Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chip Tuning.Takie "cóś" znalazłem.

Featured Replies

Napisano

szpetna ta reklama ;]

Napisano
46 minut temu, weteran napisał:

Jak masz na zbyciu 550zł to kupuj, jak da Ci 2 KM to cud. W wolnossaku cięzko wykrzesać dodatkowe konie a już na pewno nie softem wałki. dolot, wydech to tak.

Kolejna allegrowa ście........

Napisano
2 godziny temu, weteran napisał:

Co Wy na to.

G... to warte.

Napisano

dlaczego po kliknięciu w link na stronie allegro jest komunikat że "twój email został wysłany" ???

Napisano
52 minuty temu, Makary napisał:

dlaczego po kliknięciu w link na stronie allegro jest komunikat że "twój email został wysłany" ???

Kolega wysłał zapytanie i wkleił link z allegro do aukcji której adres zawiera potwierdzenie wysłania tej wiadomości.

Napisano

a już się obawiałem że coś się wysłało bez mojej zgody 8-)

Napisano
17 godzin temu, rwIcIk napisał:

Ciekawi mnie też, jak poprzez OBD można wpłynąć na sterownik silnika

Podłączasz interfejs pod gniazdo i w zależności od marki/ecu możesz zmieniać wsady w ECU.

W starszych vagach zwykłym interfejsem (vagcom) za 30 zeta i nefmoto można zmienić wsad.

W większości autek da radę przez gniazdo, wyciąganie ECU to ostateczność, ale czasem trzeba. 

Napisano
2 godziny temu, ccLot napisał:

Podłączasz interfejs pod gniazdo i w zależności od marki/ecu możesz zmieniać wsady w ECU.

W starszych vagach zwykłym interfejsem (vagcom) za 30 zeta i nefmoto można zmienić wsad.

W większości autek da radę przez gniazdo, wyciąganie ECU to ostateczność, ale czasem trzeba. 

Ale to chyba nie ten przypadek, skoro piszą, ze w każdej chwili urządzenie można wypiąć  i tym samym wrócić do standardowych nastaw:)

Napisano

Zgoda:oki:

Napisano

Sama treść i pseudoinżynierska gadka sugeruje, że to urządzenie jest warte... gówno. Szczególnie podpieranie się normami IPC... I jeszcze logo Renexu :D No tak, "mądrze" to dla technologicznego idioty wygląda.

Napisano
Dnia 7.04.2017 o 15:20, weteran napisał:

Kiedyś, jak chciałem wzmocnić poprzednie D5, kreatomocy.pl zaproponował mi wypożyczenie profi urządzenia wpinanego z OBD i zmieniającego mapę. Nie wiem, jak to działało, ale za tydzień wypożyczenie "na próbę" musiałbym wyłożyć kaucję coś koło 1kPLN (nie pamiętam dokładnych kwot). W tym przypadku mapa w urządzeniu była wzięta "z półki", ale była dedykowana do tego konkretnego motoru.

Ile warty jest taki "OBD TUNING BOX" nie wiem, ale niektóre auta można "wzmocnić" w podobnej lub niewiele wyższej cenie.

Napisano

Da Ci większą szansę na stratę samochodu-wpinając coś takiego w OBDII otwierasz furtkę do wszyskiego, jak jest Can itp.

Przy kupnie podajesz dane nie:-) A czy coś da-hamownia Ci powie i w jaki sposób-najczęściej korekcja dawki na+ i podlanie, ale to nie tędy droga. Daj sobie luz. A jak chcesz mie samochód bez furtek i coś zoptymalizowac zgodnie ze sztuką to chip tuning indywidualny+ AFR/EGT, hamownia, know-how.

W wolnossaku zupełnie mija się to z celem, w starym TDI/HDI może bym za połowę tej kwoty zaryzykował z ciekawości, ale z ciekawości jak zmienia to korękcję dawkę i zadymienie:-)

Chip tuning tylko indywidual w znanej firmie pod auto.

Edytowane przez Pawel1984

Napisano

Są Boxy stosowane w Turbo dieslach jak i pewnie w turbo benzynach.

Miałem kiedyś takie ustrojstwo założone. Vtechowy, wpinany w komorze silnika pod wtyczkę od sterownika, zmieniało to niby mapy.

Efekt był taki że auto potrafiło przy dodawania gazu przy wyprzedzaniu dostać takiego buta że mało brakowało do utraty kontroli nad autem, zamiast mierzonych 125 KM szła niemiłosierna dawka paliwa itp. i odczucia były na ponad 200 KM i chmura dymu za autem, i po chwili normalniał i wracał do fabryki.

Zdjąłem ustrojstwo i Vtech zrobił mi normalny program :oki:

Ponad 100 kkm zrobione wzorowo.

Ten box z tematu to zwykły kit :skromny:

Napisano
Dnia 7 kwiecień 2017 o 15:20, weteran napisał:

Wolalbym kupic 2 zbiorniki paliwa i solidnie przedmuchac kopciucha:) niz  zwiekszyc swoje ego tandetnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.