Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Używany segment D w benzynie za ok 30 tys zl

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Dobra, do konkretów.

Przez 2 dni oglądałem sporo aut. Jeśli teraz nie znajdę czegoś za ok 30 tys zl w sensie: Exeo, Passat, Mondeo i Insignia, to na wiosnę biorę w leasing jedno z takich aut:

1. A4 b8,

2. Passat,

3. Insignia,

4. Mondeo.

Chcę szukać auta w programie das welt auto albo ford używane. W oplu sprawa wygląda najsłabiej pod tym względem.

A4 b8 podoba mi się najbardziej. Dla mnie auto idealne. Passat również bardzo mi odpowiada i do tego jest najłatwiejszy do kupienia. Insignia bardzo mi się podoba, a do tego ma fajne silniki benzynowe. Ceny pownny zacząć spadać ze względu na wchodzący kolejny model.

Na ostatnim miejscu ford ze względu na słabe wnętrze i przeciętna jakoś, ale na plus bardzo ceny.

Francuzy odpadają. Ew. Kia optima jeszcze sue podoba.

Napisano

Chcę szukać auta w programie das welt auto albo ford używane.

Już się kiedyś wypowiadałem - kupowanie złudzeń. Mocno zawężasz sobie wybór, podnosisz cenę, a niekoniecznie są to najlepsze egzemplarze.

Po prostu - sprawdzić pod kątem wypadkowej przeszłości, stopnia zużycia i tyle.

Napisano
  • Autor

Już się kiedyś wypowiadałem - kupowanie złudzeń. Mocno zawężasz sobie wybór, podnosisz cenę, a niekoniecznie są to najlepsze egzemplarze.

Po prostu - sprawdzić pod kątem wypadkowej przeszłości, stopnia zużycia i tyle.

Zdaję sobie z tego sprawę, ake spokój głowy, chociaż teoretycznie, w postaci nawet 3 lat obowiązywania ubezpieczenia od kosztów napraw to dla mnie dużo... w przeciwnym razie z gwarancja zostają tylko koreańce, ktire mnie w ogóle nie przekonują -poza nowym Sportage

Napisano

A4 jest tak ciasne, że jeździć się nie da.

Jeżdzić siuę da ale w porównaniu np do C5 jest ciasne - choćbyś nie wiem jak wysmiewał tą opinię ;)

Napisano

ale w porównaniu np do C5 jest ciasne

Na szczęście nie mam wymiarów otyłego Amerykanina i ta "ciasnota" mi nie doskwiera.

Owszem, jak ktoś jest 150+ kg, to może mieć problem.

Napisano

Na szczęście nie mam wymiarów otyłego Amerykanina i ta "ciasnota" mi nie doskwiera.

Owszem, jak ktoś jest 150+ kg, to może mieć problem.

Ależ nie rozmawiamy o tym co komu doskwiera i kto ma jaki problem... Mówimy tylko że A4 to jezeli nawet segment D to takie małe d  ;l  ;l  ;l  ;l  ;l  ;l

Napisano
  • Autor

Jeżdzić siuę da ale w porównaniu np do C5 jest ciasne - choćbyś nie wiem jak wysmiewał tą opinię ;)

Jeździłem C5 nie było szału. Owszem, komfortowe auto

Napisano
  • Autor

Ależ nie rozmawiamy o tym co komu doskwiera i kto ma jaki problem... Mówimy tylko że A4 to jezeli nawet segment D to takie małe d ;l;l;l;l;l;l

I właśnie to jest w nim fajne, bo jest jak dobrze skrojony garnitur :)

Napisano

Ależ nie rozmawiamy o tym co komu doskwiera i kto ma jaki problem... Mówimy tylko że A4 to jezeli nawet segment D to takie małe d  ;l  ;l  ;l  ;l  ;l  ;l

Ja A4 nigdy nie kojarzyłem z segmentem D, raczej już A6 ;]

Napisano

A4 to jezeli nawet segment D to takie małe d 

Jesli mówimy o A4 B7/Exeo, to należy brać pod uwagę, że to auto konstrukcyjnie to okolice roku 2000. Kompaktem wtedy był Golf 4, Astra G - o długości 4,1 m.

Więc A4 było większe.

Napisano

Jesli mówimy o A4 B7/Exeo, to należy brać pod uwagę, że to auto konstrukcyjnie to okolice roku 2000. Kompaktem wtedy był Golf 4, Astra G - o długości 4,1 m.

Więc A4 było większe.

Ale, że sedan?

Astra była na pewno dłuższa. ;]

Napisano

Więc A4 było większe.

4,1m to ma obecnie nowe Clio ;]

Napisano

Pokaż astrę, która ma taką długość z tamtego okresu. Exeo 4666.

Ale wymiary zewnetrzne jeszcze o niczym nie swiadcza.

Mam czasem okazje jezdzic Audi A3 z bodajze 2008r i tam z przodu jest mniej miejsca niz w Micrze mojej zony.

Oczywiscie jest duzo wygodniej, ale samo wnetrze jest naprawde klaustrofobiczne...

Napisano
  • Autor

Ale wymiary zewnetrzne jeszcze o niczym nie swiadcza.

Mam czasem okazje jezdzic Audi A3 z bodajze 2008r i tam z przodu jest mniej miejsca niz w Micrze mojej zony.

Oczywiscie jest duzo wygodniej, ale samo wnetrze jest naprawde klaustrofobiczne...

A3 faktycznie sprawia wrażenie ciasnego samochodu z perspektywy pasażera.

Dibra, ale to wszystko nie ma żadnego związku z tematem :)

Napisano

Dobrze oznacza że nie powinien być przyciasny ;)

Napisano

Bo A3 jest kompaktem tylko w teorii - średniej wielkości auto segmentu B...
Napisano

Bo A3 jest kompaktem tylko w teorii - średniej wielkości auto segmentu B...

Nie idźmy dalej tą drogą. Już kiedyś tu przeczytałem, że mając do wyboru na 600 km trasę A4 i Pandę, wygodniej wziąć Pandę.
Napisano

Nie idźmy dalej tą drogą. Już kiedyś tu przeczytałem, że mając do wyboru na 600 km trasę A4 i Pandę, wygodniej wziąć Pandę.

ja bym sie jednak z tym nie zgodził... w tej sytuacji wziąłbym A4 - co nie zmienia faktu że jest ciasnawe jak na segment D - i zdecydowanie jezeli już audi to A6 ;)

Napisano

Pokaż astrę, która ma taką długość z tamtego okresu. Exeo 4666.

Ja się na audi nie znam, ale net podaje ze a4 b7 to od 2004r jest i sedan ma 4586.

Glupia Astra H w sedanie tez od 2004r ma 4587.

Dla Exeo podaja 4661, mimo ze oparte na starym aucie to jednak cos mu w tej budzie musieli zmienić chyba w 2009?

Napisano

Ja się na audi nie znam, ale net podaje ze a4 b7 to od 2004r jest i sedan ma 4586.

Glupia Astra H w sedanie tez od 2004r ma 4587.

Dla Exeo podaja 4661, mimo ze oparte na starym aucie to jednak cos mu w tej budzie musieli zmienić chyba w 2009?

Zderzaki... 

Napisano

Może bardziej legginsy? :]

Napisano

ze a4 b7 to od 2004r jest

Ale B7 to lifting B6, Exeo to lifting B7.

Napisano

nie powinien być przyciasny

Więc AK-owicz zamiast przyciasnego A4, bierze obszerną, wygodną, dynamiczną i bezawaryjną Pandę z LPG.

Napisano

Więc AK-owicz zamiast przyciasnego A4, bierze obszerną, wygodną, dynamiczną i bezawaryjną Pandę z LPG.

Nie sądzę abyś nie umiał czytać ze zrozumieniem, o złą wolę tez Cię nie podejrzewam....

Wiec ciekawe dlaczego tak zrozumiałeś to co napisałem powyżej :

cytat:"ja bym sie jednak z tym nie zgodził... w tej sytuacji wziąłbym A4 "

pewnie jest jakieś trzecie wytłumaczenie - ciekawe jakie ?

Napisano

Nie czytałem całego wątku i nie wiem czy ktoś wspominał..

Wiem ze środek szalu nie robi ale trzyma cenę i ma dobre opinie-honda Accord VII- 2.4

Napisano

Jeździłem trochę passkiem 1.9 tdi mondeo 1.8 tdci i insignią 2.0cdti. Mondziak obszerny silnik głośny, paśnik mułowaty ale komfort ok, a iśka najładniejsza bagażnik spory z tyłu ciut wkurza ta linia ale jakos można to przeżyć jak się nie wozi zbyt dużych pasażerów.

Napisano
  • Autor

W dzisiejszym motorze piszą o używanym A4. Polecane silniki są tylko dwa: 2.0 tfsi 225 i 3.0 tdi 240.

2.0 tdi popularne awarie:

-usterki pompy oleju ( do września 2009) i pompy wysokiego ciśnienia paliwa.

Największym problemem są opiłki w paliwie. Wszystkie wersje 2.0 tdi CR niby mają taką wadę poza nowa seria 150 o 190 km

Ktoś się spotkał takim problemem w tych silnikach?

Napisano
  • Autor

Co konkretnie się sypie w tych benzyniakach w e90 z roczników 2006-2008 i jaki jest koszt naprawy?

Edytowane przez Lexsensei

Napisano

W każdym aucie znajdziesz "popularne" awarie. Pytanie tylko, czy ta popularność jest na poziomie 1%, 10% czy 100%. Np. w peżocie 206 1,4 benzyna popularność awarii UPG do 100 kkm jest bliska 100%.

Trochę mam wrażenie, że szukasz jednorożca - auta, które się na pewno nie zepsuje. Tak nie ma, zepsuje się na pewno, pytanie jak drogo.

Napisano
  • Autor

Piszą, zs jest to bardzo powszechna usterka. Nie znajdę auta bez wad, bo takich nie ma. Kupuje używane i po 1.6 tdci, nie chce juz problematycznego silnika. Szkoda mi kasy ładować w pojedyncze usterki za 5009 zł w górę. Insignia w rankingach awaryjności wypada katastrofalne. Słabo wypada passat b6 i mondeo mk4, ale tutaj jest gwarancja 12...

Napisano

Piszą, zs jest to bardzo powszechna usterka.

Popatrz tu: http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-model/audi-a4  i tu: http://moto.money.pl/wiadomosci/aktualnosci/artykul/dekra-2016-oto-najmniej-awaryjne-modele,248,0,2027768.html

więc "bardzo powszechne" w audi to zupełnie co innego niż "bardzo powszechne" w peżocie (a 1,6 tdci to silnik peżota).

Napisano

Piszą, zs jest to bardzo powszechna usterka. Nie znajdę auta bez wad, bo takich nie ma. Kupuje używane i po 1.6 tdci, nie chce juz problematycznego silnika. Szkoda mi kasy ładować w pojedyncze usterki za 5009 zł w górę. Insignia w rankingach awaryjności wypada katastrofalne. Słabo wypada passat b6 i mondeo mk4, ale tutaj jest gwarancja 12...

Masz ładne A6 na giełdzie AK.

Napisano

W dzisiejszym motorze piszą o używanym A4. Polecane silniki są tylko dwa: 2.0 tfsi 225 i 3.0 tdi 240.

-usterki pompy oleju ( do września 2009) i pompy wysokiego ciśnienia paliwa.

Największym problemem są opiłki w paliwie. Wszystkie wersje 2.0 tdi CR niby mają taką wadę poza nowa seria 150 o 190 km

Ktoś się spotkał takim problemem w tych silnikach?

Dwoch kolegów z pracy ma te silniki-jeden w A4[2008]-ponad 200kkm i zero problemów,drugi w A6[2011]-ponad 150kkm i tak samo :oki:

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Przejrzałem to wszystko i problem jest ten, że sam nie wiem czego chcę dla siebie ;]

Za niecały rok zakładam działalność gospodarczą, wiec wtedy coś w leasing wezmę.

Teraz chciałbym po prostu coś innego kupić, bo focus się już znudził kompletnie. Dołożyć jakieś 10 tys zł, ale tak przeglądam te oferty i trudno o coś lepszego i nie starszego niż focus...

Ma ktoś porównanie volvo v50 do focusa 2 fl?

Volvo ma silnik 1.8 125 km- jest to udana jednostka?

Edytowane przez Lexsensei

Napisano

Na ak masz a4 z 1.9 tdi ładne i pewne:-) w 3.0 tdi spoko ale gorzej jak przyjdzie wymienić rozrząd chociaż jak ma być zakup na rok to pewnie tego nie planujesz. W e90 w 2.0 pb czasem pada valvetronic koszt ok 1500 zł na gotowo i spokój.

Napisano

Zajrzyj do mazdy 6 z końcowi 1szej serii, nawet moją żonę urzekła - a wcześniej stała twardo przy fiacie 500

Wysłane z mojego SM-J500FN

Napisano
  • Autor

Nie mam wielkiego parcia na szukanie, bo to znowu będzie ciekawa przygoda ;)

Ktoś miał do czynienia z volvo v50 1.8 125? Czy to auto jest lepiej wyciszone niż focus 1.6?

Napisano

Ktoś miał do czynienia z volvo v50 1.8 125? Czy to auto jest lepiej wyciszone niż focus 1.6?

W sobotę kawałek przejechałem się takim autem. Dupy nie urywa.Za cicho to nie jest. Mam wrażenie że porownywalnie lub głośniej niż w foce.

Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

W sobotę kawałek przejechałem się takim autem. Dupy nie urywa.Za cicho to nie jest. Mam wrażenie że porownywalnie lub głośniej niż w foce.

Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka

Jeszcze głośnej niż w foce? Jak to jest możliwe, skoro volvo ma o wiele lepsze materiały od forda?

Napisano

Jeszcze głośnej niż w foce? Jak to jest możliwe, skoro volvo ma o wiele lepsze materiały od forda?

auto z 2005 roku, 169kkm na blacie. no wg mnie nie ciszej... albo to cecha tego egzemplarza bo innymi v50 nie jeździłem...

ale jak zaraz potem wsiadłem do 1,8 mondka mk3 to się zdziwiłem że jest taki cichy bo w sumie to jest mondeo glośne...

Napisano

Miesiąc temu sprzedałem takie volvo.

W skrocie-chyba największa porażka mojego motoryzacyjnego życia :no:

Glosny,bierze olej,poniżej 3500 nie jedzie,nieintuicyjne umieszczenioe przełączników [przykladowo do samego końca nie mogłem zalapać który przelącznik jest od szybkiego osuszania przedniej szyby],fotele bardzo wygodne na krotkivh trasach-na dlugich boli doopa.

Na plus-prowadzenie,jakość wykończenia wnętrza,dobra klimatyzacja.

Acha,czy wspominalem już że jest głośno? Obecna Meriva to oaza ciszy w porownaniu do V50 :hehe:

EDIT:przeczytałem to jeszcze raz i widzę że napisałem to nieco krzywdząco.To silnik 1,8 powoduje że to auto jest beznadziejne.Aby ratować silnik dano bardzo krótką skrzynię biegów co poglębia rozpacz :no:

Jezdziłem blizniaczym S40 z silnikiem 2,0D i jest ciszej a przede wszystkim to jedzie :oki:

Generalnie-jeśli V50 to na pewno nie z silnikiem 1,8.

Edytowane przez wlad

Napisano

Najkrócej - A4 za cenę Octavii.

Co więcej - wg. AK tak ciasne, że jeździć się nie da - od 03/2014 zrobiłem ok. 70 kkm i nie zamieniłbym na Pandę z LPG.

Auto stare konstrukcyjnie - ale co mnie to obchodzi ? Nie jestem z tych, którzy muszą mieć najnowszą nowość.

Awaryjność żadna (na wejściu wymieniłem dwumas - ale to zasługa poprzednika) - akumulator umarł zeszłego lata w A, wymieniłem hamulce - standard.

O tym, że jest DPF wiem z papierów.

Chcesz zobaczyć na żywo - nie ma problemu, możemy się spotkać, przejedziesz się. Jestem b. zadowolony.

Ja chcę. Daj namiary na priw. Podjade, pogadamy, poopowiadasz mi co i jak. Tak dobrze zarabiam, ze też się muszę w takie paździerze bawić.
Napisano

Dziękuję za opinie o v50! Jutro jadę na przejażdżkę tym v50..

"Czasem tak dla hecy

lubię patrzeć jak

coraz bliżej świecy

ruda krąży ćma"

Przejedz się a póżniej poszukaj z innym silnikiem :skromny: 

To jest beznadziejny silnik i nawet na forum Volvo nie polecają go...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.