Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pakiet startowy do 3,2FSI VW/Audi po 2005r...

Featured Replies

Napisano

Daj sume kto to będzie zliczał zlosnik.gif

edit teraz widać ok.gif

Napisano
  • Autor

> Daj sume kto to będzie zliczał

Masz na dole z vatem. zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Daj sume kto to będzie zliczał

Sumę masz na dole - ponad 14 tys pln.......osobiście wolę swoje Renault grinser006.gif

Napisano

> Sumę masz na dole - ponad 14 tys pln.......osobiście wolę swoje Renault

połowa wartości samochodu smirk.gifok.gif

Napisano

> czyli zmieniamy rozrząd po zakupie!

No to rozrząd czy pakiet startowy ? Pakiet startowy to plyny i filtry. Rozrzad zaleznie od przebiegu. Ja nigdy nie robilem w zadnym aucie rozrządu po zakupie (w Passacie po 3 latach od zakupu, obecnie w Audi mysle ze nigdy nie będę musial zrobić).

A ceny.. spore. Dobrze ze mój kumpel kupując 3.2 o tym nie wiedział - już 11 miesięcy lata bez pakietu startowego wink.gif

Napisano

> Sumę masz na dole - ponad 14 tys pln.......osobiście wolę swoje Renault

Widzę jak odpisywałem to były jeszcze tylko zdjęcia 2 pierwszych stron wink.gif

Napisano
  • Autor

> ASO?

Tak,ASO ceny detaliczne wiadomo można urwać na poszczególnych pozycjach 10-20%rabatu,ale i tak finalnie szału nie ma. grinser006.gif

Wiadomo,że teraz jak wrzuciłem numery to można zacząć szukać na allegro używek z Radomia. oink.gifgrinser006.gif

Napisano

Niezle ale auto w zakupie tez bylo drogie. Cos musialo w nim kosztowac. Mnie na takie nie stac.

Napisano

W każdym mocnym aucie jest drogo. Podobno w 2.8V6 Turbo GMowskim wymiana rozrządu 6-7 tysi.

Napisano

> W każdym mocnym aucie jest drogo. Podobno w 2.8V6 Turbo GMowskim wymiana rozrządu 6-7 tysi.

To ja chyba wole wolniejszy bo to mnostwo pieniedzy.

Napisano

> No to rozrząd czy pakiet startowy ? Pakiet startowy to plyny i filtry.

Aha. Jeśli kupisz używany samochód z luzami w zawieszeniu, to doprowadzenie go do sprawności nazwiesz "zawieszenie"? 270751858-jezyk.gif

OK - można bawić się w taką semantykę. spineyes.gif

dranio

Napisano

A robocizna to ile godzin i jaki koszt?

Napisano
  • Autor

> A robocizna to ile godzin i jaki koszt?

Nie mam pojęcia bo jestem sprzedawcą części i trafiło mi się takie auto na tapetę. ok.gifW naszych biednych łódzkich realiach taki samochód jest naprawiany u Mirka w szopie,a części pewnie będą zakładane z drugiego motoru. zlosnik.gifok.gif

Napisano

Rozrząd na łańcuchu, drogie graty i dużo więcej roboty niż w przypadku paska. Wiesz ile tam jest nalatane że rozrząd trzeba było robić?

Napisano

> Nie mam pojęcia bo jestem sprzedawcą części i trafiło mi się takie auto na tapetę. W naszych

> biednych łódzkich realiach taki samochód jest naprawiany u Mirka w szopie,a części pewnie będą

> zakładane z drugiego motoru.

Fajnie, że założyłeś ten wątek ok.gif

Pokazuje ile kosztuje utrzymanie samochodu zlosnik.gif. Oczywiście wiadomo, że w ASO jest najdrożej, można szukać warsztatu niezależnego specjalizującego się w takich autach, można szukać części w lepszych cenach i pewnie można zejść 30-40% z tej ceny. Jednak nadal to będzie rząd wielkości, o jedno zero więcej niż rozrząd w przeciętnym, popularnym aucie z silniczkiem 1.4.

Napisano
  • Autor

> Fajnie, że założyłeś ten wątek

> Pokazuje ile kosztuje utrzymanie samochodu . Oczywiście wiadomo, że w ASO jest najdrożej, można

> szukać warsztatu niezależnego specjalizującego się w takich autach, można szukać części w

> lepszych cenach i pewnie można zejść 30-40% z tej ceny. Jednak nadal to będzie rząd wielkości,

> o jedno zero więcej niż rozrząd w przeciętnym, popularnym aucie z silniczkiem 1.4.

Wiesz,to jest wersja dla leniwych mających sporo $ i zdających sobie sprawę ile kosztuje eksploatacja takiego auta. ok.gif Wersja dla Jayów jest np. tutaj i nie byłbym nawet pewien czy jakościowo nie będzie porównywalna.Inna sprawa co do wchodzi w skład kompletu,jego legalności na rynku i podstawa-kto to będzie składał. waytogo.gif

Napisano

> Wiesz,to jest wersja dla leniwych mających sporo $ i zdających sobie sprawę ile kosztuje

> eksploatacja takiego auta. Wersja dla Jayów jest np. tutaj i nie byłbym nawet pewien czy

> jakościowo nie będzie porównywalna.Inna sprawa co do wchodzi w skład kompletu,jego legalności

> na rynku i podstawa-kto to będzie składał.

Wciąż te ponad 3 tysiące, to zauważalna kwota.

dranio

Napisano

ceny oryginalow sa takie jakie sa, rozumiem. A zamiennikow nie ma?

Przerabialem temat na Celice: ori zestaw czesci ok 3kpln, zamiennik niecaly 1k

Napisano

> Wciąż te ponad 3 tysiące, to zauważalna kwota.

> dranio

to jest nadal rząd wielkości więcej niż zestaw rozrządu z podobnej aukcji do popularnego auta. Obstawiam, że robocizna (może niekoniecznie w ASO, ale u kogoś kto ogarnia te silniki, wystawia normalną fakturę i w razie czego nie unika odpowiedzialności) to mniej więcej drugie tyle.

Po prostu kupując podobne auto trzeba wiedzieć, ile będzie kosztowało jego utrzymanie. No chyba, że kupujemy samochód nie do jazdy, tylko do "prestiżu". Wtedy z daleka nie widać, że rozrząd jest do wymiany, a te kilka km dziennie "lansu" po Radomiu zawsze jakoś jeszcze wytrzyma zlosnik.gif

Napisano

> Wiesz,to jest wersja dla leniwych mających sporo $ i zdających sobie sprawę ile kosztuje

> eksploatacja takiego auta. Wersja dla Jayów jest np. tutaj i nie byłbym nawet pewien czy

> jakościowo nie będzie porównywalna.Inna sprawa co do wchodzi w skład kompletu,jego legalności

> na rynku i podstawa-kto to będzie składał.

ale to łańcuchy a nie paski, one wytrzymują dużo dłużej i nie zmieniasz tego co 60 tys km

Napisano

Stilo 1,4 16V 95 KM ASO 890 zł

Wiem prestiż na poziomie kafelka podłogowego... crazy.gif

Napisano

> ale to łańcuchy a nie paski, one wytrzymują dużo dłużej i nie zmieniasz tego co 60 tys km

No dobra, a teraz wróćmy na motocyklowy zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

W przedziale 60 - 80 tyś. już każdy ma zmieniony 270751858-jezyk.gif

Napisano

> No dobra, a teraz wróćmy na motocyklowy

> W przedziale 60 - 80 tyś. już każdy ma zmieniony

To jeszcze połowa drogi przedemną zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ale to łańcuchy a nie paski, one wytrzymują dużo dłużej i nie zmieniasz tego co 60 tys km

Nooo miejmy nadzieję,że nieco bardziej wytrzymały niż w 1,8fsi gdzie strzela przy ~160tys km. hehe.gifok.gif

Napisano

> Aha. Jeśli kupisz używany samochód z luzami w zawieszeniu, to doprowadzenie go do sprawności

> nazwiesz "zawieszenie"?

> OK - można bawić się w taką semantykę.

> dranio

Dziwi mnie, że jeszcze masz ochotę kolego z nim polemizować.

Napisano

> Dziwi mnie, że jeszcze masz ochotę kolego z nim polemizować.

Może to zmusi do refleksji innych napalonych. zlosnik.gif

dranio

Napisano

...przy wymianie tego rozrządu wymienia się również nastawniki? niewiem.gif

Bo sama ta pozycja to ponad 6 "klocków".

Napisano

> to jest nadal rząd wielkości więcej niż zestaw rozrządu z podobnej aukcji do popularnego auta.

> Obstawiam, że robocizna (może niekoniecznie w ASO, ale u kogoś kto ogarnia te silniki,

> wystawia normalną fakturę i w razie czego nie unika odpowiedzialności) to mniej więcej drugie

> tyle.

> Po prostu kupując podobne auto trzeba wiedzieć, ile będzie kosztowało jego utrzymanie. No chyba, że

> kupujemy samochód nie do jazdy, tylko do "prestiżu". Wtedy z daleka nie widać, że rozrząd jest

> do wymiany, a te kilka km dziennie "lansu" po Radomiu zawsze jakoś jeszcze wytrzyma

Otóż to. Przyjaciel ma dwunastoletniego Allroada 2,7T, który po przejechaniu 250 tys. zaczął się sypać w oczach, ale właściciel, jak twierdzi, "kocha ten samochód", oraz ma odpowiednie dochody, więc jest w stanie zapłacić 15 tys. za wymianę dwóch turbosprężarek, czy kilka tysięcy za remont zawieszenia.

Nie zmienia to jednak jego oceny, że Allroad jest samochodem drogim w eksploatacji i niestety ponadprzeciętnie awaryjnym.

dranio

Napisano

> ceny oryginalow sa takie jakie sa, rozumiem. A zamiennikow nie ma?

> Przerabialem temat na Celice: ori zestaw czesci ok 3kpln, zamiennik niecaly 1k

Zamiennik nie zawsze występuje.W któryś z nowszych diesle Hondy łańcuszek plus napinacze też w ASO ponad 5 tys.A to tylko ,jak dobrze pamiętam 2,2 było.

Napisano
  • Autor

> ceny oryginalow sa takie jakie sa, rozumiem. A zamiennikow nie ma?

Nie ma. 270751858-jezyk.gif

Napisano

Ja chyba żyję w swiecie równoległym. Pamięta czasy nie tak odległe gdy wymiana rozrządu to była stówka czy dwie i trochę roboty. Przy Pasku już się nakląłem bo rozrząd kosztował mnie z wymianą koło 1500 zł. W Marei 1000. Kurna mać co tam tyle kosztuje??

Napisano

> Zamiennik nie zawsze występuje.W któryś z nowszych diesle Hondy łańcuszek plus napinacze też w ASO

> ponad 5 tys.A to tylko ,jak dobrze pamiętam 2,2 było.

Był na to recall, honda wymienia to za free * 2,2 ictdi

Wymiana poza ASO to koszt zbliżony do zwykłego paska.

*w autach spełniających warunki

Napisano

> Ja chyba żyję w swiecie równoległym. Pamięta czasy nie tak odległe gdy wymiana rozrządu to była

> stówka czy dwie i trochę roboty. Przy Pasku już się nakląłem bo rozrząd kosztował mnie z

> wymianą koło 1500 zł. W Marei 1000. Kurna mać co tam tyle kosztuje??

No przeciez masz dokladna rozpiske grinser006.gif

Taka sa ceny w ASO...

Do mojej C4 katalizator jest wyceniony na 4,5kPLN a glupi tlumik 2,5kPLN wink.gif

Napisano

> No przeciez masz dokladna rozpiske

> Taka sa ceny w ASO...

> Do mojej C4 katalizator jest wyceniony na 4,5kPLN a glupi tlumik 2,5kPLN

No ja wiem, niemniej uważam że takie ceny to bandytyzm i rozbój w biały dzień.

Napisano

> Stilo 1,4 16V 95 KM ASO 890 zł

> Wiem prestiż na poziomie kafelka podłogowego...

Punto 1,2 8V w Aso wymiana rozrzadu z czesciami z olejem i filtrami 320zl.

Napisano

> Otóż to. Przyjaciel ma dwunastoletniego Allroada 2,7T, który po przejechaniu 250 tys. zaczął się

> sypać w oczach, ale właściciel, jak twierdzi, "kocha ten samochód", oraz ma odpowiednie

> dochody, więc jest w stanie zapłacić 15 tys. za wymianę dwóch turbosprężarek, czy kilka

> tysięcy za remont zawieszenia.

> Nie zmienia to jednak jego oceny, że Allroad jest samochodem drogim w eksploatacji i niestety

> ponadprzeciętnie awaryjnym.

> dranio

Nie gadaj że dał 15 koła za wymianę dwóch turbin ?

Napisano

> Nie gadaj że dał 15 koła za wymianę dwóch turbin ?

No dał. Stać go było, więc dał.

dranio

Napisano

> No dał. Stać go było, więc dał.

> dranio

Przeciez mogl je kupić 3 razy taniej... No ale jak ktoś się nie zna na motoryzacji, to przepłaca.

Napisano

> Przeciez mogl je kupić 3 razy taniej... No ale jak ktoś się nie zna na motoryzacji, to przepłaca.

Dawaj namiar na dwie nowe oryginalne turbiny do all 2.7. ok.gif

Napisano

> Dawaj namiar na dwie nowe oryginalne turbiny do all 2.7.

A po co oryginalne? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> I po co nowe

Mogę dac namiar na dobra firme regenerującą. No ale jak ktoś woli zaplacic 15 tys zl to jego kasa i jego strata zlosnik.gif

Napisano

> Przeciez mogl je kupić 3 razy taniej... No ale jak ktoś się nie zna na motoryzacji, to przepłaca.

Chłopie, daj spokój... facepalm%5B1%5D.gif

dranio

Napisano

> Mogę dac namiar na dobra firme regenerującą. No ale jak ktoś woli zaplacic 15 tys zl to jego kasa i

> jego strata

Skąd wiesz, że nie pytał w dobrej firmie regenerującej?

dranio

Napisano

> Skąd wiesz, że nie pytał w dobrej firmie regenerującej?

> dranio

I za regeneracje zaplacil 15 tys ? niewiem.gif

Napisano

> No ja wiem, niemniej uważam że takie ceny to bandytyzm i rozbój w biały dzień.

Kolezanka ostatnio placila 8kPLN za wymiane DPF w Fordzie Kuga grinser006.gif