Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dywaniki welurowe ?

Featured Replies

Napisano

No właśnie lato idzie, moje stare już trochę sfatygowane i przydało by się wymienić na nowe.

Cena oryginalnych pow. 1kpln trochę mnie zniechęca. Gdzie kupić jakieś robione, żeby jakość była zbliżona do oryginalnych ?

Napisano
9 minut temu, MarcG napisał:

Cena oryginalnych pow. 1kpln trochę mnie zniechęca

czym Ty jeżdzisz? bo najdroższe orginalne o których slyszalem do do Merca GLC za 800 zł (przed targowaniem sie )

Napisano
  • Autor
10 minut temu, delco napisał:

czym Ty jeżdzisz? bo najdroższe orginalne o których slyszalem do do Merca GLC za 800 zł (przed targowaniem sie )

Honda odyssey, trzy rzędy foteli.

Napisano
55 minut temu, MarcG napisał:

No właśnie lato idzie, moje stare już trochę sfatygowane i przydało by się wymienić na nowe.

Cena oryginalnych pow. 1kpln trochę mnie zniechęca. Gdzie kupić jakieś robione, żeby jakość była zbliżona do oryginalnych ?

45 minut temu, delco napisał:

http://www.4mat.com.pl/

salon hondy z mojej gminy sprzedaje ich jako Honda

Napisano
Godzinę temu, MarcG napisał:

Zastanów się jeszcze czy chcesz te welury ... 

Dla mnie poza fajnym wyglądem to mają same wady - sztywne, śliskie, lubią się podwijać i załamywać, bez stoperów ciężko je w ogóle użytkować. Jak już je ubrudzisz jakimś błotem to jest problem z praniem/suszeniem. Sam mam komplet welurowych dywaników (teoretycznie dobrej jakości) .. i chyba na to lato zostanę przy gumie.  

Napisano
9 minut temu, eryko napisał:

http://www.4mat.com.pl/

salon hondy z mojej gminy sprzedaje ich jako Honda

Dziadostwo. Kupilem tesciowi do passka ich najdrozsze dywaniki i wcale nie pasują jak należy

Napisano
  • Autor
14 minut temu, Azbest napisał:

Zastanów się jeszcze czy chcesz te welury ... 

Dla mnie poza fajnym wyglądem to mają same wady - sztywne, śliskie, lubią się podwijać i załamywać, bez stoperów ciężko je w ogóle użytkować. Jak już je ubrudzisz jakimś błotem to jest problem z praniem/suszeniem. Sam mam komplet welurowych dywaników (teoretycznie dobrej jakości) .. i chyba na to lato zostanę przy gumie.  

Mam oryginalne gumowe i welurowe i na lato zdecydowanie welurowe. Piasek wchodzi wewnątrz i zdecydowanie dłużej jest "czysto", kurzu też na szarych nie widać.

29 minut temu, rostex napisał:

Nic tylko Hondę kupować.

Ani tej hondy ani oryginalnych dywaników w Europie nie kupisz. To znaczy salon sprowadzi za cenę x3.

Napisano
1 godzinę temu, MarcG napisał:

Honda odyssey, trzy rzędy foteli.

to idź do jakiegoś Komfortu, kup wykładzinę na dywaniki z metra, odrysuj sobie oryginały i wytnij. Potem możesz oddać do obszycia albo opalić krawędzie.

Jeździłem ze 2 lata z dywanikami w Lancii wyciętymi właśnie z tej wykładziny, bez obszywania i nic się nie sypało/strzępiło. Są trochę sztywne, ale dzięki temu siedzą na miejscu i się nie podwijają - nawet bez stoperów i rzepów.

Napisano
  • Autor
23 minuty temu, Ozarek napisał:

to idź do jakiegoś Komfortu, kup wykładzinę na dywaniki z metra, odrysuj sobie oryginały i wytnij. Potem możesz oddać do obszycia albo opalić krawędzie.

Jeździłem ze 2 lata z dywanikami w Lancii wyciętymi właśnie z tej wykładziny, bez obszywania i nic się nie sypało/strzępiło. Są trochę sztywne, ale dzięki temu siedzą na miejscu i się nie podwijają - nawet bez stoperów i rzepów.

No ale ja chcę żeby to ktoś zrobił za mnie ;] Chce zamówić, zapłacić i odebrać gotowe bez tracenia czasu.

Napisano
40 minut temu, MarcG napisał:

No ale ja chcę żeby to ktoś zrobił za mnie ;] Chce zamówić, zapłacić i odebrać gotowe bez tracenia czasu.

To po co marudzisz masz oryginalne to kup i płać a nie marudź, że za drogo... 1 post przeczy temu ostatniemu....

Napisano
  • Autor
20 minut temu, slawek_l_83 napisał:

To po co marudzisz masz oryginalne to kup i płać a nie marudź, że za drogo... 1 post przeczy temu ostatniemu....

Przeczytaj spokojnie co napisałem, napisałem, że nie chcę sprowadzać z USA w 1-2 miesiace i płacić 1,5kpln.

Chcę kupić gotowe w Polsce w ludzkiej cenie.

Dla mnie to nienormalne, że muszę zapłacić 3 kpln za dwa komplety dywaników, dla Ciebie może to nie problem.

Napisano
1 godzinę temu, MarcG napisał:

52 minuty temu, MarcG napisał:

Przeczytaj spokojnie co napisałem, napisałem, że nie chcę sprowadzać z USA w 1-2 miesiace i płacić 1,5kpln.

Dla mnie to nienormalne, że muszę zapłacić 3 kpln za dwa komplety dywaników, dla Ciebie może to nie problem.

Zatem nie chcesz "zamówić, zapłacić i odebrać"... 

Chcesz zamówić, zapłacić MAŁO i odebrać SZYBKO...

Napisano
  • Autor
15 minut temu, grogi napisał:

Zatem nie chcesz "zamówić, zapłacić i odebrać"... 

Chcesz zamówić, zapłacić MAŁO i odebrać SZYBKO...

Nie mało a mniej i szybko czyli przed latem  ;]

Napisano

jak  chcesz  mniej  to idź  do  jakiegoś  znajomego i niech  kupi  na firmę  biorąc  fakturę 

Napisano
3 godziny temu, MarcG napisał:

w Komforcie dało się też zamówić takie dywaniki pod wymiar. Mając oryginały sprawa jest jeszcze łatwiejsza, bo pracownik odrysuje sobie wzory i potem odbierzesz gotowe dywaniki.

Masz auto niepopularne czasami trzeba się trochę wysilić żeby uzyskać to samo co do golfa czy passata jest na półce, ale to są konsekwencje decyzji o zakupie takiego, a nie innego auta. Możesz sobie równie dobrze zamówić dywaniki pod wymiar, ale i tak będziesz musiał dostarczyć wzornik więc idź i zwyczajnie zapytaj w komforcie, bo będzie szybciej i prościej.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Ozarek napisał:

w Komforcie dało się też zamówić takie dywaniki pod wymiar. Mając oryginały sprawa jest jeszcze łatwiejsza, bo pracownik odrysuje sobie wzory i potem odbierzesz gotowe dywaniki.

Masz auto niepopularne czasami trzeba się trochę wysilić żeby uzyskać to samo co do golfa czy passata jest na półce, ale to są konsekwencje decyzji o zakupie takiego, a nie innego auta. Możesz sobie równie dobrze zamówić dywaniki pod wymiar, ale i tak będziesz musiał dostarczyć wzornik więc idź i zwyczajnie zapytaj w komforcie, bo będzie szybciej i prościej.

O dziwo welurowe są w ofercie prawie każdej firmy szyjącej w Polsce, zresztą to nie problem wystarczy tylko oryginalny wzór. Nawet takie wyjdą 10x taniej niż zamawiane w Hondzie :hehe:

Napisano
9 godzin temu, MarcG napisał:

Kup cokolwiek na allegro i tak te 2-3 lata wytrzyma...

Jak Ci sie zuzyja to sobie kupisz nowe I po klopocie.

To tylko kawalek wykladziny ;]

Napisano
  • Autor
6 minut temu, Maciej__ napisał:

Kup cokolwiek na allegro i tak te 2-3 lata wytrzyma...

Jak Ci sie zuzyja to sobie kupisz nowe I po klopocie.

To tylko kawalek wykladziny ;]

Stare wytrzymały 7 lat a te wymienie na nowe za 2 lata razem z samochodem ;]

Napisano
Teraz, MarcG napisał:

Stare wytrzymały 7 lat a te wymienie na nowe za 2 lata razem z samochodem ;]

To tym bardziej nie rozumiem czemu ma sluzyc ten watek ;]

2 lata to by pewnie wytrzymala nawet tektura ;)

Napisano

ZTCW oryginalne dywaniki do BMW szyte są z materiału holenderskiej firmy Condor. Na Alle są polscy producenci szyjący z tego materiału bynajmniej jeden z nich pytany o stosowany rodzaj materiału wymienił właśnie ten. W praktyce dywanik do VAGa kupiony w tej firmie jest dobrej jakosci ( czy bardzo okaże się po więcej niż pół roku eksploatacji) conajwyżej minimalnie odbiega wymiarami od oryginału ale nie przeszkadza to.

Napisano
11 godzin temu, MarcG napisał:

Allegro.

lepsze od oryginalnych . Ostatnio kupiłem do Pajero- to co dostałem z autem nie da się porównać !!

Napisano
12 godzin temu, MarcG napisał:

O dziwo welurowe są w ofercie prawie każdej firmy szyjącej w Polsce, zresztą to nie problem wystarczy tylko oryginalny wzór. Nawet takie wyjdą 10x taniej niż zamawiane w Hondzie :hehe:

to ja już zupełnie nie rozumiem Twojego toku rozumowania.

Napisano
  • Autor
24 minuty temu, Ozarek napisał:

to ja już zupełnie nie rozumiem Twojego toku rozumowania.

Czego nie rozumiesz, chce kupić jakieś dobre dywaniki z polskiej firmy za ok 150-200PLN. Przez internet nie pomacam więc może ktoś kupował i może coś polecić.

Nie chcę kupić w hondzie za 1500PLN i czekac 2 mies. na dostawę.

10 godzin temu, mati1.6dohc napisał:

Allegro.

lepsze od oryginalnych . Ostatnio kupiłem do Pajero- to co dostałem z autem nie da się porównać !!

Od kogo ? Bo tych sprzedawców jest sporo.

Napisano

Może na szrocie poszukaj używanych.

Napisano

Czego nie rozumiesz, chce kupić jakieś dobre dywaniki z polskiej firmy za ok 150-200PLN. Przez internet nie pomacam więc może ktoś kupował i może coś polecić.

tylko powtarzają Ci tu wszyscy, masz niepopularne auto i nigdzie te dywaniki nie będą leżały jako gotowce, a co za tym idzie przełożenie jakości z popularnego modelu na to co dostaniesz jest niemiarodajne niestety.

Masz do wyboru poszukanie kogoś stacjonarnie, gdzie możesz pomacać materiał i gdzie wezmą wzór z Twoich org. dywaników robiąc manufakturowo jeden kpl dla Ciebie albo poszukiwanie po omacku w necie.

To, że gdzieś to jest w listach konfiguratora niestety nic nie znaczy.

Nie chcę kupić w hondzie za 1500PLN i czekac 2 mies. na dostawę.

tą część akurat rozumiem, ale Ty nie rozumiesz co ta decyzja za sobą niesie.

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, rwIcIk napisał:

Ale do tak egzotycznego auta coś gotowego myślisz,że znajdziesz?

Raczej tak, jak koledzy piszą - dać na wzór i niech wytną i obszyją.

Majom, właśnie przysłali mi wzory z 4mat i maja szablony jak oryginalne.

Napisano
Dnia 7.03.2017 o 15:00, MarcG napisał:

Dobra daj mi 2kzł ja Ci je uszyje  ale gumowe mi podsyłasz na wzór pasuje :)

Napisano
  • Autor
9 minut temu, slawek_l_83 napisał:

Dobra daj mi 2kzł ja Ci je uszyje  ale gumowe mi podsyłasz na wzór pasuje :)

Nie wiem o co Ci chodzi ? Chciałem namiar na firmę, która szyje dobre dywaniki w Polsce.

Napisano

Ja do swojego forda zamówiłem w tej firmie http://www.witpol.net/

80zł projekt bo nigdy takiego auta nie mieli a razem 350zł brutto. Cena rewelacyjna a co ważne cały zestaw składa się tylko z 3 części czyli dwa dywaniki przód i jeden cały na dwa pozostałe rzędy siedzeń:ok: 

Zadzwoń i może już robili do Twojego auta i mają szablon.

Edytowane przez Danielpoz.

Napisano
Dnia 7.03.2017 o 11:30, delco napisał:

http://jarusnet.pl/oem-dywaniki-premium-s2000-czarne

http://jarusnet.pl/oem-dywaniki-premium-s2000-czerwone

Edytowane przez analyzer64

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.