Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford Falcon XR8 - 5.0l V8 335kW/570Nm tanie taczki ...

Featured Replies

Napisano

A jednak, na zywo mi sie podobawaytogo.gif[...] 335kW zywej wagiyay.gif, - pierwszy klient .... policial.gif[....]zlosnik.gif - zamowili 300 sztuk u mnie w stanie001.gif[...]

xW0m62.jpg

ew67eT.jpg

5qGvLF.jpg

dQE09W.jpg

K0jLBd.jpg

1q1n5D.jpg

Teraz, lista na Mustang 2015 ma ok 14,000 klientow, z tego 9,000 jest "firm order"001.gif, czyli lud glupi jak ja wplacil depositlizak.gif u dealer-ascrewy.gif[...] a od reki mozna miec to001.gif[...] Przod Mustangzlosnik.gif, tyl Jaghehe.gif[...] i dobre stare Aussie V8 pod maska[...] w cenie .... Skoda Octavia RS SW z paroma dodatkamihehe.gif[...]hahaha.gif[....] lub w cenie Golf GTI z sunroof i skorahehe.gif[...]

gaLhli.jpg

pMUqU6.jpg

MT5k23.jpg

8A2NTK.jpg

O6WHV5.jpg

P789kM.jpg

Ciezki wyborzlosnik.gif?

2013_volkswagen_golf_gti_11-1001-mc:819x819.jpg

5IT3j3.jpg

Oxww8h.jpg

vD27tc.jpg

ghe4XE.jpg

f0WB44.jpg

kVHyG5.jpg

qwi4QZ.jpg

wZVYgH.jpg

nSPddf.jpg

8ElA3h.jpg

Napisano

To jest segment E u nas ford nie ma odpowiedniego modelu. Skoro za cene Octavii - segment C to dwa razy bym sie nie zastnwial. Kawal auta ok.gif

Napisano

Te pokrowce na ostatnim zdjeciu to w jakim celu znalazly sie na samochodach?

Napisano
  • Autor

> To jest segment E u nas ford nie ma odpowiedniego modelu. Skoro za cene Octavii - segment C to dwa

> razy bym sie nie zastnwial. Kawal auta

Ehmm.gif - Family Cars - Opel Omega to E?niewiem.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Te pokrowce na ostatnim zdjeciu to w jakim celu znalazly sie na samochodach?

Marketing crapzlosnik.gif - 5 min przed prezentacja, Ford wynajal museumzlosnik.gif - przeciez Ford to dzielo sztukiwink.gifwink.gif[...]

Wiec odslaniali jak Mona Lisa001.gif[...]

smiley.png

[...] a potem pismaki wskoczyli i ...broomdrive.gifzlosnik.gif[...]

Napisano

> E - Family Cars - Opel Omega to E?[...]

Tak. ok.gif

U nas masz po modelach Opla:

A - Agila

B- Corsa

C- Astra

D- Vectra/Insignia

E- było dawniej Omega i Signum które to niby miało zastąpić

S- to chyba wiadomo? zlosnik.gif

Mini Van - Meriva

Van - Zafira

Duże Vany - typu Ford Galaxy MKIII

To tak w skrócie?

Napisano
  • Autor

> Tak.

tkswaytogo.gif[...] A jak jest z SUV?

Bo no u mnie masz:

SUV Miejskie

e.g. Hyundai ix35, Subaru XV

Miejskie SUV ponad $40k - Audi Q3, BMW X1

Male SUV - Mazda CX-5, RAV4, CR-V etc

Male SUV ponad $60k - X3, Q5, EVoque

2014_toyota_rav4_cruiser_02_1-0123-mc:819x819.jpg

Srednie SUV - Jeep Grand Cherokee, Toyota Kluger,

Srednie ponad $70k - BMW X5, M-Class

kluger_600-620x414.jpg

Duze SUV - LandCruiser, Patrol

Duze ponad $100k - Lexus LX, Range Rover, Gl-Class etc...

> U nas masz po modelach Opla:

> A - Agila

> B- Corsa

> C- Astra

> D- Vectra/Insignia

> E- było dawniej Omega i Signum które to niby miało zastąpić

> S- to chyba wiadomo?

> Mini Van - Meriva

> Van - Zafira

> Duże Vany - typu Ford Galaxy MKIII

> To tak w skrócie?

Napisano

> A jednak, na zywo mi sie podoba[...] 335kW zywej wagi, - pierwszy klient .... [....] - zamowili 300

> sztuk u mnie w stanie[...]

Przeprowadzam się do kangurów swieca.gif

Napisano

> E - Family Cars - Opel Omega to E?[...]

B - to Kia Rio, C - to Hyundai i30 D to i40 a E hmm.gif Hyundai Genesis chiba.

Napisano

Znów na modelach Opla:

Mini SUV/Crossover: Mokka

SUV: Antara

jeszcze duże SUV'y typu Audi Q7

Napisano

> Ciezki wybor?

Jak zaczną sprzedawać to na naszym rynku, z kierownicą po naszej stronie w cenie Golfa GTI to może i będzie ciężki wybór. Obecnie jest banalnie prosty bo cenowo to auto zapewne wylądowałoby gdzieś w okolicy C63/M3.

Napisano
  • Autor

> Jak zaczną sprzedawać to na naszym rynku, z kierownicą po naszej stronie w cenie Golfa GTI to może

> i będzie ciężki wybór.

nie zaczna - to juz ostatniczacha.gif[...]

Smierc naturalna w 2017...

Obecnie jest banalnie prosty bo cenowo to auto zapewne wylądowałoby

> gdzieś w okolicy C63/M3.

1/2 na twoje ok 41,387.36 EUR wg xe.

Napisano

> nie zaczna - to juz ostatni[...]

> Smierc naturalna w 2017...

> Obecnie jest banalnie prosty bo cenowo to auto zapewne wylądowałoby

> 1/2 na twoje ok 41,387.36 EUR wg xe.

Powoli, powoli - mówimy o aucie sprzedawanym w Europie od dilera który daje na to auto gwarancje itd czy o tym jak najtaniej to sobie przytaszczyć na stary kontynent?

Napisano
  • Autor

> Powoli, powoli - mówimy o aucie sprzedawanym w Europie od dilera który daje na to auto gwarancje

> itd czy o tym jak najtaniej to sobie przytaszczyć na stary kontynent?

mowimy o oficjalniej sugerowanej cenie detalicznej u dealera w Sydney, wlaczajac lokalne podatki, GST (VAT) etc bez kosztu transportu, rejestracji, tablic ubezpieczen.... idea.gif[...] - czyli cenie auta ... przeliczonej z A$ na Euro - czyli jesli chce Golf GTI (wg sugerowanej ceny detalicznej - nie znaczy ze tyle placisz u dealeraidea.gif - to biore,

GTI - $41,990 - wsadzam DSG = $44,490, wsadzam skore = $46,690, wsadzam sunroof = $49,190

i porownuje z sugerowana cena detaliczna Ford Falcon XR8 = $52k idea.gif[...]

Napisano

Brałbym i to nawet w tym kolorze co na Twoich zdjęciach.

A diesle są? grinser006.gif

Napisano

> Znów na modelach Opla:

> Mini SUV/Crossover: Mokka

> SUV: Antara

> jeszcze duże SUV'y typu Audi Q7

Dobrze wyjaśnione ok.gif

Napisano

> mowimy o oficjalniej sugerowanej cenie detalicznej u dealera w Sydney, wlaczajac lokalne podatki,

> GST (VAT) etc bez kosztu transportu, rejestracji, tablic ubezpieczen.... [...] - czyli cenie

> auta ... przeliczonej z A$ na Euro - czyli jesli chce Golf GTI (wg sugerowanej ceny

> detalicznej - nie znaczy ze tyle placisz u dealera - to biore,

> GTI - $41,990 - wsadzam DSG = $44,490, wsadzam skore = $46,690, wsadzam sunroof = $49,190

> i porownuje z sugerowana cena detaliczna Ford Falcon XR8 = $52k [...]

Pozostaje jeszcze podatek do zapłaty przy sprowadzeniu tego do Europy.

Napisano

> Pozostaje jeszcze podatek do zapłaty przy sprowadzeniu tego do Europy.

i to tylko raptem jakies 60% wartosci auta smile.gif

Napisano

> i to tylko raptem jakies 60% wartosci auta

ciii! bo się okaże, że jednak to9 nie konkurencja dla Golfa!

Napisano
  • Autor

> Pozostaje jeszcze podatek do zapłaty przy sprowadzeniu tego do Europy.

A co to ma za znaczenieconfused.gif? Auta nie bedzie w EU wiec rozwazania czysto teoretycznelizak.gif[...] - ot dorabianie idea idea.gif[...] zlosnik.gif[...]

Napisano
  • Autor

> ciii! bo się okaże, że jednak to9 nie konkurencja dla Golfa!

Jeszcze raz, powoli piszeskromny.gif i czytasz: wchodzisz do dealer-a w Sydney - Einidea.gif, wyciagasz $$$ - Zwei old.gif, i masz do wyboru Golf GTI z sunroof (sloneczko bedzie swiecic893goodvibes.gif), skora sparzy ci 4 literypanic.gif za $50k z 4 cyl na pokladzie.... lub przedzodzisz na druga strone ulicy:

-pisze Ford - Drei old.gif

- Vierold.gif -wyciagasz ten sam $$$ (punkt Zweiadmin.gif)

dodajesz $2k z drugiej kieszeni .... -funf

i mozesz wyjechac tym V8 supercharged 334kW lub Golf GTI001.gif[...]

Teraz, wszystko w sugerowanych cenach detalicznych ... Ford po 3 miesiacach ma typowy spadek ok 9-11% wiec smialo stwierdze ze Sugerowana Cena Detaliczna old.gif - do ceny dealera za ktora ja sprzedaje (cena na rachunku) bedzie NIZSZA od Golf GTI (ze sloneczkiem, i skora twojego tyleczka na siedzeniachlizak.gif - zeby bylo dokladnieclown.gif) u dealera na drugiej stronie ulicy ...

Rozwazania teoretyczne - moze u ciebie - nie u mnieskromny.gif - pytanie jak chcesz wydac swoje $50kskromny.gif[...]

Tu:

INCHNSW2940_VW_Volksfest_Promo_NS_A.jpg

czy tu ...

Dunedin_City_Ford_Dealership1.JPG

Napisano
  • Autor

> Brałbym i to nawet w tym kolorze co na Twoich zdjęciach.

Mialem troche ciemniejszycfaniaczek.gif[...] - teraz tylko bialy001.gif[...]

cp5076472330207412760.jpg

klnie.gif patrzac na to auto po 14 latach albo mialem screwy.gif gustzlosnik.gif - albo ... to auto jest dzis zwyczajnie brzydkiehahaha.gif....

> A diesle są?

Nie w Falcon, 4.0l R6 wersja bieda, 2.0l Ecoboost za extra $$$ (klientow brakshhh.gif), potem 4.0l R6 turbo i V8 ... nic wiecej...

Territory (SUV na bazie Falcon) ma 2.7l Diesel jak chcesz ... i

Article%20Lead%20-%20wide6149956110m5a7image.related.articleLeadwide.729x410.10m5d5.png1411633053734.jpg-620x349.jpg

15119569711_f36912f4ed.jpg

Napisano

U nas za to mozna kupić australijskiego Holdena Commodore czyli na nasze Chevrolet SS. 415 KM za $45K. Jedyna opcja jakoś mozna wziac jest szyberdach, reszta (skóra, navi, dwustrefowa automatyczna klima i tysiąc innych bajerow) jest w cenie. A i tak sie to kiepsko sprzedaje...

Napisano
  • Autor

> U nas za to mozna kupić australijskiego Holdena Commodore czyli na nasze Chevrolet SS. [...]

Dostalem dzis w koncu email od Ford z pre-potweirdzonymi cenami za Mustang, wlasnie zeszlem z telefonu po milej 1/2h dyskusji001.gif[...]

Generalnie pricing jest ok $20k drozsze niz w US, i to o tym byla dyskusja... idea.gif bo:

1.roznice w ilosci - 22 mil luda vs co 300 milzlosnik.gif, Ford Oz moze i ma 14k zamowien na Mustang w Oz, ale ... to i tak tylko 1 miesiac sprzedazy dla USDMhehe.gif[....]

2. Taxation differences zlosnik.gif i minimalna placa za 1/h = czyli co US 8/h vs Oz 20/h 001.gif[...]

3. Odbicie sobie za RHD, amortyzacja musi byc, generalnie UK nie kupi 14,000 Mustang, South Africa, J, tez nie - ktos za to musi zaplacic - japanic.gif[...]

4.Roznice w transport + dealer delivery charges.

5. Roznice w specs, u mnie masz praktycznie 0 opcji na Mustang, wiec jak zaczniejsz dodawac do US spec ta roznia zmniejszy sie do ok $10-15 k gdzie ma sie IMVHO tak:

-cena auta w produkcji RHD + $2-3k dla Ford, roznica w transport/logistics/ $$$ na 1h placcy -$3-4k, dodaj 10% roznicy w wymianie $A vs $US = nastepne $3-4 k i masz juz $11k.

Teraz patrzac na sile nabywcza ludzi wychodzi mniej wiecej to samo - ale nominalnie nie001.gif[...]

Cnlozl.jpg

Ditto z Holden C're - pierwsze 6.0l jest bazowe, 6.2l kosztuje wiecej, duzo wiecej001.gif, reszta to samo IMVHO, moze oprocz magnetic suspension ...

Wiec ergo wynika, ze jesli bylby w Oz LHD to auta by byly jeszcze tanszezlosnik.gif ... ale nie ma

ufe8o6snqdcmxlgbd328.jpg

Napisano

> A co to ma za znaczenie? Auta nie bedzie w EU wiec rozwazania czysto teoretyczne[...] - ot

> dorabianie idea [...] [...]

Aha, a dlaczego Golf jest u Was taki drogi?

Napisano

> Ciezki wybor?

Pewnie jeździ ale jak staje? Bo chamulce coś małe. Chyba że te koła mają ponad 20 cali?

pMUqU6.jpg

Napisano

> Pewnie jeździ ale jak staje? Bo chamulce coś małe. Chyba że te koła mają ponad 20 cali?

Na oponie pisze chyba 245/35/19 wink.gif

Napisano

> Na oponie pisze chyba 245/35/19

No, to słabo. Te tarcze naprawdę wyglądają na zbyt małe.

To zaraza w nowych "usportowionych" autach.

Nowe Audi RS4 np. fajczy hamulce po paru km ostrej jazdy.

Napisano

> Rozwazania teoretyczne - moze u ciebie - nie u mnie - pytanie jak chcesz wydac swoje $50k[...]

> Tu:

> czy tu ...

To może jeszcze raz, tym razem wolniej bo chyba mówimy o różnych rzeczach.

Ceny GTI:

W AU 46717 AUD/32217 EURO/136000 PLN

W DE 41917 AUD/28675 EURO/119933 PLN

W PL 37335 AUD/25986 EURO/108690 PLN

Dostrzegasz różnice wynikające w sporej części z podatków? Na Twoim rynku GTI wychodzi drogo bo na politykę cenowa nakładają się podatki jakimi obłożone są auta importowane z Europy. takim sam podatek musze zapłacić ja chcąc kupić twoje V8 tutaj i to właśnie sprawia, ze tak samo jak GTI jest u Ciebie absurdalnie drogie tak samo Twoje V8 nie będzie u mnie ansurdalnie tanie.

Jeszcze bardziej ekstremalny przykład? C63 AMG kosztuje w Niemczech 85422 EURO co daje 122750 AUD. Skąd więc u Was cena na poziomie 170118 AUD czyli 118442? Przecież to blisko 40% więcej.

Rozumiesz teraz o co mi chodzi?

Napisano
  • Autor

> To może jeszcze raz, tym razem wolniej bo chyba mówimy o różnych rzeczach.

> Ceny GTI:

> W AU 46717 AUD/32217 EURO/136000 PLN

> W DE 41917 AUD/28675 EURO/119933 PLN

> W PL 37335 AUD/25986 EURO/108690 PLN

> Dostrzegasz różnice wynikające w sporej części z podatków? Na Twoim rynku GTI wychodzi drogo bo na

> politykę cenowa nakładają się podatki jakimi obłożone są auta importowane z Europy.

Zle, totalnie zle - 5% tariffs - to twoj caly podatek. Popyt podaz, pokaz i na sila nabywcza.

Pokaz mi jakis inny rynek gdzie na 18k sztuk Golf jaki sprzedaja na rok prawie 1/4 to GTIniewiem.gif?

Wiec to nie podatek skromny.gif - to polityka VeeDub - czy zla, czy dobra, zalezy jak na to patrzec hmm.gif[...] Sa klienci na GTi, to jest i popyt i podaz, proste...idea.gif[...]

takim sam

> podatek musze zapłacić ja chcąc kupić twoje V8 tutaj i to właśnie sprawia, ze tak samo jak GTI

5%zlosnik.gif?

> jest u Ciebie absurdalnie drogie tak samo Twoje V8 nie będzie u mnie ansurdalnie tanie.

Ale ja nie mowilem o tobie, o twoim przypadku tylko o salnonie w Sydnye, Melbourne, Perth etc ... Mozemy teoretycznie Lancia przeciez dorzucic do calego tego kosmosu i tez teoretycznie rozwazaczlosnik.gif[...]

> Jeszcze bardziej ekstremalny przykład? C63 AMG kosztuje w Niemczech 85422 EURO co daje 122750 AUD.

> Skąd więc u Was cena na poziomie 170118 AUD czyli 118442? Przecież to blisko 40% więcej.

> Rozumiesz teraz o co mi chodzi?

I znow zle, skad, z LCT - = Luxury Vehicles Taxlizak.gif[...] - ktorego najwiekszym platnikiem nie jest AMG, a ... Toyotalizak.gif[...]

Skad sie wzielo, ok 2004 jesli dobrze pamietam wprowadzili tymczasowy tax na rozwoj lokalnej produkcji, tylko okazalo sie ze ten tax najbardziej uderza w najwiekszego producenta w Oz - Toyota Motor Ozhahaha.gif[....] 10 lat pozniej dalej go mamy...

Znika w 2017 i wtedy twoj AMG bedzie kosztowal jakies 20% mniej od kazdego $ powyzej $75k, dochodzi do tego, ze w koncu bedzie dozwolony import indywidualny nowych aut ... i wtedy moge sobie zamowic AMG od broker w Singapore w cenie z US001.gif[...]

Rozumiesz teraz o co chodzi?zlosnik.gif ergo zowazamy teoretycznie czy prktycznie?niewiem.gif

1. sytuacja jeden Golf GTI vs V8 w sklepie

2. sytuacja co by bylo gdyby Falcon byl w EU. Nie ma, nie bedziefoch.gif teoria ...

2.a chcemy sie bawic, prosze Vauxhall VXR8 GTS, EU, import z Oz nie teoria co by bylo gdybyziew.gif - praktyka ... jest, w sprzedazy ...

695124_VX_13020-L.jpg

AMG E63 75k Quid

VXR8 - 55k Quid w twardej UK 001.gif[...]

20k Quid to co - jakas Skoda w EU roznicy?

Czego to dowodziniewiem.gif????

5-15-bmw-mercedes.jpg

Napisano
  • Autor

> Pewnie jeździ ale jak staje?

niewiem.gif - powiem ci po 1 Grudnia, mam go na weekend.

>Bo chamulce coś małe. Chyba że te koła mają ponad 20 cali?

19 na tych ikonka_photo2.gif AFAIK

Patrze i pismaki pisza ... ze Brembo

"XR8 features new front Brembo four-piston caliper and rear single-piston caliper brakes, a limited-slip diff,"

Napisano
  • Autor

> Aha, a dlaczego Golf jest u Was taki drogi?

ktory? ten w wersji bieda 90TSI czy GTIniewiem.gif?

Pov pack 90TSI - to normalne ok $20-22k - tyle wszyscy licza, jak porwnasz wyposazenie z EU to zobaczysz ze tu masz standard wy za to placicie - nie moja teoria idea.gif[...]

GTI - niewiem.gif $42k sugerowana detalicznahmm.gif - 3 miesiace czekania, bo kazde 5k sztuk na statku sprzedajahmm.gif[...]

Ergo polityka VeeDub - w opinii wielu klientow idotyczna001.gif[...]

Napisano

> 2.a chcemy sie bawic, prosze Vauxhall VXR8 GTS, EU, import z Oz nie teoria co by bylo gdyby -

> praktyka ... jest, w sprzedazy ...

Ok, to policzmy ile to by mnie teoretycznie kosztowało przy próbnie sprowadzenia tego do PL.

Napisano

> Ok, to policzmy ile to by mnie teoretycznie kosztowało przy próbnie sprowadzenia tego do PL.

Z UK? 18 z czymś % akcyza za silnik. sick.gif

Napisano

> - powiem ci po 1 Grudnia, mam go na weekend.

> 19 na tych AFAIK

> Patrze i pismaki pisza ... ze Brembo

> "XR8 features new front Brembo four-piston caliper and rear single-piston caliper brakes, a

> limited-slip diff,"

Ta. Nowe Audi RS4 też ma "Brembo" ale po paru km na torze przestają działać.

Dlaczego?

Podejrzewam, że standardowe hamulce są celowo za małe, bo w ofercie są opcjonalne (drogie jak cholera) tarcze węglowe oink.gif

Napisano

> Ta. Nowe Audi RS4 też ma "Brembo" ale po paru km na torze przestają działać.

> Dlaczego?

> Podejrzewam, że standardowe hamulce są celowo za małe, bo w ofercie są opcjonalne (drogie jak

> cholera) tarcze węglowe

Mój nowy mercedes ma znacznie większe tarcze niż Lexus IS-F. Pomimo ze jest lżejszy i ze nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie się nim wyścigowal. Lexus podobno na torze nie miał problemów z przegrzewajacymi się tarczami. Wiec nie wiem po co mercedesowi takie wielkie tarcze.

Napisano
  • Autor

> Ta. Nowe Audi RS4 też ma "Brembo" ale po paru km na torze przestają działać.

Powiem ci niedlugozlosnik.gif[...]

3w99Qt.jpg

Pierwsze wraznia nie sa takie zlehmm.gif[...]

> Dlaczego?

> Podejrzewam, że standardowe hamulce są celowo za małe, bo w ofercie są opcjonalne (drogie jak

> cholera) tarcze węglowe

Znaczy mowisz o ceramicznych?hmm.gif

Sa, ale u mnie masz package za sugerowana cene $4,990 -

- S Sport sidzenia,

- Audi Magnetic ride

- Bang & Olufsen

- pare innych dupereli - inne listey etc.

Napisano
  • Autor

> Ok, to policzmy ile to by mnie teoretycznie kosztowało przy próbnie sprowadzenia tego do PL.

Ode mnie?hmm.gif

ok 52k, odejmij 10% GST - na wywoz = $46k, dodaj jakies $1,300 za kontener do EU - (z US kosztowal mnie $800 ostatnio, ale jedziemy hi-class na roll on, roll off idea.gif[...]

ford-territory-thailand-2.jpg

Custom inspection nie potrzebujesz, bo export, innych kosztow nie widzehmm.gif[...]

800479-inquiry-probes-border-protection-secrecy.jpg

Czyli przyjmijmy, zeby postawic u ciebie na brzegu, liczymy $47.5k = 33,030.72 EUR wg xe.com

Jak to wziasc z brzegu u ciebie - niewiem.gif - u mnie wyszlo mniej wiecej:

- inspekcja $130,

- bio security - czysczenie auta para zeby sie biednej Oz nic nie stalo - pajeczyne znalezlispineyes.gif - $450

- transport do domu jesli dobrze pamietam byl $500 i chyba tyle - mialem auto w garazu ... 001.gif[...]

Napisano

> Powiem ci niedlugo[...]

> Pierwsze wraznia nie sa takie zle[...]

S3 (2.0T 300 KM) to jednak nie to samo co RS4 (V8 450 KM) wink.gif

> Znaczy mowisz o ceramicznych?

Tak, ceramiczne wzmocnione włóknem węglowym.

Napisano
  • Autor

> S3 (2.0T 300 KM) to jednak nie to samo co RS4 (V8 450 KM)

Niestety niezlosnik.gif - ale jest szybko, wink.gif, ale jak narazie jesli dokladnie popatrzysz na felgi to kurz/odpady z hamulcow zostaja001.gif[...]

Auto jest tez IMVHO ciasne, ale tego raczej sie spodziewalem, nie na dwie osobyhmm.gif.

Jazda na 19' jest twarda, Audi magnetic ride mi sie podobawaytogo.gif[...], ale majac ten sam wybor jeszcze raz wzialbym to bez sztywniejszego zawieszenia...

> Tak, ceramiczne wzmocnione włóknem węglowym.

Caly kit, do RS4, RS5 u dealera $11khahaha.gif sugerowana cena detaliczna ... panic.gif[...]

Napisano

> Ode mnie?

> ok 52k, odejmij 10% GST - na wywoz = $46k, dodaj jakies $1,300 za kontener do EU - (z US kosztowal

> mnie $800 ostatnio, ale jedziemy hi-class na roll on, roll off [...]

> Custom inspection nie potrzebujesz, bo export, innych kosztow nie widze[...]

> Czyli przyjmijmy, zeby postawic u ciebie na brzegu, liczymy $47.5k = 33,030.72 EUR wg xe.com

> Jak to wziasc z brzegu u ciebie - - u mnie wyszlo mniej wiecej:

> - inspekcja $130,

> - bio security - czysczenie auta para zeby sie biednej Oz nic nie stalo - pajeczyne znalezli - $450

> - transport do domu jesli dobrze pamietam byl $500 i chyba tyle - mialem auto w garazu ... [...]

33030 EUR

+ cło 10%

36333

+ akcyza 18,6%

43090,94

+ VAT 23%

53001,85

tuk.gifganja.gif001.gif

Napisano
  • Autor

> 33030 EUR

[...]

> + VAT 23%

> 53001,85

dejv66 chyba mowil o import do niego, Dniewiem.gif[...]

Az pogrzebalem dzis, cena GM na export jest inna, ok 10-15%, wiec mozna przyjac ze Ford ma taka sama polityke... 001.gif[...]

Napisano

> [...]

> dejv66 chyba mowil o import do niego, D[...]

> Az pogrzebalem dzis, cena GM na export jest inna, ok 10-15%, wiec mozna przyjac ze Ford ma taka

> sama polityke... [...]

W Niemczech nie ma akcyzy i jest nizszy VAT, nie wiem co z cłem, wiec bedzie taniej niz do PL