Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.0T Ecoboost 100KM + chip tunning rozwazania teoretyczne.

Featured Replies

Napisano

> Civic 2.2 diesel

Zacny silnik ok.gif

Napisano

> Moj odcina przy 88 na 2b. 7km/h to raczej nie jest przepasc

A porównaj dizla 1,0 a nie 2,2

Moja pb odcina na 2 przy gdzieś tak 115 a to raczej przepaść

U Ciebie to już 3 puchnie jak ja mam max moc i moment na 2

Napisano

> Diesel na II osiągnie 95 km/h?

Punto II 1.9 JTD osiaga na II 85km/h, wiec na pewno sa takie auta. Kwestia skrzyni biegow.

Napisano

> A porównaj dizla 1,0 a nie 2,2

A co ma piernik do wiatraka. Czy beznyniak 6 litrow osiagnie na dwojce duzo wiecej niz benzyna 1.0?? Kwestia przelozen skrzyni, jeden moze miec 5 biegow, a drugi nawet 8, ale krotkich.

Przyklad: BMW e39 M5, 5 litrow V8 400KM, na drugim biegu odcinke ma przy 100km/h.

> Moja pb odcina na 2 przy gdzieś tak 115 a to raczej przepaść

> U Ciebie to już 3 puchnie jak ja mam max moc i moment na 2

A moj 650 odcina przy 130km/h tylko czego to dowodzi hehe.gif

Napisano

> kupujesz to jakiś tekst

> wgrywasz sam .

> przed wizyta w serwisie wgrywasz serie

> cala operacja pare minut

dodatkowo jak ci na serwisie zrobią uaktualnienie do najnowszej wersji softu to nie musisz sie tłuc do tunera zeby wgrac program, tylko wtykasz bluefina w złącze i juz

Napisano

Co to za auto z tak dluga skrzynia? icon_eek.gifyikes.gif

To wcale nie jest najlepsze rozwiazanie, jezeli chodzi o przyspieszenie. Wlasnie po to rajdowki maja krotkie skrzynie, zeby miec lepsze przyspieszenie smile.gif

A co do mojego sadzomiota smile.gif sprawdzilem dzisiaj, 2ka odcina przy 88, 3ka przy 143.

Edyta:

Niby mam waski zakres obrotow uzytecznych bo od 2 do 4,5 tys, ale przy 2 tys mam jako miedzy 30a 40 na 2ce i 50-60 na 3ce (nie pamietam dokladnie) wiec dzieki odpowiednim przelozeniom skrzyni mozna tym jezdzic grinser006.gif

Napisano

> I do tego bardzo głodnymi

regularnie hyundaiem elantrą robię trasę z Okęcia pod Legionowo (tryb mieszany) i bez ociągania się spalanie średni około 6l. Silnik 1,6. Ale fakt... to nie jedzie strasznie jak na 120 koni.

Większym problemem w tym samochodzie jest jednak zawieszenie i układ kierowniczy. Dramat jakich mało.

Napisano

hehe.gif

Ludzie... kłócicie się jak przedszkolaki "A ten to na dwójce stówki nie wyciągnie!!!"

Co za idiotyczny argument w dyskusji na temat samochodów rotfl.gif

Onet wymięka beksa.gif

Napisano

> Moj odcina przy 88 na 2b. 7km/h to raczej nie jest przepasc

Według katalogów Civic 2.2 kończy dwójkę przy 78km/h.

Napisano

> Punto II 1.9 JTD osiaga na II 85km/h, wiec na pewno sa takie auta. Kwestia skrzyni biegow.

Następny... w tym aucie koniec dwójki jest przy 68km/h. Skąd bierzecie te dane? Z prędkościomierza?

Napisano

> Następny... w tym aucie koniec dwójki jest przy 68km/h. Skąd bierzecie te dane? Z prędkościomierza?

A wiesz, ze tam byly rozne skrzynie biegow czy o tym zapomniales?? Jezdzilem kiedys czyms takim, wiec wiem ile licznik pokazywal.

Prosze bardzo, w wersji 5 biegowej:

Napisano

> A wiesz, ze tam byly rozne skrzynie biegow czy o tym zapomniales?? Jezdzilem kiedys czyms takim,

> wiec wiem ile licznik pokazywal.

> Prosze bardzo, w wersji 5 biegowej:

Właśnie pokazałeś, jak przy niecałych 80 licznikowych zapina 3 bieg. Realnie miał pewnie ok. 70.

Napisano

> Właśnie pokazałeś, jak przy niecałych 80 licznikowych zapina 3 bieg. Realnie miał pewnie ok. 70.

Tylko, ze tam nie bylo jeszcze odcinki. Do 85 licznikowych bez problemu da sie dojsc, a licznik przy tej predkosci az tyle nie zawyza.

Napisano

> Według katalogów Civic 2.2 kończy dwójkę przy 78km/h.

Wg predkosciomierza 88, wiec GPS powinien pokazac ciut mniej ale nie o 10. Przy 140 jest roznica auto vs GPS ok 3-5km/h, nizej powinno byc mniej.

Zerknalem na kreski z hamowni i nie mam podniesionej odcinki.

Obrotomierz oszukuje, bo na hamowni mam odcinke 4,5kprm, na obrotomierzu tez czerwone sie zaczyna od 4,5 ale wskazowka wchodzi glebokow w czerwone pole.

Jak bardzo chcesz, to moge dzisiaj sprawdzic z GPS ile faktycznie to jest smile.gif

Napisano

A Vipper osiąga 100km/h na I biegu panic.gif

Napisano

> A Vipper osiąga 100km/h na I biegu

to?

vipper02.jpg

Napisano

> To zresta auto miejskie ale u mnie by latalo

> tez po autostradzie z V max troche sie tego boje.

kupowanie małej 3 cylindrowej uturbionej benzyny z myślą o zchipowaniu żeby jeszcze latać tym po autostradach z vmax to błaganie o spektakularny deszcz metalu

Napisano

> kupowanie małej 3 cylindrowej uturbionej benzyny z myślą o zchipowaniu żeby jeszcze latać tym po

> autostradach z vmax to błaganie o spektakularny deszcz metalu

Lepiej nie mozna tego ujac smile.gif

Napisano

> kupowanie małej 3 cylindrowej uturbionej benzyny z myślą o zchipowaniu żeby jeszcze latać tym po

panie gwarancja old.gif

Napisano

> Tak sobie czytam rozne fora... Mianowicie jest silnik 1.0T 100KM, ktory rozni sie glowica i

> zaworami wydechowymi od 125KM. Jest tez wersja red edition 140KM. Angielscy tunerzy robia

> lekko 160KM dla przypomnienia trzy cylindry 1l pojemnosci Czyli kupuje taka fieste trend

> gold za 50k robie tunnig i dajmy na to bezpiecznie robie 140KM. To jest 9s do 100km/h + Vmax

> 200km/h. Co jest tansze od Fabi tsi no i fiesta ladniejsza.

> Dwa pytania:

> 1. Czy 4 lata 80kkm to ten silnik wytrzyma i nie wyrzyga tlokow wydechem?

> 2. Da sie to w ASO sprawdzic? W sensie modyfikacje robie jezdze do ASO i pale glupa.

> Na koniec jedna uwaga. Ja bylem przekonany, ze np taki Vtech to siedzi programuje, cuduje itp i

> robi soft. A okauje sie, ze czasem wystarczy dopisac dwie linijki i wgrywamy po prostu stock z

> fabryki tylko z mocniejszej wersji albo mamy ten sam program co w DE czu UK zrobiony przez

> tunerow.

Proszę, poczytaj.

Napisano

> Pytanie jaka będzie charakterystyka momentu, czy da się tym normalnie jeździć... nie samą mocą

> człowiek żyje...

252d7e15568a3984.jpg

Napisano

> Co to za auto z tak dluga skrzynia?

Np. moje byłe. Obecne z reszta też tak ma.

> To wcale nie jest najlepsze rozwiazanie, jezeli chodzi o przyspieszenie. Wlasnie po to rajdowki

> maja krotkie skrzynie, zeby miec lepsze przyspieszenie

To już kwestia tego gdzie aktualnie dane auto jedzie. O ile motosporcie można sobie pozwolić na różne przełożenia zależnie od wymagań trasy to w ulicznym aucie mało kto wozi ze sobą kilka skrzyń i dyferencjałów.

Napisano

Poczekaj na pierwsze tematy z marudzeniem na temat spalania grinser006.gif