Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Obieg wewnętrzny

Featured Replies

Napisano

Witam po sąsiedzku zlosnik.gif

I mam pytanko o obieg wewnętrzny w AG problem jest taki ze wciskając przełącznik obiegu wewnętrznego nic się nie dzieje...nie zapala się kontrolka i nic nie słychać. Nie wiem jak jest to zrobione w AG bo w VB było słychać przetłaczają się klapkę (tam było sterowanie siłownikiem podciśnieniowym). Podejrzewam że ustrojstwo po prostu nie działa i jest włączony obieg wewnętrzny na stałe ponieważ strasznie parują szyby. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie jak się do tego zabrać.

Napisano
  • Autor

> w jakiej pozycji jest klapka

Podejrzewam że jest na obieg wewnętrzny bo szyby parują jak wściekłe, da sie jeździć tylko na dmuchawie na maxa

Napisano

> Podejrzewam że jest na obieg wewnętrzny bo szyby parują jak wściekłe, da sie jeździć tylko na

> dmuchawie na maxa

jak wyciągniesz schowek to zobaczysz

moze silniczek jest odpiety a moze standardowo ułamana jest klapka

Napisano

> I mam pytanko o obieg wewnętrzny w AG problem jest taki ze wciskając przełącznik obiegu wewnętrznego nic się nie dzieje...nie zapala się kontrolka i nic nie słychać.

Wiesz że w AG obieg wew nie działa jak dmuchawa jest skierowana na szybę przednią?

Napisano
  • Autor

> Wiesz że w AG obieg wew nie działa jak dmuchawa jest skierowana na szybę przednią?

O tym wyczytałem wcześniej zanim napisałem post zlosnik.gif

U mnie wygląda na to że jest klapka cały czas na obiegu wewnętrznym no chyba że filtr kabinowy jest zawalony na amen hmm.gif ale Aśka sprowadzona z "niemcowni" do końca serwisowana w ASO...ostatni przegląd z grudnia zeszłego roku.

Napisano

> no chyba że filtr kabinowy jest zawalony na amen

no to nie pozostaje nic innego jak rozebrać i sprawdzić

Napisano
  • Autor

> no to nie pozostaje nic innego jak rozebrać i sprawdzić

Dzisiaj będzie grzebane bo Aśka odebrana wczoraj wieczorem nie było czasu na dłubanie sprawdzone tylko czy wszystko działa i tylko z tym jest problem

Napisano

> Dzisiaj będzie grzebane

przy okazji sprawdz sobie jaki masz filtr PP bo były dwa rodzaje

Napisano

>Aśka sprowadzona z "niemcowni" do końca serwisowana w ASO...ostatni

> przegląd z grudnia zeszłego roku.

Niemiec płakał? cool.gif

Napisano

> Niemiec płakał?

do samej granicy gonił za nim bo się rozmyślił... wink.gif

Napisano
  • Autor

> no to nie pozostaje nic innego jak rozebrać i sprawdzić

Już wszystko działa zlosnik.gif Obieg wewnętrzny był wyłączony. Filtr był zasyfiony i dlatego parowało, jak go wyciągnąłem wyleciała kupa liści i innego syfu. Sam mechanizm się coś zacina jak pomogłem ręką zaczęło działać.

Napisano

Klapka filtra PP jest na spinki czy na śruby ?

Będą fotki ? slinka.gif

Napisano
  • Autor

> Klapka filtra PP jest na spinki czy na śruby ?

Na spinki sciana.gifco za screwy.gif wymyślił takie rozwiązanie już jedna wystrzeliła w kosmos

> Będą fotki ?

W tygodniu ok.gif

Napisano

> Na spinki co za wymyślił takie rozwiązanie już jedna wystrzeliła w kosmos

Łączę się w bólu bo też tak mam angryfire.gif

> W tygodniu

ok.gif

Napisano

U mnie też parowały i okazało się, że coś się silniczkowi stało i działał na odwrót grinser006.gif

Napisano

> U mnie też parowały i okazało się, że coś się silniczkowi stało i działał na odwrót

I co wymodziłeś? Bo ja wyjąłem to ustrojstwo i klapka sobie tak luźno zwisa szyby mniej parują, ale wiadomo, że trzeba to poskładać.

Napisano

> I co wymodziłeś? Bo ja wyjąłem to ustrojstwo i klapka sobie tak luźno zwisa szyby mniej parują, ale

> wiadomo, że trzeba to poskładać.

U siebie zrobiłem to samo, odłączyłem ramię z silniczka i pozostawiłem klapę na obieg otwarty.

Napisano

Wytargałem na szrocie z rozbitka za 50zł. Wyglądała na prawie nową.

Ale zaskoczony byłem bardzo jak zobaczyłem, że klapka nie działa jak powinna grinser006.gif

Napisano

> U siebie zrobiłem to samo, odłączyłem ramię z silniczka i pozostawiłem klapę na obieg otwarty.

wówczas klapka opada i obieg jest zamknięty. Trzeba ją czymś przymocować.

Napisano

> wówczas klapka opada i obieg jest zamknięty. Trzeba ją czymś przymocować.

przymocować trzeba

ale nie do końca jest to obieg zamkniety - klapka jest w pozycji środkowej pomiedzy obiegiem otwartm a zamknietym. Skutkuje to tym, że przy deszczu szyby zaczynają więcej parować bo po częsci zasysa powietrze z wewnątrz

Napisano

> przymocować trzeba

> ale nie do końca jest to obieg zamkniety - klapka jest w pozycji środkowej pomiedzy obiegiem

> otwartm a zamknietym. Skutkuje to tym, że przy deszczu szyby zaczynają więcej parować bo po

> częsci zasysa powietrze z wewnątrz

ja u siebie w A-G kiedy zepsuł się silniczek ale nic nie było połamane, ustawiłem go na obieg otwarty i odłączyłem wtyczkę od silniczka, klapa była szczelnie zamknięta dla obiegu wewnętrznego ok.gif

Napisano

Od kilku dni parowały strasznie szyby i u mnie. Wczoraj wyjąłem schowek i okazało się, że silniczek nie przestawia klapy (była cały czas otwarta). Zdjąłem ramie z silniczka i o dziwo wtedy sam silnik pracuje tak jak powinien. Jednak po założeniu ramienia jest w stanie otworzyć klapę, ale już zamknąć nie. Narazie zdjąłem ramię i klapę zostawiłem zamknięta ( w trybie zewnetrznym) i jest ok. Przeraziło mnie odkręcenie samego silniczka. Miejsca tam jak na lekarstwo, ale po przeczytaniu tego postu widzę, że chyba najlepiej zdjąć najpierw z całą dmuchawą, a później dopiero na spokojnie silniczek. W wolnej chwili wymontuję i sprawdzę.

Pozdrawiam i dzięki za wszystkie linki.