Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

500L po faceliftingu

Featured Replies

Napisano

Ciekaw jestem ile jeszcze lat będą jechać na sukcesie 500-tki, robić FL i odgrzewać kotleta.

Napisano
  • Autor

W jakim sensie?

Seria 500 sprzedaje się bardzo dobrze, Z punktu widzenia biznesowego to był dobry ruch. 

Zupełnie nowa generacja 500-tki spodziewana jest w 2019r. 

Podobnie zrobiło BMW z Mini i chyba nie zamierzają się z tego wycofywać. 

Napisano
26 minut temu, sherif napisał:

Ciekaw jestem ile jeszcze lat będą jechać na sukcesie 500-tki, robić FL i odgrzewać kotleta.

500L ma z klasyczną 500-tką wspólną tylko nazwę. A tak to zwykły minivanik tej samej klasy co c3 picasso czy venga. Na czym polega "jechanie na sukcesie"? Na nazwie? Czy na stylistyce, którą przecież już prawie każdy producent ma spójną w obrębie różnych modeli?

Napisano
30 minut temu, dzidzia napisał:

W jakim sensie?

Seria 500 sprzedaje się bardzo dobrze, Z punktu widzenia biznesowego to był dobry ruch. 

Zupełnie nowa generacja 500-tki spodziewana jest w 2019r. 

Podobnie zrobiło BMW z Mini i chyba nie zamierzają się z tego wycofywać. 

W sensie designu.

500 pewnie jakoś się sprzedaje, a jak się sprzedają te wszystkie pochodne 500-ki ?

24 minuty temu, maro_t napisał:

500L ma z klasyczną 500-tką wspólną tylko nazwę. A tak to zwykły minivanik tej samej klasy co c3 picasso czy venga. Na czym polega "jechanie na sukcesie"? Na nazwie? Czy na stylistyce, którą przecież już prawie każdy producent ma spójną w obrębie różnych modeli?

Tak, chodzi o design przeszczepiony z małego auta. Inne marki mają zbliżoną stylistyką, ale nie na tyle co Fiat.

Mi osobiście 500-tka się bardzo podoba jako małe zgrabne auto, ale już pokracznie wygląda jako nadmuchany minivan.

Napisano
  • Autor
Teraz, sherif napisał:

500 pewnie jakoś się sprzedaje, a jak się sprzedają te wszystkie pochodne 500-ki ?

500X - nieźle, w zeszłym roku prawie 105 tyś, 5-te miejsce w swojej klasie:

http://carsalesbase.com/european-sales-2016-small-crossover-segment/

500L prawie 82 tyś, lider w klasie:

http://carsalesbase.com/european-sales-2016-small-mpv-segment/

Napisano

Nieuchronnie zmierza to stylistycznie w kierunku Multipli  :chory:

Napisano

Fajne auto, tak naprawdę niewiele droższe od tipo :ok:

IMO za duża różnica w cenie między podstawową wersją silnikową 95KM i 1.4T.

O ile 95KM można kupić poniżej 50k PLN to 1.4T 120KM jest o jakieś 8k droższa :no:

Napisano
3 godziny temu, sherif napisał:

Pewnie tyle co Porsche z 911:hehe:

Napisano
5 godzin temu, dzidzia napisał:

Pierwsze zdjęcia:

Bardzo ładny zielony kolor :oki:. Dlaczego dzisiaj tak mało firm oferuje nowe samochody w tym pięknym kolorze? 

Napisano

przymierzałem się do tego auta....

kupiłbym wersje living, ale w polszy już jej nie ma

Napisano
15 godzin temu, iwik napisał:

Fajne auto, tak naprawdę niewiele droższe od tipo :ok:

IMO za duża różnica w cenie między podstawową wersją silnikową 95KM i 1.4T.

O ile 95KM można kupić poniżej 50k PLN to 1.4T 120KM jest o jakieś 8k droższa :no:

Kolega kupił takie 500L ze dwa miesiące temu. 1.4 95KM z poprzedniego rocznika z gazem za 50 tys. pln. Moim zdaniem bardzo dobra cena jak za to co to auto oferuje dla kogoś kto potrzebuje w miarę przestronnego samochodu po prostu do jeżdżenia. Też bym wolał dołożyć te kilka tys i nie kupować Tipo tylko to 500L. Jest bardziej przestronne w środku, ma lepszą widoczność, lepsze materiały i przede wszytkim nie udaje limuzyny jak Tipo sedan ;]

Napisano

te 500l przemawia do mnie tylko w wersji trekking

Napisano
18 godzin temu, spad napisał:

Nieuchronnie zmierza to stylistycznie w kierunku Multipli  :chory:

i wtedy się temu przyjrzę z ciekawością :) bo na dzisiaj mnie odrzuca

Napisano

Mialem takie z wypozyczalni pod kazdym wzgledem genialne auto do miasta. Bije na glowe wszystkie prawie nowe paski i aldiki w tdiku. Siedzi sie wysoko, slinik 1.4 nadaje sie do miasta. Wydajna klima, dobra widocznosc, sporo miejsca. Do wyrwania za bardzo dobra cene w PL. Ba nawet od Tipo lepsze IMO ma lepsze materialy. Jak ktos chce sie wyroznic to jest wersja trekking. 50k i mozna z salonu wyjechac.

http://stock.fiat.pl/56809/fiat-500l-pop-star-14-16v-95-km?marka=fiat&model=500l&sortowanie=od-najtanszej&pokaz=10&opened=0&adv=0

Napisano
20 minut temu, wujekcybul napisał:

Mialem takie z wypozyczalni pod kazdym wzgledem genialne auto do miasta. Bije na glowe wszystkie prawie nowe paski i aldiki w tdiku. Siedzi sie wysoko, slinik 1.4 nadaje sie do miasta. Wydajna klima, dobra widocznosc, sporo miejsca. Do wyrwania za bardzo dobra cene w PL. Ba nawet od Tipo lepsze IMO ma lepsze materialy. Jak ktos chce sie wyroznic to jest wersja trekking. 50k i mozna z salonu wyjechac.

http://stock.fiat.pl/56809/fiat-500l-pop-star-14-16v-95-km?marka=fiat&model=500l&sortowanie=od-najtanszej&pokaz=10&opened=0&adv=0

dokładnie. To jest świetne auto pod wieloma względami z bardzo dobrym stosunkiem ceny do tego, co się dostaje. Ale w Polsce dobry Fiat to tani Fiat i tyle.

Napisano
27 minut temu, maro_t napisał:

Ale w Polsce dobry Fiat to tani Fiat i tyle

Ale co się temu dziwić? Marka kojarzona z awaryjnością, kiepskimi materiałami i niskim prestiżem. FIAT zapracował na to latami, a mentalność ludzi ciężko zmienić.

Napisano

Pod koniec 2015r byłem całkiem blisko zakupu 500tki w wersji L, silnikiem 1.4  95KM i wersji Pop Star (nawet miałem upatrzony kolor - biały z czarnym dachem). Ogólnie autko niczego sobie - całkiem przestronne, podwójny system składania przesuwanych tylnych siedzeń, polskie menu w komputerze, radyjko z ekranem dotykowym a nawet słowniczek unoszący maskę silnika. Nie przypadły mi do gustu - kształt zegarów, to ze najczęściej deska jest w kolorze nadwozia (zdarza się też deska czarna) no i ten trochę kontrowersyjny wygląd. Wybrałem konkurenta - Merive B z podobnym silnikiem 1.4 100KM Enjoy, tylko dlatego bo wg mnie wnętrze i zewnętrznie wygląda lepiej i w tej samej cenie dostałem autoklime i felgi strukturalne.

Napisano
4 godziny temu, Smigiel napisał:

Marka kojarzona z awaryjnością, kiepskimi materiałami i niskim prestiżem.

miałem w życiu kilka fiatów, porażką była tylko siena. jak ją sprzedałem, to powiedziałem sobie, że nigdy więcej fiatów. ale tak wyszło, że kupiłem pande dla żony i złego słowa nie powiem. przez 4 lata żadnej awarii nie było. w innych fiatach które miałem, też nic nadzwyczajnego sie nie działo (oprócz wspomnianej sieny)

także nie wiem skąd te opinie, ale są błędne

Napisano

miałem w życiu kilka fiatów, porażką była tylko siena. jak ją sprzedałem, to powiedziałem sobie, że nigdy więcej fiatów. ale tak wyszło, że kupiłem pande dla żony i złego słowa nie powiem. przez 4 lata żadnej awarii nie było. w innych fiatach które miałem, też nic nadzwyczajnego sie nie działo (oprócz wspomnianej sieny)
także nie wiem skąd te opinie, ale są błędne

Z adac

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ja polubiłem fiata od czasu jak w przypływie fantazji nabyłem A500 ;] Nie pamietam do którego auta wsiadałem tak uśmiechnięty jak do tego a i ludzie się do niego uśmiechają. 

500L jak za te pieniądze jest rozsądnym samochodem, stosunkowo dużym ale i poręcznym ale i bardziej wyrazistym niż wiekszosc szarych i czarnych aut jeżdżących po Naszych drogach. 

Napisano

Rok temu na wakacjach w Italii mi takiego dali z wypozyczalni z jakims 1.6 dieslem.

Tak badziewnego auta nie prowadzilem jeszcze nigdy...

Napisano
Dnia 24.05.2017 o 14:10, lukaszek1207 napisał:

Pod koniec 2015r byłem całkiem blisko zakupu 500tki w wersji L, silnikiem 1.4  95KM i wersji Pop Star (nawet miałem upatrzony kolor - biały z czarnym dachem). Ogólnie autko niczego sobie - całkiem przestronne, podwójny system składania przesuwanych tylnych siedzeń, polskie menu w komputerze, radyjko z ekranem dotykowym a nawet słowniczek unoszący maskę silnika. Nie przypadły mi do gustu - kształt zegarów, to ze najczęściej deska jest w kolorze nadwozia (zdarza się też deska czarna) no i ten trochę kontrowersyjny wygląd. Wybrałem konkurenta - Merive B z podobnym silnikiem 1.4 100KM Enjoy, tylko dlatego bo wg mnie wnętrze i zewnętrznie wygląda lepiej i w tej samej cenie dostałem autoklime i felgi strukturalne.

To troche chyba inne klasy auta?

500L z 7 siedzeniami jak chces zporownac do klasy B - Merivy?

Napisano
7 godzin temu, Kiwal napisał:

A od kiedy 500L jest 7-osobowa?

W sumie mistrzostwo świata-przy dlugości 414 7 osób zapakować...

7-osobowa to jest wersja Living zdaje sie:oki:

Napisano

Fiat 500L miał 7 miejsc.... Więc był Fiatem 500L...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 minut temu, Kiwal napisał:

Fiat 500L miał 7 miejsc.... Więc był Fiatem 500L...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Czyli rozumowanie na zasadzie-Ford Grand Cmax ma 7 miejsc więc jest to tożsame z tym że Ford Cmax ma 7 miejsc:hehe:

Napisano
2 godziny temu, wlad napisał:

W starej Zafirze wpakowane 7 osób na 4 metrach. Kiedyś zaparkowała koło mojego Stilo 3D Zafira załadowana na maksa, z której wyszło 7 osób, która to była krótsza od Stilo, gdzie jechały dwie osoby :) 

Edytowane przez spad

Napisano
3 minuty temu, spad napisał:

W starej Zafirze wpakowane 7 osób na 4 metrach. Kiedyś zaparkowała koło mojego Stilo 3D Zafira załadowana na maksa, z której wyszło 7 osób, która to była krótsza od Stilo, gdzie jechały dwie osoby :) 

No jak stara Zafira miała 4 metry długości to ja nie mam więcej pytań :facepalm:

Napisano
Dnia 25.05.2017 o 23:11, Kiwal napisał:

czegoś nie kumam :

500L o długości 4147mm i rozstawie osi 2612

500L Living o długości 4352mm i rozstawie osi 2612mm  to inna klasa niż

Meriva B o długości 4300mm i rozstawie osi 2644mm?

Te 2 miejsca w bagażniku to zazwyczaj miejsca awaryjne i niezbyt chętnie obsadzane, nawet przez dzieci (jechałem kiedyś w bagażniku Tourana FL).

Napisano
56 minut temu, lukaszek1207 napisał:

czegoś nie kumam :

500L o długości 4147mm i rozstawie osi 2612

500L Living o długości 4352mm i rozstawie osi 2612mm  to inna klasa niż

Meriva B o długości 4300mm i rozstawie osi 2644mm?

Te 2 miejsca w bagażniku to zazwyczaj miejsca awaryjne i niezbyt chętnie obsadzane, nawet przez dzieci (jechałem kiedyś w bagażniku Tourana FL).

Living to sama klasa co Zafira, ale 500l to jednak nie 500l living ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.