Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Używany segment D w benzynie za ok 30 tys zl

Featured Replies

Napisano

Exeo z 1.8T, dorzucić quattro i mega fajny samochód.

Praktycznie nie do dostania.

Napisano

Jak ja szukałem - nie było ani jednej sztuki ani na allegro ani nawet godnej to sprowadzenia z Niemiec.

Poza tym auto jest ciasne w porównaniu z Cromą i to bardzo. 

Nie mniej takie Exeo 1.8T to jest dobry wybór jak ktoś nie potrzebuje dużego auta. Biorąc pod uwagę źe ceny sa na poziomie Octavii to głupotą było by wybrać Skode zamiast Exeo.

Napisano

według mnie jest różnica np. w jakości plastików

Jestem pod wrażeniem, że potrafisz rozpoznać to na dotyk.

Wiem, wiem, czytałem już na AK, auto jest:

- tak okrutnie ciasne, że jeździć się nie da, Panda z LPG to wzór komfortu przy tej ciasnocie,

- zrobione na wyrzuconych na śmietnik przez Niemców maszynach, które leniwi Hiszpanie znaleźli i powiązali do kupy sznurkiem i tortillą,

- zrobione z części, które nie przeszły kontroli jakości VAG ani dla pierwszego montażu, ani dla ASO, ani do wolnego handlu,

- produkowane przez leniwych i niechlujnych Hiszpanów, którzy tylko fiesta i siesta, więc wszystko trzeszczy i się rozpada.

Napisano

I co, ubezpieczyles na 30kpln? 

a dlaczego na 30?

Okazało się, że można na więcej, tylko się Pani musiało zachcieć. Dodała listę wyposażenia wg. VIN, do tego 10% bo klient może zawnioskować, w końcu wyszło 10500. Dla mnie spora różnica przy tej wartości auta.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Odkopuję. Jest chętna na focusa. Na początku października kończy mi się ubezpieczenie.

Typy:

1. Exeo 1.6/1.8t,

2. Passat 1.6,

3. Mondeo 2.0,

4. Bmw e91 318i, 320i.

Jakieś jeszcze propozycje?

Napisano

Odkopuję. Jest chętna na focusa. Na początku października kończy mi się ubezpieczenie.

Typy:

1. Exeo 1.6/1.8t,

2. Passat 1.6,

3. Mondeo 2.0,

4. Bmw e91 318i, 320i.

Jakieś jeszcze propozycje?

Laguna 3 2.0 lub 2.0T

Napisano
  • Autor

Możecie polecić jakieś programy kupna używki, tak żeby mieć chociaż przez rok gwarancję? Co jak das welt auto, ford używane,?

Napisano

Nie potrzebuję I drive, bo e razie jego awarii jest klapa na całego. Interesuje mnie tylko wersja 318 i 320. Czy ktoś coś więcej może powiedzieć o tym samochodzie?

Zarówno 318 jak i 320 nie są jakoś mega udanymi konstrukcjami. BMW najlepiej wychodzą silniki od 6 garów w górę i w przypadku e90 trzymał by się tej zasady a zwłaszcza jeśli chodzi o benzynę (czyli szukać 325i, 328i US, 330i oraz 335i). Jesli chodzi o montaż gazu to jest to w zupełności wykonalne w przedlifcie. Butle umieszcza się pod podłogą i nic nie widać :)

Napisano
  • Autor

Czyli dać sibie spokój z BMW na chwilę obecną? Czy skala ewentualnych problemów jest większa i droższa niż w wypadku fsi/tsi?

Napisano

najbezpieczniej i najfajniej z listy wygląda mondeo

bmw też fajne tylko pewnie ciężej znaleźć

na 1.6 NA bym nawet nie spojrzał w tych budach, znajomy kupił kilka lat temu nowe mondeo 1.6 , cena super 67 klockow, ale co z tego jak po 1,5 roku już się rozglądał za czymś ciekawszym bo ten nie jedzie... i męczy się z nim do dziś bo szkoda mu sprzedawać dobre auto... ale zadowolony to z niego nie jest

Napisano
  • Autor

Dobra, czas zacząć szukać aut do jazd.

Patrzę tez na exeo 1.6 i passata 1.6, ew. 2.0 fsi. Może i laguna/C5 z silnikiem 2.0 nie byłaby złym pomysłem? Auto max na rok, a później coś w leasing na gwarancji

Napisano

Patrzę tez na exeo 1.6 i passata 1.6, ew. 2.0 fsi. Może i laguna/C5 z silnikiem 2.0 nie byłaby złym pomysłem? Auto max na rok, a później coś w leasing na gwarancji

To nie lepiej jezdziec przez ten rok tym co masz?

Napisano

1. Exeo 1.6/1.8t,

Exeo 2.0 TDi - wszystkie są CR. I nie słuchaj bajek o dieslach. Owszem, jak kupisz diesla z przebiegiem 500+, to będzie źle, ale z normalnym przebiegiem będzie dobrze. Proponowałem Ci spotkanie - oglądniesz, przejedziesz się, zobaczysz, że klekotu nie słychać. 

Obejrzałbym to: http://otomoto.pl/oferta/seat-exeo-niski-przebieg-ID6yvkNf.html

Napisano

82 tysiące w 6 letnim dieslu z niemiec. Seems legit ;)

Ale olewając przebieg ładnie wygląda - pewnie więcej niż 150 nie ma nabite.

Napisano

82 tysiące w 6 letnim dieslu z niemiec. Seems legit

Przecież wiadomo, że to niewiele znaczące cyferki. Obejrzałbym, bo auto od właściciela i na PL tablicach - nie od Mirka z Radomia. 

Napisano
  • Autor

To nie lepiej jezdziec przez ten rok tym co masz?

Nie ma się co przywiązywać do używanńca. Co innego z nowym z salonu...

Napisano
  • Autor

Vectra odpada, ale dzięki za link.

Kurcze, insignia wygląda najlepiej ze wszystkich.

Mam uraz do diesla, stad kierunek na benzyny. Mimo tego, że dobrze mi się jeździło 1.6 tdci, to ciągle było coś nie tak..

Napisano

Szukaj mondziaka 2.0 Pb z pakietem titanium będziesz miał bezproblemowe auto. Ja za rok też będę zmieniał a6c6 na mondziaka. Ford bardziej mi leżał.

Napisano

Szukaj mondziaka 2.0 Pb z pakietem titanium będziesz miał bezproblemowe auto. Ja za rok też będę zmieniał a6c6 na mondziaka. Ford bardziej mi leżał.

Tylko wez takiego znajdz ;]

Napisano

Tylko wez takiego znajdz ;]

Nooo ja poległem w Niemczech też tego nie ma :( a jak są to ceny z kosmosu.

Napisano

Mimo tego, że dobrze mi się jeździło 1.6 tdci, to ciągle było coś nie tak..

Na podstawie jednego egzemplarza odrzucasz całą kategorię ?

Jak Ci się urwie łańcuch rozrządu w 1,2 TSi, albo popłyną tłoki w 1,4, czy 1,8 będzie paliło więcej oleju niż benzyny, to pójdziesz po Teslę ?

Moje 2 bezproblemowe auta to 1,9 i 2,0 TDi.

Napisano
  • Autor

Na podstawie jednego egzemplarza odrzucasz całą kategorię ?

Jak Ci się urwie łańcuch rozrządu w 1,2 TSi, albo popłyną tłoki w 1,4, czy 1,8 będzie paliło więcej oleju niż benzyny, to pójdziesz po Teslę ?

Moje 2 bezproblemowe auta to 1,9 i 2,0 TDi.

W tsi tłoki płynęły na początku produkcji wersji 160, łańcuch sam z siebie raczej się nie urywa :)

Chcę coś pewnego, a z dieslami różnie bywa. W dieslu 2.0 tdi bardzo chętnie bym wziął a4 b8. To jest auto idealne dla mnie.

Napisano

Bierz Insignię, myślę że jak poszukasz w tańszych wersjach to za 30kpln coś się znajdzie. :ok:

Napisano

łańcuch sam z siebie raczej się nie urywa

Sam z siebie nie, tylko z tego że jest wadliwie zaprojektowany lub wykonany - jak w 1,2 TSi czy 2,0d N47 BMW.

W dieslu 2.0 tdi bardzo chętnie bym wziął a4 b8. To jest auto idealne dla mnie.

Ale wiesz, że w exeo są te same silniki co w a4 b8 właśnie ?

Chcę coś pewnego, a z dieslami różnie bywa.

Skąd przekonanie, że benzyna to "coś pewnego" ? Wskazałem Ci przykłady silników benzynowych, które mają duże problemy. Dołóż do tego:

1,6 THP - benzyna, 2,0 GDi czy 2,0 IDE.

Podział jest silniki dobre / złe i on się nie pokrywa z benzyna / diesel.

Pogadaj np. z użytkownikami flot peżotów - np. 206/307 - zgodnie Ci powiedzą, że diesle są zdecydowanie mniej problemowe niż benzyny. 

Napisano

Pogadaj np. z użytkownikami flot peżotów - np. 206/307 - zgodnie Ci powiedzą, że diesle są zdecydowanie mniej problemowe niż benzyny. 

Raczej 207/308...

W 206 I 307 miales jeszcze stare dobre jednostki noPb :ok:

Napisano

W 206 I 307 miales jeszcze stare dobre jednostki noPb

Yhm ... w 206 wymiana UPG przed 100 kkm to "czysta eksploatacja", a 1,6 w 307 konsumpcją oleju potrafił zawstydzić legendarne 1,6 16v opla, czy 1,8 TSi.

Napisano

Wiem o tym, że exeo i b8 mają tego samego diesla, ale poza tym porównań brak ;)

No to lecąc AKowym standardem, nie dziaduj, dołóż trochę (jakąś 1 pensję) i bierz B8.
Napisano
  • Autor

No to lecąc AKowym standardem, nie dziaduj, dołóż trochę (jakąś 1 pensję) i bierz B8.

Wbrew pozorom B8 zaczynają powoli osiągnąć bardzo przystępne ceny...

Napisano

Nie rozumiem, po co odkrywać Amerykę na nowo. Proszę, od wyboru, do koloru http://allegro.pl/accord-vii-2002-2008-18179?a_text_i%5B5%5D%5B1%5D=2000&a_enum%5B13%5D%5B2%5D=2&a_enum%5B128805%5D%5B4%5D=4&price_to=30000

Kupisz za 20 kzł, pojeździsz rok, wystawisz za 21 kzł, sprzedasz za 20 kzł.

Edytowane przez kaczorek79

Napisano

Nie wiem, ciasno tam jest jak w Fabii mniej więcej.

Czyli według Ciebie, Superba trzeba by zestawić w segmencie E obok E klass, 5er i A6. Bo duuuży. Tak się składa, że mam w domu 3er i Fabię II i za cholerę nie widzę podobieństwa w ilości miejsca, a tym bardziej w komforcie jazdy i wyciszeniu, nawet zważywszy na różnicę wieku (BMW - 13 lat, Skoda - 4 lata), natomiast 3er kolejnej generacji - e90/91 jest większe od e46. Zresztą fajnie by brzmiało, gdyby do segmentu C zdegradować e90 i B7 mające w ofercie silniki V8.

Napisano

Tak się składa, że mam w domu 3er i Fabię II i za cholerę nie widzę podobieństwa w ilości miejsca,

To dobrze się przyjrzyj.

Z zresztą się chyba zgadzam  :)

Natomiast nie mów, że nie jest ciasno, bo oglądałem w salonie ostatnio 3er i 5er, 3er = Fabia w środku, 5er = Octavia.

Miałem Fabię, mam Octavię i ogólnie byłem w szoku jak ciasno tam jest.

Inna sprawa, że jest "przytulnie" i z tego powodu pewnie ciasno poniekąd.

Napisano

Tak się składa, że mam w domu 3er i Fabię II i za cholerę nie widzę podobieństwa w ilości miejsca

Zapomniałeś, że na AK obowiązuje dogmat - A4 jest tak ciasne, że jeździć się nie da. Z dogmatami się nie dyskutuje.

AK-owicz do niczego mniejszego niż A8 nie wsiada, nigdy.

Napisano

B8 zaczynają powoli osiągnąć bardzo przystępne ceny...

No to nie rozumiem Twojego problemu - podoba Ci się B8, ma fajne silniki - szukaj B8, co innego zawsze będzie jakimś kompromisem.

Rzeczywiście w okolicach 40k można zacząć szukać B8. 

Napisano

No to nie rozumiem Twojego problemu - podoba Ci się B8, ma fajne silniki - szukaj B8, co innego zawsze będzie jakimś kompromisem.

Z ciekawosci przejrzalem otomoto I za 40kPLN to przebiegi blizej 300kkm I wiek 8-9 lat, wiec auto typowo dla sasiada ;)

Napisano
  • Autor

Kolega noras napisał nie za 40 tys zł, a w okolicach 40 tys zł - są auta z pl salonu,bezwypadkowe i serwisowany w aso- tyle w teorii.

Napisano
  • Autor

Problemem jest tylko to, że w przyszłym roku chcę wziąć coś w leasing, a więc teraz nie chcę szaleć z kasa na auto.

Napisano

Problemem jest tylko to, że w przyszłym roku chcę wziąć coś w leasing

To operacja IMHO bez sensu.

Napisano

Fajnie jest próbować co roku czegoś innego.

Leasing Ci taką zabawę utrudni. No chyba, że będziesz za każdym razem go skracał - ale przy rocznym słabo będzie z odliczeniami podatkowymi.

Napisano

Nie żebym się czepiał ale ta Vekcra z silnikiem benzynowym 2.0 turbo na tylnej klapie ma znaczek V6 CDTI... :phi:

Napisano
  • Autor

Nie żebym się czepiał ale ta Vekcra z silnikiem benzynowym 2.0 turbo na tylnej klapie ma znaczek V6 CDTI... :phi:

Jest po tjuningu ;)

Napisano

Powiem szczerze, rzuciłem okiem na szybko i tyle. ;] Ale dobre. ;]

Napisano
  • Autor

Leasing Ci taką zabawę utrudni. No chyba, że będziesz za każdym razem go skracał - ale przy rocznym słabo będzie z odliczeniami podatkowymi.

Wiem o tym.

Znajomy sprzedaje v50 1.8 125, 2006 rok, 170 kkm. Mógłbym sprzedać focusa i miałbym jeszcze na ubezpieczenie ;)

Ktoś może coś więcej powiedzieć o v50 1.8 125?

Napisano
  • Autor

Wiem o tym.

Znajomy sprzedaje v50 1.8 125, 2006 rok, 170 kkm. Mógłbym sprzedać focusa i miałbym jeszcze na ubezpieczenie ;)

Ktoś może coś więcej powiedzieć o v50 1.8 125?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.