Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2017 Miss a bitchi Eclipse

Featured Replies

Napisano

Pomiedzy Outlander Sport (EU ASX) a Outlander, totalnie inne Eclipse niż było kiedyś... [emoji848]

168f2cd56d36d1b9560d219f84297f82.jpg

41aad5ea7a189e5cbac76f45bec7c1bf.jpg

8af227da7efade80490af1db949cec5b.jpg

Jeden silnik - nowy 1.5l Turbo ile KM ????- niewiadoma.

Nowa CVT tez, z 8 manual over-ride.

58734bd66b99e61827cda125b1de6fea.jpg

242fc9b8e7db18b859bde8421a86ddc7.jpg

5167147d86aa68a0147ac0a79a15c9ce.jpg

Pontiac Aztek dzwonił - tył mu ukradli...

cd39d22fe822882ce3286790d2396ebe.jpg

d6f9f73b00a70d1ed354101898cfe405.jpg

Podsumowując [emoji848]?

524a94fa6b266677b185cab042029367.jpg

Edit: stop press - deny dbac o Q powietrza w EU, Rudolph 🦌🦌🦌🦌 Diesel bedzie w EU -2.2l 🛑

Sent from my iPhone using Tapatalk

4cae7d16034d26e9f1bcb286fbdabd18.jpg

0e7fc9c0b50379ef4d5ab4675a22efcd.jpg

e55669c05ac1514fcf025ba198b8d2b0.jpg

332f75fff9f869a410d888888fde5c19.jpg

Napisano

Stara , fajnie kojarząca się nazwa atu oczywiście musi być SUV. Czy niedługo wszyscy bedziemy czymś takim jeździć?? Ja nie chce takiego pudełka na kołach, ja chce coś fajnego, budzącego emocje , jakieś coupe:) W tej chwili tylko marki premium jeszcze mają tego typu auta reszta za pare lat będzie miała tylko SUV czy inne Crossy, ehhh.

A to coś, ktoś tu sie chyba zapatrzył nieco w Toyote CH-R.

Napisano

Mitsubishi ma ostatnio faze na powtorne uzywanie nazw swoich modeli. Ale dlaczego daja je na kompletnie inne auta niz pierwowzory :nie_wiem: gdzie tu logika

Napisano

2.2 pod maska czyni to auto z dieslem niesprzedawalne w PL. Szkoda, ze 1.8 DiD MIVEC zabili, bo to fajny silnik byl

A nazwa Eclipse ... coz. Jak 4 drzwiowe sedany mozna nazywac coupe to czemu SUVa nie nazwac jak sportowy model sprzed lat.

Edytowane przez Filipfm

Napisano
1 godzinę temu, OZI napisał:

Jeden silnik - nowy 1.5l Turbo ile KM ????- niewiadoma.

Pontiac Aztek dzwonił - tył mu ukradli...

W jakimś artykule o wrażeniach z jazdy prototypem wspominali o 120 KM :(

Aztec - wzorzec zaiste najlepszy z możliwych :facepalm:

tutaj oficjalne info: http://www.mitsubishi-motors.com/en/events/motorshow/2017/gms2017/eclipse_cross/

(o mocy nie piszą)

Edytowane przez el_diablo

Napisano

Patrzac na zdjecie tylu i rozwiazanie dzielonej szyby jak w Civicu, szczegolnie 9gen z lampą, to mozna juz zakladac, ze pismaki beda narzekac na widocznosc do tylu

d6f9f73b00a70d1ed354101898cfe405.jpg

honda_2012_civic_press_(25).jpg

57 minut temu, el_diablo napisał:

W jakimś artykule o wrażeniach z jazdy prototypem wspominali o 120 KM :(

tutaj oficjalne info: http://www.mitsubishi-motors.com/en/events/motorshow/2017/gms2017/eclipse_cross/

(o mocy nie piszą)

znalazlem cos takiego. Raczej 120KM z 1.5T malo prawdopodobne. Za malo. Duzo za malo

A turbocharged four-cylinder engine will be under the hood, making more power and torque than the current 2.4-liter four-cylinder installed in the Outlander Sport (that engine makes 166 to 168 horsepower and 162 to 167 lb-ft of torque)

Edytowane przez Filipfm

Napisano

Wszedłem w temat myśląc, że jakieś fajne coupe zobaczę a tu takie coś?! 8]

Najładniejsze Eclipse moim zdaniem to 2G:

0289_40_mitsubishi_eclipse_2g.jpg

Napisano

To by brzmiało rozsądniej. Może komuś się BHP z kW pomieszało...

Napisano

IMO w EU to będzie ASX właśnie. Podoba mi się. Z dieslem 2.2 i automatem byłby w sam raz. 

Napisano
  • Autor
Patrzac na zdjecie tylu i rozwiazanie dzielonej szyby jak w Civicu, [...]

Mala ta szyba

20bfa866e8af40353ac390b0ab768aee.jpg

a893aeb811ddd9cbf6423b6b18c66686.jpg

c7f5809e75bcffbe9e470c26e1928111.jpg

znalazlem cos takiego. Raczej 120KM z 1.5T malo prawdopodobne. Za malo. Duzo za malo

[..]

164HP, przynajmniej wersja ktora dostanie Thailand, klepanie tez u nich

[...]

IMVhO to auto bedzie brzydsze na żywo [emoji90][emoji90][emoji90][emoji90] - ale tego lud chce.

Pewnie znów będzie królem wszelkich wypożyczalni jak ASX, czy pierwszym SUV młodzieży....

Wnętrze pomieszanie śmietnikowego plastiku z rozwiązaniami Lexus - touch pad - co IMVHO nie jest najlepsze, mnie akurat touch nie przeszkadza ale są o wiele lepsze rozwiązania jak MZ connect z Mazda ....

c8cf4cdba13f130c2f715595f388c28d.jpg

a3b5421fd432e40ecdcaddcfde3be3d4.jpg

af626499db535a874ba09bcdc12e3f35.jpg

Ot nowe miss a bitchi - ma być tanio....

Napisano
IMO w EU to będzie ASX właśnie. Podoba mi się. Z dieslem 2.2 i automatem byłby w sam raz. 

Pewnie większe od AsX a mniejsze od outlander.
Napisano
  • Autor
Stara , fajnie kojarząca się nazwa atu oczywiście musi być SUV. Czy niedługo wszyscy bedziemy czymś takim jeździć?? ]...]

W tej chwili tylko marki premium jeszcze mają tego typu auta reszta za pare lat będzie miała tylko SUV czy inne Crossy, ehhh.
[...]

SUV od lat ma w innych częściach świata duży % rynku [emoji848]

EU tez chce. Problem jest ze EU przeznaczone SUV są IMVHO totalnym nieporozumieniem.

Miałem SUV - Kluger/Highlander, spełniał wszelkie założenia SUV, miejsce na wszystko. Problem jest taki ze najbliższy mu SUV z EU to Touareg, Audi W7, BMW X5 - czyli cena x2.5 [emoji79]

4d60e967f9369cb55da5f4d5ebf8ea38.jpg

Wiec EU wersja SUV zaczęła być [emoji90][emoji90][emoji90]mała interpretacja Hatch ... i reszta świata podchwyciła ... i teraz mamy segmenty
-micro SUV,
-mini SUV,
- małe SUV,
- średnie SUV,
- rodzinne SUV [emoji79][emoji79][emoji79]

Czyli jest klient = jest produkt, szkoda tyłkó ze założenia oryginalnego pomysłu SUV się nie spełniają - czyli DUUUUZA ilość miejsca [emoji106][emoji18]

cb22f54bbd2193589a91d53d6750dc9a.jpg

e631cd4ff89b8485d282639fdba8aebe.jpg

Napisano
57 minut temu, wujekcybul napisał:

Pewnie większe od AsX a mniejsze od outlander.

Też może być. :ok:

Napisano
  • Autor

Tak jest.

ASX ma sugerowana cenę detaliczna $25k
75k PLN,
Outlander ma $29k - 87k PLN

To coś ma mieć ok $27k - (przewidywania Mitsu Oz) 81k PLN.

[emoji848]

Napisano

czy tylko mi sie wydaje czy mitsu idzie z kolorami wnetrza w kierunku hultaja...niebiesko?

(nie lubie)

Edytowane przez Fili_P

Napisano

Kupili części od Toyoty? Tablet na desce jak w CHR.

Napisano
  • Autor
8 hours ago, Ryb said:

@Ryb update - cenowo moze nie byc.

U mnie beda tylko AWD wersje, nie wiem czy w ogole jest 2WD :hmm: - czyli wychodzi ze najtanszy Outlander bedzie w mniejszej sugerowanej cenie niz to ...

Ale to Mitsi - jak patrzylem na Triton to $45k wolali - wersja ze wszystkim , dzis za $36k wyjedzisz jak poszukasz, ze $39k stoja place...

Ergo rzeczywista wartosc a co Mitsu by sobie zyczylo to dwie inne rzeczy....

Napisano
3 godziny temu, OZI napisał:

@Ryb update - cenowo moze nie byc.

U mnie beda tylko AWD wersje, nie wiem czy w ogole jest 2WD :hmm: - czyli wychodzi ze najtanszy Outlander bedzie w mniejszej sugerowanej cenie niz to ...

Ale to Mitsi - jak patrzylem na Triton to $45k wolali - wersja ze wszystkim , dzis za $36k wyjedzisz jak poszukasz, ze $39k stoja place...

Ergo rzeczywista wartosc a co Mitsu by sobie zyczylo to dwie inne rzeczy....

Niby tak, ale mnie 2WD nie interesuje. Więc jeśli będzie tańszy niż Outlander z porównywalnym wyposażeniem to dla mnie jest nadal ok.

:ok:

7 godzin temu, Fili_P napisał:

czy tylko mi sie wydaje czy mitsu idzie z kolorami wnetrza w kierunku hultaja...niebiesko?

(nie lubie)

To są elementy z Outlandera i innych modeli. Wyświetlacz klimy jest bardziej biały niż niebieski, zegary są białe, grafika na wyświetlaczu jest niebieska, ale tak już jest teraz. Guziki i reszta podświetlenia jest pomarańczowa. Świeci to IMO dużo mniej natarczywie niż Hyundai.

Napisano
20 godzin temu, wesol napisał:

Stara , fajnie kojarząca się nazwa atu oczywiście musi być SUV. Czy niedługo wszyscy bedziemy czymś takim jeździć?? Ja nie chce takiego pudełka na kołach, ja chce coś fajnego, budzącego emocje , jakieś coupe:) W tej chwili tylko marki premium jeszcze mają tego typu auta reszta za pare lat będzie miała tylko SUV czy inne Crossy, ehhh.

A to coś, ktoś tu sie chyba zapatrzył nieco w Toyote CH-R.

To mi wystarczy chociaż ładnie narysowane kombi z mocniejszym silnikiem. Mazda 6 czy Insignia. Ta pierwsza nie ma większych silników, ta druga ciężka. ;]

Napisano
  • Autor

To mi wystarczy chociaż ładnie narysowane kombi z mocniejszym silnikiem. Mazda 6 czy Insignia. Ta pierwsza nie ma większych silników, ta druga ciężka. ;]

Nowa Insignia na mój rynek ma V6 3.6l - potwierdzone przez GM. Auto jest Made in Germany , wiec IMVHO trochę dziwne ze nie ma tego w EU? [emoji848] nawet jako sport?

e23c10f42172bf5dd2961820438b7bec.jpg

Napisano

1 minutę temu, OZI napisał:

Nowa Insignia na mój rynek ma V6 3.6l - potwierdzone przez GM. Auto jest Made in Germany , wiec IMVHO trochę dziwne ze nie ma tego w EU? emoji848.png nawet jako sport?

Może być na EU rynek, Opel ciągle topowy silnik w klasie D ma V6, od czasów jeszcze Vectry A. Podejrzewam że topowa lub OPC to będzie coś albo kontynuacja obecnego 2.8 V6 T(było już w Vectrze C, a teraz jest w Insignii) albo może ten silnik co piszesz, ale bardziej stawiam na pierwsza opcję.

Napisano
  • Autor

Może być na EU rynek, Opel ciągle topowy silnik w klasie D ma V6, od czasów jeszcze Vectry A. Podejrzewam że topowa lub OPC to będzie coś albo kontynuacja obecnego 2.8 V6 T(było już w Vectrze C, a teraz jest w Insignii) albo może ten silnik co piszesz, ale bardziej stawiam na pierwsza opcję.
@AstraC

Aż zacząłem grzebać bo mnie zainteresowało. [emoji848]

'2017 Opel Insignia na EU rynki będzie miał tylko 4 cylindrowe silniki. OPC będzie AWD z 4 cylindrowym turbo, obecny V6 z OPC nie zostanie przeniesiony z obecnej generacji wg GM Opel.

Australia zamiast 4 cylindrowego turbo z AWD dostanie 3.6l 210kW V6 z obecnej generacji Commodore - ze względu na wymagania klientów co dompojemnosci silnika'

Wiec wyglada Że W EU wam tylko 4cyl zostawili [emoji848]

Ile do premiery w EU?

Napisano
4 minuty temu, OZI napisał:

@AstraC
Aż zacząłem grzebać bo mnie zainteresowało. emoji848.png
'2017 Opel Insignia na EU rynki będzie miał tylko 4 cylindrowe silniki. OPC będzie AWD z 4 cylindrowym turbo, obecny V6 z OPC nie zostanie przeniesiony z obecnej generacji wg GM Opel.
Australia zamiast 4 cylindrowego turbo z AWD dostanie 3.6l 210kW V6 z obecnej generacji Commodore - ze względu na wymagania klientów co dompojemnosci silnika'

Wiec wyglada Że W EU wam tylko 4cyl zostawili emoji848.png

Ile do premiery w EU?

A jakoś zdaje się teraz ma być, nawet się dokładnie nie interesowałem, ale myślę że spokojnie V6 będzie pod strzechami:

http://dixi-car.pl/nowa-insignia-b.htm

Ma być dostępna również 6-cyl. jednostka benzynowa o mocy ok. 400 KM, zapewne w sportowej Insigni II OPC.

Także ten tego.

Napisano
  • Autor

Także ten tego.

@AstraC - Tks za link , coś się dowiedziałem. [emoji106]

Poczekamy zobaczymy czy EU dostanie V6 - [emoji4] zakład o piwo [emoji481][emoji481][emoji481] - mam nadzieje ze się mylę, publicznie odszczekam [emoji190][emoji190] i piwo ci kiedyś postawie [emoji18][emoji106]

Ja oficjalnie stawiam ze EU dostanie 2.0l LTG z dwoma turbo [emoji18]

edcf211f14c7e890b845a644cc0c86a5.jpg

Napisano
3 minuty temu, OZI napisał:

@AstraC - Tks za link , coś się dowiedziałem. emoji106.png

Poczekamy zobaczymy czy EU dostanie V6 - emoji4.png zakład o piwo emoji481.pngemoji481.pngemoji481.png - mam nadzieje ze się mylę, publicznie odszczekam emoji190.pngemoji190.png i piwo ci kiedyś postawie emoji18.pngemoji106.png

Ja oficjalnie stawiam ze EU dostanie 2.0l LTG z dwoma turbo emoji18.png

Wiesz już o obecnej Insignii mówili że V6 nie będzie, a tutaj proszę V6T - jako top w EU utrzymać, mogą mieć z tego plusy. :ok: Jednak fanów V-ek w EU nie brakuje, a tutaj było by tak rozsądnie jeśli chodzi o cenę... zobaczymy. :ok:

Napisano
6 minut temu, wujekcybul napisał:

Ceny na PL już są 100k podstawowa wersja. Strasznie drogo. Dodatkowo ten wadliwy 1.5T. http://www.samar.pl/__/7/7.m/1678/7.t/1/Opel-Insignia-Cennik.html

Faktycznie - jeśli to będzie podstawa to drogo, ale jest NJoy, brakuje jeszcze Essenti - ciekawe czy zdecydują się na nią później.

Napisano
  • Autor
Ceny na PL już są 100k podstawowa wersja. Strasznie drogo. Dodatkowo ten wadliwy 1.5T. http://www.samar.pl/__/7/7.m/1678/7.t/1/Opel-Insignia-Cennik.html

Ciekawe [emoji106]
U mnie 2.0l jest wersja bieda - ma być ok $35k - czyli jakieś 100-110k PLN

3.6l V6 w wersjach lepszych wyposażenia.

2.0l Diesel jako Opcja i tyle.

W EU widzę 1.5l benzyna i 1.6l Diesel.

To przecież ma być auto rodzinne [emoji848] 1.5l w tym przeraża [emoji79] (psychologicznie) [emoji16]

Napisano

Ciekawe [emoji106]
U mnie 2.0l jest wersja bieda - ma być ok $35k - czyli jakieś 100-110k PLN

3.6l V6 w wersjach lepszych wyposażenia.

2.0l Diesel jako Opcja i tyle.

W EU widzę 1.5l benzyna i 1.6l Diesel.

To przecież ma być auto rodzinne [emoji848] 1.5l w tym przeraża [emoji79] (psychologicznie) [emoji16]

Dlaczego? W Mondeo jest 1.0 125HP w passacie pewnie tez niedługo 3cyl dadzą.
Napisano
57 minut temu, wujekcybul napisał:

On jest wadliwy z natury, czy tylko jakaś seria?

Napisano
On jest wadliwy z natury, czy tylko jakaś seria?

Na yt dużo filmikow i z tego co pamietam to tu tez był wątek. Nawet pomyliłem go z 1.4T z astry.
Napisano

Nie było. W USA były/są problemy, ale nie wiem, czy juz poprawiono, bo jak nie to strach brać Insignie z tym silnikiem:(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.