalo na placach dalej stoi ... - jak widac, - i jak tez widac dlaczego...

Hyundai-i45-PBarn-w.jpg

Napisano

> A mi wbrew wszystkiemu się to auto niesamowicie podoba. W EU nawet auta średniej klasy są jakieś

> takie małe a ten przynajmniej ma przyzwoite rozmiary. No i fajne wnętrze.

Uprzedziłeś moją odpowiedź. OZI ocenia przez pryzmat tego co mają na rynku. Wielkie fury z mocnym silnikiem za grosze. W EU tego nie ma i tu Malibu wyróżnia sie stylistyką i rozmiarem ok.gif

Napisano
  • Autor

> to tyle racalli było?

29 w tym rokuzlosnik.gif, 8.4 mil aut w 2014 + dodatkowe 5,354,307 w 5/2014

13.8 mil w ciagu ostatnich 12 miesiecy...

I chyba najlepsze podsumowanie ...

"I najwazniejsze pytanie: jak to sie bedzie mialo do reputacji GM i GM brandpanic.gif?

Zbyt wczesnie zeby powiedziec czy klienci GM poszczegaja GM jako firme ktora ma bezpieczenstwo d...270747800-sex.gif

Jedno jest pewne -- negatywny PR otaczajacy GM - szcegolnie kiedy GM wiedzial ze ludize gina przez zly design - nie jest dobra news dla GM i ich akcji 001.gif[...]

> mozna negocjować cenę na impale v8?

Zawsze moznahehe.gif

Napisano

> A w jakiej klasie jest niby Insignia?

> Mialem okazje jechac ostatnio z tylu i tam jest masakrycznie malo miejsca

> Z zewnatrz wyglada jak napompowana a w srodku ciasno

Insignia jest na tej samej platformie jednak wnętrze, szczególnie z tyłu ma inne

Napisano
  • Autor

> Uprzedziłeś moją odpowiedź. OZI ocenia przez pryzmat tego co mają na rynku. Wielkie fury z mocnym

> silnikiem za grosze. W EU tego nie ma i tu Malibu wyróżnia sie stylistyką i rozmiarem

Alez wbrew temu co sadzicie mnie sie tez Malibu podobahehe.gifwaytogo.gif - tyl - czy bym kupil, jessli bylbym na auto klasy srednijehmm.gif?

Cena jest OK, ale IMVHO by odpaddlo z tego samego powodu dlaczego kupilismy Toyota a nie Lexus IS - ilosc miejsca na nogi z tylu....

Inaczej, za $$$ auto jest waytogo.gif ale daleko im do idealu o jakim piszeciezlosnik.gif

2013_holden_malibu_australia_12-0612-450x240.jpg

Napisano

> Alez wbrew temu co sadzicie mnie sie tez Malibu podoba - tyl - czy bym kupil, jessli bylbym na auto

> klasy srednije?

> Cena jest OK, ale IMVHO by odpaddlo z tego samego powodu dlaczego kupilismy Toyota a nie Lexus IS -

> ilosc miejsca na nogi z tylu....

> Inaczej, za $$$ auto jest ale daleko im do idealu o jakim piszecie

Ja oprócz samochodów lubię też moje pieniądze. Więc cena Malibu to mocny argument. zlosnik.gif

No i jak na EU warunki to on naprawdę ma przyzwoite rozmiary. Taki Passat wygląda przy nim jak zabawka.

Gdyby nie to, że jak dla mnie zbyt mało rożni się od Epiki to bym się do takiego przymierzał.

ok.gif

Napisano

> Alez wbrew temu co sadzicie mnie sie tez Malibu podoba

Znowu cię lubię grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Znowu cię lubię

hehe.gifwaytogo.gif w sumie to tylko z tego powoduzlosnik.gif[...]

Ale fakt, to im wyszlo!waytogo.gif[...]

1360048991-Chevrolet-Malibu-LTZ-tail-lights-night.JPG

PUT900648_A.jpg

EDIT: teraz jak patrze na te dwa to IMVHO wyzlo lepiej niz ... oryginal! waytogo.gifpanic.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Ja oprócz samochodów lubię też moje pieniądze. Więc cena Malibu to mocny argument.

Oczywisice waytogo.gif przynajmiej dopoki mnie lub tobie drzewo z $$$ wyrosniehehe.gif[...]

Patrzac na to co EU ma (i mam u siebie) to IMVHO Malibu wydaje mi sie bardzo dobrym wyborem. Wiem ze tam jest Diesel (u mnie tez - ale to tak jak Golf jest Manualzlosnik.gif - na zamowienie - 3 miesiace czekaniazlosnik.gif) wiec jak na EU rynek to pewnie 90% sprzedazyniewiem.gif[...]

> No i jak na EU warunki to on naprawdę ma przyzwoite rozmiary. Taki Passat wygląda przy nim jak

> zabawka.

> Gdyby nie to, że jak dla mnie zbyt mało rożni się od Epiki to bym się do takiego przymierzał.

-a co to ma za znaczeniewink.gif?

Ja juz postanowilem (moze sie zmieni ale raczej nie).

Oddaje do salonu to:

runt-fj-cruiser-2.jpg

Wyjezdzam tym skromny.gif[...]

62af12303c44407b9a616e7ef9a7ef56.jpg

a jesli mi sie zmieni to tymhehe.gif[...]

960181_673927349286026_2045612482_n_zpsb3530df1.jpg

Jesli opcja 1 to zmienie tylko kolor tablic, jak opcia dwa to zostaja te samehehe.gif[...], plus taki ze zadnych akcesiorow nie musze kupowaczlosnik.gif,

Napisano

> Oczywisice przynajmiej dopoki mnie lub tobie drzewo z $$$ wyrosnie[...]

> Patrzac na to co EU ma (i mam u siebie) to IMVHO Malibu wydaje mi sie bardzo dobrym wyborem. Wiem

> ze tam jest Diesel (u mnie tez - ale to tak jak Golf jest Manual - na zamowienie - 3 miesiace

> czekania) wiec jak na EU rynek to pewnie 90% sprzedazy[...]

Zadziwiająco sporo poszło też jednak aut z benzynowym silnikiem 2.4L. Jak na nasze warunki to dość nietypowe.

Ale jeździłem tym dieslem i ja bym wziął właśnie taką wersję. Znów, z uwagi na ekonomię. ok.gif

> -a co to ma za znaczenie?

> Ja juz postanowilem (moze sie zmieni ale raczej nie).

> Oddaje do salonu to:

> Wyjezdzam tym [...]

> a jesli mi sie zmieni to tym[...]

> Jesli opcja 1 to zmienie tylko kolor tablic, jak opcia dwa to zostaja te same[...], plus taki ze

> zadnych akcesiorow nie musze kupowac,

To weź swojego przemaluj tylko i będziesz miał. hehe.gif

A poważnie: mam dużego sedana i dalej miałbym dużego sedana. Żadna mi różnica. A mam ochotę na coś innego.

Więc będzie chyba albo Craptiva albo dam się żonie namówić na tego nieszczęsnego Outbacka.

wink.gif

Ale przyznam że jak do mnie dealer zadzwonił z ofertą na Malibu diesel za 70k to musiałem mocno ze sobą walczyć żeby odmówić.

zlosnik.gif