Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rabat na Passata i Superb

Featured Replies

Napisano
  • Autor
Teraz, senseikrk napisał:

Na który model? Jaki salon tyle daje?

Highline, dsg 190 KM.

Napisano
23 godziny temu, bergerac napisał:

Ile wg Was jest teraz do wyrwania na nowego Passata ? Potrzebuję też rabat na Skodę Superb. Obydwa wozy w wersjach dość topowych. Pasek Highline, kura - Laurent&Klement.

Zwykle dobre oferty są na otomoto - wejdź i porównaj z cenami cennikowymi - będziesz wiedział ile jest do wyrwania.

Ale Ty pewnie na leasing potrzebujesz - tutaj już może byc różnie.

Napisano
39 minut temu, bergerac napisał:

Highline, dsg 190 KM.

PRomo wyprzedażowe były ok -15kpln za wlaśnie 190 DSG. Teraz jak ostatnie sztuki wyprzedają, to może być coś więcej.

Edytowane przez Vadero

Napisano

U mnie się niestety też czeka na Superba...nie mają mocy przerobowych choć fabryki działają 24/7
I niestety z czysto ekonomicznego punktu widzenia lepiej popsuć sobie image w UK czy DE vs PL...

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 godzin temu, grogi napisał:

A potem przychodzi @OZI i piszę ochy i achy o rynku i obsłudze klienta w Australii... Ale to się nie bierze znikąd - w Polsce klient najwyraźniej chce być traktowany niepoważnie... Osobiście po takiej akcji umowę bym wypowiedział i przez kilka lat bym nawet na Skodę nie spojrzał... 

Masz silną psychikę! :oki:

Napisano
29 minut temu, mrBEAN napisał:

Masz silną psychikę! :oki:

Maila już wysłałem...

Może jestem niezyciowy, ale nie znoszę robienia że mnie idioty. I w ramach walki z w/w ignoruje podmioty, które uważają, że taki luksus ujdzie im na sucho...

Nie kupię nic Samsunga, nie kupię VW. Skoda nic mi nie zrobiła osobiście, ale teraz trzy razy się zastanowię...

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

Z ciekawosci, to kupujesz auto czy rabat? ;)

No chyba, ze postawiles sobie za podstawowe kryterium wytarganie rabatu 20%, a reszta jest mniej istotna..

Porownaj oferty roznych marek, to zrozumiesz dlaczego ten rabat jest tak wazny. Mozna duzo urwac, albo inaczej, kupic to samo za mniej.

Napisano
36 minut temu, Kiwal napisał:

U mnie się niestety też czeka na Superba...nie mają mocy przerobowych choć fabryki działają 24/7
I niestety z czysto ekonomicznego punktu widzenia lepiej popsuć sobie image w UK czy DE vs PL...

Ale nie o samo czekanie chodzi... Tylko o leczenie w kulki

Napisano

Ale nie o samo czekanie chodzi... Tylko o leczenie w kulki

Maila już wysłałem...

Może jestem niezyciowy, ale nie znoszę robienia że mnie idioty. I w ramach walki z w/w ignoruje podmioty, które uważają, że taki luksus ujdzie im na sucho...

Nie kupię nic Samsunga, nie kupię VW. Skoda nic mi nie zrobiła osobiście, ale teraz trzy razy się zastanowię...

No przecież pisze ze priorytetem są rynki zbytu z perspektywa i a nie Polska...jak zostają moce przerobowe to idzie dostawa do PL.

Miałbyś firmę swoją robił byś tak samo...

Napisano
2 godziny temu, bergerac napisał:

Highline, dsg 190 KM.

Wyprzedaż czy pod zamówienie?

Jeżeli z wyprzedaży to mam dla Ciebie takiego w kombi z rabatem ok 17% na dzień dobry (rabat 30 tys zl).

Edytowane przez senseikrk

Napisano
1 godzinę temu, grogi napisał:

Maila już wysłałem...

Też się kiedyś postanowiłem na różne marki poobrażać. Ale potem postanowiłem obrażać się ostrożniej, bo firmy łączą się w globalne korporacje i dość szybko kurczy się rynek dóbr na które nie jest się obrażonym. 

:hehe:

Napisano
4 godziny temu, Ryb napisał:

Też się kiedyś postanowiłem na różne marki poobrażać. Ale potem postanowiłem obrażać się ostrożniej, bo firmy łączą się w globalne korporacje i dość szybko kurczy się rynek dóbr na które nie jest się obrażonym. 

":hehe:

wygląda na to, że trzeba sbie odpuścić lojalność co do marek/producentów. Zwyczajnie, każdy następny, poważniejszy zakup rozpoczynamy "zerując" nabytą wiedze ;) 

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, senseikrk napisał:

Wyprzedaż czy pod zamówienie?

Jeżeli z wyprzedaży to mam dla Ciebie takiego w kombi z rabatem ok 17% na dzień dobry (rabat 30 tys zl).

Pod zamówienie. Ale jak mówiłem to dopiero początek negocjacji.

Napisano

dostaniesz 8-15tyś. rabatu w zależności od sprzedawcy i kupującego

Napisano
51 minut temu, bergerac napisał:

Pod zamówienie. Ale jak mówiłem to dopiero początek negocjacji.

Nie wierzę. Napisz nazwę salonu  (może być na priv). Z jakiego tyt. Z niby taki rabat miałyby być?

Edytowane przez senseikrk

Napisano
31 minut temu, jqr napisał:

Napisal, ze juz wywalczyl 15%, co przy cenach wyjsciowych tych aut raczej wiecej niz 8-15tys zl stanowi.

Napisano
  • Autor
50 minut temu, senseikrk napisał:

Nie wierzę. Napisz nazwę salonu  (może być na priv). Z jakiego tyt. Z niby taki rabat miałyby być?

Mam taką zasadę, że dzielę się informacjami po sfinalizowaniu transakcji.

Napisano
1 minutę temu, bergerac napisał:

Ja nie dzielę się wcale. Przecież muszą na kimś zarabiać żeby mi bez marży sprzedać.

Napisano
Godzinę temu, senseikrk napisał:

Z jakiego tyt. Z niby taki rabat miałyby być?

Jestę AKowiczę ! Dawać mi tu 100k rabatu ! 

I sprzedawca leci zgięty w pół ...

Napisano
44 minuty temu, bergerac napisał:

Chcesz powiedzieć, że bez grup zawodowych,  bez związania z producentem na tel dostajesz rabat pracowniczy na samochód pod zamówienie z MY 2017, który nie będzie rejestrowany jako demo? Jezeli żadnej z powyższych nie ma miejsca, to sorry,  ale dla mnie bajki opowiadasz.

Napisano
4 minuty temu, senseikrk napisał:

Chcesz powiedzieć, że bez grup zawodowych,

Rabaty na grupy zawodowe to ściema. I tak każdemu je dają, niezależnie od zawodu.

Napisano
14 godzin temu, bergerac napisał:

11% to szkoda czasu gadać.

Tak naprawdę to trzeba porównać cenę końcową.

Taktyka cena z czapy plus duży rabat - to tak naprawdę marketing przy użyciu polityki cenowej.

W 2015 jak wybierałem auto dla siebie, to najlepsze "value for money" dawał Ford. Rabat wyniósł chyba 25%. W 2016 jak szukałem kolejnych aut - to lepiej wypadał Passat niż rzeczone Mondeo - pomimo tego, że rabat tam był większy (Pasek rzeczone 11%).

Passatów (B6 i B7) użytkowałem w sumie 5 (przebieg sumaryczny ca 200 km). I złego słowa na to auto nie powiem. B8 jechałem raptem kilka km jak odbierałem z salonu.

W porównaniu do Mondeo jest przede wszystkim lepiej wykończony. Ale Mondeo jest autem, które daje więcej frajdy z jazdy. Co prawda mam nietypowe jak na PL warunki silnik (2,0 tbenzyna) zestawiona z anemicznym, klasycznym automatem - to i tak Mondeo całościowo podoba mi się bardziej. Spalanie pomijam, bo średnio 12-13 litrów jest normą :-).

EDIT:

Doczytałem, że wybór padł na Paska i rabat też zacny. Będziesz zadowolony. 

Edytowane przez bnow

Napisano
12 godzin temu, Kiwal napisał:

No przecież pisze ze priorytetem są rynki zbytu z perspektywa i a nie Polska...jak zostają moce przerobowe to idzie dostawa do PL.

Miałbyś firmę swoją robił byś tak samo...

Skoda akurat w PL sprzedaje bardzo duzo aut w porownaniu do reszty EU

s1.thumb.jpg.a04cef87d88df477d7be0e54041c8f0c.jpg

skoda.jpg

Edytowane przez Cinos

Napisano

W ubiegłym roku na L&K za katalogowo coś 160k rabat na poziomie z tego co pamiętam 7-8%. I 9 miesięcy oczekiwania, dlatego zrezygnowałem.

Pasek za katalogowo ok. 180k rabat na poziomie 10,5%. W 3 miesiące auto do odbioru.

Przy większej flocie te rabaty zwiększały się chyba o 1-2%.

Napisano
Skoda akurat w PL sprzedaje bardzo duzo aut w porownaniu do reszty EU
s1.thumb.jpg.a04cef87d88df477d7be0e54041c8f0c.jpg

post-131013-0-70865200-1477923067.jpg

Przecież pisze o priorytecie rynku DE i UK nad PL...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Napisano
bajkopisarze master level

tapatalked

Pare nowych aut kupowałem ale ja się nie znam rabatów nie dostaje ogromnych. Ale na AK rabaty dają!
Napisano

Rabaty na grupy zawodowe to ściema. I tak każdemu je dają, niezależnie od zawodu.

W Oplu tez? Bo chłop nie chciał o tym słyszeć jak corsę na ten rabat chciałem.
Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał:

Hmm, jak kupowałem Leona z rabatem dla radców prawnych, to bardzo szczegółowo zbierali pod to papiery, żeby im importer to uznał.

Ale może to była tylko gra, ne ten moment nie byłem tego w stanie sprawdzić.  

Napisano
28 minut temu, wujekcybul napisał:

W Oplu tez? Bo chłop nie chciał o tym słyszeć jak corsę na ten rabat chciałem.

Mi w Oplu zaproponowali rabat dla grup zawodowych bez względu na grupę zawodową. Powiedzieli że "zawsze się coś dopasuje".

Napisano
6 minut temu, bnow napisał:

Hmm, jak kupowałem Leona z rabatem dla radców prawnych, to bardzo szczegółowo zbierali pod to papiery, żeby im importer to uznał.

Ale może to była tylko gra, ne ten moment nie byłem tego w stanie sprawdzić.  

Pewnie dlatego że Seat. Nie mogli uwierzyć że radca kupuje Leona. Otwórz sobie dowolny numer Radcy Prawnego i zobacz reklamy: Mercedes, Lexus etc. ;l

BTW, parę razy z kręgów będących blisko Izby przyszło info że lokalni dilerzy proponują rabaty. Żeby iść, powołać się na Izbę i będzie dobra cena. Niestety same marki słynące z niezbyt dobrych cen.

Napisano
Teraz, Ryb napisał:

Pewnie dlatego że Seat. Nie mogli uwierzyć że radca kupuje Leona. Otwórz sobie dowolny numer Radcy Prawnego i zobacz reklamy: Mercedes, Lexus etc. ;l

O ile pamiętam politykę flotową importera w czasach, gdy tam pracowałem - rabaty na grupy zawodowe były szczegółowo weryfikowane.

Tu będą różnice w podejściu w zależności od marki, regionu, a nawet poszczególnych salonów. Koniec końców w większości przypadków to prywatne biznesy i do polityki cenowej importera dealer może dołożyć coś od siebie. 

Napisano

Mi w Oplu zaproponowali rabat dla grup zawodowych bez względu na grupę zawodową. Powiedzieli że "zawsze się coś dopasuje".

Bo taka prawda, architekt tam przeważnie jest ( nieważne czy krajobrazu), a mnie nie ma, więc trzeba naciągnąć trochę.

Napisano
9 minut temu, ZUBERTO napisał:

Bo taka prawda, architekt tam przeważnie jest ( nieważne czy krajobrazu), a mnie nie ma, więc trzeba naciągnąć trochę.

Ale oni wtedy nie wiedzieli kim ja jestem. ;)

Napisano

Ale oni wtedy nie wiedzieli kim ja jestem. ;)

Nie szkodzi, znajdzie się podobieństwo.

Izba to Amaroka mi wciska do wożenia teczki :hehe:

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
7 godzin temu, jqr napisał:

Bezpieczniej i logiczniej jest operować procentami.

Napisano
  • Autor

Chcesz powiedzieć, że bez grup zawodowych,  bez związania z producentem na tel dostajesz rabat pracowniczy na samochód pod zamówienie z MY 2017, który nie będzie rejestrowany jako demo? Jezeli żadnej z powyższych nie ma miejsca, to sorry,  ale dla mnie bajki opowiadasz.

ok, to ustalmy, że opowiadam bajki :ok:

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, Elephant napisał:

W ubiegłym roku na L&K za katalogowo coś 160k rabat na poziomie z tego co pamiętam 7-8%. I 9 miesięcy oczekiwania, dlatego zrezygnowałem.

Pasek za katalogowo ok. 180k rabat na poziomie 10,5%. W 3 miesiące auto do odbioru.

Przy większej flocie te rabaty zwiększały się chyba o 1-2%.

dzięki za info. Nie wygląda to optymistycznie. Raczej dużo więcej nie wyrwę niż to co mam.

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, Ryb napisał:

Ja nie dzielę się wcale. Przecież muszą na kimś zarabiać żeby mi bez marży sprzedać.

słuszna uwaga, nie ma co robić zamętu, jeszcze ktoś użyje w głupim celu.

Napisano

@bergerac jest chyba zawodowo powiazany z motoryzacja i flota, a w takich wypadkach nic dziwic nie powinno.

Napisano
2 godziny temu, ZUBERTO napisał:

@bergerac jest chyba zawodowo powiazany z motoryzacja i flota, a w takich wypadkach nic dziwic nie powinno.

A mi się wydaje, że z alkoholami, choć w Polsce to z tym są wszyscy powiązani ;]

Napisano
26 minut temu, senseikrk napisał:

Skoro jest inaczej, to dajesz konkret.

Przestańcie się tak eksajtować. Kupi co kupi za ile kupi, a potem i tak będzie "wiem, ale nie powiem".

Napisano
  • Autor
55 minut temu, grogi napisał:

Przestańcie się tak eksajtować. Kupi co kupi za ile kupi, a potem i tak będzie "wiem, ale nie powiem".

Nie ma co się napinać. To nie jest prywatny zakup tylko firmowy. Mam dwóch gości, którzy chcą takie auta i robię rekonesans. Jeśli dostanę dobry rabat i zmieszczę się w budżecie, to im kupię, jak nie to dostaną inne auta lub niższe wersje. Podchodzę do tego zupełnie bez emocji, to dla mnie tylko i wyłącznie operacja finansowa. Jak na razie na kilkaset kupionych aut zawsze wynegocjowałem co chciałem, ale nie jest powiedziane, że i tym razem mi się uda ;)

Napisano

A Ty jesteś kimś w rodzaju dobrego wujka, czy jak?;) Bierzesz prowizje za załatwienie rabatów? hę?

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał:

A Ty jesteś kimś w rodzaju dobrego wujka, czy jak?;) Bierzesz prowizje za załatwienie rabatów? hę?

Może po prostu dba o dobry interes firmy i trzyma finanse w swojej garści :)

Napisano
Dnia 20.03.2017 o 22:35, noras napisał:

Chyba tylko na AK. Tu krążyły teorie o rabatach w wysokości 100k.

Ale chyba na Bugatti ?

Napisano
1 minutę temu, delco napisał:

Ale chyba na Bugatti ?

Pajero, ale pozniej wyszlo na to, ze to blizej 100k CZK lub HUF ;) 

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał:

Pajero, ale pozniej wyszlo na to, ze to blizej 100k CZK lub HUF ;) 

Hm ale własnie uswiadomiłem sobie że Kolega w 2015 roku kupił Volvo XC 70 - cennikowo wziął wypas za nieco ponad 260 tys... - dostał 28% rabatu - bo model wychodził z produkcji...  czyli wychodzi ze dostał 73 tys rabatu ;) - wiem że to nie 100 tys ale blizej....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.