Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rabat na Passata i Superb

Featured Replies

Napisano

Ile wg Was jest teraz do wyrwania na nowego Passata ? Potrzebuję też rabat na Skodę Superb. Obydwa wozy w wersjach dość topowych. Pasek Highline, kura - Laurent&Klement.

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

A gdzie tam masz info o rabatach? ;]

Nie wiem, nie znam się, za głupi jestem :klaun: jednak wg mojej opinii głupka gdybym kupował furę za około 150.000 to wziąłbym telefon do łapy i zwyczajnie podzwonił po dealerach.

Napisano
  • Autor
36 minut temu, Cinek napisał:

Nie wiem, nie znam się, za głupi jestem :klaun: jednak wg mojej opinii głupka gdybym kupował furę za około 150.000 to wziąłbym telefon do łapy i zwyczajnie podzwonił po dealerach.

ja potrzebuję praktyczną informację ile można wyrwać. Nie mam żadnego doświadczenia z VAG, ze Skodą niewielkie i nie w tym segmencie aut. Chcę zawalczyć o 21-23%, ale nie wiem czy to realne.

Napisano
20 minut temu, bergerac napisał:

ale nie wiem czy to realne.

Chyba tylko na AK. Tu krążyły teorie o rabatach w wysokości 100k.

Jaki sens byłoby dawać taki rabat, jeśli na superba czeka się nie krócej niż pół roku ? No chyba, że wymienisz całą flotę na Skodę i kupisz jakieś 300 szt, to może na tego jednego taki rabat dostaniesz.

Znam przypadek firmy z flotą skody, gdzie mimo posiadania znacznej floty i tak skoda z superbami robiła sobie jaja - po 6 miesiącach czekania mówiła, że jeszcze 3 ... interwencje w centrali importera nic nie dawały. 

Napisano
28 minut temu, bergerac napisał:

ja potrzebuję praktyczną informację ile można wyrwać. Nie mam żadnego doświadczenia z VAG, ze Skodą niewielkie i nie w tym segmencie aut. Chcę zawalczyć o 21-23%, ale nie wiem czy to realne.

Raczej nie realne, poziom Opla albo Kia/Hyundai, max to okolice 10-13%.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, sdss napisał:

Raczej nie realne, poziom Opla albo Kia/Hyundai, max to okolice 10-13%.

to znaczy Opel daje 10-13% ?

Napisano

Ponad 20% to w Oplu. Nowa insygnia już do zamówienia. 

Edytowane przez sdss

Napisano
  • Autor
9 minut temu, sdss napisał:

Ponad 20% to w Oplu. Nowa insygnia już do zamówienia. 

W Oplu to wiem, pracuję z nimi już prawie 7 lat.

Napisano

To nie kombinuj z VAG.

Napisano

Ktoś tutaj się chwalił, że załatwia takie sprawy od ręki. @senseikrk?????

Napisano
8 godzin temu, noras napisał:

Chyba tylko na AK. Tu krążyły teorie o rabatach w wysokości 100k.

Jaki sens byłoby dawać taki rabat, jeśli na superba czeka się nie krócej niż pół roku ? No chyba, że wymienisz całą flotę na Skodę i kupisz jakieś 300 szt, to może na tego jednego taki rabat dostaniesz.

Znam przypadek firmy z flotą skody, gdzie mimo posiadania znacznej floty i tak skoda z superbami robiła sobie jaja - po 6 miesiącach czekania mówiła, że jeszcze 3 ... interwencje w centrali importera nic nie dawały. 

Wysokosc rabatu dosc mocno zalezy od wersji, jak wezmie L&K z pierdylionem dodatkow za pewnie 200kPLN+ to bedzie inna rozmowa niz biale Ambition 1,4TSI ;)

Napisano
  • Autor

Dziękuję za poradę stylu nie kombinuj z Vag ub Linki do ogłoszeń. Doceniam wysiłek, ale potrzebuje konkretnej informacji pierwszej ręki, czy komuś udało się wyrwać ponad 20% rabatu na wspomniane samochody.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
5 minut temu, bergerac napisał:

czy komuś udało się wyrwać ponad 20% rabatu na wspomniane samochody.

Ktoś już pisał że rabat zależy od wielu czynników wiec nie spodziewaj się binarne odpowiedzi, tylko telefon w łapę i dzwon...do brokera,  bo salon spuszcza takich namolnych telefonicznych pytaczy na drzewo.

Napisano

Na AK na ladne oczy ludzie dostaja 20k i jeszcze numer do recepcjonistki co by tylna kanape wyprobowac. Na forum Skody ludzie z tego co kojarze podja jakie rabaty dostaja. Niestety w PL ludzie na 1os DG sa lepiej traktowani od fizoli i nie wiem czemu. Wiec jak wezmiesz na firme to bedzie taniej. Ja bym poszukal najtanszego ogloszenia na ototo toto i tam zadzwonil i sie dowiedzial. Wczoraj buszowalem po forum astry i ludzie na 1.6T dostawali -12k. Superb to nowosc pewno sa kolejki a Passat tez dobrze idzie wiec pewnie o duzy rabat na topowa wersje do produkcji bedzie ciezko. Ale ja sie nie znam dostalem zimowki, dywaniki i swiatla dzienne do Swifta o rabacie kwotowym nie bylo mowy.

Napisano
Godzinę temu, bergerac napisał:

Dziękuję za poradę stylu nie kombinuj z Vag ub Linki do ogłoszeń. Doceniam wysiłek, ale potrzebuje konkretnej informacji pierwszej ręki, czy komuś udało się wyrwać ponad 20% rabatu na wspomniane samochody.

Brak "konkretnej informacji pierwszej ręki" też jest informacją... 

Napisano
  • Autor

Brak "konkretnej informacji pierwszej ręki" też jest informacją... 

To fakt.

Napisano
  • Autor
Ktoś już pisał że rabat zależy od wielu czynników wiec nie spodziewaj się binarne odpowiedzi, tylko telefon w łapę i dzwon...do brokera,  bo salon spuszcza takich namolnych telefonicznych pytaczy na drzewo.

Ja to doskonale wiem, dlatego starałem się maksymalnie sprecyzować pytanie.

Napisano
12 godzin temu, bergerac napisał:

Ile wg Was jest teraz do wyrwania na nowego Passata ? Potrzebuję też rabat na Skodę Superb. Obydwa wozy w wersjach dość topowych. Pasek Highline, kura - Laurent&Klement.

Jeżeli chcesz kupić z rabatem to się spiesz, bo vag powoli wycofuje się z rabatów. Będzie jak w pugu i Mazdzie. Chcesz rabat na passka lub superba to pisz na priv. Na paska będzie większy rabat niż na superba, ale to i tak ok 8-10%, lecz zależy to od wielu czynników. Czy więcej się uda? Ciężko powiedzieć.   Mega się opłacało brać auto z wyprzedaży, bo rabaty po 20-24 tys zł były do wyrwania nawet na średnie wersje wyposażenia.

Napisz dane na priv.

Napisano
12 godzin temu, bergerac napisał:

Przeszło rok roku temu, jak tylko wchodził Superb kombi dostałem 10%, przy dość umiarkowanych cenach była to bardzo atrakcyjna oferta. Passat miał deko większy rabat.

W przypadku Skody poczytaj jakie są realne terminy odbioru, bo Skoda lubi ściemniać i przedłużać je w nieskończoność :(

Napisano
11 minut temu, senseikrk napisał:

rabaty po 20-24 tys zł były do wyrwania

kolega we wro sprzedaje passaty my2016 minus 24-26 tys

na nowy rocznik rabat 'vw user' 9 proc

tapatalked

Napisano
Godzinę temu, wujekcybul napisał:

Na AK na ladne oczy ludzie dostaja 20k i jeszcze numer do recepcjonistki co by tylna kanape wyprobowac. 

Obecnego Outlandera sprzedawała mi bardzo ładna pani w jeszcze ładniejszej czerwonej sukience (zapamiętałem). Nie miałem serca się zbyt mocno targować.

:hehe:

Napisano
13 godzin temu, bergerac napisał:

W Skodzie dałem do wyliczenia topową wersję Fabii. Cena wychodziła coś 76 kpln, jak na Fabię to sporo. Zniżka w salonach, max 4 kpln. Ale napisz do Szymona z Carly.pl, oni wtedy największy rabat zaproponowali, nie pamiętam ile, ale wydaje mi się że 8%-9%. Na wypasionego Superba powinno wyjść więcej.

Natomiast największe rabaty były w Fordzie - i na Mondeo i na Focusie spokojnie przedziały o których pisałeś.

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał:

Przeszło rok roku temu, jak tylko wchodził Superb kombi dostałem 10%, przy dość umiarkowanych cenach była to bardzo atrakcyjna oferta. Passat miał deko większy rabat.

W przypadku Skody poczytaj jakie są realne terminy odbioru, bo Skoda lubi ściemniać i przedłużać je w nieskończoność :(

Potwierdzam. Kolega miał wypasioną Fabię odebrać z końcem roku, dostał ją z końcem lutego. Stanowisko Skody: "Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobisz".

Napisano
Teraz, bizz napisał:

Potwierdzam. Kolega miał wypasioną Fabię odebrać z końcem roku, dostał ją z końcem lutego. Stanowisko Skody: "Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobisz".

"W związku z niewywiązaniem się z umowy, wzywam do niezwłocznego wykonania przelewu w wysokości dwukrotności wniesionego zadatku na konto XXXXX". 

Napisano
2 minuty temu, grogi napisał:

"W związku z niewywiązaniem się z umowy, wzywam do niezwłocznego wykonania przelewu w wysokości dwukrotności wniesionego zadatku na konto XXXXX". 

A jak zadatku nie było? :)

Napisano
8 minut temu, grogi napisał:

No i co mu po tym, jak auta nie miał? Miał do wyboru wziąć z placu z Gdańska podobną, ale wersja MonteCarlo, brzydka jak noc. Auto specyficznie wyposażone, w innej firmie też by czekał. Generalnie zakup nowego auta z automatyczną skrzynią w PL z reguły wiąże się z oczekiwaniem. Pomijam marki premium oczywiście.

Napisano

nigdy na auto nie czekałem , zawsze brałem z placu..gdy jest na miejscu  zawsze łatwiej się potargować 

Napisano
9 minut temu, Marcin79 napisał:

nigdy na auto nie czekałem , zawsze brałem z placu..gdy jest na miejscu  zawsze łatwiej się potargować 

ale nie zawsze jest tak wyposażone jak chcesz

Napisano
Godzinę temu, bizz napisał:

phii 3miesiące, to ja bym spokojnie czekał.

U mnie zamówione auto było w październiku, termin odbioru był na styczeń, potem zrobił się marzec, potem w lutym zmienili na kwiecień a w marcu na czerwiec. W drugiej połowie marcu już był wrzesień. Rok czasu na Skodę  :hehe:

Także, po przeszło 5m czekania rozstałem się ze Skodą. Wg firmy leasingowej w takiej samej sytuacji była masa ich klientów, wg lektury forum Skody setki :phi:.

Najbardziej rozwalały mnie posty jak ktoś pisał, że rezygnuje z danej konfiguracji, którą podawał i że ma potwierdzony tydzień odbioru (za ileś tyg), szybko pojawiały się posty o namiar dealera ;l

Rozmawiałem ze Skodą wielokrotnie, oni rozmawiali z importerem nic do nie dało. Rozmawiała firma leasignowa (jedna z wiekszych) z zarządem, też nic to nie dało.

Taka polityka firmy.

Napisano

35 minut temu, sherif napisał:

Rozmawiałem ze Skodą wielokrotnie, oni rozmawiali z importerem nic do nie dało. Rozmawiała firma leasignowa (jedna z wiekszych) z zarządem, też nic to nie dało.

Taka polityka firmy.

A potem przychodzi @OZI i piszę ochy i achy o rynku i obsłudze klienta w Australii... Ale to się nie bierze znikąd - w Polsce klient najwyraźniej chce być traktowany niepoważnie... Osobiście po takiej akcji umowę bym wypowiedział i przez kilka lat bym nawet na Skodę nie spojrzał... 

Edytowane przez grogi

Napisano
18 minut temu, grogi napisał:

A potem przychodzi @OZI i piszę ochy i achy o rynku i obsłudze klienta w Australii... Ale to się nie bierze znikąd - w Polsce klient najwyraźniej chce być traktowany niepoważnie... Osobiście po takiej akcji umowę bym wypowiedział i przez kilka lat bym nawet na Skodę nie spojrzał... 

Tyle, że umowa /zamówienie było z firmą leasingową. To Skoda tak traktowała wszystkich (i z tego co wiem nie tylko w pl). Firma leas. mogła jedynie przepraszać a po pewnym czasie przestali przyjmować zamówienia na Superb. Temat Superba najwyraźniej przerósł producenta. Skodzie też brakuje duuuużo do bycia dobrą marką i same ciekawe auto tego nie zmienią skoro tak traktują swoich klientów, ja chyba na dłużej sobie odpuściłem ten temat.

Jako bonus po której już tam rozmowie z dealerem Skody, jak zrezygnowałem z zakupu zadzwonił do mnie dealer VW (były pracownik dealera Skody) czy nie chce Passata, bo wielu klientów jak kasuje zamówienia to kupuje od razu u nich :phi:. Zdziwił się ale nie skorzystałem.

Napisano
3 minuty temu, sherif napisał:

ja chyba na dłużej sobie odpuściłem ten temat.

I prawidłowo :ok: 

4 minuty temu, sherif napisał:

Jako bonus po której już tam rozmowie z dealerem Skody, jak zrezygnowałem z zakupu zadzwonił do mnie dealer VW (były pracownik dealera Skody) czy nie chce Passata, bo wielu klientów jak kasuje zamówienia to kupuje od razu u nich :phi:. Zdziwił się ale nie skorzystałem.

Kolejny dowód na pełny profesjonalizm dilera Skody... Jakim "cudem" widział?!

Napisano
Teraz, grogi napisał:

I prawidłowo :ok: 

Kolejny dowód na pełny profesjonalizm dilera Skody... Jakim "cudem" widział?!

To już bez różnicy, był mega grzeczny i zapytał czy może .. bo wie jaka sytuacja ze Skodą.

Jeszcze odnośnie Oziego, to chyba była nt dyskusja. Odnośnie Skody u nich to wszystko toczy się o sposób zamawiania aut i ich konfiguracji. Wiele EU marek zamawia auta do produkcji, dając pełny wybór opcji. Auta np z jp zamawia się w ograniczonej liczbie wersji wyposażenie /koloru /silniku, zwykle te auta są już wyprodukowane. U Oziiego chyba tak było ze Skodą, że są wersje do wyboru które zdefiniował importer i tyle, takie są zamówione i są na miejscu lub w transporcie.

Napisano
8 minut temu, sherif napisał:

To już bez różnicy, był mega grzeczny i zapytał czy może .. bo wie jaka sytuacja ze Skodą.

Jeszcze odnośnie Oziego, to chyba była nt dyskusja. Odnośnie Skody u nich to wszystko toczy się o sposób zamawiania aut i ich konfiguracji. Wiele EU marek zamawia auta do produkcji, dając pełny wybór opcji. Auta np z jp zamawia się w ograniczonej liczbie wersji wyposażenie /koloru /silniku, zwykle te auta są już wyprodukowane. U Oziiego chyba tak było ze Skodą, że są wersje do wyboru które zdefiniował importer i tyle, takie są zamówione i są na miejscu lub w transporcie.

U Oziego auta kupuje sie jak lodowki...

Idziesz do dealera I wybierasz z tego co jest na placu.

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał:

U Oziego auta kupuje sie jak lodowki...

Idziesz do dealera I wybierasz z tego co jest na placu.

To w sumie bez znaczenia... Na meble do kuchni robione na wymiar czeka pewnie tak samo ;)

Chodzi o to, że jak producent podaje datę dostarczenia pojazdu, to ma jej dotrzymać... A jak nie potrafią, to powinni mieć dobry powód dlaczego. W skodzie jest problem systemowy - kłamią w żywe oczy...

Napisano
5 minut temu, grogi napisał:

To w sumie bez znaczenia... Na meble do kuchni robione na wymiar czeka pewnie tak samo ;)

Chodzi o to, że jak producent podaje datę dostarczenia pojazdu, to ma jej dotrzymać... A jak nie potrafią, to powinni mieć dobry powód dlaczego. W skodzie jest problem systemowy - kłamią w żywe oczy...

Dostaniesz bez problemu za południową granicą. Tylko ceny inne. U nas była bardzo tania.

Napisano
17 godzin temu, bergerac napisał:

20% wynosił kiedyś rabat dla pracowników importera i sieci dealerskiej.

IMO 21-23% jest nierealne.

Ostatnio kupowałem 3 Passaty w drugiej połowie 2016, to rabat był 11-12%.

Rozumiem, że mówisz o jednym aucie?

Znaczenie ma też wielkość floty w firmie, bo to dla nich potencjał. Wtedy będa próbować z Paska "Door open'era" zrobić... :-)

Napisano
2 godziny temu, grogi napisał:

o ile są z IKEA i dostępne na miejscu :phi:

2 godziny temu, grogi napisał:

Dokładnie był (i pewnie jest) w tym problem. Trochę mi nawet było szkoda dealera bo dostawał tylko oficjalne info, w postaci przydziałów na dany tydz produkcji, jeżeli nie było to pojawiała się jakaś przewidywana data w systemie .. która sie zmieniała. Po 3m dostałem w końcu odpowiedź, że problemem jest brak jasnej tapicerki siedzeń, przez to jest wydłużony czas produkcji. Niestety nie było już odp jaki kolor da szybszą produkcję i o ile :facepalm:. Można było kolejne "zapytanie" w tym celu zastosować.

Oczywiście Skoda nie oferowała czegoś w zamian, typu dodamy coś do wyposażenia czy oferujemy auto zastępcze. Poprostu albo czekasz albo spadaj ..

Napisano
7 godzin temu, Rado_ napisał:

ale nie zawsze jest tak wyposażone jak chcesz

nigdy nie zamawiałem auta do produkcji , zawsze to co na placu było.

Bry co jest na placu ??

to i to

to za ile ?

za 1500 

daję 500 i biorę :)

tak w skrócie ;]

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, bnow napisał:

20% wynosił kiedyś rabat dla pracowników importera i sieci dealerskiej.

IMO 21-23% jest nierealne.

Ostatnio kupowałem 3 Passaty w drugiej połowie 2016, to rabat był 11-12%.

Rozumiem, że mówisz o jednym aucie?

Znaczenie ma też wielkość floty w firmie, bo to dla nich potencjał. Wtedy będa próbować z Paska "Door open'era" zrobić... :-)

11% to szkoda czasu gadać.

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, senseikrk napisał:

Jeżeli chcesz kupić z rabatem to się spiesz, bo vag powoli wycofuje się z rabatów. Będzie jak w pugu i Mazdzie. Chcesz rabat na passka lub superba to pisz na priv. Na paska będzie większy rabat niż na superba, ale to i tak ok 8-10%, lecz zależy to od wielu czynników. Czy więcej się uda? Ciężko powiedzieć.   Mega się opłacało brać auto z wyprzedaży, bo rabaty po 20-24 tys zł były do wyrwania nawet na średnie wersje wyposażenia.

Napisz dane na priv.

15% mam po pierwszej rozmowie telefonicznej dzisiaj. 

Napisano
22 minuty temu, bergerac napisał:

11% to szkoda czasu gadać.

Taka polityka. W Volvo dostałem 30%, a w Subaru mimo długich targów nie dostałem praktycznie nic, bo nie ma tam czegoś takiego jak rabat flotowy.

Napisano
35 minut temu, bergerac napisał:

15% mam po pierwszej rozmowie telefonicznej dzisiaj. 

Z ciekawosci, to kupujesz auto czy rabat? ;)

No chyba, ze postawiles sobie za podstawowe kryterium wytarganie rabatu 20%, a reszta jest mniej istotna..

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

Z ciekawosci, to kupujesz auto czy rabat? ;)

No chyba, ze postawiles sobie za podstawowe kryterium wytarganie rabatu 20%, a reszta jest mniej istotna..

mam budżet, w którym muszę się zmieścić. Żeby kupić te auta muszę mieć 21-23% rabatu w zależności od wersji. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.