Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dylemat. Nowe Tipo golas czy Civic Ufo/Lancer z Niemiec

Featured Replies

Napisano
30 minut temu, format napisał:

Da się i 4*25 wyrwać, sęk w tym, że z rabatami robi się wtedy bardzo słabo, a to ponad 15%.

Ano, nic za darmo ;)

Napisano
4 godziny temu, noras napisał:

Więc zakładając, że klient ma 50k oszczędności proponujesz mu wydanie 120%

Jak się to ma do zdania wyżej, że wydanie 100% oszczędności na auto jest nierozsądne ?  120% (a z kosztami kredytu jakieś 130%) nagle staje się rozsądne ?

IMHO kredytowanie auta ma sens, jak ono jest narzędziem pracy i jego brak/awaria obniża Ci dochody.

Ja majac 50kPLN wolalbym wplacic polowe a druga polowe skredytowac i placic z 5-6 stowek miesiecznie...

Placisz sobie co miesiac nieduza rate, ktorej za bardzo nie odczuwasz, a nadal masz 25kPLN oszczednosci na nieprzewidziane sytuacje.

Zakladam, ze auta za 50kPLN nie kupuje ktos kto zarabia 2-3kPLN, bo wtedy oczywiscie cala zabawa traci sens.

Ale kazdy moze sobie robic jak uwaza :ok:

Napisano
15 minut temu, Maciej__ napisał:

Placisz sobie co miesiac nieduza rate, ktorej za bardzo nie odczuwasz, a nadal masz 25kPLN oszczednosci na nieprzewidziane sytuacje.

Tak - wpłaciłbyś te 25k na lokatę 0,5% rocznie i Bank by Ci dokładnie te same 25k pożyczył na 15% rocznie.

To może zamiast robić tą operację wprost wpłacać bankowi różnicę pomiędzy oprocentowaniem lokaty i kredytu ?

Napisano
36 minut temu, Maciej__ napisał:

Ja majac 50kPLN wolalbym wplacic polowe a druga polowe skredytowac i placic z 5-6 stowek miesiecznie...

Zakladam, ze auta za 50kPLN nie kupuje ktos kto zarabia 2-3kPLN, bo wtedy oczywiscie cala zabawa traci sens.

Ale kazdy moze sobie robic jak uwaza :ok:

To już na tą nieprzewidzianą sytuację wolę wziąć kredyt... 

Edytowane przez grogi

Napisano
9 godzin temu, noras napisał:

A tą fiestą:

jeżdżą dziewczynki ?

Ja tam nie wnikam... jeśli załoga stanowi parę również w życiu prywatnym :phi: a jeszcze jak oboje/obie/obaj są biseksualni... nie dojdziesz, kto jest kim i kiedy :hehe:  ;)

Napisano
A tą fiestą:
1486272464233.jpg
jeżdżą dziewczynki ?
Mocna klasa B to dla bezdzietnego kawalera fajny pomysł.

Ta fiesta na tyle wspólnego z tym co w salonie... Ze hoho:)

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Napisano
47 minut temu, jimbo22 napisał:

Ta fiesta na tyle wspólnego z tym co w salonie

Z zewnątrz jest podobna. A kwestia "damskie" to raczej kwestia wyglądu.

35 letniemu kawalerowi proponowałbym Fiestę ST, Ibizę 1,8T, Polo GTi, a nie Tipo, którego zlot jest co sobota pod każdym ROD ;)

Napisano

35 letniemu kawalerowi proponowałbym Fiestę ST, Ibizę 1,8T, Polo GTi, a nie Tipo, którego zlot jest co sobota pod każdym ROD [emoji6]

Ja bym jednak coś męskiego proponował. Coś co może pomoże kawalerstwo zakończyć a nie pogłębić...

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Napisano
3 godziny temu, noras napisał:

35 letniemu kawalerowi proponowałbym Fiestę ST, Ibizę 1,8T, Polo GTi, a nie Tipo, którego zlot jest co sobota pod każdym ROD ;)

co to jest ROD?

Napisano
3 godziny temu, noras napisał:

Nie ten kącik i pytanie może trochę nie na miejscu, ale kolega to jakim autem jeździ (jeździł jak był kawalerem) i jaki to ma związek ze stanem cywilnym?

Napisano
8 godzin temu, BOGUS napisał:

co to jest ROD?

Rodzinne Ogrody Działkowe.

Nie znasz kawału o wakacjach na RODOS ?

Napisano
Dnia 12.05.2017 o 10:29, iwik napisał:

10 letni kompakt za 30k?

Trzeba mieć fantazję... i pieniądze

Jeśli bym się wcześniej zorientował i wiedział, jakie są ceny, to na takim poflotowcu u mnie we firmie zarobiłbym ze 20k PLN :phi:

Za 90kkm przebiegu, trzy lata użytkowania (z pełnym serwisem, ale nic się nie psuło), nie bite :phi: - leasing chciał coś około 30k PLN.

Napisano
Rodzinne Ogrody Działkowe.
Nie znasz kawału o wakacjach na RODOS ?

Dzięki.

Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka

Napisano
6 godzin temu, kiziuk napisał:

Jeśli bym się wcześniej zorientował i wiedział, jakie są ceny, to na takim poflotowcu u mnie we firmie zarobiłbym ze 20k PLN :phi:

Za 90kkm przebiegu, trzy lata użytkowania (z pełnym serwisem, ale nic się nie psuło), nie bite :phi: - leasing chciał coś około 30k PLN.

Bo leasing to głupi jest i sam 20 koła więcej wziąć nie umie.

Widzę 3 opcje, albo jakaś oferta dla pracowników firmy, czy inny cudak, samochod kibel, względnie działo się to niekoniecznie ostatnimi czasami.

Napisano
5 godzin temu, ZUBERTO napisał:

Widzę 3 opcje, albo jakaś oferta dla pracowników firmy,

Jeszcze jedna - to około 30 to było 39 z małym dopiskiem "netto" i już się robi 48 ...

Napisano
5 godzin temu, ZUBERTO napisał:

Widzę 3 opcje, albo jakaś oferta dla pracowników firmy

Tak :skromny: ale nie wnikałem, czy specjalna. Nie mniej, dałoby się zarobić :(

Napisano
Dnia 2017-5-12 o 08:29, damntomas napisał:

35-latek (kawaler, bez rodziny)

Nawet nie próbowałbym namawiać kogoś na samochód, na którego nie ma najmniejszej ochoty. Auta kupuje się we większości emocjami i jeśli ich nie ma, to cokolwiek byś nie uczynił, delikwent takiego auta nie kupi. Pomijając fakt, że dla użytku prywatnego Tipo posiada tylko jeden sensowny silnik, z którym cena tego auta wygląda absurdalnie. 

Napisano
Dnia 12.05.2017 o 16:26, Manx napisał:

Nigdy nie kupiłbym więcej używanego. Takie doświadczenie życiowe. Sorry - najczęściej ludzie sprzedają samochód kiedy już jest z nim jakis problem albo zbliża się jakaś naprawa eksploatacyjna. Nowy to nowy - kupuję przedłużoną gwarancję ile się tylko da i jeżdżę. Jak się coś wysypie, to niech gwarant się martwi.  Wiadomo na pewno, że nie zajeżdżony, że nie bity. Stary to dla miłośników zagadek.

ja też lubię nowe, ale starych nie przekreślam, po prostu obniżam wymagania przy starym, godzę się na niespodzianki i na to że był bity, czasem auto zaskakuje pozytywnie, tak jak obecne c2 - nic nie wyszło więcej niż to co wyszukałem przy oględzinach, całkiem porządny wózek dający frajdę z jazdy i to za 15 klocków :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.