Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2017 Audi SQ2 bez camo - w calej okazalosci

Featured Replies

Napisano

[...] :spy: :spy: :spy: :spy:  czyli dlaczego na Nurburgring Nordschleife nie nalezy jezdzic, ;]  - chyba ze sie chce specjalnie swiatu pokazac :chipsy:

Wiemy ze ma byc 2.0-litre turbocharged 4 cylinder silnik, podobno 230kW :hmm: - sprzedaz od Q4 2016

:hmm:  - nie mam zdania, ale moze byc na codzienne taczki ...

ciL1svF.jpg

7Vfdd53.jpg

D23lH0h.jpg

yLmtv63.jpg

Napisano

Hmmm... przód Mercedes, tył Skoda, takie połączenie SPACEBACK z jakimś Mercedesem SUVem.

Napisano
  • Autor

Hmmm... przód Mercedes, tył Skoda, takie połączenie SPACEBACK z jakimś Mercedesem SUVem.

Nie wiem :hmm:  - jakos mnie ostatnio ciagnie w strone Audi - bardziej S3 - tam widze $$$$ mniej do RS3, ale to jest naprawde IMVHO interesujace... Moze to moja slabosc do niebieskiego koloru :gay:;] - koloru tablic nie bede musial zmieniac :skromny:

1445471161062.jpg

Napisano
  • Autor

a mi to wygląda na C4 cactus przed faceliftingiem hehehe

:hmm: - teraz mnie zaciekawilo jakie to ma wymiary - 1510mm (H), 1790mm (W), 4190mm (L) -  2600mm rozstaw osi.

Cactus  - 2,595 mm rozstaw a reszta - a wiec nie tak daleko w podobienstwie ;]

citroen-c4-cactus-2014.jpg

Napisano

całkiem ładne jak na Skodę :oki:

Napisano

A mi się podoba bardzo. :ok:

Napisano

Nie wiem :hmm:  - jakos mnie ostatnio ciagnie w strone Audi - bardziej S3 - tam widze $$$$ mniej do RS3, ale to jest naprawde IMVHO interesujace... Moze to moja slabosc do niebieskiego koloru :gay:;] - koloru tablic nie bede musial zmieniac :skromny:

Cars_Vivid_Blue_White_04ENZO.jpg

Jakbym miał kupować S3 nowe, to bym poszukał czegoś z tego:

i500:

1.jpg

Albo:

opel-omega-57-v8_24095364.jpeg

I wolę jednak większy silnik, niż turbo (ja wiem że u Was 2.5-3.0 V6 to norma, w europie to już spory silnik, a przy obecnym downgrade to nawet gigantyczny). Miałem 1.6T 180KM, teraz mam 2.5 V6 170KM i wolę V6. ;)

Napisano

Hmm, tył rzeczywiście wygląda jak od nowej Fabii :)

Napisano

Hmm, tył rzeczywiście wygląda jak od nowej Fabii :)

zmienią znaczek i mogą spokojnie napisać nowe Yeti ;)

Napisano
  • Autor

i500:

1.jpg

Albo:

I wolę jednak większy silnik, niż turbo (ja wiem że u Was 2.5-3.0 V6 to norma, w europie to już spory silnik, a przy obecnym downgrade to nawet gigantyczny). Miałem 1.6T 180KM, teraz mam 2.5 V6 170KM i wolę V6. ;)

nie znajdziesz takich ... yy wynalzakow u mnie... :hmm: - S3 podabal mi sie jak jezdzic, ale ostatecznie zdecydowalem ze jednak 6.2l V8 w cenie tanszej niz Skoda Superb jest lepsze i dla mojego poczucia - (nie bede sie meczyl z VAG jak Audi sie zacznie sypac) i portfela - :skromny:

Ale wraz z downsizing to calkowicie powaznie mysle ze S3 lub RS3 bedzie moim nastepnym autem - jesli nie wtej generacji to nastpnej - z tego powodu, ze S3 sa powszechne, nie jestes jakims specjalnym klientem tylko pospolitym (a co za tym idzie service, czesci na miejscu w Sydney, etc_)...

Z reszta trzeba kroku dotrzymac :czujnik: - ;)

2015_audi_rs-4_police-car_nsw_05.jpg

Napisano

nie znajdziesz takich ... yy wynalzakow u mnie... :hmm: - S3 podabal mi sie jak jezdzic, ale ostatecznie zdecydowalem ze jednak 6.2l V8 w cenie tanszej niz Skoda Superb jest lepsze i dla mojego poczucia - (nie bede sie meczyl z VAG jak Audi sie zacznie sypac) i portfela - :skromny:

Ale wraz z downsizing to calkowicie powaznie mysle ze S3 lub RS3 bedzie moim nastepnym autem - jesli nie wtej generacji to nastpnej - z tego powodu, ze S3 sa powszechne, nie jestes jakims specjalnym klientem tylko pospolitym (a co za tym idzie service, czesci na miejscu w Sydney, etc_)...

Z reszta trzeba kroku dotrzymac :czujnik: - ;)

Ja wiem czy wynalazek? Ot takie "youngtimery", aczkolwiek Omegę V8 kupić to ciężko by było. ;]

PS. Jest jeszcze to:

1355932717_by_DMstudiomotors.jpg

Wy tam macie w ogóle cud EU GM czyli Insignię? ;]

Napisano
  • Autor

Ja wiem czy wynalazek? Ot takie "youngtimery", aczkolwiek Omegę V8 kupić to ciężko by było. ;]

PS. Jest jeszcze to:

1355932717_by_DMstudiomotors.jpg

Wy tam macie w ogóle cud EU GM czyli Insignię? ;]

Ciekawa sprawa, bo GM ma problem, Opel im doslownie zdechl - nikt tego nie kupowal.... :hmm:

chyba byl 2013 - GM mowilo, wsyzstkim ze Astra plakala tak bardzo ze musiala przyjsc do Oz :hehe:

DSC00733.JPG

Ale sprzedaz i konkurencja zrobila swoje,  nikt oprocz paru luda tego nie kupowal ... Insignia plac im stal 3,000 aut - chyba sprzedali jesli dobrze pamietam 200-300 sztuk, reszta poszla na auta do service, do wozenia kawy i na leasing dla ludzi GM, a potem po 8-10 miesiacach sprzedana za 40% ceny na rynku uzywanym ...

I nagle  -chyba nawet nie po roku, przyszlo to - miala byc Oz premiera Zafira, na dzien przed - zamkneli sklep :hehe: i wsyzstkich zwolnili...

Opel-blog-cover1.jpg

Wiekszosc placu ktory byl w rekach GM  - podobno ok 5,000 aut wpakowali na statek i wywiezli do UK, NZ i innych rynkow RHD.

To co bylo na placach u dealer-ow poszlo za 30-40% - ba gdzies na wsi  u dealer-a GM nawet dzis znajdzies jakiegos Opel z 2014 z -5k km :hehe: -

Niestety paru malych dealer-ow zbankrutowalo dziki GM... :ogien: :ogien:

Dzis mamy tylko to : Holden Insignia 2.8l V6

Ale, sugerowana detaliczna cena na Insygnia to $50k :hehe: - zeby postawic na droge z sugerowanym transportem ubezpieczeniem u mnie w stanie, tablice etc - $57k

.... dla porownania 6.2l V8 o GM kosztuje jakies $45k w sugerowanej cenie detalicznej, 3.6l to $37k zeby na ulice wyjechac, wiec logicznie kleintow na Insignia totalnie brak :hehe: :hehe: ;l

xqO4K8X.jpg

B9awNQY.jpg

U mnie na wsi dealer ma 2 od 2015 - nikt nie chce kupic, jedna ma teraz z 300-500km, sluzy do wozenia kawy - :chipsy: , druga nie wiem ... ale moze z 5k km, daja ludziom do domu jak zostawiasz auto na service ... Cena za to kawowa byla sugerowana dealera, pierwsza oferta $39k, podejrzewam, ze za $33-35k by ja sprzedal i jeszcze ci masaz zrobil codziennie przez rok ... YRum7XR.gifYRum7XR.gifYRum7XR.gif

To auto jest po prostu nie sprzedawalne, i pokazuje jak przecenione sa auta w EU :facepalm::no:

Napisano
  • Autor

W cenniku jest, ale aut z 2016 jest 0 -nil, Zero, a tych z 2015 ok 40 sztuk na placach u dealer-ow w calej Oz ... (dla porownania, placow z Toyota Hilux (nowych, niezarejstrowanych - w calej Oz jest ok 10,000  :hehe: - na dzis pomiedzy dealer-ami a Toyota Motors Oz. :hmm: )...

o391DaK.jpg

Czyli mamy auto o ok 35% mniej od sugerowanej ceny detalicznej i dalej NIKT tego nie kupuje :hmm::hehe:

Napisano

Ciekawa sprawa, bo GM ma problem, Opel im doslownie zdechl - nikt tego nie kupowal.... :hmm:

chyba byl 2013 - GM mowilo, wsyzstkim ze Astra plakala tak bardzo ze musiala przyjsc do Oz :hehe:

Ale sprzedaz i konkurencja zrobila swoje,  nikt oprocz paru luda tego nie kupowal ... Insignia plac im stal 3,000 aut - chyba sprzedali jesli dobrze pamietam 200-300 sztuk, reszta poszla na auta do service, do wozenia kawy i na leasing dla ludzi GM, a potem po 8-10 miesiacach sprzedana za 40% ceny na rynku uzywanym ...

I nagle  -chyba nawet nie po roku, przyszlo to - miala byc Oz premiera Zafira, na dzien przed - zamkneli sklep :hehe: i wsyzstkich zwolnili...

Wiekszosc placu ktory byl w rekach GM  - podobno ok 5,000 aut wpakowali na statek i wywiezli do UK, NZ i innych rynkow RHD.

To co bylo na placach u dealer-ow poszlo za 30-40% - ba gdzies na wsi  u dealer-a GM nawet dzis znajdzies jakiegos Opel z 2014 z -5k km :hehe: -

Niestety paru malych dealer-ow zbankrutowalo dziki GM... :ogien: :ogien:

Dzis mamy tylko to : Holden Insignia 2.8l V6

Ale, sugerowana detaliczna cena na Insygnia to $50k :hehe: - zeby postawic na droge z sugerowanym transportem ubezpieczeniem u mnie w stanie, tablice etc - $57k

.... dla porownania 6.2l V8 o GM kosztuje jakies $45k w sugerowanej cenie detalicznej, 3.6l to $37k zeby na ulice wyjechac, wiec logicznie kleintow na Insignia totalnie brak :hehe: :hehe: ;l

U mnie na wsi dealer ma 2 od 2015 - nikt nie chce kupic, jedna ma teraz z 300-500km, sluzy do wozenia kawy - :chipsy: , druga nie wiem ... ale moze z 5k km, daja ludziom do domu jak zostawiasz auto na service ... Cena za to kawowa byla sugerowana dealera, pierwsza oferta $39k, podejrzewam, ze za $33-35k by ja sprzedal i jeszcze ci masaz zrobil codziennie przez rok ... YRum7XR.gifYRum7XR.gifYRum7XR.gif

To auto jest po prostu nie sprzedawalne, i pokazuje jak przecenione sa auta w EU :facepalm::no:

Pomysł na reklamę Astry? Fajny moim zdaniem. :ok: Da się u Was sprzedawać Insignie i Astrę, czy tam Zafirę. Ale pogodzić się z tym że musi kosztować bardziej 30-35k$ a nie ceny jak z EU. ;] Wy macie tylko OPC, a ta w PL kosztuje coś od 195kpln, czyli niecałe 67k$.

Napisano
  • Autor

Pomysł na reklamę Astry? Fajny moim zdaniem. :ok: Da się u Was sprzedawać Insignie i Astrę, czy tam Zafirę. Ale pogodzić się z tym że musi kosztować bardziej 30-35k$ a nie ceny jak z EU. ;] Wy macie tylko OPC, a ta w PL kosztuje coś od 195kpln, czyli niecałe 67k$.

Widzisz, GM zlecial z drugiego miejsca sprzedazy na 6. Jesli popatrzysz ze 40% sprzedazy to miejscowe V8, a ci zamykaja fabryke w 2017, to GM jest w czarnej dziurze .. :no: Ja przewiduje ze jesli Made in USA (Arcadia, Silverado etc)  metal sie w salonach nie pojawi szybko, to w 2018 beda poza pierwsza 10...

Dealer-zy naprawde na nowa Astra licza - chyba za dwa miesiace premiera, ale jesli bedzie w cenach jak ta obecna to dalej nikt tego nie bedzie kupowal. Astra nie moze miec mniej niz 90-100kW, i kosztowac ok $20k - jakies - 55-60k PLN bo inaczej klientow nie bedzie. DOdatkowo - Astra pokrywa tylko hatch, sedan dalej pokrywa Cruze...

9909377_G.jpg

Astra musi kosztowac tyle co Cruze i tyle ... ale roznice w walucie miedzy KOR/Mexico/US a EU sa takie ze GM pewnie za wiele na tym nie zarobi... :hmm:, ale jesli Astra - mala aute miejskie kosztuje tyle co SUV - Craptiva -to jak to ktos ma kupic????

Z 296 jesli dobrze pamietam dealer-ow GM Holden - ok 1/2 zamknie drzwii jesli nie da sie odwrocic trendu...  a za dobrze to to nie wyglada...  :(

Nawet 5 lat gwarancji od zderzaka do zdzerzaka nie pomaga, 5 lat service za free, czy 'cash backs' bezposrednio do klientow. GM jest na spirali ktora leci w dol z V =300km/h.

Z kraju Toyota, GM i Ford  stalismy sie krajem Toyota, Hyundai i Merc :hmm: .... Teraz majac znow GM po prawie 20 latach, mam jakis sentyment do tego :hmm: - koniec ery :(:no:  - a szkoda...

9ERYFIL.png

Inaczej kokurencja cie zabije z magicznym $19,990 zeby postawic auto na droge ...

05-Seize-The-Deal-Thumb.jpg

Jedynie Golf moze liczyc ciut drozej, bo reprezentuje EU - a GM z Astra - Made in EU nie :hehe:

Ech ... klienci ... ;l

GkLH9Zd.jpg

Dlatego przewiduje, ze Astra Hatch zdechnie po roku, dwoch, albo cena pojdzie w dol, ale najprawdopodobniej Cruze Hatch ja zastapi... Konkurencja cie wykonczy ... ale to jest dobre dla klientow... :ok:

2017-Chevrolet-Cruze-hatchback-1021-876x

2017-Chevrolet-Cruze-hatchback-1011-876x

2017-Chevrolet-Cruze-Hatchback-JW-02-645

Napisano

Podoba mnie się ten nowy Cruze - szkoda, że u nas nie można już go kupić.

Za rok, dwa będę miał poważny zgryz, czy zmienić Cruze na Astrę, czy pójść w "japończyki" albo "koreańce" ...

Japończyki u nas są jednak drogie. Koreańce ciut tańsze, a Opel daje duże rabaty ;]

Napisano
  • Autor

Podoba mnie się ten nowy Cruze - szkoda, że u nas nie można już go kupić.

Pytanie ile % srodka wspolnego z Astra :hmm: - gdzies czytalem, chyba na GM Inside Forum, ze ponad 50% :chipsy:

Ergo pytanie ktory jest beta tester? Astra w EU :hehe:  czy Cruze w reszcie swiata.

zy zmienić Cruze na Astrę, czy pójść w "japończyki" albo "koreańce" ...

Jak tak mozesz :foch:

Skoda, Volkswagen, a najlepiej 'der Pasnik'  - przeciez tylko takie auta AK poleca :wink: :hehe:

a Opel daje duże rabaty

Pytanie czy daje na tyle duze % ze warto to jest straconego czsu, i :pifpaf: z dealer i service... Jak widze Insignia nie za Q wyklepania ma :hmm:

GM przespal wiele, szczegolnie podczas GFC, i niestety niska Q produktow go teraz w  d :kara: klepie porzadnie...

Napisano

No cóż, zła polityka cenowa. Cóż zrobić.

A generalnie wycofanie Chevyego z EU to największa głupota. Fakt, sprzedaż Opla wzrosła, ale czy na tyle że zrekompensowało rozpędzającego się Chevego? No nie sądzę.

Napisano
  • Autor

No cóż, zła polityka cenowa. Cóż zrobić.

nowa polityka GM jest sprzedac mniej a z zyskiem. :hmm: ale kiedy volume sie zalamuje, a klientow i tak nie ma to mamy problem. I to jest u mnie dzis, w EU podobnie.

W US ida powoli podobne zmiany, Lordstown, gdzie klepia Cruze Sedan na USDM pracuje 5 dni w tygodniu (nie 7) 25,000-27,000 sztuk na miesiac.  Ale GM wlasnie zaczal brac Cruize Sedan z Mexico, ktora miala obslugiwac inne czesci Ameryki.

Oficjalnie dlatego ze Cruze sie sprzedaje :hmm:;) , ale jak poaptrzysz to Cruze poszedl 35% w dol w sprzedazy ... :chipsy:a zapasy u dealerow na placach tez spore ...

Ergo, cena, na sztuke...

Novo%2BCruze%2B2017.jpg

Wielu przewiduje, ze za 5-10 lat wiekszosc fabryk GM bedzie tylko w Made in China... :hmm:

A generalnie wycofanie Chevyego z EU to największa głupota. Fakt, sprzedaż Opla wzrosła, ale czy na tyle że zrekompensowało rozpędzającego się Chevego? No nie sądzę.

To sie tez nie domyka. Opel dalej traci $$$ moze nie az tak jak tracil, ale nagle moze sie okazac, ze GM bedzie sie chcial go pozbyc ... Wtedy znow Chevy przyjdzie, ale juz nie klepany nigdzie w EU jak Opel ... - czas pokaze IMVHO. Historia lubi sie powtarzac, to nie perwszy raz, a Mary Barra wiecznie CEO nie bedzie... :chipsy:

Napisano
  • Autor

Ostatnio pisali, że GM mocno zastanawia się nad Koreą, bo tam już za drogo.

Ja mam Cruze z Korei i złego słowa nie powiem :ok:

Zarowno Korea jak I US ma ten sam problem- unions/zwiazki/UAW.

Ale latwiej jest uciec z Korea, niz politycznie z US. Ale jestem pewien Ze 50% GM u mnie w 2020-22 bedzie Made in China [emoji16], Juz Sie mowi Ze modele lepiej pasuja niz EU (silniki I wielkosci).

8a1114104b441eb413594a38b3256940.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Ja mam Cruze z Korei i złego słowa nie powiem :ok:

Kie z Korei sypią się dużo mniej od tych ze Słowacji.

Napisano
  • Autor

Kie z Korei sypią się dużo mniej od tych ze Słowacji.

Niektore czesci sa inne [emoji848], np ix35 przod vs Korea - inne p/n I nawet Nie pasuja. Sprawdzone u mnie w robocie - przod Sie otarl o kangura I zamowili czesci- okazalo Sie Ze jedna Nie pasuje...

Napisano

Zarowno Korea jak I US ma ten sam problem- unions/zwiazki/UAW.

Ale latwiej jest uciec z Korea, niz politycznie z US. Ale jestem pewien Ze 50% GM u mnie w 2020-22 bedzie Made in China [emoji16], Juz Sie mowi Ze modele lepiej pasuja niz EU (silniki I wielkosci).

A to u nas jest dokładnie to samo. :chory:

Napisano
  • Autor

A to u nas jest dokładnie to samo. :chory:

Nie wiem, nie sledze az tak EU moto, ale to by tlumaczylo, dlaczego wiekszosc fabryk jest na H, SK, CZ :hmm:

Z Opel jest wlasciwie ciekawa historia, GM kierunek sie zmienial tak radykalnie i juz tak duzo razy, ze IMVHO to nie koniec. Dalej GM Europe wraz z tym 100 GM xxx w Switzerland, Luxembourg, Cayman Island, nie przynosi $$$ do GM i tyle, nie zaleznie jaki kierunek sie zmienil ostatnio.

Nawet wywalenie do tanszej sily roboczej nie pomoglo, Bochum zamkniete  :hmm:, dodatkowo masz trend - Port Melbourne u mnie juz zamkniete, Elisabeth zamykane w 2017, GM Canada - Oshawa na nie pewnej drodze  :hmm: - w US juz przenoszenie produkcji do Mexico, etc etc

32700180,36170796,highRes,148F08003C5370

nieeeeeeeee, to nie koniec, moze nastepny rozdzial sie w tym roku, ani w przyszlym nie napisze :chipsy:

6247961_general-motors-dont-read-into-au

Napisano

xqO4K8X.jpg

o,  macie  cascada  ;] 

w  PL klepane  :old:;] 

Napisano
  • Autor

o,  macie  cascada  ;] 

w  PL klepane   :old:;] 

Nowa Astra chyba tez ma byc Made in Poland ... :hmm: - to by mialo sens IMVHO, Made in UK nie chca, a PL juz klepie RHD Cascada .... Zobaczymy moge sie totalnie mylic :klaun:

Napisano

Moze to moja slabosc do niebieskiego koloru

to chyba inna marka niz audi kojarzona jest z niebieskim....

Napisano
  • Autor

to chyba inna marka niz audi kojarzona jest z niebieskim....

Wiem Ze chcesz powiedziec Subaru, ale akurat z dobre Juz 5-6 Lat Nie [emoji848]

Polestar [emoji18][emoji16][emoji106]

4f9b6d2db10c721627db83ae379c7bed.jpg

Napisano

i500:

1.jpg

Albo:

opel-omega-57-v8_24095364.jpeg

Tak z ciekawości - co jest specjalnego w i500?  Tak z punktu widzenia kogoś kto nie jest fanem Opla.

Napisano

Tak z ciekawości - co jest specjalnego w i500?  Tak z punktu widzenia kogoś kto nie jest fanem Opla.

Limitowana wersja, a więc ospojlerowanie, dodatkowo wzmocniona 2.5 V6, do 195KM, troszkę większe hamulce i trochę obniżona. Jeszcze było i30 z 3.0 V6 220KM. :ok: Ale tego było 30 sztuk i jeszcze takiej oryginalnej nie widziałem. ;]

Napisano

Nowa Astra chyba tez ma byc Made in Poland ... :hmm: - to by mialo sens IMVHO, Made in UK nie chca, a PL juz klepie RHD Cascada .... Zobaczymy moge sie totalnie mylic :klaun:

Nowa Astra jest Made in Poland :)

Ale chyba produkują ją jeszcze w innych miejscach na świecie ;)

Napisano

Nowa Astra jest Made in Poland :)

Ale chyba produkują ją jeszcze w innych miejscach na świecie ;)

w UK jeszcze zdaje sie. Chociaz nie wiem czy tam tylko Vauxhall czy tez jako Opel