Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe Mazdy z '85 ???

Featured Replies

Napisano

> Jakas sciema?

> Link

Niekoniecznie ściema. Cena atrakcyjna jak na pojazd nowy niemniej osobiście bym tyle nie dał.

Napisano
  • Autor

> Niekoniecznie ściema. Cena atrakcyjna jak na pojazd nowy niemniej osobiście bym tyle nie dał.

Mysle, ze dla fana Mazdy niepowtarzalna okazja. Gdyby tu nie bylo lipy, a mowilibysmy o BMW E30 lub E34, cene uznalbym za bardzo atrakcyjna.

Napisano

> Mysle, ze dla fana Mazdy niepowtarzalna okazja. Gdyby tu nie bylo lipy, a mowilibysmy o BMW E30 lub

> E34, cene uznalbym za bardzo atrakcyjna.

Taką bejcę to sam bym przytulił...

Napisano
  • Autor

> Taką bejcę to sam bym przytulił...

Akurat BMW moze nie jest dobrym przykladem, bo ceny uzywanych ww modeli sa kosmiczne. zlosnik.gif

Napisano

> Jakas sciema?

> Link

Niezła 323 z 88 mieliśmy w domu przez 13 lat by to pocisk w tamtych czasach bo wersja sport. Druga sztukę ma moja babcia do tej pory choc 5drzwi i automat. Przbieg jakieś 150k wiec tez prawie nowka sztuka wink.gif

Napisano

naprawde bez sciemy - wiedzialem o tych mazdach juz jakis czas temu , jak przyjechaly do PL

Napisano

rozbraja mnie zawsze tekst typu "fabrycznie nowy z przebiegiem 250km" no to juz nie jest fabrycznie nowy skoro ktos nim 250 km przejechal grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> rozbraja mnie zawsze tekst typu "fabrycznie nowy z przebiegiem 250km" no to juz nie jest fabrycznie

> nowy skoro ktos nim 250 km przejechal

Przez 30 lat wystarczy ze jezdzil z placu na myjke i tyle sie narobilo.

Napisano

> Przez 30 lat wystarczy ze jezdzil z placu na myjke i tyle sie narobilo.

to tym bardzij nie jest to fabrycznie nowe auto zlosnik.gif

zreszta wystarczy zobaczyc ile kosztuje tegoroczne auto u dealera z takim przebiegiem ok.gif

Napisano

> Mysle, ze dla fana Mazdy niepowtarzalna okazja. Gdyby tu nie bylo lipy, a mowilibysmy o BMW E30 lub

> E34, cene uznalbym za bardzo atrakcyjna.

to by kosztowały 30000E

Napisano
  • Autor

> to tym bardzij nie jest to fabrycznie nowe auto

Kazde "fabrycznie nowe" jezdzilo przed wydaniem klientowi.Jak stoi na placu 2 lata i ma 10 km to jest "nowe" czy nie?

> zreszta wystarczy zobaczyc ile kosztuje tegoroczne auto u dealera z takim przebiegiem

Ale do czego wystarczy? Na tej podstawie chcesz wycenic samochod z '85?

Napisano
  • Autor

> to by kosztowały 30000E

No dobra. Moglby to byc Ford Scorpio. Nikt ich nie lubi a ja zawsze chcialem miec. zlosnik.gif

Ford-Scorpio-2-9i-Ghia-729x486-b4557282424b70ec.jpg

Napisano

> Kazde "fabrycznie nowe" jezdzilo przed wydaniem klientowi.Jak stoi na placu 2 lata i ma 10 km to

> jest "nowe" czy nie?

10 a 250 to jest ogromna roznica IMO.

> Ale do czego wystarczy? Na tej podstawie chcesz wycenic samochod z '85?

chcialem zilustrowac tylko fakt,ze jednak nie jest to fabrycznie nowe auto.bo kosztowaloby tyle samo co inne nowki[mowie caly czas o roczniku 2015].

Napisano
  • Autor

> 10 a 250 to jest ogromna roznica IMO.

Samochody maja 30 lat. Licznik bije nawet od przepychania.

> chcialem zilustrowac tylko fakt,ze jednak nie jest to fabrycznie nowe auto.bo kosztowaloby tyle

> samo co inne nowki[mowie caly czas o roczniku 2015].

A skad takie przebiegi w autach tegorocznych, nie rejestrowanych?

Napisano

> No dobra. Moglby to byc Ford Scorpio. Nikt ich nie lubi a ja zawsze chcialem miec.

No ale w liftbacku ? zlosnik.gif

Sedan bardziej elegancki smile.gif

FORDScorpioSedan-2638_2.jpg

Napisano
  • Autor

> No ale w liftbacku ?

> Sedan bardziej elegancki

Sedan mi sie nie podoba. Liftback to bylo to. ok.gif

Napisano

> A skad takie przebiegi w autach tegorocznych, nie rejestrowanych?

na autotraderze mozna spotkac ok.gif

Napisano

30k za wielkoseryjne auto hehe.gif Ktos szuka frajera?

Napisano
  • Autor

> 30k za wielkoseryjne auto Ktos szuka frajera?

A duzo widujesz tych modeli dzisiaj? hehe.gif

Nie jestes targetem. Szanuj tych, ktorzy nie chca wygladac w samochodzie jak Kowalski, ktory sprzedal wlasnie ziemniaki i wpadl do salonu po najnowszy model.

Napisano
  • Autor

Patrz. Ktos kupil Mazde 626 za znacznie wieksza sume. I to rocznik '83.

http://marco.otomoto.pl/mazda-626-gls-fabrycznie-nowa-sprzedana-C35693934.html

Dzieki temu nikt go nie pomyli na ulicy, ma fajny, prosty tylnonapedowy woz z czasow, kiedy nie projektowali z mysla o zuzyciu przy 150kkm.

Jednak nie wiem czy nie frajer, bo nowa 6 ma blututa, a tu chyba nie...

Napisano

> Patrz. Ktos kupil Mazde 626 za znacznie wieksza sume. I to rocznik '83.

> http://marco.otomoto.pl/mazda-626-gls-fabrycznie-nowa-sprzedana-C35693934.html

> Dzieki temu nikt go nie pomyli na ulicy, ma fajny, prosty tylnonapedowy woz z czasow, kiedy nie

> projektowali z mysla o zuzyciu przy 150kkm.

> Jednak nie wiem czy nie frajer, bo nowa 6 ma blututa, a tu chyba nie...

Wow, tyle kasy zlosnik.gif

A tak serio, co z wszystkimi elementami gumowymi? Paski, płyny. Przecież to sporo latek już ma icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Wow, tyle kasy

> A tak serio, co z wszystkimi elementami gumowymi? Paski, płyny. Przecież to sporo latek już ma

Pytanie kto to kupil i w jakim celu.

Do jazdy pewnie wymaga inwestycji. Do bycia eksponatem juz nie.

Napisano
  • Autor

> Wow, tyle kasy

> A tak serio, co z wszystkimi elementami gumowymi? Paski, płyny. Przecież to sporo latek już ma

Tej bym nie chcial, ale tez znalazla nabywce.

http://marco.otomoto.pl/mazda-323-gtx-fabrycznie-nowa-sprzedana-C35700513.html

Ciekawe kto sie w to bawi. Dla mnie ten ktos ma jaja. ok.gif

Napisano

> Pytanie kto to kupil i w jakim celu.

> Do jazdy pewnie wymaga inwestycji. Do bycia eksponatem juz nie.

Te wozy da się normalnie zarejestrować? Bo przecież nie spełniają dzisiejszych norm, ma to jakieś znaczenie?

Napisano

> Pytanie kto to kupil i w jakim celu.

> Do jazdy pewnie wymaga inwestycji. Do bycia eksponatem juz nie.

Racja ok.gif

Napisano

> Te wozy da się normalnie zarejestrować? Bo przecież nie spełniają dzisiejszych norm, ma to jakieś

> znaczenie?

pewnie jako zabytek hmm.gif

bo normalnie (na białe blachy) to raczej nie

Napisano

> pewnie jako zabytek

> bo normalnie (na białe blachy) to raczej nie

Też tak pomyślałem ok.gif

Napisano

> pewnie jako zabytek

> bo normalnie (na białe blachy) to raczej nie

Na pewno nie, bo nawet ostatnio w pracy był przypadek, że mondeo z 2012 musieli na gwałt rejestrować bo w 2015 już by nie było jak grinser006.gif

Zawieruszył się na placu w innym mieście i tak sobie stał przez 2 lata wink.gif

Napisano

> Te wozy da się normalnie zarejestrować? Bo przecież nie spełniają dzisiejszych norm, ma to jakieś

> znaczenie?

Pojazd musi spełniac normy które obowiązywały w czasie jego produkcji. Kropka.

Napisano

> Pojazd musi spełniac normy które obowiązywały w czasie jego produkcji. Kropka.

Jeśli pojazd nigdzie nie był do tej pory zarejestrowany to tak fajnie nie jest grinser006.gif

Popatrz np. tutaj

Napisano

> Jeśli pojazd nigdzie nie był do tej pory zarejestrowany to tak fajnie nie jest

> Popatrz np. tutaj

Czyli pozostaje papierologia, ewentualnie wóz do kolekcji, nie do jazdy...

Napisano
  • Autor

> ...a może tworzy popyt i uwiarygadnia cenę..

Coz. To po prostu biznes. Nie mozna wykluczyc.

Napisano
  • Autor

> A ja miałem białego 2.0i z takimi spoilerami

Dla mnie bomba. Niestety kiedys, tj. okolo 2000 roku liczyly sie dla mnie koszty paliwa i oplaty OC. A teraz samochody sa za stare...

Napisano

> A duzo widujesz tych modeli dzisiaj?

> Nie jestes targetem. Szanuj tych, ktorzy nie chca wygladac w samochodzie jak Kowalski, ktory

> sprzedal wlasnie ziemniaki i wpadl do salonu po najnowszy model.

A co mam widywac? To jakis wybitny model? Czy zdematerilizowal sie pod wplywem rdzy? Ani to wybitne ani szybkie ani nie nadaje sie do jazdy na codzien. Za 30k mozna miec przyzwoity i wyjatkowy samochod a nie takiego lanosa z lat 80tych. Oczywiscie to moje zdanie dopuszczam mozliwosc, ze ktos jest na tyle szalony, ze kupi za 30k i bedzie zadowolony.

Napisano

> Pojazd musi spełniac normy które obowiązywały w czasie jego produkcji. Kropka.

IMO to bardziej kwestia premii za target. "Sprzedali" pracownikowi bonus wpadl i spzedaja. zlosnik.gif

Napisano

Za 30k miałbym uzywaną Mazdę Rx8 z fabrycznie nowym silnikiem więc dziękuję za te pospolite sztrucle zlosnik.gif

Napisano

Bzdura, mam montownię za płotem i wiem ile stały auta z euro3 zamowione na UE wink.gif

nie dało się tego zarejestrować w EU

Napisano

imho, to dobra cena, jezeli jest rzeczywiscie w takim stanie jak na zdjeciach. Jak bym szukal auta w tym zakresie cenowym bym sie zastanowil, bo bardzo mi sie podobaja japonce z tamtych lat a podejrzewam ze taka Mazda moze pojezdzic dluzej niz taka z 2015 grinser006.gif. Zawsze to tez inny, "nowy /swiezy" samochod na tle obecnych. Jak sie widuje stara 323, 323F czy 636 to niestety obecnie styrane, zmeczone i pordzewiale auta.

Napisano

> imho, to dobra cena, jezeli jest rzeczywiscie w takim stanie jak na zdjeciach. Jak bym szukal auta

> w tym zakresie cenowym bym sie zastanowil, bo bardzo mi sie podobaja japonce z tamtych lat a

> podejrzewam ze taka Mazda moze pojezdzic dluzej niz taka z 2015 . Zawsze to tez inny, "nowy

> /swiezy" samochod na tle obecnych. Jak sie widuje stara 323, 323F czy 636 to niestety obecnie

> styrane, zmeczone i pordzewiale auta.

Ciekawe jak z serwisem, czy części do tego można normalnie kupić ?

ale wypasem to ta 2015 bije te babcie na głowę i nie chodzi o blufufa, ale np klime, swiatla,itp

swoją drogą to japonce z tych lat miały chyba słabe blachy ?

Napisano

> Ciekawe kto sie w to bawi. Dla mnie ten ktos ma jaja.

Ci, którzy kupują - też mają. Zamiast mózgu. Przecież trydziestoletni postój, choćby w salonie pod pierzyną, to pewna przyczyna sypania się wszystkiego. Eksponat też musi być sprawny technicznie, jeśli ma sobą przedstawiać jakąś wartość.

Napisano
  • Autor

> A co mam widywac? To jakis wybitny model? Czy zdematerilizowal sie pod wplywem rdzy? Ani to wybitne

> ani szybkie ani nie nadaje sie do jazdy na codzien. Za 30k mozna miec przyzwoity i wyjatkowy

> samochod a nie takiego lanosa z lat 80tych. Oczywiscie to moje zdanie dopuszczam mozliwosc, ze

> ktos jest na tyle szalony, ze kupi za 30k i bedzie zadowolony.

Powtarzam. Nie jestes targetem. Nie znaczy, ze kupi to ktos szalony. Z reszta, to pozytywna strona szalenstwa.

Z ciekawosci, jaki to wyjatkowy samochod mozesz miec za 30 tys zl?

Napisano

> Ciekawe jak z serwisem, czy części do tego można normalnie kupić ?

> ale wypasem to ta 2015 bije te babcie na głowę i nie chodzi o blufufa, ale np klime, swiatla,itp

klimy by troche brakowalo to prawda tongue.gif, ale auto ciekawe i oldschool'owe

> swoją drogą to japonce z tych lat miały chyba słabe blachy ?

raczej tak, ale tez roznie z tym bywalo, wiekszosc miala pewnei bujna historie a nie bylo jeszcze takiej chemii czy takie fachu u lakiernikow, wazne, bylo ze to lepsze auto niz Polonez.

Tata mial Nissana Sunny 1.8D, kupionego w Polmocie o ile pamietam w 1987, jedzil nim do 1993, potem jego kolega odkupil i auto widywalem gdzies do 2005 hmm.gif i nie widac bylo zeby bylo jakie zzarte.

Napisano

> Ci, którzy kupują - też mają. Zamiast mózgu. Przecież trydziestoletni postój, choćby w salonie pod

> pierzyną, to pewna przyczyna sypania się wszystkiego. Eksponat też musi być sprawny

> technicznie, jeśli ma sobą przedstawiać jakąś wartość.

Sypania się wszystkiego-czyli czego konkretnie?

Jeśli był faktycznie nie jeżdżony oraz przechowywany w suchym i ogrzewanym miejscu bez dostępu światła słonecznego to raczej nic się sypać nie powinno. Trzeba by wymienić w zasadzie tylko opony, płyny i paski.

Pewnie w eksploatacji coś by tam jeszcze wyszło, ale bez przesady zlosnik.gif

Napisano

> Bzdura, mam montownię za płotem i wiem ile stały auta z euro3 zamowione na UE

> nie dało się tego zarejestrować w EU

wlasnie ceiekawa sprawe poruszyles

ciekaw jestem czy te samochody da sie zarejestrowac bo na pewno nie spelniaja obowiazujacych norm emisji old.gif

Napisano

> Powtarzam. Nie jestes targetem. Nie znaczy, ze kupi to ktos szalony. Z reszta, to pozytywna strona

> szalenstwa.

> Z ciekawosci, jaki to wyjatkowy samochod mozesz miec za 30 tys zl?

Nie mam teraz oto moto bo jestem w pracy. Ale chyba nie powiesz, ze to mala kwota? Mozna miec nowa Picanto albo Pande. A tak powoaznie. Merecedes, Mazda mx5, Lancia, volvo itp.