Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki tani, nowy samochód?

Featured Replies

Napisano

> panda 1.2 69km

> mitsu 1.0 71km. 2 konie i odzczuwasz róznicę?

A teraz ziomek sprawdz wage!

Panda 940-1080

Mitsu 840kg

Napisano

> ale argumenty

> czyli żadna różnica. jedno i drugie tak samo dojedzie z punktu a do punktu b. przy czym fiat bedzie

> tańszy w utrzymaniu

Tata też dojedzie z punktu A do punktu B hehe.gif

Napisano

> A teraz ziomek sprawdz wage!

> Panda 940-1080

> Mitsu 840kg

I to właśnie robi różnicę ok.gif Przynajmniej subiektywnie Space Star o wiele lepiej się zbiera.

Napisano

> Zgadza się A jest to zupełnie inna liga, niż Fiat.

Jak reszta rozwiązań jest taka wymyślna jak nawiewy na suwaki to rzeczywiście inna liga zlosnik.gif

Napisano

> ale argumenty

> czyli żadna różnica. jedno i drugie tak samo dojedzie z punktu a do punktu b. przy czym fiat bedzie

> tańszy w utrzymaniu

Jak liczysz ze Fiat jest tańszy w utrzymaniu?

Bo ma tańszy alternator? smile.gif

W Mitsubishi prawdopodobnie nigdy go nie wymienisz wink.gif

Utrzymanie Mitsubishi to cena przeglądu co 20tys km wink.gif plis ubezpieczenie

Utrzymanie Fiata to to co powyżej plus obeznanie w częściach samochodowych i "co pasuje do mojego modelu"

Napisano

> Jak reszta rozwiązań jest taka wymyślna jak nawiewy na suwaki to rzeczywiście inna liga

A w Pandzie to jakie masz? hehe.gif

Napisano

> Jak liczysz ze Fiat jest tańszy w utrzymaniu?

> Bo ma tańszy alternator?

> W Mitsubishi prawdopodobnie nigdy go nie wymienisz

> Utrzymanie Mitsubishi to cena przeglądu co 20tys km plis ubezpieczenie

> Utrzymanie Fiata to to co powyżej plus obeznanie w częściach samochodowych i "co pasuje do mojego

> modelu"

Otóż to ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> ... o ile w Mitsu czujesz, że jedziesz samochodem, to

> w Pandzie jedziesz.... Pandą Mitsu lepiej się prowadzi, lepiej przyspiesza, zawieszenie

> działa jak powinno, w sumie jedziesz SAMOCHODEM. Małym, ale jednak. W Pandzie czułem się jak w

> CC. Bardzo dopracowanym CC, ale jednak wciąż CC.

Odniosłem identyczne wrażenie i to nawet w porównaniu do Dai z silnikiem 1.0 54KM. Panda to jakiś dramat. Jak to się może komuś podobać?

Napisano

> Jeżeli możesz dołożyć około 5 tysięcy, to kupisz już Punto. Kolega szuka samochodu i Punto 1.2 69

> KM z radiem, klimatyzacją, elektrycznymi szybami, sensorem deszczu kosztuje 38 tysięcy + 1600

> złotych pakiet ubezpieczenia (rabat z prawie 48 tysięcy).

Punto to stary kibel.

Napisano

> Utrzymanie Fiata to to co powyżej plus obeznanie w częściach samochodowych i "co pasuje do mojego modelu"

wiesz,,, moze tyczy się to wielu modeli fiata. mozliwe tez ze i pandy lll

mam jednak pande ll i powiem ci, ze tak bezobsługowego auta w życiu nie miałem, wszystkie dotychczasowe mniej jezdziły i więcej sie psuły. tutaj wogóle niczego nie tykam, a jezdzi sporo. tak więc uważam, ze ten model im sie udał

Napisano

> wiesz,,, moze tyczy się to wielu modeli fiata. mozliwe tez ze i pandy lll

> mam jednak pande ll i powiem ci, ze tak bezobsługowego auta w życiu nie miałem, wszystkie

> dotychczasowe mniej jezdziły i więcej sie psuły. tutaj wogóle niczego nie tykam, a jezdzi

> sporo. tak więc uważam, ze ten model im sie udał

Fiat z mitem nie zawodności japońskich aut nie wygra.

Napisano

> Punto to stary kibel.

I w dzisiejszych czasach to może być zaletą. Jeszcze nie ma tych fakapów którymi są naszpikowane najnowsze dzieła uznanych producentów hehe.gif

Napisano

> A w Pandzie to jakie masz?

Tak myslalem, ze w ogóle nie wiesz o czym piszesz hehe.gif

Napisano

W tych pieniądzach możesz już celować oczko wyżej niż Panda, np takie Punto . Model może już nie najmłodszy ale sprawdzony...

Napisano

Interesowałem się niedawno nowym Space Starem, przeczytałem i obejrzałem mnóstwo testów tego samochodu.

Obserwacja która powtarza się w większości testów to fatalny, fatalny, fatalny układ kierowniczy. Np. po skręcie sam nie powraca do pozycji środkowej.

Napisano

> Interesowałem się niedawno nowym Space Starem, przeczytałem i obejrzałem mnóstwo testów tego

> samochodu.

A nie prościej było pójść do dealera i się samemu przekonać? cfaniaczek.gif

Napisano

> Interesowałem się niedawno nowym Space Starem, przeczytałem i obejrzałem mnóstwo testów tego

> samochodu.

> Obserwacja która powtarza się w większości testów to fatalny, fatalny, fatalny układ kierowniczy.

> Np. po skręcie sam nie powraca do pozycji środkowej.

Testy testami, ale czy jeździłeś? Ja jeździłem i nie zauważyłem niczego takiego. IMHO jest trochę za mocne wspomaganie, ale w końcu to auto miejskie, więc nie jest źle. Poza tym działa zupełnie normalnie niewiem.gif

Napisano

Może Suzuki Celerio? Nowy model, z tym że ceny zaczynają się od 39 900 zł. Trochę można negocjować pewnie, a auto w serii ma całkiem fajne wyposażenie.

Do tego mamy jeszcze bliźniaka Skody i VW czyli Seata Mii - sprzedaje się go najmniej, więc na jakieś rabaty pewnie można liczyć.

Dalej jest jeszcze Toyota Aygo. Ceny zaczynają się od 28 900 zł, a lepsze wersje można kupić już za 33 000-34 000 zł.

A Citroen? Mają C1, której ceny startują od około 35 000 zł.

Napisano

Niech kupi Dacie, z przodu to praktycznie Balerion, a tez ma chyba aż trzy gwiazdki w teście zlosnik.gif

Napisano

> Jak liczysz ze Fiat jest tańszy w utrzymaniu?

> Bo ma tańszy alternator?

O, użytkownik. Ile przejeździłeś już kkm Pandą III/500/Ypsilon/Ford Ka?

Może podziel się, jakie miałeś usterki?

> W Mitsubishi prawdopodobnie nigdy go nie wymienisz

Mój brat ma GP 77KM z 2008 i ponad 100kkm- kiedy ma wymienić ten alternator?

> Utrzymanie Mitsubishi to cena przeglądu co 20tys km plis ubezpieczenie

> Utrzymanie Fiata to to co powyżej plus obeznanie w częściach samochodowych i "co pasuje do mojego

> modelu"

Czyli co, maglownice, skrzynie biegów, pękanie bloków, korozja- może trochę więcej konkretów.

Napisano

> w Pandzie jedziesz.... Pandą

No weź ... zamachnąłeś się na ikonę, legendę i świętość AK. Panda z LPG to auto najwygodniejsze, absolutnie bezawaryjne, najszybsze, najzwrotniejsze a przy tym niedoścignione jeśli chodzi o ekonomię. Każdy, ale to absolutnie każdy marzy o tym, żeby jeździć Pandą, no chyba że przez ułamek sekundy mu się pojawia myśl, żeby jeździć Stilo.

Wiesz, jak musiał Fiat korumpować TUV, żeby były takie wyniki - przecież inaczej by fabryki z produkcją nie wyrobiły, a prezesi Fiat'a nie wiedzieli co z pieniędzmi robić.

Napisano

co Ty chcesz od pandy?

jest to tanie, proste wozidło, przezanczone do przemieszczania sie z pkt A do pkt B. i tyle. nie słuzy do lansu i wyrwania dziołch , tylko do JAZDY

Napisano

> Punto to stary kibel.

Jest nowe, jest tanie, do kibla kompletnie nie jest podobne (fakt - też się siedzi - jak w kiblu przy dwójce, ale to dość typowe, że w samochodach się siedzi). Do tego zaletą jest to, że to auto klepią już ładnych kilka lat- z czystego rachunku ekonomicznego wynika, że większość upierdliwych wad musi być już dawno usunięte, skoro model przetrwał rewolucję w gamie Fiata (i nadal opłaca się to auto produkować i udzielać na nie gwarancji).

Napisano

> No weź ... zamachnąłeś się na ikonę, legendę i świętość AK. Panda z LPG to auto najwygodniejsze,

> absolutnie bezawaryjne, najszybsze, najzwrotniejsze a przy tym niedoścignione jeśli chodzi o

> ekonomię. Każdy, ale to absolutnie każdy marzy o tym, żeby jeździć Pandą, no chyba że przez

> ułamek sekundy mu się pojawia myśl, żeby jeździć Stilo.

> Wiesz, jak musiał Fiat korumpować TUV, żeby były takie wyniki - przecież inaczej by fabryki z

> produkcją nie wyrobiły, a prezesi Fiat'a nie wiedzieli co z pieniędzmi robić.

To może teraz przetłumacz nam ten wiele mówiący raport- co i po jakim przebiegu uległo usterce. Może jakieś konkrety?

Napisano

> To może teraz przetłumacz nam ten wiele mówiący raport- co i po jakim przebiegu uległo usterce.

Czemu jest tak, że jak zobaczyłem komentarz, to od razu wiedziałem, że jeździsz Fiatem ?

Tak, wiem, Panda z LPG jest najlepszym samochodem świata, awaryjność Fiata nie występuje, tylko "czysta eksploatacja", mechanicy w serwisie fiata się nawet w ciuchy robocze nie przebierają, bo mają wybór pomiędzy drzemką a grą na kompie - przecież fiaty się nie psują.

Napisano

> Czemu jest tak, że jak zobaczyłem komentarz, to od razu wiedziałem, że jeździsz Fiatem ?

> Tak, wiem, Panda z LPG jest najlepszym samochodem świata, awaryjność Fiata nie występuje, tylko

> "czysta eksploatacja", mechanicy w serwisie fiata się nawet w ciuchy robocze nie przebierają,

> bo mają wybór pomiędzy drzemką a grą na kompie - przecież fiaty się nie psują.

Patrzac na niemieckie testy bravo w dieslu to az dziw mnie brał ze nie mieli zadnej usterki na 100kkm