Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tanio- ładny czy brzydki?

Featured Replies

Napisano

Specjalnie nie pisze co to ... dziś u mnie na wsi była światowa premiera tego...

b4278cde70d648cb2b4fcc940e4b5b60.jpg

3d9fe4a595a580bfafb4ce21dbd4637a.jpg

7os, wielkość Toyota Prado...

7d798fc6924b8fc4248d1dade11356ae.jpg

3l silnik ...

8bfac68e4799b8756517fa8d8b0d298d.jpg

Automatic

28a1a6eb5b12ad6ff1f921c43441804f.jpg

Kabina BMW X5

68c46ee8c0ef0cc3a81c4ac21b290624.jpg

0a9ba52ef0ef9cbecac564ec7b9ccc97.jpg

fe3ba8418aec01a25488588fe0b6745a.jpg

a2a8bdbd08d7896ead414745f8cf8245.jpg

Niewiele się od concept różniącego ...

fd0fefbc0309c596e5ce2006adba590b.jpg

Prawdopodobnie 6 lat gwarancji od zderzaka do zderzaka, cena 2/3 Prado lub 1/2 BMW X5...

Chętni? [emoji6][emoji848]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Przecież to chińska podróba jakaś. Zlepek różnych aut połączonych w zupełnie niestrawny misz-masz.

:rzygi:

Napisano

Podobne do Hyundaia dość mocno - generalnie nie jest najgorzej, ot przeciętnie stylistycznie fura.

Napisano
6 minut temu, Ryb napisał:

Przecież to chińska podróba jakaś. Zlepek różnych aut połączonych w zupełnie niestrawny misz-masz.

Litości, wygląda normalnie tak jak każdy współczesny wóz. Hipokryzją jest mówienie że ten brzydki a np Mitsubishi czy Toyota ładne, jak to praktycznie wygląda tak samo ;]

Napisano
  • Autor

Totalnie zdziwiłabyś się jak ja z czego to jest poskładane [emoji16]

Idę to oglądać i jezdzic w Sobotę wiec się nie wypowiem ale miałem przez 1/2 dnia inny ich samochód i większość części jest ze znakiem [emoji631][emoji631][emoji631] 'Big 3x' - a sama firma należy do 'Fortune Global 100' [emoji18]

Nie to nie jest zlepione.... [emoji41]

Sent from my iCrap using Tapacrap
Napisano
  • Autor

Litości, wygląda normalnie tak jak każdy współczesny wóz. Hipokryzją jest mówienie że ten brzydki a np Mitsubishi czy Toyota ładne, jak to praktycznie wygląda tak samo ;]

A może to jest nowe Miss a bitchi [emoji16]?

Z reszta Pajero Sport 1/2 życia przeszło a tył jak jest okropny to dalej zostawili 🤡 - wiem kwestia gustu ale dlatego większość ludzi odrzuca to auto 🤡

ebda37a7aa3b7fa6fe50853dae7c0dd9.jpg

Napisano
6 minut temu, koNik napisał:

Właśnie - wygląda jak każdy współczesny wóz. Każdy, czytaj: wszystkie naraz.

:hehe:

Napisano
Teraz, Ryb napisał:

Właśnie - wygląda jak każdy współczesny wóz. Każdy, czytaj: wszystkie naraz.

jakby mu wphotoshopować logo Mitsu w Atrapę to byś piał jakie piękne Pajero ;]

Napisano
6 minut temu, OZI napisał:

Nie to nie jest zlepione.... emoji41.png

Przód z Hyundai, tył z BMW i Opla, z boku Mitsubishi, wewnątrz BMW. Naprawdę, aż takie drogie jest zatrudnienie paru stylistów?

:facepalm:

Napisano
2 minuty temu, OZI napisał:

A może to jest nowe Miss a bitchi emoji16.png?

No... to dupsko pozostaje w pamięci 8]

Napisano
3 minuty temu, OZI napisał:

A może to jest nowe Miss a bitchi emoji16.png?

Z reszta Pajero Sport 1/2 życia przeszło a tył jak jest okropny to dalej zostawili 🤡 - wiem kwestia gustu ale dlatego większość ludzi odrzuca to auto 🤡

Przy nowym Priusie czy Mirai to dalej piękność. Widać Japończycy mają taki gust. Zauważ że tego auta nie wysyłają do Europy.

Ale ja nie o tym czy to ładne czy brzydkie. Ja o tym że tamte (w odróżnieniu od tego tutaj) są w jakiś sposób konsekwentne i niepowtarzalne. To zaś jest zlepek wszystkiego, bez pomysłu.

Jednemu się podobają grube, innemu chude, jednemu blondynki, drugiemu brunetki. Jakbyś z nich zlepił pół-grubą, pół-chudą, pół-blondynkę, pół-brunetkę to byś dostał jakiś niestrawny pasztet. Zupełnie jak tutaj.

Napisano

Sam w sobie okej, koła jakieś nieproporcjonalnie małe do całości i te przednie lampy też jakieś małe. Ale samo auto oki.

Napisano
  • Autor

Przód z Hyundai, tył z BMW i Opla, z boku Mitsubishi, wewnątrz BMW. Naprawdę, aż takie drogie jest zatrudnienie paru stylistów?

Ależ zatrudnili, to wyszło od tych samych ludzi co zaprojektowali Cruze/Craptiva/Epica/ etc - GM Design Studio Asia-Pacific.

[emoji16]

Napisano
10 minut temu, koNik napisał:

jakby mu wphotoshopować logo Mitsu w Atrapę to byś piał jakie piękne Pajero ;]

Ładne czy brzydkie - chodzi o jakiś styl i konsekwencję. Braku tego akurat Mitsu zarzucić nie możesz.

https://mmal-static.s3.amazonaws.com/assets/offers/17-april-hunt-so.png

Napisano
  • Autor
No... to dupsko pozostaje w pamięci 8]

Nie - to jest wizyta u psychologa - jeżdżę za 10-20 dziennie, pix nie oddają brzydoty tej D...y. [emoji90][emoji90][emoji90]

Co ciekawe przód jest dość ładny i środek tez....

fdb3ac89d6db5dbda13ecaf9954efcb9.jpg

368b27b62d72caf42aaab8f57cff5250.jpg

dd11b5bc934dcf0c54ae7f654ab2b102.jpg

8eba7aa4d02c5bd619e890a6e38e374a.jpg

f8bf835c98e591966f21c9b782da4b4c.jpg

Większość to dla 4x4 kupuje ...

Napisano
4 minuty temu, OZI napisał:

Ależ zatrudnili, to wyszło od tych samych ludzi co zaprojektowali Cruze/Craptiva/Epica/ etc - GM Design Studio Asia-Pacific.

emoji16.png

To mogli zatrudnić jednego, a nie wszystkich naraz.

Napisano
  • Autor

Przy nowym Priusie czy Mirai to dalej piękność. Widać Japończycy mają taki gust. Zauważ że tego auta nie wysyłają do Europy.

Ale ja nie o tym czy to ładne czy brzydkie. Ja o tym że tamte (w odróżnieniu od tego tutaj) są w jakiś sposób konsekwentne i niepowtarzalne. To zaś jest zlepek wszystkiego, bez pomysłu.
Jednemu się podobają grube, innemu chude, jednemu blondynki, drugiemu brunetki. Jakbyś z nich zlepił pół-grubą, pół-chudą, pół-blondynkę, pół-brunetkę to byś dostał jakiś niestrawny pasztet. Zupełnie jak tutaj.

Pajero Sport jest w EU - Russia [emoji635], [emoji16]

A powód ze w tej 'wlasciwej' EU nie ma są silniki
-3.0l V6 benzyna - biurokraci ci podatkiem zabija
-2.3l Diesel - nie wiem.

Powód drugi ze nie nadążają z klepaniem - Oz bierze duży % produkcji - Qatar, UAE i Saudi drugi taki % - reszta do podziału między Asia a Ameryka Południowa.

USDM dostaje wersje z facelifting u w 2018 - może tył zmienia - znów 3.0l V6.

Z reszta co tam da się wstawić? ???

Na EU - Mitsi nie ma żadnego silnika który by to dał radę napędzać i podatek w EU cię nie okradał [emoji848]

Napisano
1 minutę temu, OZI napisał:

Pajero Sport jest w EU - Russia emoji635.png, emoji16.png

Russia to nie EU.

A powód ze w tej 'wlasciwej' EU nie ma są silniki
-3.0l V6 benzyna - biurokraci ci podatkiem zabija
-2.3l Diesel - nie wiem.

Nieprawda. Pajero z 3.2 oferują. U mnie jest 2.2 diesel. I jakoś auta się sprzedają.

Powód drugi ze nie nadążają z klepaniem - Oz bierze duży % produkcji - Qatar, UAE i Saudi drugi taki % - reszta do podziału między Asia a Ameryka Południowa.

USDM dostaje wersje z facelifting u w 2018 - może tył zmienia - znów 3.0l V6.

To może być argument.

Z reszta co tam da się wstawić? ???

Na EU - Mitsi nie ma żadnego silnika który by to dał radę napędzać i podatek w EU cię nie okradał emoji848.png

Demonizujesz te podatki. U nas takie auta są bardzo drogie (Pajero Sport na pewno kosztowałoby ok. 200kpln) a w tej kategorii cenowej klienci mają gdzieś wysokość podatków.

Ten diesel 2.3 sprzedawałby się jak każde inne auto w tej klasie.

Napisano
  • Autor

Demonizujesz te podatki. U nas takie auta są bardzo drogie (Pajero Sport na pewno kosztowałoby ok. 200kpln) a w tej kategorii cenowej klienci mają gdzieś wysokość podatków.
Ten diesel 2.3 sprzedawałby się jak każde inne auto w tej klasie.

Pajero Sport to 120k PLN

Pajero to 150k w sugerowanej cenie detalicznej z bakiem paliwa ubezpieczeniem tablicami etc

6857adbf05150b5895c8da1d61cef5e1.jpg

Mój wsiowy dealer ma z 20 na placu z cena wywieszona do negocjacji $45k , pardon $44,999 [emoji16] - 135k PLN

A wiec jeśli nie podatki to co? [emoji16] rozumiem ze Mitsubishi nabiera ceny w drodze do EU a taki Golf czy Skoda traci wraz z dostaniem się na Pacific [emoji6]

Napisano

Pajero Sport to 120k PLN

Pajero to 150k w sugerowanej cenie detalicznej z bakiem paliwa ubezpieczeniem tablicami etc

Mój wsiowy dealer ma z 20 na placu z cena wywieszona do negocjacji $45k , pardon $44,999 emoji16.png - 135k PLN

A wiec jeśli nie podatki to co? emoji16.png rozumiem ze Mitsubishi nabiera ceny w drodze do EU a taki Golf czy Skoda traci wraz z dostaniem się na Pacific emoji6.png

Ale te podatki dotykają wszystkich aut po równo, więc to nie ma znaczenia. Skoro U mnie Pajero kosztuje ca. 220-230k a Pajero Sport byłoby za ok. 200 to co za różnica jakie tam siedzą podatki? I tak kupiłbym Sporta. Jako że Toyota LC też zaczyna się grubo ponad 200 i raczej się zbliża do 300, Jeep Grand Cherokee podobnie to ja nie widzę problemu. Tamte znajdują nabywców to i ten by znalazł. Zresztą w tej klasie nie ma małych silników. LC ma 2.8, Jeep 3.0, Pajero 3.2. Po prostu do nas trafiłby tylko diesel.

Napisano
1 godzinę temu, Ryb napisał:

Nie mow, ze swego auta zewnetrznie w tym nie poznales.

Napisano
1 godzinę temu, OZI napisał:

Prawdopodobnie 6 lat gwarancji od zderzaka do zderzaka, cena 2/3 Prado lub 1/2 BMW X5...

Chętni? emoji6.pngemoji848.png

IMHO bez takiej gwarancji to nie ma sensu, bo ludzie boją się ryzyka związanego z nie wiadomo jaką jakością. Auto w sumie ciekawe ale nie rewolucyjne, mocno przypomina Hyundaia.

Godzinę temu, Ryb napisał:

Ładne czy brzydkie - chodzi o jakiś styl i konsekwencję. Braku tego akurat Mitsu zarzucić nie możesz.

To fakt, Mitsubishi w ostatnich latach jest konsekwentne i robi coraz mniej ciekawe auta. IMHO cały czas szukają i mieszają designem, co w moich oczach na dobre nie wychodzi.

Napisano
Teraz, sherif napisał:

To fakt, Mitsubishi w ostatnich latach jest konsekwentne i robi coraz mniej ciekawe auta. IMHO cały czas szukają i mieszają designem, co w moich oczach na dobre nie wychodzi.

Szczerze mówiąc to ja też wolałem poprzedni design.

mitsubishi-asx-09.jpg

Napisano
3 minuty temu, ZUBERTO napisał:

Nie mow, ze swego auta zewnetrznie w tym nie poznales.

1 godzinę temu, Ryb napisał:

z boku Mitsubishi

;)

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał:

sęk w tym że mogłaby to być równie dobrze oferta Hundaia i nikt by się nie kapnął ;]

Napisano
  • Autor

Maxus D90...chińczyk wzorowany na volvo?:hmm:

@AkuQ - LDV zwany tez rzeczywiście Maxus na innych rynkach.
Porównanie do Hyundai jest trafne IMVHO.

Tym nie jeździłem ale tym tak..

I oceniam to + ok 30% lepiej w Q materiałów niż np Mitsubishi Triton.

d4b9828f98bb3f48d0a66354ff8db3e9.jpg

13307a996df8414ee883534407cac9ba.jpg

37d95f44edbf2476c6d6207b193ad29d.jpg

441925a336069e026477374a7935594f.jpg

f6294661ff5cecfbfadc2f6d0d466869.jpg

A jakby ktoś coś mówił to LDV był przed Merc [emoji16]

0de6991a60ab8d1bd95428af38a08b0f.jpg

Napisano
4 godziny temu, OZI napisał:

nie cytujemy zdjęć

Nie mają finezji i polotu w smutnym jak p...a mieście! Tablet jak wszystkie, o 12" za mały, żeby zrobić wrażenie. ;)

Edytowane przez AkuQ
zdjęcie w cytacie

Napisano
3 godziny temu, Ryb napisał:

Moze mają jak inżynier Mamoń. Jemu się podobają piosenki, które gdzieś już słyszał. Z autami jest podobnie. Po pierwszym szoku sie ludzie przyzwyczajają do najdziwniejszych nawet wynalazków. 

Napisano

Jakby znaczek nie miał dolnej części i wyglądał tak jak na foto ponizej, to dyskusja bylaby inna. A tak to Chinczyk to mu sie obrywa ;)

231611.jpg

Napisano
  • Autor
Jakby znaczek nie miał dolnej części i wyglądał tak jak na foto ponizej, to dyskusja bylaby inna. A tak to Chinczyk to mu sie obrywa [emoji6]

Następnym razem włożę coś jak 3 diamenty i zobaczymy [emoji16]

Pare lat temu byłem bardzo blisko kupienia tego...

744038a3378ff35026bf1cb9c62201a8.jpg

Jak je postawisz obok siebie to Infiniti jest ... 10x bardziej proporcjonalny niż Patrol [emoji106]

Napisano
18 minut temu, Filipfm napisał:

Jakby znaczek nie miał dolnej części i wyglądał tak jak na foto ponizej, to dyskusja bylaby inna. A tak to Chinczyk to mu sie obrywa ;)

No, ten jest ohydny. Już wiemy skąd ci Chińczycy wzięli stylistów.

;l

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.