Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rabat na Passata i Superb

Featured Replies

Napisano
22 minuty temu, listoor napisał:

Może po prostu dba o dobry interes firmy i trzyma finanse w swojej garści :)

Domyślam się, ale to mi nie pasuje: Mam dwóch gości, którzy chcą takie auta i robię rekonesans

Napisano
3 minuty temu, Rado_ napisał:

Domyślam się, ale to mi nie pasuje: Mam dwóch gości, którzy chcą takie auta i robię rekonesans

Ale co Ci nie pasuje?

Zalozmy, ze masz 2 dyrektorow, ktorzy chca Superba L&K a z drugiej strony polityka firmy naklada ograniczenie budzetu na 150kPLN.

Nie wiem czym dokladnie zajmuje sie kolega Bergerac, ale mozlwie, ze negocjaje leza w zakresie jego obowiazkow.

Edytowane przez Maciej__

Napisano

Moze taka polityka firmy, dziwię sie, bo sie z taka w swojej pracy nie spotkałem, Auto odgórnie z przydziału i nie ma że chcę to czy tamto.

Napisano
3 minuty temu, Rado_ napisał:

Moze taka polityka firmy, dziwię sie, bo sie z taka w swojej pracy nie spotkałem, Auto odgórnie z przydziału i nie ma że chcę to czy tamto.

U mnie jest podobnie, mamy budżet w postaci raty leasingowej w wersji full. Dla firmy jest bez różnicy czy wypłaca ratę dla pracownika (minus podatki) czy płaci ratę.

W przypadku raty sami sobie wybieramy auta, choć niby tam jakaś polityka jest mówiąca, że nie może być SUV (choć i tak kiedyś przeszedł). Ostatnio tak 3 auta kupowaliśmy, ale finalnie każdy inne wybrał, to co kto wytarguje to o tyle ma lepsze auto :)

Napisano
36 minut temu, delco napisał:

Hm ale własnie uswiadomiłem sobie że Kolega w 2015 roku kupił Volvo XC 70 - cennikowo wziął wypas za nieco ponad 260 tys... - dostał 28% rabatu - bo model wychodził z produkcji...  czyli wychodzi ze dostał 73 tys rabatu ;) - wiem że to nie 100 tys ale blizej....

100kpln rabatu nie jest niczym dziwnym w BMW.

Napisano
1 minutę temu, bizz napisał:

100kpln rabatu nie jest niczym dziwnym w BMW.

Być może - ale zaraz przyjdzie noras i zapyta czy widzialismy na własne oczy - w bmw nie widziałem a w Volvo - tak bo ogladałem fakturę....

Napisano
Teraz, delco napisał:

Być może - ale zaraz przyjdzie noras i zapyta czy widzialismy na własne oczy - w bmw nie widziałem a w Volvo - tak bo ogladałem fakturę....

Ja oglądałem swój druk zamówienia serii 3, której w końcu nie kupiłem - auto z konifguratora 147kpln, cena dla mnie 116kpln, oraz fakturę na dwie identyczne X6, na jednej było 87kpln rabatu, na drugiej 116. Listopad 2016.

Napisano
6 minut temu, delco napisał:

Z moją pomieszałem, sprawdziłem przed chwilą bo ofertę nadal mam na skrzynce:

318d konfiguracja 180kpln brutto - cena dla mnie 144kpln

318i konfiguracja 163kpln brutto - cena dla mnie 129kpln

Skoro na 318d jest rabatu 36kpln, a to jedno z najtańszych aut w ofercie, to nikogo nie powinien dziwić rabat 100kpln na serię 6 czy 7.

Napisano
22 minuty temu, Rado_ napisał:

W wielu firmach jest limit, przy czym to nie sa auta dla PH-owcow, a  kadry zarzadzajacej :ok: 

Napisano
14 minut temu, Maciej__ napisał:

W wielu firmach jest limit, przy czym to nie sa auta dla PH-owcow, a  kadry zarzadzajacej :ok: 

Miałem na myśli dyrektorów

Napisano
24 minuty temu, bizz napisał:

Z moją pomieszałem, sprawdziłem przed chwilą bo ofertę nadal mam na skrzynce:

318d konfiguracja 180kpln brutto - cena dla mnie 144kpln

Skoro na 318d jest rabatu 36kpln, a to jedno z najtańszych aut w ofercie, to nikogo nie powinien dziwić rabat 100kpln na serię 6 czy 7.

+/- 20% czyli, ponoć w BMW to nie jest jeszcze podłoga.

Napisano
32 minuty temu, bizz napisał:

100k rabatu to by było " cena dla mnie 63kpln" ... 129 to jednak trochę więcej. OK, dla AKowicza to nieznaczna różnica, ale jednak jest.

Napisano
17 minut temu, noras napisał:

100k rabatu to by było " cena dla mnie 63kpln" ... 129 to jednak trochę więcej. OK, dla AKowicza to nieznaczna różnica, ale jednak jest.

A Ty nabyłeś z wiekiem zdolność czytania ze zrozumieniem? Ten przykład został przytoczony dla przybliżenia wysokości rabatów, 20% to standard na dzień dobry. Podałem wyżej przykład rabatu 116 kpln na X6, ale jak rozumiem 116 to nie 100, więc nie akceptujesz:facepalm:

Napisano
27 minut temu, mrBEAN napisał:

+/- 20% czyli, ponoć w BMW to nie jest jeszcze podłoga.

To było na wejście, pierwsze osobiste spotkanie. Ugrałbym więcej, ale losy zakupowe potoczyły się zupełnie inaczej;]

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał:

Dużo chyba zależy od firmy i pracownika.

Jeśli ktoś jest w czymś specem, to on stawia warunki, a nie firma.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Rado_ napisał:

A Ty jesteś kimś w rodzaju dobrego wujka, czy jak?;) Bierzesz prowizje za załatwienie rabatów? hę?

odpowiadam za operację. Flota jest w operacji. Podległy mi menedżer floty zgłosił zapotrzebowanie na auta dla dwóch dyrektorów, którym chce wymienić auta i zapytałem co by chcieli. Założyłem, że dostanę 20% rabatu i na tej podstawie podałem im maksymalną cenę, do której mogą skonfigurować auto, z zastrzeżeniem, że jak rabat będzie niższy to będą musieli zweryfikować oczekiwania. Mam nadzieję, że wyjaśniłem odpowiednio :) 

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, Rado_ napisał:

dla kadry zarządzającej ? 

Napisano
Teraz, bergerac napisał:

Dokładnie od dyrektorów w dół. Wyżej nie jestem pewien

Napisano
12 godzin temu, bergerac napisał:

Nie ma co się napinać. To nie jest prywatny zakup tylko firmowy. Mam dwóch gości, którzy chcą takie auta i robię rekonesans. Jeśli dostanę dobry rabat i zmieszczę się w budżecie, to im kupię, jak nie to dostaną inne auta lub niższe wersje. Podchodzę do tego zupełnie bez emocji, to dla mnie tylko i wyłącznie operacja finansowa. Jak na razie na kilkaset kupionych aut zawsze wynegocjowałem co chciałem, ale nie jest powiedziane, że i tym razem mi się uda ;)

Nie sądzisz że to trochę inne warunki? 

a) ile mogę dostać rabatu na Superb (w domyśle prywatnie)

b) ile mogę dostać rabatu na dwa Superb, do floty dla dyrektorów... ?!

Napisano
36 minut temu, grogi napisał:

Od razu pisal, ze szuka 20% na 2 auta, Passata i Superba.

Nawet jezeli nie kojarzy sie zajecia kolegi z wczesniejszych postow, od razu czuc bylo, ze nie chodzi o prywatne auta dla Mietka.

Napisano
45 minut temu, grogi napisał:

W przypadku rabatu na Superba zostaliśmy poproszeni o podpisania oświadczenia, że firma dysponuje flotą. Flotą w ilości aut większej niż 3 :phi:. Nikt tego nie weryfikował, tak sobie poprostu ktoś od floty ze Skody wymyślił. Wtedy mogli wystawić nam finalnie zamówienie, oświadczenie podpisaliśmy, że mamy 3 auta :)

Napisano
Godzinę temu, bergerac napisał:

Skoro pod flotę to inny temat, o czym nie pisałeś na początku. 15% od reki przy flocie, a więcej nie będzie problemem.

Edytowane przez senseikrk

Napisano
  • Autor
18 minut temu, senseikrk napisał:

Skoro pod flotę to inny temat, o czym nie pisałeś na początku. 15% od reki przy flocie, a więcej nie będzie problemem.

czyli 20 jest realne wg Ciebie ?

Napisano
Godzinę temu, bergerac napisał:

czyli 20 jest realne wg Ciebie ?

Wszystko zależy jak duża jest flota? Mogę załatwić 17-18%. Reszta do silnych negocjacji.

Napisano
2 godziny temu, senseikrk napisał:

Na 3 do 27 % :)

:oki:

I tak te auta są za drogie, a żadnego ajwaj nie oferują w mojej ocenie :skromny: 

2 przymiarki robiłem i wymiękłem ;]

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, senseikrk napisał:

Wszystko zależy jak duża jest flota? Mogę załatwić 17-18%. Reszta do silnych negocjacji.

dzięki :ok: 

Napisano
20 minut temu, mrBEAN napisał:

:oki:

I tak te auta są za drogie, a żadnego ajwaj nie oferują w mojej ocenie :skromny: 

2 przymiarki robiłem i wymiękłem ;]

Najbardziej mnie uderzyło jak od razu z salonu BMW, po tym jak mi gość zaproponował konkretny rabat i się jarałem ceną, za słabe, 3 cylindrowe BMW, wszedłem z kumplem do Alfy i facet mi powiedział że on mi z miejsca może zaoferować Giulię za 125kpln z automatem i 220konnym motorem, wyposażenie z litości dla BMW pominę.

Napisano
7 godzin temu, delco napisał:

Hm ale własnie uswiadomiłem sobie że Kolega w 2015 roku kupił Volvo XC 70 - cennikowo wziął wypas za nieco ponad 260 tys... - dostał 28% rabatu - bo model wychodził z produkcji...  czyli wychodzi ze dostał 73 tys rabatu ;) - wiem że to nie 100 tys ale blizej....

Takie rabaty chodziły jeszcze wczesną wiosną  2016 roku. My zamawialiśmy XC70 w lutym chyba i też skończyło się chyba na 28% plus dodatkowo dywaniki i jakieś inne drobnostki. Bodajże od kwietnia już takich rabatów nie dawali, bo na produkcje szły ostanie auta a podaż była spora, więc nie musieli się wysilać.

Napisano
17 minut temu, Elephant napisał:

Takie rabaty chodziły jeszcze wczesną wiosną  2016 roku. My zamawialiśmy XC70 w lutym chyba i też skończyło się chyba na 28% plus dodatkowo dywaniki i jakieś inne drobnostki. Bodajże od kwietnia już takich rabatów nie dawali, bo na produkcje szły ostanie auta a podaż była spora, więc nie musieli się wysilać.

Dokładnie tak było. Rabat był dostępny do Wielkanocy, potem zostało im ok 30 aut już zamówionych, które się bardzo szybko sprzedawały i nie dostawali zgody na takie rabaty.  Ja miałem 27.5 + zniżka na polestara, to dawało ok 28%. Dywaniki to chyba w std są.

Na XC90 były chyba większe niż 35% rabaty jak wchodził nowy model, więc przyjmując że wiele wersji przebijało cenę 300kzł, rabat był większy niż 100kzł.

Edytowane przez sherif

Napisano
2 godziny temu, Elephant napisał:

My zamawialiśmy XC70

Za v70 bylo 30% od ceny cennikowej....

Napisano
Teraz, sebaso napisał:

Chyba popyt :phi:

Masz rację, niestety nie mogę edytować :piwko:

Napisano
Dnia 23.03.2017 o 11:44, grogi napisał:

Tak, czy owak dostał bdb warunki. Ja w połowie zeszłego roku dostałem jakieś 11-12 % (nie pamiętam dokładnie) na zakup 2 Pasków dla floty. Inna kwestia, że robię to inydentalnie, więc może można było lepiej. Tak czy owak 2* oczek, to super warunki.

W 2015 25% miałem na Focusy i Mondeo. W VAGu to było w zeszły roku dla mnie nieosiągalne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.